Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Älä ole virran vietävänä!
(Dont Be Carried Away With The Flood!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson
Syyskuu 28, 1992
__________

Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.

Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri (Matt. 7:24-27).

Jeesus varoitti tulvivista virroista, jotka viimeisinä päivinä syöksyvät Jumalan kansaa vastaan! Hän sanoi, että me voimme odottaa koetuksen myrskyjä, murheiden rankkasateita ja koko ajan kohoavaa riivaajien hyökkäysten tulvaa.

Ilmestyskirjan luvussa 12 kerrotaan, että noina päivinä paholaisen suusta virtaa vainoa, vihaa ja murhetta Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa vastaan:

Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa! Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt. Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä. Ja käärme syöksi kidastansa vaimon [seurakunnan] jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi (Ilm. 12:12-15).

Jesaja varoitti profeetallisesti, että saatana tulisi kuin padottu virta (Jesaja 59:19). Ja Daavid samaisti kasvavat ongelmansa helvetistä nousevaan tulvaan: Vesivirrat nostavat, Herra, vesivirrat nostavat pauhinansa, niin, vesivirrat nostavat kuohunsa (Psalmi 93:3). Daavid tarkoitti, Auta minua, Herra nouseva paholaisen häirintä on aikeissa viedä minut! Aallot kasvavat, vyöryvät ylitseni, ja näyttää siltä, että minä murskaannun!


Se myrsky,
josta Jeesus meille kertoi,
on yllämme juuri nyt
kaikessa voimassaan!


Tuo myrsky raivoaa juuri nyt, kansakunnan ja maailman laajuisesti. Ja se vain pahenee! Miksi? Koska mitä enemmän rakastat Jeesusta ja asetat sydämesi Hänen seuraamiseensa, sitä raivokkaammin saatana heittää murheiden myrskyä sinua vastaan. Hän hyökkää kotiasi vastaan, työpaikkaasi vastaan, avioliittoasi ja lapsiasi vastaan, ihmissuhteitasi vastaan ja erityisesti Herran kanssa vaellustasi vastaan.

Minä uskon, että ei ole yhtäkään jumalallista kotia tänä päivänä, joka ei olisi kokenut pyörremyrsky-koettelemuksia tavalla tai toisella. Itse asiassa eräällä viikolla vähän aikaa sitten, kolme minun naimisissa olevista lapsistani kertoi kokeneensa vakavia koettelemuksia kodeissaan. Kauhea tulva oli noussut jokaisessa perheessä: selittämätöntä vihaa, tyhmää väärin ymmärtämistä, huutoa asioita, joita ei normaalisti tapahdu.

He eivät tienneet, että samalla viikolla Gwen ja minä olimme kokeneet yhden avioliittomme suurimmista koettelemuksen kausista! Masennus oli langennut yllemme ja me syytimme siitä toisiamme. Kahden päivän ajan me riitelimme niin merkityksettömistä asioista, että se oli naurettavaa!

Hiljattain yksi nuori paimen kertoi minulle, että eräs pappiystävä oli soittanut hänelle kyynelin, itkien, Minun on puhuttava jollekin vaimoni ja minä olemme käymässä läpi helvettiä, kirjaimellisesti! Me rakastamme toisiamme, mutta me huudamme toisillemme koko ajan. Yritämme sopia asioita, mutta rauha on haurasta ja pian se särkyy. En tiedä, mitä tehdä minusta tuntuu siltä, että haluaisin paeta. Mutta pidän kiinni vain siksi, koska minä rakastan Herraa!

Paimen, joka kuunteli, oli hiljaa sitten myös hän murtui. Hän huudahti, Sinä kerrot minun tarinaani! Vaimoni ja minä me olemme käymässä läpi tuota samaa. Me vihaamme sitä, mitä on tapahtumassa, mutta näyttää siltä, että emme osaa elää rauhassa. Tilanne vain pahenee enkä tiedä, mitä tehdä!

Monet kristityt parit ovat hädissään suhteestaan. He ajattelevat, että ehkä he eivät rakasta toisiaan enää, tai että he ovat jollain tavalla vaarantaneet heidän avioliittonsa, ja että se on hajoamaisillaan. He eivät kuitenkaan ymmärrä, että se ongelmien tulva, mikä heillä on, hallitsee heitä eikä heillä ole voimaa pysäyttää sitä!

Ymmärtäkää, että tuo myrsky, jota tapahtuu kristityissä kodeissa ja ihmissuhteissa selittämättömät, odottamattomat loukkaukset ja murheet se ei ole luonnollista. Se on yliluonnollista tulvaa helvetistä! Taistelua ei käydä sinun ja puolisosi välillä. Se on taistelua taivaan ja helvetin välillä Jumalan ja paholaisen - joka haluaa kaataa kotisi - välillä!

Sinun on ymmärrettävä, että sinä et aiheuttanut tätä kauheaa myrskyä itse. Se ei tapahtunut sen tähden, että sinun puoleltasi olisi tullut joku suuri epäonnistuminen. Se ei aiheudu jostain luonteenpiirteestäsi tai alakierteestä uskossasi. Ei vaan sinä olet vihaisen paholaisen kohteena, ja hän on päättänyt kaataa talosi!

Emme tietenkään voi syyttää paholaista kaikista ongelmistamme. Me kaikki kasvatamme ongelmiamme lihan tyhmillä, syntisillä purkauksilla. Mutta Jeesus varoitti, että meitä tultaisiin lyömään tulvalla ja myrskyllä helvetistä ja tuo kuvailee sitä, mitä on tapahtumassa Jumalan huoneessa juuri nyt!

Sinulla ei ole mahdollisuuksia selviytyä siitä yliluonnollisesta hyökkäyksestä, jonka alla olet. Sinä tarvitset apua, joka on yli kaiken sen, mitä sinussa on, tai mitä kukaan toinen ihminen voi antaa.

Sinun on juostava Jeesuksen luokse! Kun ymmärrät tämän, sinä ja puolisosi voitte langeta polvillenne yhdessä ja taistella rinnakkain rukouksessa!


Moniin sattuu työttömyys
ja taloudellinen ahdinko


Amerikkalaiset alkavat olla yhä enemmän ja enemmän peloissaan tulevaisuudesta. Monien edessä häämöttää taloudellinen raunioituminen ja pelko kaiken menettämisestä vain leviää!

Hiljattain New York City menetti 350 000 työpaikkaa. Joka seitsemäs ihminen on toimeentulotuen varassa ja työttömyys lähestyy kymmentä prosenttia. Nuoret miehet seurakunnassamme ovat kertoneet minulle, vapisten, Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla ei ole yhtään rahaa joskus ei edes dollaria. Minua pelkään, että minusta ei ole mihinkään!

New York Cityssä on kuolleita alueita alueita, jossa epätoivo on laittanut henkirikokset ja itsemurhat raivoamaan täysin ilman kontrollia. Nämä ovat lähinnä mustien lähiöitä, joissa miesten työttömyys on yli 50 prosenttia. Miehet tuntevat itsensä eksyneiksi, tarpeettomiksi ja vihatuiksi ja he purkavat turhautumistaan perheisiinsä, tappaen itsensä tai toisia kurjassa toivottomuudessaan.

Rakkaat, koko kansakunta on tuomion alla! Jumala antaa paholaiselle luvan olla Hänen tuomion sauvanaan, tuomiona syntiselle kansalle. Ja koska saatana on vapaa vuodattamaan myrkkyään, hän saattaa kansakunnan konkurssiin ja kaataa talouden, ainoastaan tuottaakseen pelkoa ja epätoivoa Jumalan kansalle! Ei hän välitä pimeyden lapsista ja hän tekee kauheaa tuhoa, että he näkisivät, kuinka Jumalan kansaa kaadetaan!

Edes paimenet eivät ole immuuneja taloudellisille peloille he ovat ihmisiä, niin kuin kaikki muutkin. Eräs paimen kertoi minulle hiljattain, En saarnaa muutamista tietyistä asioista, koska minä rehellisesti sanottuna pelkään työpaikkani puolesta. Pelkään, että en kykene ruokkimaan perhettäni. Tämä on ainoa työ, mitä olen ikinä osannut ja minulla ei ole varaa menettää sitä!


Satuttavia asioita, on niin monta,
ettei niitä voi luetteloida!


Vähän aikaa sitten, ollessani rukouksessa, minä huusin Jumalalle, Isä, minun on oltava rehellinen Sinulle minuun sattuu! Tuskani ei ollut oman itseni puolesta, vaan rakkaideni, jotka olivat käymässä läpi murheiden tulvaa. Herra puhui hengelleni näin: David, et ole yksin rukouksinesi. Jokaiseen sattuu, tavalla tai toisella!

En tiedä, mikä sinun koettelemuksesi on. Mutta seuraavan kuuleminen on murheduttanut minua syvästi:

Wisconsinissa erään papin vaimoon sattuu niin pahasti, ettei hän halua elää. Hän on taistellut erään pakkomielteen kanssa vuosikausia, ja se palaa uudelleen ja uudelleen Hän varastaa!

Hänen viimeinen hyökkäyksensä oli musertava. Laskiessaan seurakunnan uhria, hän varasti 2 500 dollaria. Ei hän tarvinnut niitä rahoja; itse asiassa hän laittoi ne kirjekuoreen ja piilotti sen ostoskeskuksen hyllyyn.

Hän tunnusti ja rahat palautettiin mutta hän tuntee itsensä likaiseksi. Hän ei ymmärrä, kuinka Herra voisi antaa hänelle anteeksi, koska hän on katunut niin monta kertaa aikaisemmin ja taas palannut syntiinsä. Hän uskoo, että Jumalan on pakko tuomita hänet, koska hän tekee toistamiseen syntiä!

Hänen aviomiehensä antaa anteeksi ja rakastaa häntä paljon mutta hän ei tiedä, kuinka auttaa. He ovat molemmat hukkumassa tulvaan!

Eräs paimen keskilännessä kantaa suurta tuskaa. Hän ja hänen vaimonsa majoittivat erään nuoren naisen Teen Challenge-keskuksesta. Myöhemmin paljastui, että tyttö oli lesbo ja vuoden aikana hän alkoi olla paimenen vaimon kanssa. Lopulta he pakenivat yhdessä ja ottivat heidän kaksi lastaan mukaansa.

Pastori murskaantui! Hän meni oikeuteen ja sai lapsensa takaisin mutta sitten seurakunta vaati häntä eroamaan! Hänelle sanottiin, että hän näytti huonoa esimerkkiä, koska hän ei hallinnut kotiaan.

Tämä mies hylättiin kahdesti! Hän kantaa kauheaa tuskaa siitä, että nainen, jota hän rakastaa syvästi, jätti hänet ja tuskaa siitä, että hänen seurakuntansa syrjäytti hänet, sen sijaan, että he olisivat auttaneet häntä hänen taakkansa kantamisessa.

New York Cityssä eräs iäkäs nainen tappoi oman tyttärensä koska hän ei voinut sietää sitä, että hän raunioitti itseään huumeilla! Daily News kuvaili hautajaisia:

Daisy Hutson kumarsi eilen ja jätti viimeiset hyvästit crack-riippuvaiselle tyttärelleen, jonka hän oli tunnustanut ampuneensa... Tuo 68-vuotias leski vetäytyi sinisen ruumiarkun luota... ja sanoi, Tämä on minun lapseni. Kukaan ei satuta häntä enää... Nyt on Jumalan asia tuomita minut.

Hutson oli kertonut poliisille, että hän ampui ainoaa lastaan, 48-vuotiasta Reneetä, tiistai-iltana kerran rintaan, koska hän ei enää voinut sietää valheita, varastamista ja järjetöntä väkivaltaa, joka tuhosi tuota naista...

Hutsonin ja hänen tyttärensä suhde oli todella läheinen, kunnes Renee tuli riippuvaiseksi crackista, kun sitä saatiin kaupungissa ensimmäistä kertaa, vuonna 1986... Renee jäi koukkuun ja alkoi heti varastaa rahoja kassakoneista pitääkseen yllä tapaansa... Huumeet kuluttivat hänet vähän kerrallaan. Vuosien väkivaltaisten riitojen ja epäonnistuneiden kuntoutusyritysten jälkeen Hutson lopulta turvautui oikeuden määräämään lähestymiskieltoon Reneetä vastaan.

Kun Renee tuli viime viikolla iäkkään äitinsä kotiin ja vaati rahaa huumevelkojensa maksamiseen, Daisy Hutsonin hermot pettivät. Hän sanoi, että hän pyysi poliisilta voimakeinoapuja. Kun he eivät suostuneet, hän ampui tyttärensä.

Kuinka sinä kuvailet tuon äidin tuskaa? Daily Newsin otsikko sanoi sen tällä tavalla: Vain Jumala voi tuomita minut!


Sinä voit tietää, ovatko
murheesi ja kipusi omista teoistasi
vai paholaisesta ja hänen tulvastaan!


On eräs tapa, joka kertoo, onko tulvasi oman kapinallisuutesi aiheuttamaa. Esimerkiksi, Jumala kertoi Moosekselle, että israelilaiset menisivät huoraamaan vieraiden jumalien perään, ja he hylkäisivät Herran:

Sinä päivänä minun vihani syttyy sitä vastaan, ja minä hylkään heidät ja peitän kasvoni heiltä, niin että he joutuvat tuhon omiksi, ja suuret onnettomuudet ja ahdistukset kohtaavat sitä. Sinä päivänä se sanoo: Eivätkö nämä onnettomuudet ole kohdanneet minua sen tähden, ettei minun Jumalani ole minun keskelläni? (5Moos. 31:17).

Jos elät synnissä, voit odottaa Jumalan lyövän sinua ja Hän tekee sen armostaan! Monille Jumalan lapsille on tullut murhetta ja tuskaa sen tähden, että he rakastavat epäjumaliaan, eivätkä luovu niistä.

Mutta tulvaa virtaa toisiin uskoviin yksinkertaisesti sen tähden, että he etsivät Häntä! Yksi sana toistuu jatkuvasti, kun luen jumalallisten miesten ja naisten elämästä kautta historian: kärsimys!

Jeesus sanoi sateen lankeavan väärille ja vanhurskaille yhtä lailla. Mutta Hän sanoi myös, että jos olet Kalliolla, sinun talosi kestää eikä sinua pyyhitä pois!


Näiden viimeisten päivien
suurinta surua on se
menetetty rauha ja tarpeeton tuska,
joita Jumalan kansa joutuu kantamaan!


Kun olin poika, me lauloimme vanhaa laulua, Voi, minkä rauhan me usein menetämmekään, voi, mitä tarpeetonta tuskaa me kannamme, kaikki sen tähden, että emme vie kaikkea Jumalalle rukouksessa...

Hiljattain rukoillessani Jumala kuiskasi sieluuni: Millekään muulle sukupolvelle ei ole annettu niin runsasta tarjontaa jokaiseen mahdolliseen tarpeeseen ja hätään. Ja silti, ei mikään muu sukupolvi ole niin törkeästi hylännyt Minun apuani!

Kuinka paljon Jumalaa täytyykään surettaa, kun hänen kansansa hukkuu ja kieltäytyy tekemästä sitä yhtä välttämätöntä asiaa: He eivät juokse Hänen luokseen! He eivät kiirehdi Jumalan läsnäoloon, koska he eivät ole kehittäneet tapaa olla Hänen seurassaan. He eivät mene Hänen luokseen rukouksessa hakemaan voimavaroja ja kaikkea sitä, mitä he tarvitsevat tulvan kestämiseen. He eivät ole rakentaneet kalliolle, suhdetta Jeesukseen!

Neljänkymmenen vuoden ajan Israelin lapset elivät tarpeettomassa onnettomuudessa, epätoivossa, epävarmuudessa ja kauheassa tuskassa. He koettelivat Jumalan uskollisuutta kymmenen kertaa. Mutta heillä olisi ollut mahdollisuus elää suurimmassa mahdollisessa levossa ja rauhassa. Jumala sanoi, että se oli heitä varten, että he vain astuisivat siihen sisään ja silti he kieltäytyivät!

Sen sijaan kokonainen sukupolvi tuhoutui katkeruudessa, tappeluissa, valituksessa, terveys- ja perheongelmissa. He eivät heränneet yhteenkään päivään rauhassa. Sen sijaan heillä oli todella raskasta eivätkä he milloinkaan astuneet sisään siihen lepoon, mikä oli heidän.

Minun mielestäni tuo on uskomatonta! Jumala lupasi heille, Minä kuljetan teitä käsivarsillani, niin kuin Isä kantaa lastaan. Minä kuljen teidän edellänne! Israelilla oli päivällä pilvi ja yöllä tuli johdattamassa heitä. Heillä oli kaikista selvin sana, mitä yhdelläkään sukupolvella oli ollut: mannaa tuli taivaasta, vettä kalliosta ja kuitenkin, neljänkymmenen vuoden ajan he kääntyivät jatkuvasti pois Luojastaan! Israelin kaikesta uppiniskaisuudesta huolimatta me olemme tänä päivänä tehneet syntiä paljon suuremmassa mittakaavassa! Ymmärtäkää, että Jumala on luvannut meille jotain vielä parempaa jotain sellaista, mikä ei milloinkaan noussut israelilaisten mieleen. Hän on antanut meille näinä viimeisinä päivinä runsaita, loisteliaita lupauksia, jotka on tarkoitettu antamaan meille jatkuvaa rauhaa ja iloa!

Vanhan testamentin uskovilla oli vain rajallinen näky Jumalan voimavaroista: Ja ei maailman alusta kuultu, eikä korville tullut ole, eli yksikään silmä nähnyt ole, paitsi sinua Jumala, mikä niille tapahtuu, jotka sinua odottavat (Jesaja 64:4, KR1776/1872).

Apostoli Paavali lainaa tätä jaetta kirjeessään korinttolaisille. Ja seuraavassa jakeessa hän paljastaa, että meille kuuluvat ne suuremmat voimavarat: Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin (1Kor. 2:9-10). Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut (jae 12).

Myös apostoli Pietari sanoi, että kaikki, mitä me tarvitsemme, on meidän saatavissamme: Hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään (2Piet. 1:3).

Tässä on sitä, mitä Jumala sanoo: Kyllä, sinuun sattuu. Sinä kärsit ja olet murheellinen. Vajoat asioihin, jotka menevät yli ymmärryksesi, ja joita et käsitä. Mutta minä olen valmistanut sinulle runsaan pakotien. Minä olen tehnyt tien täydelliseen voittoon!

Rakkaat, voitto ei tule, kun tilanteesi muuttuu. Ennemmin, se tulee, kun Jumala tekee suuren muutoksen sinussa ja minussa kun Hän laittaa meidät nousemaan tuon tulvan yläpuolelle. Tulva jää mutta se ei voi vahingoittaa meitä, koska Hän on tehnyt meissä jotain, mikä vapauttaa meidät!

Tuo pakotie on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Jumala sanoo: Sinulla on paikka, missä saada lohdutusta sinulla on joku, jolle voit puhua!

Eräs kuuluisa evankelista, joka oli sekaantunut syvään seksisyntiin, sanoi paljastuttuaan, Kaikessa tuskassa ja kamppailussa ongelmieni kanssa, minulla ei ollut ketään, kenelle puhua. Rakkaat, tuollainen ei ole totta! En minä halvenna tuota veljeä rakastan häntä Jumalan palvelijana. Mutta sellaista ei ole olemassa kuin kristitty, jolla ei ole ketään, jolle puhua!

Miljoonat kristityt, joihin sattuu, juoksevat ympäriinsä, etsimässä ystävää tai neuvonantajaa, jolla voisi olla kaikki ne vastaukset, joita he tarvitsevat. Mutta miltä tuo tuntuu Herrasta? Hän seisoo koko ajan vierellä, sanoen, Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne (Matt. 11:28-29).

Kristityt ovat sanoneet minulle, Sinä olet niin kuin muutkin saarnaajat. Aiot kertoa minulle, että mene, ja rukoile mene, ja puhu Jeesukselle! He sanovat tätä pilkaten, ikään kuin se olisi vitsi niin kuin se olisi jotain, mitä lapset tekevät! Se, mitä he todella tarkoittavat, on Minä tarvitsen jotain enemmän kuin rukousta jotain enemmän, kuin mitä Raamattu voi minulle antaa!

Rakkaat, luonnollinen ihminen ei voi käsittää Jumalan asioita vain Pyhä Henki tuntee Isän ajatukset. Ja ainoastaan Isä tietää ongelmasi juuren! Jos istut miettimässä sitä, ja ajattelet pääsi puhki, et pääse milloinkaan siitä yli.

Ainoa apu, mitä jopa kaikista jumalallisin neuvonantaja voi sinulle antaa, on opettaa sinua menemään polvillesi, menemään Hänen läsnäoloonsa, etsimään Jumalaa kaikesta sydämestäsi ja odottamaan Hänen Henkeään sinua opastamaan!

Onko sinulla paikka, mihin voit mennä joka päivä, ja vuodattaa siellä sydäntäsi Herralle? Jos sinulla on, älä jätä vuodattamatta tuskiasi Hänelle joka päivä ja jätä ongelmasi sinne, Jeesukselle.

Monet, jotka lukevat tätä sanomaa juuri nyt, eivät ole milloinkaan kehittäneet tapaa viedä kaikki Jeesukselle. He vain jatkavat tuskassa ja joka hetken he viettävät kantaen suruaan ja tuskaansa, ja he sanovat Jumalalle: Sinulla ei ole voimaa! Sinä et välitä et osaa auttaa minua! Lopulta he päätyvät virran pois vietäväksi koska heidän uskonsa ei ole rakennettu Kalliolle!

Sellaisia kristittyjä on paljon, jotka ovat käyneet Times Squaren seurakunnassa. Oli aika, jolloin he oppivat vähän siitä, kuinka Jumala toimii, ja alkoivat kasvaa. Mutta nyt he eivät tule enää tänne heistä on tullut katkeria ja vihaisia ja he levittävät juoruja seurakunnasta ja sen paimenista. Mitä heille on tapahtunut?

Heillä oli ongelma ja mielummin, kuin vuodattivat se Herralle, he veivät sen ystävälleen! He purkivat sydämensä taakkaa jollekin, jolla oli väärä henki jollekin, jolla oli juoruava tai arvosteleva henki ja he jäivät pahansuopien hämähäkkien verkkoon!

He löysivät jonkun, joka osoitti heille myötätuntoa joka oli heidän puolellaan ja sen sijaan, että olisivat oppineet, kuinka viedä kaikki Jeesukselle ja saada mielensä ja henkensä parannetuiksi, heistä tulikin katkeria ja paatuneita. Nyt he ovat todella kurjia, ja heidän päivänsä keskipisteinä ovat tuska ja ongelmat. Heistä on kasvanut katkeria ja ilkeitä, jotka vain teeskentelevät olevansa onnellisia koska he eivät ole milloinkaan oppineet sulkeutumaan joka päivä sisään Jumalan kanssa, ja purkamaan jokaista tuskaa ja ongelmaa uskossa Hänelle.

Näin sanoo Herra: Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta (Jeremia 17:5). Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on (jae 7). Ihminen, jonka talo on rakennettu hiekalle, on sellainen, joka luottaa ihmisiin, eikä turvaudu täysin Herraan voiman ja avun lähteenä!


Jumalan suurin todistus maailmalle
näinä viimeisinä levottomina päivinä ovat
ne syvään juurtuneet uskovat,
jotka ovat tyyniä myrskyissä!


Hän tyynnytti myrskyn, ja meren aallot hiljenivät (Psalmi 107:29).

Jokainen tuuli ja aalto, joka tulee elämääsi, on alamainen Herrallemme! Opetuslapset olivat veneessä Jeesuksen kanssa, joka nukkui, kun myrsky nousi:

Ja heidän purjehtiessaan Hän nukkui. Mutta alas järvelle syöksyi myrskytuuli, ja venhe tuli vettä täyteen, ja he olivat vaarassa. Niin he menivät ja herättivät Hänet sanoen: "Mestari, mestari, me hukumme!" Ja herättyään Hän nuhteli tuulta ja veden aallokkoa; ja ne asettuivat, ja tuli tyven (Luuk. 8:23-24).

Rakkaat, tämä on tämän sanoman ydin: Myrsky nousi, he olivat suuressa hädässä, ja he juoksivat Herran luokse. He huusivat Häntä, Hän lopetti heidän myrskynsä ja tuli aivan tyyntä!

Herra, Jumala Sebaot, kuka on voimassa sinun vertaisesi, Herra? Ja sinun uskollisuutesi ympäröitsee sinua. Sinä hallitset meren raivon; kun sen aallot kohoavat, sinä ne asetat (Psalmi 89:8-9).

Kyllä, monet lankeavat! Virta vie heidät pois. Mutta näinä viimeisinä päivinä Jumalalla on kansa, jonka sydän on kohdallaan joita eivät heittele kaikki opin tuulet ja aallot, eivätkä he ole murheellisia myrskyssä, vaan he luottavat aina Häneen ja vuodattavat sydämiään Hänelle. Ja he kulkevat suuressa tyyneydessä!

Tyyni sielu on vuodatettu sielu sielu, joka on huutanut kaiken, tyhjentänyt kaiken Jumalan läsnäolossa! Daavid sanoi: Minä vuodatan hänen eteensä valitukseni, kerron hänelle ahdistukseni (Psalmi 142:2).

Minä kiitän Jumalaa katusaarnaajista, niistä, jotka jakavat traktaatteja ja todistavat Herrasta jokaiselle. Mutta suurin todistus näinä viimeisinä päivinä on se mies tai nainen, joka on ollut Jeesuksen läsnäolossa, ja on tullut kohtaamaan maailmaa syvään juurtuneella rauhalla. Tuolla henkilöllä on paikoilleen asettunut, luottava sielu kestävä ja järkkymätön!

Sattuuko sinuun juuri nyt? Mene Jeesuksen luokse, pura sydämesi kuormaa ja jatka sitä, kunnes olet saanut kaiken ulos. Tulee päivä, jolloin tuuli kuolee, sade lakkaa, tulva katoaa ja aurinko alkaa paistaa. Ja tulet näkemään, että sinun Herralle rakennettu huoneesi tulee kestämään! Se ei ole sortunut!

Kuningas, joka istuu tulvankin Herrana, on jo matkalla. Vain pieni hetki vielä, ja uusi, kirkas päivä koittaa!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat