Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Hengessä vaeltaminen!
(Walking in the Spirit!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson
Joulukuu 30, 1991
__________

Apostoli Paavali sanoi, Vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä (Gal. 5:16). Hän sanoi myös, Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme (jae 25).

Kristittyinä olemme kuulleet tätä fraasia läpi elämämme: Vaeltakaa Hengessä. Monet uskovat kertovat minulle vaeltavansa Hengessä kuitenkaan he eivät osaa kertoa, mitä se todella tarkoittaa. Nyt, minäpä kysynkin sinulta: Vaellatko ja elätkö Hengessä? Ja mitä tämä merkitsee sinulle?

Epäilen, että monilla meistä ei ole harmainta aavistustakaan siitä, mitä Hengessä vaeltaminen oikein pitää sisällään. Se jää epämääräiseksi käsitteeksi monille kristityille, mukaanlukien papeille. Mutta Paavali tekee selväksi, kuinka tärkeää on elää ja vaeltaa Hengessä.

Minä uskon, että Hengessä vaeltaminen voidaan määritellä yhdellä lauseella:


Hengessä vaeltaminen on sitä,
että yksinkertaisesti sallitaan
Pyhän Hengen tehdä meissä sitä,
mitä Jumala on lähettänyt Hänet tekemään.


Minä uskon, että et voi sallia Hänen tehdä tuota työtä, ennen kuin ymmärrät, miksi Jumala lähetti Pyhän Hengen.

Jeesus sanoi Isästä, Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva (Joh. 14:16-17).

Pyhä Henki on lähetetty luoksemme Isän luota viimeistelemään yksi (ja ainoastaan yksi) iankaikkinen tarkoitus. Ja ellemme ymmärrä Hänen tehtäväänsä ja työtänsä meissä, teemme yhden kahdesta virheestä:

Yksi, meille riittää pieni osa Hänen työstään kuten vain muutama hengellisistä lahjoista ajatellen väärin, että tämä on kaikki, mitä Häneltä saa, ja meiltä jää väliin Hänen iankaikkisen tarkoituksensa suuri työ meidän elämässämme. Tai, kaksi, me tukahdutamme Hengen sisällämme ja jätämme Hänet täysin huomiotta, uskoen, että Hän on salaperäinen, ja että Hänen läsnäolonsa olisi jotain, mikä on otettava uskossa vastaan milloinkaan ymmärtämättä.

Surullinen totuus on, että seurakunta syyllistyy usein näihin molempiin vakaviin virheisiin! Tyydymme siihen, että Hänen työnsä meissä olisi antaa meille pelkästään yksi tai kaksi Hänen lahjoistaan. Me ajattelemme, Minä vaellan Hengessä, koska Hänen lahjansa toimivat minussa. Mutta kyllä lahjat voivat toimia ilman Hengessä vaeltamistakin. Paavali sanoo, että me voimme profetoida, parantaa ja puhua kielillä mutta jos meillä ei ole rakkautta, me emme ole mitään. Me emme tee asioita Hengessä!

Monet tämän päivän kristityt ovat vakuuttuneita siitä, että he vaeltavat Hengessä, koska he rukoilevat kielillä. He järkeilevät, Kuinka voisin rukoilla kielillä ja olla vaeltamatta Hengessä? Mutta kielillä rukoileminen ei ole välttämättä Hengessä rukoilemista. Monet, jotka tahtovat rukoilla Hengessä, alkavat heti puhua kielillä ja kuitenkin heidän ajatuksensa ovat jossain aivan muualla!

Raamattu sanoo, että jos puhut kielillä, ymmärryksesi on hedelmätön. Jos puhumme kielillä, rukoilkaamme myös ymmärryksellämme. Hengessä rukoileminen voi sisältää kielillä rukoilemista mutta se on niin paljon tuota enemmän!

Kuinka monet uskovat ovat olleet kitukasvuisia hengellisessä kasvussaan, koska he ovat keskittyneet vain yhteen tai kahteen tiettyyn Hengen lahjaan menemättä pidemmälle? Jotenkin he olivat vakuuttuneita, että Pyhän Hengen ainoa työ oli ojentaa lahjoja!

Kuitenkin monet kristityt kokevat tämän toisen virheen: Pyhä Henki tukahtuu heidän sisällään harvoin tiedostettuna, vielä harvemmin käytettynä ja kykenemättömänä tekemään heissä sitä, mitä Jumala Hänet lähetti tekemään!

Meillä on tieto Jeesuksen Kristuksen työstä ristillä, ja me uskomme Hänen elävän meissä ja me tunnemme Hänen läsnäolonsa. Mutta me emme tiedosta Pyhän Hengen työtä meissä. Kysynkin sinulta puhutko Pyhälle Hengelle niin kuin puhut Jeesukselle? Tiedostatko Hänet päivittäin?

Myönnän, että tämä on ollut minulle ongelma. Hiljattain minulla oli kokemus, jossa Pyhä Henki puhui minulle rukouskammiossani. Hän sanoi, David, tunnista minut. Älä pidä minua jossain mielesi ja sydämesi pimeässä nurkassa. Tiedosta, että minä ilmaisen itseäni sinulle juuri nyt!

Täytyy tulla aika, jolloin sinun on vakavissasi mietittävä, miksi sinulle on annettu Pyhä Henki. Sinun on pystyttävä sanomaan, Pyhä Henki, Raamattu sanoo, että Sinut on lähetetty minulle lahjaksi taivaalliselta Isältäni. Sanassa sanotaan, että Sinä elät minussa. Kerro minulle miksi olet tullut? Mikä on päämääräsi? Mitä yrität minussa viimeistellä?


Pyhän Hengen iankaikkinen
tarkoitus meissä on viedä meidät kotiin,
Jeesuksen Kristuksen luokse, Hänen ikuisena,
tahrattomana morsiamenaan.


Pyhä Henki on tullut olemaan sinussa ja minussa sinetöidäkseen, pyhittääkseen, varustaakseen voimalla ja valmistaakseen meitä kaikki sen tähden, että Hänet on lähetetty maailmaamme valmistamaan morsianta Kristuksen häihin!

Vanhan testamentin malli tällaisesta suhteesta uskovan ja Pyhän Hengen välillä löytyy Ensimmäisen Mooseksen kirjan luvusta 24. Aabraham lähetti vanhimman palvelijansa, Elieserin, hakemaan morsianta pojalleen Iisakille. Elieserin nimi tarkoittaa mahtava, taivaallinen auttaja niin kuin Pyhä Henkin on ja yhtä varmasti, kuin tämä mahtava auttaja palasi Rebekan kanssa esitelläkseen hänet morsiamena Iisakille, samoin Pyhä Henki ei epäonnistu viedessään morsiamen Herrallemme Jeesukselle Kristukselle.

Jumala valitsi Rebekan Iisakin morsiameksi ja Herra johdatti Elieserin suoraan hänen luokseen. Tuon palvelijan koko tehtävä ja tarkoitus oli keskittynyt yhteen asiaan: viedä Rebekka Iisakille saada hänet jättämään kaikki, mitä hänellä oli ja tulla Iisakin rakkaaksi ja kihlatuksi. Rebekan vanhemmat sanoivat Elieserille, Tämä on Herralta. Ota hänet ja mene olkoon hän herrasi pojan vaimo (katso 1Moos. 24:50-51).

Ja, rakkaat, niin on myös sinulla ja minulla! Jumala valitsi meidät morsiamekseen. Pelastuksemme valintamme Kristusta varten on Herran teko. Hän lähetti Pyhän Hengen johtamaan meidät Jeesuksen luokse ja jos luotamme Häneen, Henki vie meidät turvallisesti kotiin Kristuksen ikuisena morsiamena!

Älä ajattele hetkeäkään, että sinä olisit valinnut Kristuksen. Sinä olit muukalainen, vieras ja Jumala valitsi sinut. Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät (Joh. 15:16). Minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa (jae 19). Hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät (Ef. 1:4). Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen (2Tess. 2:13).

Mooses kertoi Israelille, että he olivat erityinen, valittu kansa: Sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on (5Moos. 7:6).

Voi, kuinka israelilaiset rakastivatkaan tätä sanomaa! He rakastivat sitä, että heidät oli valittu, että he olivat jotain erikoista Jumalan silmissä. Mutta he tahtoivat nauttia tämän asian eduista ottamatta velvollisuudekseen kasvattaa itseään, tullakseen Herransa arvoiseksi!

Elieser oli sanonut Rebekalle, Sinut on valittu. Nyt minä siunaan sinua monilla siunauksilla! Ja Rebekka puki ylleen kultaiset kaulakorut ja korvarenkaat, jalokiviä, hopeaa ja kalliita vaatteita, jotka olivat häntä varten mukana. Sitten Elieser sanoi, Tule kanssani!

Ei Rebekka vastannut, Kiitos siitä, että valitsit minut, ja kaikista näistä siunauksista. Mutta en voi lähteä nyt nautin nykyisestä tilastani liikaa!

Kysynkin sinulta, vastaammeko me tuolla tavalla? Otamme kaikki siunaukset kaiken kullan ja hopean ja hyväksymme sen, että meidät on valittu. Mutta tulee aika, jolloin täytyy nousta ja lähteä! Meidän on mentävä oman Elieserimme, Pyhän Hengen, kanssa. Hän kertoo meille, Minulla on taivaallinen päämäärä. Minulla on tehtävä Jumalalta ja aion saattaa sen päätökseen! Ja aivan kuten Elieser tuli kotiin mukanaan morsian Iisakille, Pyhä Henkikään ei palaa tyhjin käsin.

Israelin kansakunta ei milloinkaan noussut ja seurannut Herran johdatusta Luvattuun Maahan. He eivät ikinä seuranneet Henkeä hinnalla millä hyvänsä. He jatkoivat uppiniskaisessa kapinallisuudessa, luopumuksessa, hengellisessä haureudessa ja epäjumalien palvonnassa. Heidät oli valittu, mutta ei puhdistettu! He olivat erityisiä, mutta he eivät milloinkaan erottautuneet Hänelle. Ja kun tuli aika mennä Kanaaniin, he eivät olleet valmiita. Sen sijaan he kääntyivät pois oppimatta mitään erämaassa. He olivat yhtä luopioita, kuin olivat alussa olleet. Kuinka surullista! Neljäkymmentä vuotta ilman kasvua elämää ainoastaan itseään varten!

Tämä todella kuvaa nykyajan kristittyä. Me nautiskelemme siitä, että Jumala on meidät valinnut ja kutsunut, mutta emme halua Pyhän Hengen kurituksen valmistavan meitä morsiamen pyhyyteen. Otamme kaikki Hänen siunauksensa, kultansa ja hopeansa ja Hänen suuren huolenpitonsa. Mutta kun Pyhä Henki sanoo, Nouskaamme ja lähetkäämme, on aika valmistautua morsiameksi Herralle silloin muuttuu ääni kellossa!

Jos tulisit kertomaan minulle, että olet pelastettu, että sinut on valittu Kristuksessa ja että rakastat minua, minun olisi kysyttävä, Onko sinulla Rebekan sydän? Onko Jeesus sielusi rakas? Onko rakkautesi Häntä kohtaan kasvava ja sydäntäsi kuluttava? Rebekalta kysyttiin, "Tahdotko lähteä tämän miehen kanssa?" Hän vastasi: "Tahdon" (1Moos. 24:58).


Kaikki, mitä Pyhä Henki tekee meissä,
liittyy Hänen tehtäväänsä


Pyhä Henki ei tee työtään meissä jollain hajanaisella, satunnaisella tavalla. Hän ei ole olemassa sitä varten, että Hän auttaisi meitä selviytymään elämästä, pääsemään kriisien läpi ja katsoisi puoleemme yksinäisinä öinä. Hän ei ole täällä ainoastaan nostamassa meitä ja pumppaamassa meihin vielä vähän voimaa, ennen kuin laittaa meidät takaisin kilparadalle.

Ei, kaikki, mitä Pyhä Henki tekee, liittyy Hänen tehtäväänsä viedä meidät kotiin valmistettuna morsiamena. Ja Hän toimii vain pysyäkseen tuossa tehtävässä! Kyllä, Hän on oppaamme, Lohduttajamme, meidän Voimamme silloin, kun tarvitsemme. Mutta Hän käyttää jokaista vapautustekoa jokaista kosketusta, jokaista itsensä meissä ilmaisemista tehdäkseen meistä sopivampia morsiamena.

Eikä Pyhä Henki ole täällä vain antamassa maailmalle lahjoja. Ei, Hänen jokaisen lahjansa takana on joku tarkoitus. Jos profetoit, tuolla profetialla on yksi tarkoitus: kirkastaa Kristusta ja laittaa maailma ja Hänen seurakuntansa rakastumaan Häneen! Joka kerta, kun joku parannetaan, Pyhä Henki sanoo, Katso. Tuo on Jeesuksesi! Eikö Hän olekin ihmeellinen? Hän parantaa ja sinä katselet parhaillaan sitä, mitä Hän todella on!

Nuo lahjat ovat meidän Elieserimme, sanoen, Rakastatko Häntä? Katso, mitä Hän on tehnyt puolestasi? Kaikki, mitä Henki tekee, osoittaa Jeesukseen, sillä se, mitä Hän puhuu, ei ole Hänestä itsestään (Joh. 16:13). Mutta kun Puolustaja [engl.kään. Lohduttaja] tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä... niin Hän on todistava minusta (Joh. 15:26).

Pyhällä Hengellä on ainoastaan yksi sanoma; kaikki, mitä Hän opettaa, johtaa yhteen, keskeiseen totuuteen. Hän voi loistaa meissä kuin loistelias jalokivi, mutta jokainen totuuden säde on tarkoitettu tuomaan meille yhtä ainoaa totuutta, ja se on tämä:

Te ette ole itsenne omat teidät on kalliisti ostettu. Teidät on valittu olemaan Kristukselle kihlattuja. Ja minut, Jumalan Henki, on lähetetty paljastamaan teille se totuus, joka vapauttaa teidät kaikista muista rakkauksista. Minun totuuteni särkee jokaisen synnin kahleen ja poistaa kaiken epäuskon. Sillä te ette ole tästä maailmasta. Te kuljette kohti loisteliasta kihlattunne tapaamista ja teitä valmistetaan Hänen hääateriaansa varten. Kaikki on siellä jo valmiina ja minä valmistan teitä! Haluan esitellä teidät tahrattomana, intohimoinen rakkaus sydämessä Häntä kohtaan.

Tämä on Pyhän Hengen työtä ilmaista Jeesus seurakunnalle niin, että rakastumme Häneen. Ja tuo rakkaus pitää meidät elossa! Raamattu sanoo, että jos vaellatte tuollaisessa Hengessä, ette täytä lihan himoja. Miksi? Koska Henki laittaa sydämenne rakastumaan Kristukseen. Pyhä Henki tulee avaamaan Jeesusta meille näyttämään meille Hänen pyhyytensä kauneuden.

Me puhumme paljon Pyhän Hengen johdatuksesta. Me huudamme, Johdata minua, Herra. Osoita minulle tie, jota kulkea. Kuitenkaan me emme antaudu Hänen opastukselleen! Sen sijaan kulutamme aikamme yrittäen päättää, Kuulinkohan minä oikean äänen? Vai oliko se vain lihani? Miksi se ei mennytkään sillä tavalla, kuin ajattelin sen menevän? Meistä tulee niin huolestuneita oikein tekemisestä että me päädymme siihen, että emme luota Pyhään Henkeen ollenkaan! Me emme usko, että Hän on meissä, että Hänellä on iankaikkinen päämäärä, ja että jos vain annamme Hänelle periksi, Hän opastaa meidät Jumalan suunnitelmaan.

Kysynkin sinulta: Miksi Hengen ilmoitukset ja lahjat annetaan? Paavali sanoi, että ne annetaan meidän hyödyksemme: Kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi (1Kor. 12:7). Viisauden lahjalla ei ole mitään tekemistä tämän maailman viisauden kanssa. Ennemmin, se on viisautta Kristuksen asioissa. Usko, parantaminen, ihmeet, profetointi, henkien erottaminen, kielillä puhuminen, tulkinta mikä on näiden lahjojen yhteinen hyöty? Se on sitä, että meitä viedään Kristukselle, morsiamena!

Kaikki, mitä Hän tekee, tähtää tuohon suuntaan ja vaikka me saatamme unohtaa tämän, Pyhä Henki ei unohda. Millään näistä lahjoista ei ole minkäänlaista hyötyä, jos se erotetaan Pyhän Hengen ikuisesta päämäärästä. Sen sijaan siitä tulee vain helisevä vaski. Hengellisten lahjojen toimivuudella on merkitystä ainoastaan, jos ne vahvistavat meitä Jeesuksen Kristuksen kaltaisuuteen!

Oletko ikinä ollut ihme- tai parannuskokouksessa? Tekikö se, mitä näit, sinut nöyräksi? Osoittiko se sinulle synnin äärimmäisen syntisyyden? Täyttikö se sielusi rakkaudella Jeesusta kohtaan? Laittoiko se sinut ikävöimään Hänen paluutaan? Jos ei, silloin Pyhä Henki ei ollut paikalla koska se on Hänen työtään!

Hänen tarkoituksensa on viedä morsian lähemmäs sulhasta. Ja jos niin ei tapahtunut, siinä tapauksessa näkemäsi oli lihasta!

Pyhä Henki ei tule tarjoamaan merkkejä ja ihmeitä ainoastaan viihdyttääkseen meitä tai saadakseen meidät tuntemaan olomme mukavaksi. Ei, vaan jokaisella Hänen työllään on tämä taivaallinen tarkoitus: Minä valmistan morsianta.

Pyhän Hengen työ ja tehtävä on ainutlaatuinen: Vieroittaa meidät tästä maailmasta... luoda meihin Jeesuksen pikaisen ilmestymisen ikävöinti... syyllistää meitä kaikesta, mistä meitä voitaisiin syyttää... kääntää meidän katseemme pois kaikesta muusta paitsi Jeesuksesta... kaunistaa meidät palavalla halulla olla Hänen kanssaan, Hänen morsiamenaan!

Pyhän Hengen täytyy itkeä, kun Hän katselee, kuinka tämän päivän paimenet ja evankelistat kääntävät Hänen palveluksensa sirkukseksi. Henki ei voi sietää manipulointia ja lihallista esiintymishalua, kaikki Hänen nimessään tehtyjä! En halua alkaa selittämään teille niitä viimeisimpiä temppuja, joita olen kuullut käytettävän Hänen läsnäolonsa tunteen luomiseen. Kuinka murheellista tuon täytyy olla Jumalan sydämelle. Ja sellainen on Jumalan Hengen pilkkaa!

Jokaisessa parantamisessa, profetiassa ja Jumalan kirkkauden ilmoituksessa Hänen huoneessaan, Pyhä Henki tekee työtä, sanoen meille, Tämä on kihlattusi rakkautta tämä on sitä, millainen Hän on. Eikö Hän olekin ihmeellinen? Eikö Hän olekin ystävällinen, lempeä, harkitseva ja armollinen? Kuitenkin näet vain välähdyksen Hänestä, jonka luokse minä sinua johdatan!

Jos Pyhä Henki toimii seurakunnassa, silloin jokainen laulu, jokainen ylistyksen sana, jokaisen instrumentin jokainen nuotti, kaikki on annettu voiteluna Hengeltä korottamaan Kristusta. Henki tekee sitä, mitä Hänet on kutsuttu tekemään esittelemään meidät sulhasellemme kaikessa Hänen loistossaan ja kunniassaan.

Nyt haluan osoittaa teille yhden Pyhän Hengen kaikista loisteliaimmista teoista:


Pyhä Henki on lähetetty antamaan
meille esimakua Kristuksesta!


Esimaku on ennakoivaa makua tai vakuutta. Raamattukin kutsuu sitä vakuudeksi meidän perintömme vakuutena (Ef. 1:14). Se tarkoittaa sitä, että saamme maistaa kokonaisuutta ennen kuin saamme kokonaisuuden. Meidän perintöosamme on itse Kristus ja Pyhä Henki vie meitä Hänen läsnäoloonsa esimakuna Hänen morsiamensa vastaanotosta, nauttimaan iankaikkista rakkautta ja yhteyttä Hänen kanssaan.

Paavali kuvailee Jumalan kansaa, joihin on pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti (Ef. 1:13). Tämä kertoo kansasta , joka on erityisesti merkitty Hengen työn kautta. Pyhä Henki on tuottanut heissä tunnusomaisen merkin, loisteliaan sisäisen teon jotain yliluonnollista, joka muuttanut heidät ainaiseksi.

He eivät ole enää tavallisia uskovia. He eivät ole enää tästä maailmasta, koska he ovat kiintyneet asioihin, jotka ovat yläpuolella, eikä tämän maailman asioihin. Heitä ei kiinnosta maailman tapahtumat. Ennemmin, he ovat horjumattomia. He eivät ole enää penseitä tai puolisydämisiä. Sen sijaan heidän sydämensä huutavat päivin ja öin, Tule pian, Herra Jeesus...

Mitä tapahtui, että he muuttuivat? Mitä Pyhä Henki teki näille uskoville? Mikä merkitsi ja sinetöi heidät iankaikkisesti Herran omaisuudeksi? Yksinkertaisesti tämä: Pyhä Henki antoi heille esimakua Hänen läsnäolonsa kirkkaudesta! Hän tuli heidän luokseen, kääri auki pienen osan taivasta ja he kokivat yliluonnollisen ilmestyksen Hänen äärimmäisestä suuruudestaan!

Siksi on välttämätöntä, että Jumalan huone on pyhä siksi sydäntemme ja käsiemme täytyy olla puhtaat, eikä meissä saa olla mitään estämässä Hengen työtä. Jumalan Henki iloitsee verhon avaamisesta, siitä, että meille saadaan antaa esimakua siitä, mitä on tulossa!

Juuri nyt Pyhä Henki avaa Hänen valittujensa silmiä ...valaisisi teidän sydämenne silmät... (Ef. 1:18). Pyhä Henki tulee seurakunnan luokse, joka tahtoo Hänet ja rukoilee... paimenten luokse, jotka ovat särkyneinä Jumalan edessä... uskovien luokse, jotka eivät huolehdi mistään muusta kuin siitä, että Kristuksen ruumis mukautuisi taivaan kuvaan.

Jumala sinetöi sellaisia ihmisiä juri nyt! Voit mennä kokouksiin, joissa Jeesus on niin todellinen, että maistat pienen palan taivasta sielussasi. Tulet pois mukanasi sellainen iankaikkisen todellisuuden tunne, että ongelmasi eivät enää vaivaa sinua, horjuva talous ei vaikuta sinuun ja et erityisesti pelkää paholaista. Jumala laittaa pyhää tulta sieluusi ja sanot, Tämä on yliluonnollista. Tämä ei ole minusta Jumalan Henki tekee minussa työtään!

Hän antaa meillä ruokahalumme kiihotukseksi palan taivasta, jonka kanssa matkaamme taivaaseen. Hän avaa taivaan ikkunoita ja antaa meidän katsoa siihen kirkkauteen, mikä tulee olemaan meidän. Saamme maistaa Hänen pyhyyttään, Hänen rauhaansa, Hänen lepoaan, Hänen rakkauttaan emmekä enää milloinkaan kaipaa tätä maata, koska me ikävöimme sitä täyteyttä, mistä olemme maistaneet!


Hengen tehtävä ei ole täydellinen
ennen kuin Hän saa luoda meihin palavan,
aina kasvavan ikävöinnin Kristuksen puoleen!


Minkälaisen morsiamen luulet Hengen esittelevän Jeesukselle Kristukselle tuona Ilmestyskirjan päivänä? Sellaisen, joka on puolisydäminen? Jonka rakkaus on haaleaa tai kylmää? Joka ei ole Jeesukselle omistautunut? Joka ei halua läheistä suhdetta Kristukseen?

Jos todella rakastat Jeesusta, Hän ei ole milloinkaan poisssa mielestäsi. Hän on ajatuksissasi joka hetki, kun olet hereillä. Jotkut kristityt ajattelevat, Tuo tapahtuu sen jälkeen, kun olen kuollut. Kun pääsen taivaaseen, kaikki muuttuu. Silloin minusta tulee Herran erityinen morsian. Ei, kuolema ei pyhitä ketään! Pyhä Henki on täällä tänään, Hän elää ja tekee sinussa työtä kehittääkseen sinussa palavan rakkauden Kristuksen puoleen, kuoleman tällä puolen!

Roomalaiskirjeen kohta 8:26 kuvailee yhtä kaikista voimallisimmista Pyhän Hengen teoista uskovan sydämessä: Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla.

Mitä ovat nämä Pyhän Hengen huokaukset syvällä sydämessämme? Mikä on tämä tunne, joka on niin syvällinen, ettei ole sanoja kuvailemaan sitä?

Se heprean kielen sana, jota on käytetty huokauksista, merkitsee kaipausta ikävöintiä saada enemmän Kristusta. Voit kaivata Jeesusta niin paljon, että istut Hänen läsnäolossaan, eikä sinusta lähde muuta kuin syvää huokailua jotain, mitä ei voi lausua. Se sanoo, Jeesus, Sinä olet tässä maailmassa ainoa, mikä on onnellista. Olen maistanut ja nähnyt, että Sinä olet hyvä ja minä haluan Sinusta kaiken.

Tämä on se syvä, sellaisen ihmisen sisäinen huuto, jolla on pyhyyden nälkä ja jota ahdistaa hänen oma pahuutensa. Hän myöntää, En tiedä, kuinka rukoilla. En tiedä, mitä tulisi rukoilla tai kuinka täytyisi rukoilla. Hänen sydämensä huutaa: Tule, Pyhä Henki! Sinä tunnet Jumalan mielen. Sinä tiedät, kuinka rukoilla Isän tahdon mukaan. Vaella kanssani ohjaa minua!

Tämä on merkki sellaisesta, joka vaeltaa Hengessä: Hänellä on loputon Jeesuksen nälkä. Mutta se ei johdu ainoastaan siitä, että hän on sairas kaikesta siitä roskasta, mitä hän maailmassa näkee kaikesta saastasta, rikoksista, huumeista ja työttömyydestä. Ei, ennemmin se on jotain todella positiivista. Paavalin tavoin, hän vain haluaa lähteä ja olla Herran kanssa!

Tällaista imistä Henki vetää Kristuksen luokse sellaisella palavuudella ja tunteella, että hän lähes pakahtuu. Hänen sydämensä ikävöi Kristusta niin, että sanat eivät riitä kuvailemaan hänen nälkäänsä ja rakkauttaan. Se on ihmeellinen, voimallinen kokemus mutta se on myös tuskaa, koska hän ei vielä pääse siihen täyteyteen, joka häntä odottaa!

On surullista, että niin harvoilla on tänä päivänä tällainen palava Kristuksen ikävä. Ei ole nälkää eikä janoa ja on niin vähän palavuutta. Joka sunnuntai seurakunnat ovat täynnä kristittyjä, jotka eivät milloinkaan kyseenalaista tai tutkiskele rakkauttaan Kristuksen puoleen!

Mutta Pyhä Henki on löytänyt Hänen kansansa! He antavat Hengelle luvan ohjata heitä. He alkavat ikävöidä Häntä ja mitä enemmän he ikävöivät, sitä enemmän tulee sisäisiä huokauksia.

Rakas pyhä, mitä elämässäsi on tapahtunut sen jälkeen, kun pelastuit? Kuljetko vain omista vaikuttimistasi? Oletko penseä? Pelottaako olla palava Herran puoleen, koska sinua pidettäisiin fanaatikkona?

Pyydä Pyhää Henkeä paljastamaan sydämellesi Kristusta sen verran, että tulet täysin vierotetuksi tästä maailmasta. Noin tapahtui Aabrahamillekin. Hän sanoi, Olen täällä vain muukalaisena. Hän odotti kaupunkia, jonka rakentaja ja luoja oli Jumala. Hän oli nähnyt näyn ja hänen silmänsä olivat avoinna ikuisuuteen.

Voitko sanoa juuri nyt, että olet valmis menemään, olemaan Hänen kanssaan ja että haluat Häntä enemmän kuin omaa elämääsi? Voi olla, että sanot usein noin mutta tarkoitatko sitä todella, kun laulat, Hän on koko elämäni? Rakastatko Jeesusta palavammin kuin silloin, kun tapasit Hänet ensimmäisen kerran?

Juuri nyt Pyhä Henki kohentaa rakkautesi hiipuvaa hiillosta. Tämä tapahtuu siksi, että Hän haluaa tehdä sydämesi palavaksi. Annatko Jumalan Hengelle luvan syyllistää sinua synnistä ja epäuskosta? Jos annat, niin iloitse! Hän haluaa, että olet puhdas kaikista tahroista ja rypyistä tuona päivänä, kun kohtaat sulhasesi!

Anna periksi Hänen johdatukselleen. Anna Hänen saattaa työnsä sinussa päätökseen ja tulet todella tuntemaan, mitä tarkoittaa Hengessä vaeltaminen!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat