World Challenge Pulpit Series

Mamiksesta mestariksi!
(Turning Wimps Into Warriors!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

David Wilkerson
Syyskuuta 13, 1993
__________

Olin neljännellä luokalla, kun kuulin ensimmäistä kertaa, kuinka toista poikaa kutsuttiin "mamikseksi". Sillä haukkumanimellä toiset lapset kutsuivat isoa Tomi, luokkamme suurinta poikaa. Tom olisi voinut hyvin antaa turpiin kenelle vain. Hän oli vahva, roteva, lihaksikas - ja hän pystyi nostamaan mitä vain. Mutta hän yksinkertaisesti kieltäytyi tappelemasta.

Jopa luokkamme pienimmät pojat härnäsivät häntä. Ja vaikka olin laiha luiru, minä lopulta puolustin Tomia ! Meistä tuli hyvät ystävät. Oli kuitenkin hirveää nähdä, miten hän joutui kärsimään niin paljon tarpeetonta kiusaamista. Mutta silti kaikki olisi voinut loppua, jos hän vain olisi suoristautunut ja sanonut: " Nyt riittää ! Minä en halua tapella - mutta jos joku kerrankin vielä käy minun kimppuuni, minä aion puolustautua.  Minä en suostu enää kenenkään heittopussiksi !"

Mutta niin Tom  ei koskaan tehnyt. Aina kun pienetkin pojat tyrkkivät häntä, hän kaatui kuin märkä  rätti. Viidennelle tai kuudennelle luokalle asti häntä sanottiin " mamikseksi", "pelkuriksi", "akkamaiseksi", "pehmoksi". Ja mitä vanhemmaksi hän  tuli, sitä pahemmaksi kiusaaminen muuttui. Viimeksi  muistan Tomin lähes parimetrisenä poikana, joka pelkäsi hirveästi - ja oli kaiken aikaa jonkun toisen pojan vihan kohteena.

Voit ajatella: "Hyvähän se vain, ettei Tom  tapellut. Hänen täytyi olla rauhaa rakastava poika. " En minä väitäkään, että Tomin olisi pitänyt käydä toisten kimppuun, kun nämä kiusasivat häntä. Mutta Tomin ongelmana oli siinä, että hän todella  oli pelkuri !

Rakkaat ystävät, meidän on kristittyinä aika katsoa suoraan silmiin samaa totuutta itsestämme - siis että Jeesuksen Kristuksen seurakunta on täynnä mamiksia ! Kun käytän termiä "mamis, mammanpoika", en haluaolla  ivallinen. En vain tunne toista sanaa, joka kuvaisi yhtä hyvin sitä hengellistä pelkuruutta, joka on levinnyt kristikuntaan. En puhu tietenkään kaikista kristityistä. Mutta Jumalan huone on tänään täynnä pehmoja, jotka pelkäävät paholaista ja sen vihaa, jotka eivät koskaan vastusta sitä ja joita helvetin vallat kaiken aikaa piinaavat.

Raamattu varoittaa, että näinä viimeisinä aikoina saatana on täynnä suurta vihaa, koska se tietää, että sillä on vain vähän aikaa. Se on tosiaan koonnut koko arsenaalinsa Jumalan kansaa vastaan ja yrittää painaa sen maahan. Se on lähettänyt laumoittain valehtelevia riivaajien henkiä viettelemään ja piinaamaan seurakuntaa. Ja nytkin se syöttää uskovien mieliin kaikenlaista valheita tuottaen syyllisyyttä, tuomitsemista, masennusta ja pelkoa.


Kovin harvat uskovat osaavat
nousta taisteluun !


Vaikka seurakunnassa puhutaan paljon hengellisestä sodankäynnistä, kristityt eivät ole vieläkään oppineet nousemaan vihollista vastaan. Me jättäydymme paholaisen tönittäväksi ! Silti en usko, että kaikki kristittyjä kohtaavat epäonni olisi paholaisen aiheuttamaa. Me syytämme sitä väärin monista omista huolimattomuuksistamme, tottelemattomuudestamme ja laiskuudestamme:

* Sinun hirveä painajaisesi ei johtunut paholaisesta, jos menit nukkumaan maha täynnä roskaruokaa ja litra-Pepsiä. Saatat ajatella: " Paholainenpiinasi minua koko yön! Näin unta, miten biisonilauma jylisti mahani yli, ja niiden terävät silmät nauroivat minulle. Se oli hirveää. " Ei - se oli typerää! Ei sinua paholainen vaivannut vaan sinä itse!

*Jos istut iltamyöhään katsomassa seksivideoita, älä rupea väittämään, että paholainen panee hekumaan sinun sydämeesi. Sinä panet sen sinne itse, kun vuokraat moisen videon tai katsot sellaista ohjelmaa televisiosta!

On Hjælppoa syyttää paholaista omasta tyhmyydestämme. Sillä tavoin meidän ei tarvitse käydä koko asiaa läpi. Mutta meidän maailmassamme on nykyään todellinen paholainen - ja se on ahkera omissa puuhissaan. Miten muuten voimme selittää, mitä niin usealle kristitylle tapahtuu ? Monet eivät ole ollenkaan Vapahtajansa kaltaisia. He lankeavat, juoruavat ja valittavat. He ovat kateellisia, epäystävällisiä, armottomia, haastavat riitaa ja "kerjäävät" tahallaan vaikeuksia. He elävät vuosi toisensa jälkeen täynnä katkeruutta, vihaa, lihallisuutta ja himoja.

Tunne kaikkialla seurakuntalaisia , jotka vannovat rakastavansa pappejaan - ja silti kuuntelevat heistä ilkeitä juoruja! He tietävät, että heidän  paimenensa uhraa koko elämänsä heidän hyväkseen viikko viikolta. Silti he antavat juorujen ja puolitotuuksien levitä eteenpäin - eivätkä tee mitään niiden tukahduttamiseksi. Vaikenemisellaan he hyväksyvät kaiken, mitä sanotaan - ja se myrkky kylväytyy samalla heidän omaan henkeensä.

Haluaisin nyt selvitellä vähän saatanan strategiaa: Ellei se pysty syöksemään Kaikkivaltiasta Hänen valtaistuimeltaan, se yrittää repiä Jumalan irti sinusta. Se haluaa muuttaa Hänen palvelijansa mumisijoiksi ja vääräuskoisiksi. Ja kaikki juorut, joita kuulet, jokainen juttu, jota jostain ihmisestä kerrotaan, tulee suoraan helvetin syövereistä !

Aivan samoin kuin saatana yritti vietellä Jobin ja Pietarin, se pyytää myös Jumalalta lupaa käydä sinun kimppuusi- seuloakseen sinut pois rikkaruohona. Mutta on kaksi asiaa, jotka jokaisen uskovan on tiedettävä, kun saatana tulee kuin kiljuva jalopeura:

1. Saatana ei voi käydä kimppuusi miten vain. Jumala on asettanut tulimuurin jokaisen lapsensa ympärille, eikä saatana pääse se läpi ilman Jumalan lupaa. Jumala sallii muurin vajota silloin tällöin -  mutta vain hyvin rajoitetusti. Hän tekee sen tuottaakseen meissä järkkymättömän uskon, valmentaakseen  meitä sotureina ja todistaakseen valtaansa ja kunniaansa maanpäällä. Silti me olemme jokaisessa koettelemuksessa kasvokkain tämän lupauksen kanssa: " Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää." (1.Kor.10:13)

2. Saatana ei myöskään pysty lukemaan kristityn ajatuksia. Jotkut pelkäävät rukoilla, koska he luulevat, että paholainen kuuntelee heitä salaa. Toiset taas uskovat, että paholainen pystyy lukemaan heidän jokaisen ajatuksensa. Asia ei ole niin ! Vain Jumala on kaikkivoipa ja kaikkitietävä: " Minä, Herra tutkin sydämmen.." (Jer.17:10.) "Minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet..." (Ilm.2:23.) "Kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili." (Hebr.4:13.) Vain Herra pystyy lukemaan heidän mielensä ja ajatuksensa!

Mutta saatanan ei tarvitse lukea meidän ajatuksiamme - koska se pystyy lukemaan meidän tekojamme. Se vahtii meidän kannoillamme, panee merkille, minne me menemme ja mitä me teemme. Se tietää, milloin me lankeamme tekemään sellaista, mitä meidän ei pitäisi. Se näkee meidän heikkoutemme - ja se syöttää meihin valheita, jotka sopivat meidän tekoihimme. Se kulkee meidän  keskustelumme siitä, miten hauraita ja heikkoja me olemme - ja se yrittää pelotella meitä meidän heikkouksiemme vuoksi.

Raamattu käskee meitä vastustamaan, olemaan vahvoja ja taistelemaan lihaa ja pahuutta vastaan: " Valvokaa, pysykää lujina uskossa, olkaa miehuulliset, olkaa väkevät." (1.Kor. 16.13). "Vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa." (Ef. 6:10). " Vahvistu, siis, poikani, siinä armossa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa." (2.Tim. 2:1). "...nuorukaiset, sillä te olette väkevät, ja Jumalan sana pysyy teissä, ja te olette voittaneet sen, joka on paha. " (1. Joh.2:14).

Tässä viimeisessä jakeessa Johannes ei puhutellut kahdeksankymmentä- vuotiaita, kokeneita Jumalan miehiä. Hän kohdisti sanansa nuorille sotureille, jotka olivat täynnä Jumalan Sanaa. Johannes sanoi heille: " Koska otitte asenteen ja uskoitte Hänen teille ilmoittamaansa Sanaan, olette voittaneet taistelun pahaa vastaan. Olette päässeet irti jumalattomuudesta ja pahasta elämässänne !"

Rakkaani, Jumalan Sana ei ole " mamisten Raamattu". Eikä meidän sanomamme ole " mamisten evankeliumia". Jumala etsii ihmisiä, jotka ovat pikemminkin mestareita kuin mamiksia. Meille on ennustettu, että voitamme taistelun - mutta vain silloin, jos asetumme vastarintaan ja taistelumme ! Raamattu sanoo, että olemme enemmän kuin valloittajia, kaiken pahan vallan täydellisiä voittajia.

Vanhan testamentin soturit kykenivät taistelemaan saatanallisia voimia vastaan. Raamattu sanoo, että he "kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupauksien toteutumista, tukkivat jalopeurien kidat, sammuttivat tulen voiman, pääsivät miekanteriä pakoon, voimistuivat heikkoudesta, tulivat väkeviksi sodassa, ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot." (Hebr.11:33,34).

Mutta nykyjään on jotain pahasti vialla. Liian monien kristittyjen polvet tutisevat, he ovat voimattomia - saatanan Hjælppoja, manipuloitavissa ja nöyryytettävissä olevia uhreja. Jumala on pannut minuun pyhän suuttumuksen tätä vastustuskyvyn puutetta vastaan. Ja uskon, että meidän on aika tulla voitollisiksi mestareiksi pelkurimaisten mamiksien sijasta !

Gideonin tarina kertoo, miten Jumala muutti joukon mamiksia mestariksi. Ja tässä kertomuksessa näen viisi vaihetta, miten meistä voi tulla pelottomia sotureita saatanaa vastaan:


ENSIMMÄINEN VAIHE: ON KYLLÄSTYTTÄVÄ
JA VÄSYNYT  OLEMAAN
KYLLÄSTYNYT JA VÄSYNYT !


Sinun täytyy saada tarpeeksesi siitä, että paholainen painaa sinua maahan - että elät kyyryssä, masentuneena, iloittomana, tyhjänä, piinattuna.

Tuomarien kirja kertoo: " Mutta israelilaiset tekivät sitä, mikä ole pahaa Herran silmissä, ja Herra antoi heidät Midianin käsiin seitsemäksi vuodeksi. Ja Israel sai tuntea Midianin käden voimaa .." (Tuom. 6:1,2). Joka vuosi sadonkorjuun aikaan midianilaiset tulivat Israelin maahan mukanaan tuhansiakameleita, lampaita ja karjaa. Nämä eläimet söivät kaiken, minkä irti saivat, ja jättivät Israelin köyhtymään. "Niin Israel joutui suureen kurjuuteen midianilaisten tähden..." (Tuom 6:6). Israelilaiset olivat tosiaan pahemmassa lamassa kuin koskaan. Heidät ajettiin asumaan pimeissä luolissa ja kosteissa onkaloissa, he näkivät nälkää ja pelkäsivät avuttomina.

Sitten tapahtui jotain. Se alkoi Gideonista ja levisi koko leiriin: Israel kyllästyi ja väsyi piileskelemään niissä pimeissä luolissa ! Gideon oli lopen kyllästynyt. Seitsemän pitkän vuoden jälkeen hän tympääntyi siihen, että midianilaiset vallitsivat  Israelia. Näen hänet silmissäni vuoren rinteellä katsomassa alas noita paimentolaisheimoja. Hän seurasi, miten ratsain kulkevat soturit ryöstivät Israelin kyliä, yrittivät tappaa jokaisen , jonka vain näkivät. Lopulta Gideon sanoi itsekseen: " Miten kauan meidän vielä pitää alistua tähän ? He ryöstivät meidän maamme ilman minkäänlaista vastarintaa. Kukaan ei nouse vastustamaan eikä tee asialle mitään. Meille on sanottu, että meillä on Jumala, joka toimii meidän isiemme hyväksi. Mutta katsokaa nyt meitä - me olemme riisuttuja, avuttomia. Me elämme jatkuvassa pelossa !"

On valitettavasti myönnettävä, että tällaista elämää useimmat kristityt elävät nykyään. Vihollinen on tullut riistämään heiltä kaiken rauhan ja tehokkuuden. Se ryöstää heidän elämäänsä ja perhettään mielin määrin - eivätkä he pane hanttiin. Päinvastoin, he piiloutuvat johonkin masennukseen ja katkeruuden luolaan. Ja he tyytyvät katselemaan "tumput suorina", kun saatana tuottaa aina vain pahempaan sekasortoa heidän koteihinsa. Heidät on painettu alas - alas uskossa, alas toivossa, alas voimassa, alas asenteissa.

Juuri sellainen Israel oli. Sitten Gideonissa heräsi jotain. Ja hän sanoi juuri sellaista, mitä Jumala odottikin kuulevansa: "Tämä on mennyt jo tarpeeksi pitkälle ! Me palvelemme voimallista, voittoisaa Jumalaa. Miksi me silti aina vain alistumme tähän töykeään kohteluun ? Seitsemän vuotta olemme piileskelleet näissä luolissa ja antaneet midianilaisten vapaasti ryövätä meitä edes yrittämättä taistella tai vastustaa !"

Minä kysyn sinulta - miten syvällä olet ? Miten alas paholainen on sinut painanut ? Masennuksen, katkeruuden, pelon pisteeseenkö saakka ? Milloin aiot havahtua ja sanoa: "Nyt riittää ! Enää en salli paholaisen ryöstää minua ja perhettäni. Olen väsynyt ja kyllästynyt siihen, enkä aio enää elää näin ! Jumala ei ole koskaan suunnitellut minulle tällaista elämää. Enkä minä aio antaa paholaisen enää viedä minulta mitään. Olen saanut tästä tarpeekseni !"

Jumala ei tee mitään, ennen kuin olet itse läpikohtaisin tympääntynyt - ennen kuin olet väsynyt ja kyllästynyt olemaan väsynyt ja kyllästynyt!

Nyt saatat sanoa: " Veli Dave, syntihän saattoi midianilaiset Israelin kimppuun. Israelilaiset vain maksoivat synneistään." Se on totta - he kärsivät tuomiota epäjumalanpalveluksestaan. Mutta Raamattu sanoo myös, että silloin ihmiset "huusivat Herraa" (jae 6). ja juuri sen Jumala halusi heidän tekevänkin!

Voit ajatella: "En pysty nousemaan taisteluun pahaa vastaan, koska maksan syntivelkaani. Tein  syntiä - rikoin Jumalaa vastaan. Kaikki nämä tapahtuivat, koska paholainen tietää, että se on saanut minut valtoihinsa !" Jos se on totta, silloin sinun on tehtävä kuten Gideon teki - huudettava Herraa ! Me palvelemme samaa Jumala kuin Israel.  Ja jos Hän kuuli Israelin huudon, kun he olivat kääntyneet epäjumalien puoleen, Hän kyllä kuulee meitäkin epäonnistumisemme syövereistä.

Sillä hetkellä, kun huudat Jumalan puoleen, taivaassa tapahtuu jotain. Et ehkä pysty näkemään sitä - mutta Jumala on jo alkanut toimia puolestasi !


TOINEN  VAIHE:
VOITA PELKOSI JA EPÄUSKOSI


Israel oli langennut epäjumalanpalvelukseen. Mutta heidän pahin syntinsä oli silti epäusko, joka johtui kaikenlaisista peloista. Ja Jumala lähetti heille profeetan paljastamaan heidän perimmäisen syntinsä:

Ja kun israelilaiset huusivat Herraa Midianin tähden, lähetti Herra israelilaisten luo profeetan, joka sanoi heille: "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Minä johdatin teidät Egyptistä ja vein teidät pois orjuuden pesästä; minä pelastin teidät egyptiläisten käsistä ja kaikkien teidän sortajinne käsistä; minä karkoitin heidät teidän tieltänne ja annoin teille heidän maansa. Ja minä sanoin teille: Minä olen Herra, teidän Jumalanne, älkää peljätkö amorilaisten jumalia, joiden maassa te asutte. Mutta te ette kuulleet minun ääntäni." (tuom. 6:7-10).

Jumala sanoi: " Minä käskin teidän olemaan pelkäämättä - mutta te ette totelleet vaan pelkäsitte. Nyt en voi saattaa työtäni loppuun, ennen kuin olette voittaneet pelkonne !"

Profeetta sanoi heille: " katsokaa nyt itseänne - te olette joukkio mammanpoikia, piileskelette ettekä uskalla nousta taistelemaan. Olette jo antaneet periksi. Mutta teillä on historiassanne esimerkkejä siitä, miten Jumala on pelastanut teidät! Hän antoi teidän isillenne suuria voittoja, kun he luottivat häneen ! Hän toi teidät pois orjuudesta ja voitti kaikki teidän entiset vihollisenne. Miksi te nyt toimitte kuin avuttomat pelkurit ?"

Mooses oli neuvonut Israelia: "... älä pelkää heitä..älkää arkailko, älkää peljätkö, älkääkä hätääntykö, älkää säikähtäkö heitä." (5.Moos. 20:1-3). Hän sanoi: " Jumala on meidän kanssamme. Ja  koska Hän on läsnä, teillä ei ole mitään syytä pelätä. Teidän ei ikinä tarvitse pelätä sitä, että vihollinen kaataa teidät !" Monet kristityt kuitenkin pelkäävät, että paholainen tuhoaa heidät. He pelkäävät tekevänsä virheen tai palaavansa syntiin, jolloin paholainen saisi tahtonsa periksi. Mutta se on helvetin onkaloista kohoava valhe ! Raamattu sanoo, ettei teidän tarvitse pelätä, kun vaellatte tässä elämässä.

Kun pitäydyt pelossa, siitä tulee tarttuvaa. Se tarttuu jokaiseen ympärilläolijaasi. Mooses lähetti pois jokaisen pelokkaan soturin: "Joka pelkää ja arkailee, menköön ja palatkoon kotiinsa, etteivät hänen veljensä menettäisi rohkeuttaan niinkuin hän." (5.Moos. 20:8). Hän tarkoitti: " Menkää vain kotiin ja ottakaa asiat rauhallisesti. Muuten tuhoatte niiltä voiton, jotka nousevat taisteluun !"

Kun Gideon kokosi armeijansa, Jumala käski myös hänen lähettää kotiin kaikki arat sotilaat: "..Se , joka pelkää ja on arka, palatkoon takaisin... Niin kansasta palasi takaisin kaksikymmentäkaksi tuhatta." (Tuom. 7:3). Kaksikymmentäkaksi tuhatta mamista meni kotiin - kaikki sandaaleissaan vavisten, helvetin voimia peläten. Mutta Jumala oli sanonut Gideonille: "Minä tarvitsen rohkeita uskon miehiä! Käske näiden mennä kotiin rukoilemaan, kunnes ovat saaneet lisää selkärankaa."

Jumala lausuu saman Sanan tämän päivän seurakunnalleen. Hän kysyy: " Miksi te pelkäätte ? Miksi teette syntiä, kun ette luota siihen, että minä tuon voiton teidän elämäänne ? Minä olen luvannut murskata kaikki pahat henkivoimat , jotka tulevat teitä vastaan !"

Silti jotkut kristityt eivät muutu. He eivät osaa elää ilman muminaa ja valittamista, joista he niin kovin pitävät. He ovat kurjuutensa koukussa ! He kuulostavat tämän maailman väeltä - eivät puhu muusta kuin kurjuudesta, kurjuudesta, surkeudesta. Eivät mistään muusta kuin avioeroista, pettämisistä, perheongelmista, työongelmista, sydänsuruista, sairauksista, kuka on missäkin sairaalassa, kenen lapset ovat vankilassa, kenen mies on Juoppo-Lalli, kuka sihteeri karkasi kenenkin pomon kanssa. Ilman kaikkea tätä ihanaa kurjuutta heillä ei ole mitään puheenaihetta !

Mutta ne, jotka etsivät Herraa, rakentuvat uskossa kuullessaan Hänen Sanaansa heille: "usko tulee siis kuulemista, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta." (Room. 10:17). ja tässä on Jumalan Sana kaikille, jotka huutavat Hänen nimeään: "Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvista sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä. Katso, häpeän ja pilkan saavat kaikki, jotka palavat vihasta sinua vastaan..tyhjiin raukeavat ja lopun saavat, jotka sinun kanssasi riitelevät". (Jes 41:10-12).

"Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala...muistaakseen pyhän liittonsa, sen valan, jonka hän vannoi...suodakseen meidän, vapahdettuina vihollistemme kädestä, pelkäämättä palvella häntä pyhyydessä ja vanhurskaudessa hänen edessään kaikkina elinpäivinämme." (Luuk. 1:68,72-75).

Jumala sanoo, että voit elää voittajana ja vanhurskaana vailla pelkoa - koko elämäsi ajan !


KOLMAS VAIHE:
LYÖ MAAHAN SINUA VAIVAAVA SYNTI !


"Ja sinä yönä Herra sanoi hänelle.. hajota Baalin alttari, joka isälläsi on, hakkaa maahan asera-karsikko, joka on sen vieressä." (Tuom. 6:25).

Gideonin isä, Jooas, oli pystyttänyt valtavista kivistä suuret baalin ja jumalatar Aseran kuvapatsaat. Hän oli perustellut sitä näin: " Baal on antanut midianilaisille vallan meihin. Jos siis palvelemme heidän jumalaansa, ehkä hän antaa meillekin voimaa." Ihmiset tulivat kilometrien päästä palvomaan Baalia midianilaiset ja mooabilaiset mukaanlukien. Israelissa sijaitsi voimakas pahojen henkien tyyssija !

Mutta Jumala sanoi Gideonille: " Minä en pelasta Israelia, ennen kuin hankkiudut  eroon tästä epäjumalasta joka on meidän välillämme. Kaada se maahan - kumoa se !" Niinpä Gideon nousi keskellä yötä ja "otti palvelijoitaan kymmenen miestä ja teki, niinkuin Herra oli hänelle puhunut.." (jae 27). Hän otti härän ja käytti köysiä kiskoakseen Baalin ja Aseran patsaat maahan !

Jumala antaa seurakunnalleen tänä päivänä saman viestin kuin silloin Gideonille: " Haluan auttaa teitä -  mutta en pysty, kun ette luota minuun. Olette täynnä pelkoa. Ja ennen kuin tuon teille pelastuksen, teidän on kaadettava maahan tämä linnoitus, tämä teitä piinaava synti, joka niin Hjælposti meidät kietoo....." (Hebr. 12:1). Meidän on siis kaadettava kaikki pelon ja synnin linnakkeet !

Gideon kaatoi demonien tyyssijat käyttämällä vahvaa härkää. Mutta meille on annettu paljon voimakkaammat aseet: " Sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajoittamaan maahan linnoituksia.. hajotamme maahan... vangitsemme..." (2. Kor. 10:4,5).

On vain yksi keino kaataa maahan meitä sitova synti: "rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä.. (hänelle) joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen." (Juud. 20:24). Me saamme kaiken voiton rukoilemalla uskossa ! Se ei tarkoita kylmää, tyhjää rukousta -- vaan rukousta Hengessä, rukoilijaa, joka uskoo, että Jumala vastaa: "Rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen..." (Ef. 6:16).

Rakkaani, Jumala tuottaa sinulle voiton, kun rukoilet ! Mutta sinun on jatkuvasti ja yhä uudelleen palattava Hänen luokseen, rukoiltava Pyhässä Hengessä sinua kietovaa syntiä vastaan. Aina kun rukoilet, epäjumalastasi putoaa seuraava kivi. Pian näet sen heikkenevän ja pienenevän. Ja jonain päivänä heräät ja huomaat, että linnakkeesi on kuollut, hävinnyt -- kaadettu lopullisesti maahan.


NELJÄS VAIHE:
OPETTELE VASTUSTAMAAN
SAATANAA ITSE !


Sinun on opittava käymään omat taistelusi. Et voi turvautua kenenkään toiseen ihmiseen pelastuaksesi !

Ehkä sinulla on ystäviä, joka on rukouksen mestari, ja jolle voit soittaa ja anoa: " Minulla on edessäni taistelu. rukoilisitko puolestani ? tiedän, että rukouksesi on niin voimallista, että Jumala kuulee sitä." Sehän on hienoa - mutta se ei ole Jumalan täydellinen tahto sinun kohdallasi ! Jumala haluaa, että sinustakin tulee soturi ! Hän haluaa, että sinäkin kykenet asettumaan pahaa vastaan.

Jumala lupasi Gideonille: "Minä olen sinun kanssasi, ja sinä voitat midianilaiset niinkuin yhden miehen." (Tuom. 6:16). Jumala sanoi hänelle: " Minä olen lähettänyt sinut - minä olen sinun kanssasi !"

Mutta sitten kaupunkilaiset tulivat etsimään sitä, joka oli kaatanut heidän epäjumalansa:

Ja kun he tutkivat ja tiedustelivat, niin sanottiin: " Gideon, Jooaan poika, on sen tehnyt. " Silloin kaupungit miehet sanoivat Jooaalle: "Tuo tänne poikasi, hänen täytyy kuolla, sillä hän on kukistanut Baalin alttarin ja hakannut maahan asera-karsikon sen vierestä." (Tuom. 6:29.30).

Mutta missä Gideon oli ? Hän oli piilossa - yhä epävarmana Jumalan lupauksista, yhä miettien, oliko Jumala hänen kanssaan. Gideon sanoi: "...Jos Herra on meidän kanssamme, miksi sitten kaikki tämä on meitä kohdannut ? Ja missä ovat kaikki hänen ihmeelliset tekonsa, joista isämme ovat meille kertoneet.." (jae 13).

Ja sellainen on moni meistä ! Jeesus on luvannut meille: " Minä olen teidän kanssanne jokapäivä." (Matt. 28:20). Ja sittenkään emme ole oppineet pitäytymään Hänen Sanaansa ja taistelemaan ! Sen sijaan katsomme omia heikkouksiamme ja ajattelemme: " Jos Jumala tosiaan on minun kanssani, missä sitten ovat hänen  ihmeensä ? Missä on todistus siitä, että olen vahva ? Lihan himo piinaa minua yhä. Minun kotiolosuhteeni ovat ennallaan. Jumala, jos olet minun kanssani, mikseivät asiat ole muuttuneet?"  Asiat alkavat muuttua - heti kun olet täysin varma, että Jumala on sinun kanssasi, että Hän puhuu sinulle ja että Hän näyttää sinulle kaiken, mikä sinun on tarpeen tietää !

Ennen kuin Gideon lähti taisteluun, Jumala ilmoitti hänelle kaikki tarvittavat yksityiskohdat. Hän karsi Gideonin miehiä, kunnes vain 300 oli jäljellä - 300 soturia 22.000 miehestä ! Mutta enempää Jumala ei tarvinnut. he kävivät vihollistensa kimppuun vuorilta, huusivat, kirkuivat, murskasivat saviruukkuja, tarttuivat tulisoihtuihin ja puhalsivat pasuunoihin. "...Mutta leirissä kaikki (viholliset) juoksivat sekaisin, kirkuivat ja pakenivat." (Tuom. 7:21).

Jumala näyttää sinulle, miten selviät ongelmastasi. Mutta ensin Hän sanoo: "Minä aion odottaa, kunnes luotat täysin siihen, että minä olen sinun kanssasi. Aion odottaa, kunnes panet kaiken luottamuksesi minuun !"

Ja juuri niin soturi tekee. Hän torjuu tappion. Hän heittää pois kaiken pelon. Hän repii maahan häntä kietovan synnin rukouksen voimalla. Ja lopulta hän seisoo Jumalan Sanan varassa - valmistaen sydäntään Herran Edessä saadakseen voiton !

Rakas uskova ystävä, olet vahvempi kuin luuletkaan. Gideonin tapaa saatat miettiä: " Miten voin taistella ? Olen niin heikko, niin kokematon. " Mutta Jumala sanoi Gideonille:   " ...Mene tässä voimassasi..." (Tuom. 6:14). "Missä voimassa ?" Sinä kysyt. " Gideonilla ei ollut mitään voimaa. Hän oli mamis ! " Gideonin voima oli sidoksissa Jumalan hänelle antamaan Sanaan: "Varmasti minä olen sinun kanssasi."

Sama sana - "Minä olen sinun kanssasi" - on sinunkin voimasi. Ja sinä saat sen voiman uskomalla tämän sanan todeksi - ja toimimalla sen mukaan ! Yhtä varmasti kuin tiedät mitä muuta hyvänsä, voit olla varma, että Jumala on sinun kanssasi. Voit olla varma, että Hänen Henkensä on sinun päälläsi. Tuotti paholainen mitä tahansa sinua vastaan, pystyt seisomaan Hänen voitossaan ja voimassaan - koska " Jumala on sanonut." Siinä on sinun voimasi !

---
Julkaisulupa World Challenge'eltä, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Käännös: Irmeli Helin, KUVA JA SANA
HTML: Marko Tiihonen


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:

Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2001 World Callengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2001 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat