Click here
to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Pyhä Henki, tule takaisin seurakuntaasi
(Holy Spirit, Come Back to Your Church)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Lokakuu 25, 2004
__________

Kun Jumala synnytti seurakuntansa, Hän vuodatti Pyhän Henkensä sen ylle. Hän kastoi sen Pyhällä Hengellä, täytti sen Pyhällä Hengellä ja voiteli sen Hengellään. Siellä, missä Jumalan Henki on läsnä, siitä on selkeitä todisteita. Mutta jos näitä todistuksia ei näy, silloin Pyhä Henki ei ole paikalla.

Kysymykseni on, tuoko tämän ajan seurakunta esiin näitä todistuksia? Entä sinun seurakuntasi? Toimiiko se Pyhän Hengen voimassa? Entä todistaako sinun elämäsi tätä? Elätkö sinä, ja vaellatko Hengen täyteydessä?

Jooel profetoi, että kun Henki tulee, yksi Hänen läsnäolonsa merkki tulisi olemaan profeetallinen opetus. Jooel kuvaili tätä sellaisena jännittävänä aikana, jolloin vanhemmilla uskovilla olisi hengellisiä unia, ja nuorukaiset näkisivät näkyjä. Jumalan kansa tulisi kokemaan ihmeellisiä vapautumisia ja niitä tulisi seuraamaan valtava sielujen sadonkorjuu.

Myös profeetta Jesaja kuvaa sitä, mitä tapahtuu, kun Pyhä Henki laskeutuu kansan ylle. Hän profetoi: " Meidän päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta. Silloin erämaa muuttuu puutarhaksi" (Jes 32:15).

Jesaja tarkoittaa: "Kun Pyhä Henki tulee, siitä, mikä kerran oli hedelmätöntä erämaata, tulee kukoistavaa puutarhaa. Yhtäkkiä kuollut maapalsta kasvaakin hedelmää. Eikä tämä ole mitään tilapäistä satoa. Tuo hedelmä kasvaa puutarhaksi. Sinä saat korjata satoa tästä puutarhasta vuosi toisensa jälkeen, ja jatkuvasti kasvattaa omaa hedelmällisyyttäsi."

Jesaja lisää tähän: "ja puutarha on metsän veroinen. Ja erämaassa asuu oikeus, ja puutarhassa majailee vanhurskaus" (32:16). Tuon profeetan mukaan Pyhä Henki tuo mukanaan myös sanoman tuomiosta syntiä vastaan. Tuo sanoma vaikuttaa kansassa vanhurskautta.

Yhtäkkiä saarnaajan tyyli muuttuu. Hänelle ei enää riitä kuollut tai kuiva saarna. Sen sijaan hän saarnaa puhdasta Jumalan sanaa ja se sanoma on tulista. Nyt nukkuvat ihmiset ymmärtävät, että "tämän täytyy olla Pyhän Hengen voitelua. Voin tuoda luopuneet ystäväni tänne, tietäen, että Henki puhuu heidän sydämilleen."

Pyhä Henki aina aloittaa työnsä saarnatuolista. Jos tuomio alkaa Jumalan huoneesta, on aivan oikein, että Herra alkaa työnsä paimenistaan. Hän kohtelee heitä ihanalla tavalla, syyllistäen heitä jokaisesta epäjumalasta, jokaisesta maallisesta himosta ja jokaisesta itsekkyydestä, joka korottaa itseään Jumalan tuntemusta vastaan. Tämä totisesti on Hengen työtä: Ilmaista synti, vanhurskaus ja tuomio.

Mutta Jesaja ei puhu vain kerran tapahtuvasta Hengen vuodatuksesta, jota jotkut ihmiset pitävät "herätyksenä". Jesaja kuvailee jotain kestävää. Kristittyjen sosiologian tutkimukset osoittavat, että suurin osa tämän ajan herätyksistä kestää keskimäärin viisi vuotta ja jättää jälkeensä paljon epätietoisuutta ja hajaannusta. Tiedän muutamia seurakuntia, joissa on tapahtunut niin sanottu herätys, mutta nyt, vain muutaman vuoden kuluttua, Hengestä ei näy jälkeäkään. Nuo seurakunnat ovat kuolleita, kuivia ja tyhjiä. Huoneet, joissa kerran oli tuhansia, ovat nyt haudan kaltaisia, joissa käy vain viitisenkymmentä ihmistä.

Tiedän myös seurakuntia, joihin Henki vuodatettiin viisikymmentä vuotta sitten, ja Jumala tekee siellä voimallisia tekoja vielä tänäkin päivänä. Se on sitä Hengen työtä, jota Jesaja kuvailee.


Kun Henki poistuu seurakunnasta,
kontrolli katoaa


Ei ole enää huutoa sitä lihallisuutta ja mielettömyyttä vastaan, jotka tunkeutuvat Jumalan huoneeseen. Näemme tästä esimerkin kirjeessä, jonka sain eräältä antautuneelta paimenelta, joka palvelee eräässä suuressa herätysliikkeessä. Hän murehti sitä, mitä tapahtui hänen seurakuntansa vuosittaisessa konferenssissa.

"Äänestimme, että kannatamme osittaista aborttia, vaikka yhdysvaltain kongressi on äänestänyt sitä vastaan. Kuinka surullista, että kongressi on enemmän Jumalan mielen mukainen kuin meidän seurakuntamme."

"Uusi esimiehemme, josta tulee saarnaajamme seuraavan kahden vuoden ajaksi, kannattaa avoimesti homojen ja lesbojen liittoja ja on itse asiassa peräisin tuollaisesta valaistuneemmasta seurakunnasta ("valaistuneemmasta" siksi, että heillä on avarampi näkemys homoseksuaalisuudesta). Tämän herätysliikkeen paimenena minun pitäisi nyt siunata saman sukupuolen avioliittoja. Kuinka minä voisin siunata sitä mitä Jumala kutsuu luonnottomaksi?"

"Äänestimme siitä käytetäänkö vai ei sellaisia sanamuotoja, jotka estävät itsevarmojen ja -tietoisten homoseksuaalien järjestäytymistä. Onneksi estottomuus ei mennyt läpi, mutta äänestystulos oli 259-255 - hyväksyntä vain neljän äänen päässä. Nämä valaistuneemmat seurakunnat riemuitsevat, koska he uskovat, että seuraavassa kokouksessa (2006) tuo ehdotus homojen puolesta hyväksytään. Minä luulen, että näin tulee tapahtumaan."

"Tuntuu, kuin oikein hakemalla hakisimme tapoja, joilla loukata Kaikkivaltiasta. Tuo kirkkokunta äänesti kesäkuussa, että Israel sensuroidaan ja määräsivät ottamaan rahat - noin 7 miljardia dollaria - takaisin kaikilta israelilaisilta yhtiöiltä ja niiltä, jotka tekevät liiketoimia Israelin kanssa... Jumala meitä armahtakoon!"

Tämän miehen täytyy lähteä seurakunnastaan, koska Pyhä Henki näyttää olevan poistunut. Ei ole enää syntiä tai lihallisuutta hillitsevää voimaa, joten mitä tahansa voi tehdä. Helvetti pääsee valloilleen.

Kun Pyhä Henki tulee, Hänen ensimmäinen tehtävänsä on puhdistaa Hänen seurakuntansa. Hän puhdistaa kaiken, joka estää Jumalan Henkeä virtaamasta. Se merkitsee jokaisen yksilön puhdistamista. Kaikki lihallisuus ajetaan pois. Juorut ja ne paljastetaan, jotka ovat katkeria Jumalan mielen mukaisia ihmisiä vastaan. Ne, jotka valehtelevat ja väärin syyttävät toisia, otetaan erilleen ja asetetaan katsomaan totuutta kasvoista kasvoihin. Pian ne, jotka aiheuttavat riitoja, elävät itse tekemänsä synkän pilven alla.

Tuolla tavalla tapahtui helluntainakin, kun Henki tuli. Raamattu sanoo, että kun Pietari alkoi saarnata Hengen voitelussa, ihmiset saivat piston sydämeensä. He huusivat: "Mitä meidän pitää tekemän, että pelastuisimme?" Tuona päivänä tuhansia tuli Kristuksen luokse. Ei heitä tarvinnut vakuutella tempuilla tai ammattilaisviihteellä. He havaitsivat syntinsä ja halusivat vapaaksi. Ne paljastettiin, jotka eivät kohdanneet syntejään. Itse asiassa yksi pariskunta - Ananias ja Safiira - maksoi petoksestaan hengellään. Voit selviytyä salatun synnin kanssa kuolleissa ja kuivissa seurakunnissa, mutta et sellaisessa seurakunnassa, jossa Pyhä Henki on läsnä.

Pyhä Henki myös jakaa Kristuksen rauhaa. Hän annostelee rauhaa sekä saarnatuoliin että penkkiriveihin. Mutta ilman vanhurskautta ei ole rauhaa. Jesaja jatkaa profetiassaan: "Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti. Ja minun kansani asuu rauhan majoissa, turvallisissa asunnoissa, huolettomissa lepopaikoissa" (Jes. 32:17-18).

Rauha tulee, koska vanhurskaus tekee työtään. Pyhä Henki on kiireinen pyyhkiessään pois kaikkea levottomuutta, epäjärjestystä ja tuomiohenkeä. Se, mikä tästä seuraa, on mielenrauha, rauha kotona ja rauha Jumalan huoneessa. Kun Jumalan kansalla on tuo Kristuksen rauha, heitä ei siitä helposti horjuteta: " Mutta raesade tulee, metsä kaatuu, ja kaupunki alennetaan alhaiseksi. Onnelliset te, jotka kylvätte kaikkien vetten vierille ja laskette härän ja aasin jalat valtoimina kulkemaan!" (Jes 32:19-20).

Jesajan profetia Pyhästä Hengestä oli kohdistettu israelilaisille Ussian hallitusaikana. Mutta se kuuluu myös tämän päivän Jumalan kansalle. Se tunnetaan eräänlaisena kaksoisprofetiana. Tosiasia on, että jokainen sukupolvi tarvitsee Pyhän Hengen vuodatusta. Minä uskon, että tämän päivän seurakunta ei ole nähnyt mitään siihen verrattavaa, mitä Pyhä Henki tahtoo saada aikaan.


Jesaja näyttää meille, mitä tapahtuu,
kun Pyhä Henki on vetäytynyt pois


On myös selviä todisteita siitä, kun Pyhä Henki ei ole paikalla. Jesaja kuvaa näitä kauheita olosuhteita: " Vielä vuosi, ja päiviä päälle, niin vapisette... viininkorjuusta tullut loppu, hedelmänkorjuuta ei tule. Kauhistukaa... vaviskaa... Silloin valitetaan ja lyödään rintoihin ihanien peltojen tähden ja hedelmällisten viiniköynnösten tähden, minun kansani maan tähden, joka kasvaa orjantappuraa ja ohdaketta, remuavan kaupungin kaikkien iloisten talojen tähden" (Jes 32:10-13).

Toisin sanoen, "Elämänne ei ole enää hedelmällistä. Perheesi, seurakuntasi ja ihmissuhteesi lamaantuvat hengellisesti. Herää! Sinä tarvitset Pyhän Hengen takaisin."

Mitä ovat ne orjantappurat ja ohdakkeet, joita Jesaja tässä kuvailee? Ne merkitsevät tyhjyyttä, kuivuutta ja pettymystä. Sellaiset ajat tulevat usein epäpyhien seurakuntalaisten muodossa, jotka nousevat tekemään tuhoa. Kaikkialla ympäri maailmaa minä ja minun ryhmäni tapaamme satoja paimenia, jotka todistavat sellaisista orjantappuroista. He kertovat olevansa hengessään vaivattuja, koska joku yksittäinen ihminen tai joku nurkkakunta uskoo omistavansa hengellisen määräysvallan.

Nämä orjantappurat ovat niskoittelevia ja kurittomia, jotka saavat jatkuvasti aikaan epäjärjestystä. He ovat vainonneet jokaista paimenta, joka on palvellut heidän seurakunnassaan, kiusaten heitä ja levittäen juoruja. Heidän mielestään Herran työntekijän tulisi olla sellainen köyhä, joka raataa orjan lailla. He karkottavat jokaisen vastakääntyneen pois. Seurakunta pysyy pienenä heidän jatkuvan häirintänsä tähden.

Sen seurauksena monet paimenet ovat valmiita lopettamaan. He eivät näe mitään hedelmää työssään ja nyt he ovat väsyneitä, uupuneita ja loppuun palaneita. Heidän vaimonsa ovat nähneet, kuinka masentuneita heistä on tullut ja kuinka heidän sydämensä ei ole enää palava. Niinpä he rohkaisevat heitä: "Kulta, ole kiltti ja lopeta. Sinun ei tarvitse sietää tällaista painetta. Jopa maallinen työ olisi tätä työtä parempi."

Kymmenittäin seurakuntia lakkautetaan joka päivä ympäri maailmaa. Kun olimme Englannissa viime vuonna, kaksitoista upeaa kirkkorakennusta oli "desanktifioitu", joka tarkoitti sitä, että niiden ovet oli suljettu lopullisesti. Jotkut niistä olivat myyty yökerhoiksi. Yksi oli myyty eräälle okkultistiselle ryhmälle okkultismimuseoksi.

Ne orjantappuraiset ihmiset, jotka ottavat osaa tällaiseen surunäytelmään, ovat kuin ne israelilaisten isät, jotka tulivat Egyptistä. Nuo niskoittelijat nousivat jatkuvasti Mooseksen käskyvaltaa vastaan. Lopulta heistä tuli kelvottomia, koska he jatkuvasti valittivat ja napisivat häpeilemättömästi. Jumala varoitti Israelia: " Mutta jos ette karkoita maan asukkaita tieltänne, niin ne, jotka te heistä jätätte jäljelle, tulevat teille okaiksi silmiinne ja tutkaimiksi kylkiinne, ja he ahdistavat teitä siinä maassa, jossa te asutte" (4Moos 33:55).

Sinä olet kykenemätön muuttamaan sellaisia ihmisiä. He elävät ja kuolevat epätoivon ja sekaannuksen erämaassa, aivan kuten Israelissakin tapahtui. Heidän sydämensä vain paatuivat entisestään, kunnes he täysin vastustivat Pyhää Henkeä.

Minä uskon, että juuri nyt Jeesuksen Kristuksen seurakunta tarvitsee suursiivousta. Millään saarnaajalla tai evankelistalla ei ole valtaa siivota tuota huonetta. Sitä ei tehdä armolahjoilla, voimalla tai taidolla. Viimeinen asia, mitä seurakunta tarvitsee, on joku ihmistemppu, opaskirjasarja tai luettelo tavoista, joilla saadaan motivaatiota kuolleeseen seurakuntaan. Tuollaiset asiat kuuluvat siihen, mitä profeetat kutsuivat "avun hakemiseksi Egyptistä... lihan käsivarteen turvaamiseksi".

Jumalan huoneen siivoaminen on yksin Pyhän Hengen työtä. Ja kun Hän tulee, Hänen työnsä on kaiken kattavaa, ylhäältä alas ja saarnatuolista penkkiriveihin ulottuvaa. Seurakunnan koolla ei ole merkitystä - siinä voi olla vaikka tuhansia jäseniä. Jos seurakunnassa ei ole Pyhän Hengen vanhurskautta - jos saarnaaja ei ole Hengellä täyttynyt, jos syntiä ei tuoda esiin ja hylätä eikä ole katumuksen alttaria - jäljellä on vain tyhjyyttä. Tuollainen seurakunta on ruumishuone.

Paimenena minun täytyy havaita, että minun on mahdollista sallia Pyhän Hengen vuotaa maahan sielustani. "Vuotaa maahan?" Aivan, Pyhä Henki on meissä elävän veden lähteenä. Jos minun sydämeni ei ole levossa - jos lannistun ja menetän rauhani, jos tutkin omaa sielunelämääni, jos annan epäonnistumisen tunteiden asustella hengessäni tai jos viihdytän sydäntäni ajatuksella, että lopetan työn vaikeuksien takia - silloin minä tiedän, että olen antanut Hengen elävän veden vuotaa minusta ulos.

Löydät varmasti itsesi välillä kysymästä: "Miksi sieluni on masentunut? Miksi minä olen niin ahdistunut? Miksi pelkään?" Sinun tulee tietää, että tällaisessa on kysymys Pyhästä Hengestä. Niin kuin Jesaja sanoo, kun Pyhä Henki vuodatetaan, tuloksena on rauha. Mutta jos tuollaista vaikutusta ei ole - jos onnettomuus jatkuu - meidän täytyy katsoa omiin sydämiimme. Jesaja osoittaa selvästi, että kaikki murhe, hedelmättömyys ja epätoivo aiheutuvat Pyhän Hengen oikean voiman puutteesta.


Miksi Pyhää Henkeä
ei vuodatettu tälle kansalle?


Jälleen kerran Jesaja kertoo meille, kuinka asiat ovat. Hän sanoo, että Henkeä ei vuodatettu Israelin huolettomuuden ja suruttomuuden tähden. Lyhyesti sanottuna ongelmana oli hengellinen laiskuus. "Nouskaa, te suruttomat naiset, kuulkaa minun ääntäni; te huolettomat tyttäret, tarkatkaa minun sanojani" (Jes. 32:9).

"Naiset" tuossa kohdassa viittaa itse asiassa koko seurakuntaan. Tämä kuvaus näkyy koko Raamatussa. Laulujen Laulu (Korkea Veisu) viittaa Jumalan valittuihin "Jerusalemin tyttärinä." Psalmi 45:13 puhuu Israelista "Kuninkaan tyttärenä". Muualla Vanhassa Testamentissa käytetään nimeä "Siionin tyttäret". Uudessa Testamentissa seurakunta tunnetaan tietenkin "Kristuksen morsiamena".

Jumala varoittaa Israelia tässä kahdesti suruttomuudesta. Ensiksi me luemme: "Nouskaa, te suruttomat naiset... te huolettomat tyttäret". Sitten Jesaja lisää siihen: "Kauhistukaa, te suruttomat, vaviskaa, te huolettomat" (Jes. 32:11). Hebreankielinen sana huolettomasta tässä kohtaa merkitsee "ylpeä, itsevarma". Tässä sanotaan siis: "Nouse suruttomuudestasi, uskova. Olet ylpeänä synnissäsi. Luotat niin paljon itseesi, että sinusta on tullut hengellisesti laiska. Ravista itsesi hereille tästä suruttomuuden tilasta!"

Kun katselen tämän päivän seurakuntaa, näen valtavia uskovien joukkoja makaamassa itseluottamuksen vuoteissa. He halveksivat profeetallisia sanomia ja sulkevat korvansa kaikille sellaisille varoituksille, joissa kehotetaan heräämään. Sellaiset uskovat ovat unessa keskiyöllä.

Aamos kirjoittaa: "Voi suruttomia Siionissa, huolettomia Samarian vuorella... Voi teitä, jotka lykkäätte kauas pahan päivän, mutta vedätte luoksenne väkivallan, valtaistuimelle istumaan; jotka makaatte norsunluusohvilla ja venytte leposijoillanne, syötte ... jotka sepustatte lauluja ... ja sommittelette soittimia ... jotka juotte viiniä maljoista ja voitelette itsenne parhaalla öljyllä, mutta ette murehdi Joosefin sortumista" (Aamos 6:1, 3-6).

Kun Jesaja kirjoittaa: "vaviskaa, te huolettomat", sana "vavista" merkitsee "väristä pelosta". Jumala puhuu tässä kuolleille seurakunnille. Hän varoittaa heitä, että he ovat menettäneet Hengen. Sen sijaan niistä on tullut seurakuntia, jotka kulkevat eteenpäin lihan voimalla, eivätkä anna ihmisille elävää vettä ja leipää, vaan olkia ja heiniä. He rakastavat viihdettä, eivätkä halua, että profeetta olisi heidän keskellään. Heitä kiinnostaa enemmän seurakunnan väkiluku, kuin katumus ja vanhurskaus.

Rakkaat, tämä Jesajan varoitus ei ole milloinkaan ennen ollut niin ajankohtainen, kuin mitä se on nyt. Tunnen taivaallisen murheen sydämessäni ja vapinan sielussani, koska minä näen, mitä on tulossa. Ei tarvita kuin yksi ainoa terroristien pommi, joka tappaa kymmeniä tai ehkä satoja tuhansia. Tunnin sisällä koko maailma on paniikissa.

Emme halua kuulla sitä, mutta jopa maailman johtajat varoittavat tästä mahdollisuudesta. Jotkut asiantuntijat sanovat, että tässä ei ole enää kysymys sanasta "jos" vaan "milloin". Hyvin pian Jeesuksen omat profeetalliset sanat täyttyvät meidän silmiemme edessä, kun ihmissydämet alkavat horjua pelosta. Kuinka monet saavatkaan sydänkohtauksia, kun maailman talous romahtaa... kun väkijoukot tukkivat valtatiet paetessaan vuorille ja erämaihin... kun maailman johtajat pelkäävät ja piiloutuvat pommisuojiinsa... kun miljoonat nuoret juoksevat kaduilla hillittöminä, koska he ovat varmoja siitä, että he kuolevat huomenna?

Yhteen aikaan monet kristityt olisivat vastustaneet tällaista saarnaamista näin: "Lopeta, emme kestä tätä. Liian masentavaa. Sano jotain piristävää". Minä uskon, että nuo samat kristityt olisivat huutaneet: "Mahdotonta!", jos olisin seissyt heidän edessään elokuussa 2001 ja julistanut: "Tunnin kuluttua nuo kaksi tornia romahtavat kahden terroristin toimesta. Tuhannet kuolevat ja koko maailma itkee." Minua olisi varmaan syytetty pelon kylvämisestä.

Minun on tarkoitus saarnata Espanjassa tässä kuussa. Jos olisin mennyt tuohon maahan muutama vuosi sitten ja profetoinut, että satoja ihmisiä tulisi kuolemaan terroristien junaiskussa, hyvin harvat olisivat uskoneet minua. Yritän kuvitella itseni saarnaamassa Venäjällä viime vuonna ja sanomassa, että tuo kansakunta tulisi itkemään, koska terroristit ottavat panttivangiksi ja tappavat satoja lapsia. Sellainen sanoma olisi kuulostanut uskomattomalta.

Totuus on, että meille on jo annettu välähdys tulevasta esimerkiksi Floridan kauheiden pyörremyrskyjen aikana. Kaikki etelään johtavat tiet oli suljettu, kun taas pohjoiseen johtavat kaistat olivat tukossa, kun miljoonat yrittivät paeta valloilleen päässyttä luontoa. Bensa loppui huoltoasemilta ja hotellit olivat ylikuormitettuja. Ihmisten täytyi vain ajaa, eikä ollut mitään paikka minne mennä. Tuon maakunnan vahinkoja arvioidaan biljoonissa dollareissa.

Jesajan profetia varoittaa: "Mutta raesade tulee, metsä kaatuu, ja kaupunki alennetaan alhaiseksi" (Jes. 32:19). Nämä ilmaston katastrofit ovat Jumalan varoituksia. Hän hallitsee luonnon voimia. Milloinkaan historian aikana Hän ei ole tuominnut kansaa varoittamatta heitä useasti, rakkaudessaan.

Kuinka meidän sitten tulee valmistautua noihin tuleviin kauheisiin asioihin? Jesajan mukaan, tekemällä parannus. "Nouskaa, te suruttomat naiset ... Kauhistukaa, te suruttomat, vaviskaa ... Silloin valitetaan" (32:9-12).


Kun tuo kauhea hetki tulee,
jolloin kaikki järkkyy,
missä seurakunta on silloin?


Missä silloin ovat ne paimenet, jotka ovat viettäneet aikaa Jumalan kanssa? Mistä löydämme ne papit, jotka palavat Pyhän Hengen tulta, ihmiset, jotka voivat tarjota toivoa ja parannusta?

Mistä nuo pakenevat väkijoukot löytävät seurakuntia, jotka tarjoavat turvapaikkoja, joissa Pyhä Henki tyynnyttää heitä totuudella? Sellaisissa seurakunnissa ei juoruilla eikä keskitytä maallisiin asioihin. Kukaan ei ole välinpitämätön vaelluksestaan Jeesuksen kanssa. Ei kukaan puhu seurakunnan kasvamisesta tai siitä, että mennään elokuviin istumaan pilkkaajien kanssa. Sellaisissa seurakunnissa paimenella ja maallikolla on mielessä yksi asia: "Onko minulla Pyhän Hengen voimaa? Pystynkö Hänen voimassaan auttamaan toisia ympärilläni, jotka ovat kauhuissaan?"

Niin, kuinka me saarnaajat sitten voimme valmistautua? Mitä seurakuntien täytyy tehdä? Jesaja kertoo, että ei voi olla toivoa, ei tulevaa sadonkorjuuta eikä hedelmää, "kunnes meidän päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta" (Jes. 32:15). Jokaisen seurakunnan, jokaisen palvelutyön, paimenen ja jokaisen uskovan täytyy kokea tuo Hengen vuodatus ennen kuin nuo tulevat tuomiot saapuvat.

Minäpä muistutan sinua Jesajan sanoista: "Ja minun kansani asuu rauhan majoissa, turvallisissa asunnoissa, huolettomissa lepopaikoissa" (Jes. 32:18). Silloin kun Henki vuodatetaan, tulee rauha, hiljaisuus ja varmuus. Tulee väkivallan, terrorin, pakokauhun ja ahdistuksen aika. Mutta tuolla hetkellä Jumalalla on paimenia ja pyhää kansaa, jotka etsivät Häneltä tuoretta Pyhän Hengen kosketusta. Nämä ihmiset jo valmiiksi palvovat Häntä totuudessa ja luottavat siihen, että Häneltä saa henkilökohtaisen helluntain. Heidän elämästään virtaavat elävän veden virrat.

Kun luonnon tuhoavat voimat pääsevät irti, ylpeytemme nöyryytetään, Henki vuodatetaan korkeudesta. Mutta tämä vuodatus tulee vain niille, jotka rukoilevat. Se tulee vain niille, jotka vapisevat Jumalan sanan edessä, jotka heräävät unestaan, jotka riisuvat itsestään kaiken lihaan luottamisen ja heillä on särkynyt henki murtunut mieli.

Lisäksi Raamattu kertoo meille, että Pyhä Henki annetaan vain niille, jotka sitä uskossa pyytävät. Kysynkin sinulta: Oletko täyttynyt Pyhällä Hengellä? Oletko elänyt ja vaeltanut, ja ollut Hengen johdatuksessa? Se ei merkitse mitään, kuinka menestyvältä sinun seurakuntasi vaikuttaa tai kuinka onnistuneelta oma elämäsi näyttää. Vaikka vastaisit kyllä kaikkiin näihin kysymyksiin, Hengen voimaasi täytyy aina täydentää. Paavali puhuu omasta "Jeesuksen Kristuksen Hengen avustaan" ja pyytää filippiläisiltä heidän esirukouksiaan (Fil. 1:19).

Kiitän Jumalaa kaikista paimenista ja kaikista tämän päivän seurakunnista, jotka eivät ole menettäneet Henkeä. Olen kiitollinen jokaisesta miehestä ja naisesta, joka palaa Pyhän Hengen tulta jokaisen sellaisen palavan seurakunnan puolesta, jossa syntyy elämää. Mutta surullista on, että niitä on niin vähän jäljellä. Minun sydämeni itkee: "Oi, Herra, oi, Pyhä Henki, tule takaisin seurakuntaasi. Tule takaisin ja pyyhi pois kaikki meidän turhuutemme. Tule takaisin ja kosketa meitä palavalla intohimolla saada enemmän Kristusta. Tule takaisin ja pyyhi pois kaikki ihmissuunnitelmat. Lopeta kaikki lihalliset uskonnolliset ohjelmat televisiosta ja muualtakin, jotka tuottavat häpeää sinun nimellesi.

Ja Pyhä Henki, muuta minun sieluni. Vedä minut salaiseen rukouskammioon kanssasi. Älä salli minulta tulla enää kiireisiä rukouksia. Opeta minua odottamaan sinua, huutamaan, olemaan luovuttamatta kunnes sinä täytät minut kokonaan. Anna minulle lupaamasi mielenrauha. Varusta minut hiljaisella levolla ja varmuudellasi, että voit viedä minut kaikesta tulevasta läpi."

Jesaja jättää meille tämän hyvän sanoman: "Mutta nyt kuule, Jaakob, minun palvelijani, ja Israel, jonka minä olen valinnut. Näin sanoo Herra, sinun Luojasi, joka on valmistanut sinut hamasta äidin kohdusta, joka sinua auttaa: Älä pelkää, minun palvelijani Jaakob, sinä Jesurun, jonka minä olen valinnut" (Jes. 44:1-2).

Myös Juuda vakuuttaa meille: " Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet, sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan." Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole. Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi" (Juuda 17-21).

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2004 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2004 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2004 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.12.2004

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat