Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Lankeaminen Antikristukseen
(Falling Away To the Antichrist!)


Tekstitiedosto Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Kesäkuu 26, 1995
__________

Apostoli Paavali puhuu kahdesta pelottavasta asiasta, jotka kohtaavat seurakuntaa juuri ennen Jeesuksen paluuta. Herra ei palaa ennen kuin nämä kaksi kammottavaa asiaa tapahtuvat. Haluan osoittaa teille, että kumpikin niistä on parhaillaan käynnissä - aivan teidän silmienne edessä!

Ensinnäkin Paavali kertoo meille, että viimeisinä aikoina on oleva suuri luopumus. Ja toiseksi hän varoittaa, että jumalaton antikristuksen henki viettelee monta uskovaa, jotka vaihtavat puolta!

Kristikunta on tietenkin saarnannut ja opettanut vuosikausia tulevasta antikristuksesta. Olemme odottaneet syntisen, kadotuksen miehen ilmestymistä. Jotkut ennustavat, että hän ilmestyy meidän aikanamme - että hän itse asiassa on jo syntynyt ja elää jossain maan päällä.

Onko sellaista miestä olemassa? Uskon että on - ja että hän on täysin saatanan vallassa. Mutta kun hän ilmaantuu esiin, hänet otetaan hyvin vastaan. Hän vaatii koko ihmiskunnan palvontaa - asettaa itsensä Jumalan asemaan maailman edessä. Ainoa syy, miksi antikristus ei ole vielä ilmestynyt, on se, ettei hänen aikansa ole vielä tullut. Mutta jonain päivänä Pyhä Henki nostaa pois estelevän kätensä, ja synnin mies syöksyy täysin voimin esiin. Raamattu vakuuttaa meille kuitenkin, että kun tämän pahan miehen aika on päättynyt, Jumala tuhoaa hänet: "... jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä." (2.Tess. 2:8.)


Antikristus on olemassa - samoin antikristuksen henki!


Meillä on Vapahtaja, joka on olemassa juuri nyt kirkkaudessa ihmisenä. Hän on elävä persoona - lihaa, luuta, hiukset, silmät - vaikka Hän on Jumala. Ja vaikka me olemme täällä maan päällä, Hänen Henkensä asuu meissä: "Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: 'Abba! Isä!'" (Gal. 4:6.)

Mutta maailmassa toimii myös toisesnlainen henki - antikristuksen henki. Aivan yhtä varmasti kuin Kristus on antanut meille Henkensä, on olemassa antikristuksen henki, joka hallitsee monia luopuneita kristittyjä. Ja se henki toimii, valmistaa sydämiä synnin miehen tulolle! "...se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa." (1.Joh. 4:3.) Johannes sanoo tässä: "Olette kuulleet antikristuksen tulosta. Sitä on saarnattu ja opetettu, ja te odotatte hänen tuloaan. Mutta rakkaani, herätkää - sillä antikristuksen henki toimii jo nyt!"

Teidän täytyy ymmärtää, ettei antikristus ilmesty äkkiä näyttämölle kuin jostain tyhjästä ja valloita koko ihmiskuntaa. Pikemminkin hänen henkensä toimii jo salaperäisellä tavalla ja perustaa valtakuntansa kylmiin, myöntyväisiin sydämiin. Ja kun synnin mies lopulta ilmestyy, hän ilmestyy julkisesti maailmalle, joka jo on valmistautunut häntä varten - sydämiin, jotka hänen henkensä on jo ottanut hallintaansa. Juuri nyt näemme antikristuksen mukaisen mielialan ja elämäntyylin kasvun. Mutta pian tämä muuttuu vuolaaksi virraksi ja lopulta suunnattomaksi valtamereksi. Ja kun antikristus lopulta ilmestyy, jopa monet entiset kristityt toivottavat sen tervetulleeksi - koska heidän sydämissään on siihen valmistanut henki!

Paavali varoitti tästä. Hän sanoi, että viimeisinä aikoina väärät profeetat tunkeutuisivat seurakuntaan ja saarnaisivat toisenlaista evankeliumia ja toisenlaista Jeesusta. Monia sellaisia vääriä profeettoja on jo ilmaantunut, ja he saarnaavat antikristuksen evankeliumia: "Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää." (2. Tess. 2:7.)

Antikristuksen henki tunkeutuu nytkin monien luopuneiden kristittyjen sydämiin. He ovat täysin pahan vallassa. "Mutta miten?" sinä kysyt. "Miksi tietyt luopiokristityt kääntyisivät antikristuksen puoleen?" Koska he ovat samanmielisiä kuin se! Johannes kirjoittaa: "Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta... Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika." (1.Joh. 2:15-18.)

Johannes varoittaa meitä, että ne, jotka yhä rakastavat tämän maailman asioita, ovat avanneet sydämensä antikristuksenne hengelle. Hän sanoo: "Te tiedätte, että nämä ovat viimeisiä aikoja - koska niin monet ovat täynnä himokasta antikristuksen henkeä!"

"Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan." (jae 22.) Apostoli lisää: "Ellet ole alistunut Jeesuksen täydelliseen Herrauteen - ellet tunnusta Häntä kaikilla teilläsi - silloin olet avannut sydämesi tälle pahuuden hengelle!"

Rakkaani, jos palvelet Jeesusta vain 50-prosenttisesti - tai vaikkapa 90-prosenttisesti - silloin kiellät Hänen täyden pelastuksensa. Et palvele Häntä koko sydämestäsi, mielestäsi, sielustasi ja ruumiistasi. Ja olet avannut sisääntuloaukon, josta antikristuksen henki pääsee puikahtamaan sisään. Ei riitä, että sanot: "Uskon, että Jeesus oli lihaksi tullut Jumala." Meidän on mieluumminkin sanottava: "Jeesus, Sinä ole lihaksi tullut Jumala minussa. Sinulla on kaikki valta ja voima hekuman ja synnin yli. Ja minä antaudun täysin Sinun haltuusi!"


Vanhurskaat - Jumalaa hengessä ja totuudessa
palvelevat - ovat antikristuksen tärkein maalitaulu!


"Tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan..." (2. Tess. 2:4). Antikristuksen henki vastustaa kaikkia, jotka vaeltavat lähellä Jumalaa. Hän vainoaa totisia palvelijoita - koska hän haluaa heidän palvovan häntä itseään!

Saatana ei halua mitään muuta niin kiihkeästi kuin puhtaan palvelun tuhoamista. Se haluaa riistää Jumalalta kaiken ylistyksen. Ja jos vaellat läheisessä yhteydessä Jeesukseen, antikristuksen henki käy kaikin voimin sinun kimppuusi. Se hyökkää kimppuusi pelolla, epäilyllä, himolla - kaikin mahdollisin keinoin, joilla se vain voi estää sinua palvelemasta Jumalaa.

Mutta Pyhä Henki pidättelee sen laittomuuden henkeä. "Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy." (2.Tess. 2:6.) Saatanan anarkiaa pidättelee nimenomaan Jumalan Henki Hänen seurakunnassaan - siis sinussa ja minussa. Jos siis Jumala todella ottaisi pois Henkensä palavilta seurakunnilta ja hurskailta uskovilta, meidän kansakuntamme olisi raivoava helvetti.

Kuitenkaan huolettomat, laiskat kristityt - ne jotka eivät ole koskaan luopuneet synnistään, jotka ovat yhä tämän maailman asioihin kiintyneitä - eivät kestä näinä viimeisinä aikoina. Paholainen ottaa heidät hallintaansa! Apostoli Pietari kirjoitti:

Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu...Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi. Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä. Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: AKoira palaa oksennukselleen@, ja: APesty sika rypee rapakossa@. (2.Piet. 2:17, 20-22.)

Pietarin tässä kuvaamat ihmiset väittävät olevansa pelastettuja. He ovat kerran paenneet maailman saasteita, pelastuneet Jumalan voiman vaikutuksesta. He ovat tunteneet vanhurskauden tien. Ja silti he ovat taas kietoutuneet syntiin. Heidät sai valtoihinsa antikristuksen henki!

Pietari ei voinut puhua tässä jumalattomista. Eihän pelastumattomalla ole uskoa, josta hän voisi langeta. Langenneilla on päinvastoin jotain, josta langeta. Ilmeisesti Pietari puhuu tässä luopiokristityistä. Sellaiset puolisydämiset uskovat tekevät enemmänkin kuin vain luopuvat pois Herrasta. He myös lankeavat johonkin - antikristuksen hengen käsiin! Pietari sanoo, että sellaiset ihmiset ovat "...tulleet voitetuiksi..." (jae 20).

Apostoli Paavali antaa ällistyttävän lausunnon. Hän sanoo, että nytkin antikristuksen henki on ottanut paikkansa temppelissä: "... niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala." (2.Tess. 2:4.) On aika lakata tuijottamasta Jerusalemiin - temppelin uudelleenrakentamiseen - koska antikristuksen henki on jo asettumassa valtaistuimelleen!

"Mitä?" sinä kysyt. "Mikä tämä temppeli on, jossa antikristuksen henki nyt istuu osoittaen voimansa ja valtansa?" Se on ihmisten sydänten temppeli! "Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?" (1.Kor. 3:16.) "Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?" (1.Kor. 6:19.)

Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: AMinä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." (2.Kor. 6:16.)

Aivan, me olemme Jumalan temppeli. Mutta joidenkin kohdalla toinen henki on valloittanut temppelin. Jumalan Henki on lähtenyt - ja hekuman, ylpeyden, kiihkon ja herjauksen henki vallitsee. Sydämessä ei enää ole mitään puhdasta, pyhää tai jumalallista. Siellä määrää laittomuuden salaperäinen henki!

Miten niin hirveä, pelottava asia voi tapahtua? Kerran elävä Jumala omisti tämän temppelin, hallitsi ja vallitsi siellä. Hän istui kerran siellä valtaistuimella. Tämä tapahtuu, koska niin monet kristitys ovat tulleet huolimattomiksi. He eivät enää vaella vanhurskaudessa eivätkä pyhyydessä. Ja lopulta he antavat sisäänpääsyväylän antikristuksen hengelle. Nyt se istuu heidän sydämensä temppelissä - ja osoittautuu täydelliseksi itsevaltiaaksi!


Jokaisen sydämen valtaistuimella on aina
Kristus - joko Jeesus Kristus, Jumalan
Karitsa tai antikristus!


Jokaisella tämän kirjan lukijalla on Kristus sydämensä valtaistuimella - joko Kristuksen Henki tai antikristuksen henki.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että antikristuksen hengen tahokkaimmat keinot sydämien valmistamiseen ovat kaapeli-TV ja saastaiset elokuvat. Se tietää, että silmä on väylä sydämeen. Ja se marssii suoraan kristityn turmeltuneen, väsyneen silmän läpi ja ottaa paikkansa sydämen valtaistuimella.

Sen vuoksi antikristuksen henki on ottanut hallintaansa maalliset joukkotiedotusvälineet - televisiokanavat, elokuvatuotannon, Broadwayn teatterin, lehdistön. Kuka muu kuin antikristuksen henki voisi vääristää median, niin että aborttia pidetään nykyään pikemminkin oikeutena kuin syntinä? Kuka muu kuin tämä henki voisi oikeuttaa eutanasian, vanhusten tai vammaisten tappamisen? Kuka muu kuin antikristuksen henki voisi pilkata saastaisissa, jumalattomissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa kaikkea, mikä on arvokasta ja pyhää? Uskon, että antikristuksen henki todella tuottaa kaupallisten musiikki- ja viihdekanavien ohjelmat. Sen perusteella, mitä olen heidän show-ohjelmistaan lukenut, ne ovat ehdotonta saastetta. Kuka muu kuin antikristuksen henki voisi olla siitä vastuussa?

Laittomuuden henki tulee yhä vain rohkeammaksi ja rohkeammaksi, ja meidän yhteiskuntamme on raivoavaksi helvetiksi muuttumisen partaalla. Antikristuksen henki turmelee meidän koulumme, tuomioistuimemme, katumme, liiketoimintamme, jopa kotimme. Ja murheellista on myöntää, että tämä paha kulkee nopeaa vauhtia seurakuntiinkin. Uskon, että antikristuksen henki jo perustaa seurakuntia joka puolelle Yhdysvaltoja. Tämä henki on näiden "ulkopuolisille ystävällisten" seurakuntien takana oleva kannattava voima. Kuka muu kuin antikristuksen henki kutsuisi jumalattomia laatimaan hengellistä ohjelmaa - lähettäisi seurakunnan perustajia ovelta ovelle kyselemään ihmisiltä: "Millaista seurakuntaa te mieluiten haluaisitte? Me haluamme mitoittaa sen teille kaikille sopivaksi."

Nämä megaseurakunnat rakennetaan sketsien ja draaman varaan, koska ihmiset eivät halua kuulla nuhtelua. He eivät halua tuomiota - joten he kuulevat evankeliumia, josta puuttuu melkein täydellisesti parannus, tuomio, risti. Heille kerrotaan kaikki Jumalan armosta ja anteeksiannosta, miten selviytyä ongelmista - mutta ei mitään Jumalan tuomiosta ja helvetistä. Heidät tuuditetaan syntisen elämäntyylinsä ruususen uneen.

Minä kysyn sinulta: Mitä tapahtuisi, jos minä menisin kaduille, keräisin kaikki koulusta pinnaavat lapset ja kysyisin heiltä: "Millaisesta koulusta te pitäisitte? Minä teen sellaisen, jossa te viihdytte, juuri sellaisen, johon te haluatte tulla." Nuo lapset vastaisivat: "Me haluamme sellaisen koulun, jota on vain kolmena päivänä viikossa - ja kaksi tuntia päivässä! Me emme halua algebraa, emme aritmetiikkaa emmekä luonnontieteitä. Ja me haluamme lounastauon kahdestatoista kahteen ja ruuaksi pelkästään pizzaa ja muuta roskaruokaa. Eikä siellä saa olla oppitunteja, sääntöjä eikä arvostelua. Ja meidän täytyy saada tulla ja mennä niin kuin meitä huvittaa."

Jos sen tekisin, minulla olisi New Yorkin suurin koulu, kun tiedetään, miten paljon koulupinnareita on. Mutta mitä näille lapsille tapahtuisi kymmenen vuoden päästä, kun heiltä puuttuisi kaikki valmentautuminen elämään? Sitä "ulkopuolisille ystävällisten" seurakuntien saarnamiesten pitäisi kysyä itseltään! Mitä he tekevät, kun he seisovat Jumalan pyhän valtaistuimen edessä ja katselevat avuttomina, kuinka heidän lampaansa tuomitaan yksi toisensa jälkeen, koska he eivät ole koskaan joutuneet tunnustamaan syntejään tai edes arvioimaan niitä? Heidän ihmisensä eivät ole koskaan kuulleet nuhteen sanaa, joka johtaisi heidät totiseen vanhurskauteen. Heille ei tarjottu tuomion sanaa, joka ravistelisi ihmiset hereille ja vapaiksi synneistään, valmistaisi heitä kohtaamaan Kristuksen tuomioistuimen.

Tämä on juuri sitä, josta Raamattu varoittaa - seurakuntia, joilla on jumalisuuden ulkokuori mutta ei sen voimaa. Minä kysyn sinulta: Kuka toi maailmallisen musiikin kirkkoon? Kuka muutti viikottaiset rukouskokoukset kirkon "viihdeillaksi"? Kuka sai kristityt huolehtimaan enemmän siitä, voittaako heidän joukkueensa keilakisan kuin siitä, pelastuvatko kadotetut, kuolevat ihmiset? Antikristuksen henki vakuuttaa kristityille, että he voivat juoda kahdesta maljasta - Herran maljasta ja riivaajien maljasta!

"Ei, vaan että, mitä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle; mutta minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista. Ette voi juoda Herran maljasta ja riivaajien maljasta, ette voi olla osalliset Herran pöydästä ja riivaajien pöydästä." (1.Kor. 10:20,21.)

Saatat ajatella: "Tämä on todella pelottavaa. Miten kristitty voi joutua vaiheeseen, jossa antikristuksen henki voittaa hänet?" On kaksi syytä, miksi antikristuksen henki voi ottaa kristityn valtaansa:


Ensimmäinen syy, jonka vuoksi antikristuksen
henki voi ottaa valtaansa luopuneen uskovan, on
totuuden rakkauden kadottaminen.


"Etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen..." (2.Tess. 2:10.) Antikristuksen henki asettuu ihmiseen, kun Jumalan totuutta ei enää rakasteta tai arvosteta: " että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta..." (jae 12).

Profeetta Jeremia kirjoitti:

Kiertäkää Jerusalemin katuja, katsokaa ja tiedustelkaa, ja etsikää sen toreilta: jos löydätte yhdenkään, jos on ainoatakaan, joka tekee oikein, joka noudattaa uskollisuutta, niin minä annan anteeksi Jerusalemille. Mutta vaikka he sanovat: "Niin totta kuin Herra elää", he kuitenkin vannovat väärin. Herra, eivätkö sinun silmäsi katso uskollisuutta? Sinä olet lyönyt heitä, mutta he eivät tunteneet kipua: sinä olet lopen hävittänyt heidät, mutta he eivät tahtoneet ottaa kuritusta varteen. He ovat kovettaneet kasvonsa kalliota kovemmiksi, eivät ole tahtoneet kääntyä. (Jer. 5:1-3.)

Nämä jakeet ei puhu pakanoista vaan Israelista, Jumalan kansasta. Jumala sanoo Jeremialle: "Mene ja etsi minulle yksikin ihminen, joka sydämessään noudattaa totuutta - kuka tahansa - niin minä annan hänelle anteeksi. Mutta sellaista sinä et löydä, Jeremia! Nämä ihmiset sanovat rakastavansa minua, mutta he eivät ota vastaan minun kuritustani. He eivät kadu, kun nuhtelen heitä. He eivät enää vapise kuullessaan Sanani!"

Saatat ajatella: "Onneksi en ole Israelin kaltainen. Minä rakastan Jumalan Sanaa. En ole kadottanut rakkauttani totuuteen." Mutta kehottaisin sinua tutkimaan itseäsi! Tässä saat kolme tapaa, joilla voit päätellä, onko sinun sydämessäsi rakkautta totuuteen:

1. Ensimmäinen merkki totuudenrakkauden menettämisestä on se, että laiminlyöt kokoontumista yhteen toisten uskovien kanssa.

Jos sinusta on työlästä lähteä seurakunnan kokoontumisiin, silloin olet kadottanut rakkautesi Jumalan totuuteen: "Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän." (Hebr. 10:25.)

Kun et enää odota Jumalan huoneeseen ja Hänen kansansa joukkoon pääsemistä - kun saarnat tuntuvat pitkävetisiltä eikä ylistys enää tunnu miltään - silloin olet avannut itsesi antikristuksen hengelle. Ja Herra kehottaa sinua: "Mitä lähemmäksi minun tulemukseni tulee, sitä ahdistavammiksi ajat muuttuvat. Ja sitä tärkeämpää on, että kokoonnut yhteen minun kansani kanssa!"

Jotain traagista on silti tapahtumassa kaikkialla Amerikassa ja Kanadassa. Papit soittavat meille ja kertovat: "Meidän täytyy lopettaa keskiviikon jumalanpalvelukset, kun niissä käy niin vähän ihmisiä. Meidän oli jo lopetettava sunnuntain iltatilaisuudet, sillä ihmiset eivät tule, ellei sitten näytetä elokuvia tai järjestetä konserttia. Eivätkä ihmiset välitä tulla edes sunnuntaiaamuisin, jos he pelkäävät, että jumalanpalvelus kestää yli tunnin."

Missä Jumalan lapset ovat, elleivät he ole Herran huoneessa? He ovat ravintoloissa, kutsuilla, kokouksissa, urheilutilaisuuksissa. Ja ennen muuta he ovat rojahtaneet televisionsa ääreen - katsomaan koko ajan pahemmiksi tulevia ohjelmia!

2. Toinen merkki totuudenrakkauden menettämisestä on, kun nuhteleva sanoma saa sinut ajattelemaan jonkun muun syntejä kuin omiasi.

Kun kuulet profeetallisen saarnan, istutuko vain ovelan näköisenä ja ajattelet: "Kappas vain, sehän kuvaa täsmälleen veli sitä-ja-sitä. Jumalan kiitos, vihdoinkin hänelle puhutaan suoraan. Herra, anna tulla lujaa!"

Minä kysyn sinulta - miten suuren osan siitä sanomasta katsot osuvan myös sinuun, vai katsotko ollenkaan? Tapahtuuko sydämessäsi ollenkaan havahtumista ja alkaako omatuntosi painaa? Rukoiletko: "Jumala, kohdista Sanasi sydämeeni"? Kehotan sinua ottamaan huomioon Daavidin sanat: "Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan." (Ps. 119:11.)

3. Kolmas merkki rakkauden menettämisestä totuuteen on, että nuhtelu suututtaa sinua eikä teekään sinua nöyräksi.

Jumala sanoo, että nuhtelun vihaaminen paljastaa pyhyyden tien kadottamista: "Kova tulee kuritus sille, joka tien hylkää; joka nuhdetta vihaa, saa kuoleman." (Sananl. 15:10.)

Ehkä lähdet usein pois nuhdesaarnan kuulosta ja sanot: "Se sana oli aivan liian kova. Ja saarnaaja on aivan liian vihainen!" Rakkaani, jokainen hurskas paimen saarnaa pyhällä vihalla. Hän tekee sen, koska hän on vihainen paholaiselle, vihainen antikristuksen hengelle - vihainen kaikelle, joka raastaa sinun sielusi pois Isän totisesta palvelemisesta!


Toinen syy, miksi antikristuksen henki voi
ottaa vallan myöntyvästä kristitystä, on
rakkaus lihalliseen mielihyvään.


"Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen." (2.Tess. 2:12.)

Paavali puhuu tässä "mielistymisestä hulluuteen". Mutta hän ei puhu jetsetistä, seksihurjastelijoista, uhkapelureista, prostituoiduista, huumeiden orjista. Ei - viimeisten aikojen mielihyvää etsivät, joihin hän viittaa, löytyvät kristillisistä seurakunnista! Paavali varoittaa:

Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia. (2.Tim. 3:1-4.)

"Herjaajia Jumalan huoneessa?" kysyt. "Riidankylväjiä, panettelijoita? Pettureita? Ei varmastikaan!" Kyllä vain - ehdottomasti! Kun Paavali käyttää tätä sanontaa: "... hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia..." hän tarkoittaa, että nämä ihmiset rakastavat myös jossain määrin Jumalaa. Mutta tuon rakkauden ylittää ja saastuttaa rakkaus tämän maailman huvituksiin. Paavali puhuu niistä, jotka noudattavat jumalattomia lihan mielihaluja!

Voit käyttää viisi dollaria elokuviin, jos haluat, ja istua kaksi tuntia tuijottamassa väkivaltaa, verenvuodatusta ja herjausta, jossa Jumalan nimeä käytetään vapaasti aivan turhaan. Mutta minä varoitan sinua: Sinä juot riivaajien maljasta - veljenmaljan riivaajien kanssa! Kun maksat sellaisesta, osoitat liittolaisuutta antikristuksen hengelle, joka vallitsee joukkotiedotusvälineitä. Jumala kutsuu sitä uhraamiseksi riivaajille (ks. 1.Kor. 10:20). Pahinta kaikesta on, että sillä sinä kutsut antikristuksen hengen sydämeesi. Ja jos jatkat juomista riivaajien maljasta - jos jatkuvasti annat sen saastaisen antikristuksen hengen tunkeutua sieluusi - ei kestä pitkään, kun et enää piittaa mistään, eikä mikään saa sinua tuntemaan oloasi ahdistuneeksi!


Pyhä jäännös rakastaa totuutta.


Paavali kiittää Jumalaa pyhistä ihmisistä, jotka pysyvät lujina ahdingon aikana. Tämä pyhä jäännös nousee antikristuksen henkeä vastaan ja pysyy vahvana. Heitä ei koskaan pystytä voittamaan. Päinvastoin - he voittavat maailman, lihan ja saatanan.

Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen. Siihen hän on myös kutsunut teidät meidän evankeliumimme kautta, omistamaan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden. Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme.

Ja meidän Herramme Jeesus Kristus itse ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja armossa antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon, lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa. (2.Tess. 2:13-17.)

Tämä pyhä jäännös rakastaa totuutta. He eivät pelkää nuhtelua. Siksi he tutkivat itseään Jumalan Sanan valossa, antavat sen lävistää heidät ytimeen asti - ja Jumala kykenee pyhittämään heidän mielensä ja henkensä.

Rakkaani, jos pidät sydämesi avoimena totuudelle - jos edelleen rakastat Jumalan Sanaa - Herra tekee sinut vahvaksi. Ja kun tämän maailman paha henki tulee kuin vuolas virta, saatana ei pysty kaivautumaan sinun sydämeesi: "Jotka Herraan turvaavat, ovat kuin Siionin vuori: se ei horju, vaan pysyy iankaikkisesti. Vuoret ympäröivät Jerusalemia, ja Herra ympäröitsee kansaansa, nyt ja iankaikkisesti. Sillä jumalattomuuden valtikka ei saa vallita vanhurskasten arpaosaa, että vanhurskaat eivät ojentaisi käsiänsä vääryyteen." (Ps. 125:1-3.)

Antikristuksen hengellä on tyrannimaista, merkittävää valtaa. Mutta sen valta ja hallinto eivät ulotu sinuun. Päinvastoin - sinä voitat sen! "Minä olen kirjoittanut teille... sillä te olette väkevät, ja Jumalan sana pysyy teissä, ja te olette voittaneet sen, joka on paha." (1.Joh. 2:14.) "... ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme." (1.Joh. 5:4.)

Anna antikristuksen hengen tulla. Se ei sinuun vaikuta, koska olet vakaa ja kestävä Jumalan Sanan totuudessa. Sinut tavataan Jumalan huoneesta ylistämästä ja palvelemasta Häntä puhtaalla sydämellä. Ja uskosi voittaa kaiken sen, mitä vihollinen asettaa sinua vastaan - koska Jeesus istuu sydämesi temppelin valtaistuimella.

Haluan antaa sinulle suuren puolustuskeinon antikristuksen henkeä vastaan. Löydät sen Psalmista 139:

Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso, jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle. (Ps. 139: 23,24.)

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2001 World Callengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2001 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat