Click here
to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

USA:n kultainen vasikka kaatuu!
(America's Golden Calf Is Coming Down!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Kesäkuu 22, 1998
__________

Olen jo jonkin aikaa ennustanut, että USA joutuu taloudelliseen turmioon. Aivan viime aikoina olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että toinen näistä kahdesta skenaariosta toteutuu:

1. Voi tulla "varoitusmyrsky" - ehkä runsaan tuhannen pisteen pudotus arvopaperimarkkinoilla. Lyhyen hälyyttävän ajanjakson jälkeen markkinat toipuvat. Sen tapahtuessa sijoittajat vakuuttuvat, että korjaus on tapahtunut. Jälleen kerran yleinen ajatus on: 'Vain taivas on rajana!'

Valitettavasti tällainen ajattelutapa johtaa sellaiseen euforiaan, jollaista Amerikassa ei ole ennen nähty. Villi taloudellinen spekulointi voi ampua markkinat stratosfääriin.

2. Toisaalta arvopaperimarkkinat voivat sukeltaa yhdessä yössä - eivätkä enää toivu. Jos niin on, tulisimme näkemään päivittäistä katumusta sijoittajien keskuudessa - koska kaikki huomaisivat, että Amerikkaa on kohdannut täysin puhjennut markkinoiden luhistuminen. Siinä vaiheessa tulee täydellinen paniikki ja tiedämme, että kansakuntamme on joutunut taivaallisen tuomion aikaan - koska meitä kohtaa äkkijyrkkä, äkillinen luisuminen kaaokseen.

Mikä on tämän tuomion syy? Se tulee Jumalan vihana kansakunnalle, joka on vuodattanut viatonta verta. Vanhassa Testamentissa profeetat varoittivat Juudan kansaa, että tuomio seuraisi sellaisesta verenvuodatuksesta. "Tämä tapahtui Juudalle Herran käskystä; ja näin hän toimitti heidät pois kasvojensa edestä Manassen syntien tähden, kaiken tähden, mitä hän oli tehnyt, ja myöskin viattoman veren tähden, minkä hän oli vuodattanut täyttäessään Jerusalemin viattomalla verellä; sitä ei Herra tahtonut antaa anteeksi" (2. Kun. 24:3-4).

Manassen verenvuodatus oli vain pikkuinen puro verrattuna siihen veren valtamereen, jota abortin tekijät ovat USA:ssa vuodattaneet. Lisää tähän niiden tuhansien viattomien ihmisten veri, jotka ovat kuolleet rattijuoppojen yliajamina, ammuskeluissa ja murhissa. Lisääpä sitten niiden lasten veri, jotka tappoivat toisia lapsia - ne, joilla ei ole mitään käsitystä oikeasta tai väärästä, tappoivat viattomia.

Raamattu tekee selväksi: Jumala ei katso viattoman veren vuodatusta läpi sormien. Hän lähettää tuomionsa!


Herra ravistelee maailmaa
kaikkialla ympärillämme!


Juuri nyt taivaallista ravistelua on kaikkialla maailmassa:

*Indonesian talous on romahtanut. Kun tuon kansan johtaja Suharto luopui vallasta paineen alla, rupia romahti vieden tuon 13700 saarta käsittävän valtakunnan lamaan. Vain kuudessa kuukaudessa Indonesia joutui ennennäkemättömästä hyvinvoinnista äärimmäiseen köyhyyteen ja kaaokseen.

* Etelä-Korea luisuu yhä syvemmälle lamaan. Japani uppoaa edelleen syvään taloudelliseen monttuunsa. Hiljattain kahdeksan tuon kansan korkeimmalle arvostettua johtajaa on tehnyt itsemurhan. Nyt ravistelu on alkanut myös Thaimaassa.

* Venäjä aikoo jättää maksamatta kansainväliset luottonsa. Lukuisille työläisille ei ole maksettu palkkoja kuukausiin. Nyt laman levitessä vallankumous kiehuu.

* Argentiina, Brasilia ja Meksiko ovat syvissä taloudellisissa ongelmissa. Meksikoa on kohdannut kova kuivuus, joka on johtanut laajoihin raivoisiin metsäpaloihin. Savupilvet ovat peittäneet Texasin ja muiden läntisten osavaltioiden taivasta.

Pyydän, kuuntele minua - tämä ei ole suinkaan epätoivoisen saarnaajan tuomiopäivän puhetta. Nämä ovat tosiasioita. Voit lukea niistä mistä tahansa viime kuukausina ilmestyneestä sanomalehdestä. Jumala ravistelee maailmaa ympärillämme - ja pian Hän ravistelee Amerikkaa kovempaa, kuin Hän on ravistellut näitä kansakuntia. Miksi? Me olemme vuodattaneet viatonta verta!

Olen tuonut tämän näkymän ennenkin, mutta toistan sen tässä: Eräänä päivänä - pian - kun romahdus iskee äkkiä ja pelko leviää läpi kansakunnan, presidentti seisoo hiljaisena Soikeassa Huoneessa, tuijottaen ulos ikkunasta. Hän on paniikissa - täysin sanattomana - taloudellisen mullistuksen vuoksi.

Lopulta hän kääntyy neuvonantajiensa puoleen - kansakuntamme johtajiin, mukaan lukien Yhdysvaltain keskuspankin johtaja - ja kysyy: "Mitä tapahtui? Kuinka kaikki romahti? Mitä voimme nyt tehdä?"

Hänen kysymyksensä kohtaavat kivisen hiljaisuuden. Kukaan ei pysty selittämään mikä aiheutti paniikin. Sen sijaan kaikki ihmettelevät äänekkäästi: "Kaikki indikaattorit olivat positiivisia, inflaatio oli hallinnassa. Talous oli kunnossa. Tämä ei vain ole järkeenkäypää."

Rakkaani, Amerikka kohtaa Jumalan tuomion - emmekä sen jälkeen ole enää milloinkaan samanlaisia. Tulevina päivinä kirjaimellisesti tuhannet amerikkalaiset menettävät kotinsa. Miksi? He ovat kiinnittäneet ne lainoihin, jotta he voivat pelata osakemarkkinoilla yrittäessään rikastua!

Juuri nyt 43 miljoonaa amerikkalaista on sijoittanut paljon markkinoihin - 1,5 - 2 triljoonaa dollaria yksittäisten sijoittajien mukaan. Tuhannet näistä sijoittajista ovat itse asiassa lopettaneet työnsä voidakseen jäädä kotiin ja pelata osakemarkkinoilla tietokoneidensa kautta.

Kerron teille: osakemarkkinoista on tullut USA:n kultainen vasikka! Ihmiset näkevät sen taloudellisena pelastajana ja sitä palvotaan päivittäin - siihen luotetaan, siinä riiputaan kiinni ja sille annetaan kaikki voimavarat ja huomio. Mutta se kaatuu äkkiä - eikä kukaan pienistä, yksittäisistä sijoittajista säästy. He kärsivät eniten, menettäen kotinsa, autonsa - kaiken!

Romahduksen herättäminä tulemme näkemään 'avustettujen itsemurhien' aallon. Lukuisat rahan ja menestyksen huumaamat ihmiset eivät kestä sitä epäonnistumista ja köyhyyttä, jota he joutuvat kohtaamaan. Monet pitävät itsemurhaa parempana - mukaan luettuna suuryritysten johtajia.

Mutta tuo tuleva tuomio ei merkitse USA:n yhteiskunnan loppua. Se merkitsee kuitenkin vakavaa kansamme nöyryyttämistä pitkän, kauhistuttavan ja kaoottisen ajanjakson kautta - sisältäen kansannousuja, ryöstelyä ja tulipaloja suurimmissa kaupungeissamme.

Minun on kysyttävä: oletko valmiina kohtaamaan sen, mitä on tulossa? Ellet ole, aiotko valmistautua? Kun puhun valmistautumisesta, mihin ajatuksesi menevät? Ajatteletko heti sijoituksiasi, pankkitilejäsi, pelastautumissuunnitelmia, turvaa perheellesi?

Viime kuukausina palvelumme toimistot ovat tulvineet sanomista ja profeetallisista varoituksista kehoittaen kristittyjä valmistautumaan vaikeisiin aikoihin. Kuitenkin suurin osa näistä viesteistä keskittyy henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja pelastutumiseen neuvoen: "Varastoikaa kuivamuonaa, pitkään palavia kynttilöitä, petrolilamppuja, lämpimiä vaatteita, huopia, lääkkeitä, paristokäyttöinen radio..."

Minusta ei ole väärin, jos joku tekee näin. Raamattuhan kertoo meille, että viisas ihminen valmistautuu kriisin aikoihin. Ajattelen vaikka patriarkka Joosefia, joka viisaasti käytti seitsemän vuotta valmistautuen ennustettuun nälänhätään.

Mutta tällaisissa tulevan kaaoksen lähestymistavoissa on ongelmansa. Todellakin: jos jotakin asiaa Jumala halveksii, niin sitä, että Hänen lapsensa kohtaavat tulevaisuuden peläten. Häntä vihastuttaa nähdä uskovien hätäilevän, varastoivan, rohmuavan, kätkien - pelossa ja luottamatta taivaallisen Isämme huolenpitoon

Tietysti Jumala usein kätkee omansa kaaoksen aikoina. Jeesus itse varoitti Jerusalemin asukkaita pakenemaan, kun he näkisivät kaldealaisten tulevan. Jumala on ollut uskollinen kätkiessään vainottuja kristittyjä läpi historian. Tällä vuosisadalla Hän kätki monia juutalaisia Hitlerin kauheiden juutalaisvainojen aikana käyttäen usein kristittyjä tekemään sen. 'Kätköpaikka' on eräs ihmeellinen nykypäivän kertomus Jumalan ylläpitävästä voimasta tällä saralla.

Kuitenkin uskon, että on paljon tärkeämpää Amerikan kristityille keskittyä hengelliseen valmistautumiseen - tai hengelliseen "kätkeytymiseen" - ennen kuin tuleva myrsky iskee. Sallikaa minun kertoa syy tähän.


Tuleva kaaos avaa
seurakunnan palvelutyölle mahdollisuuksia,
jollaisia emme ennen ole nähneet!


Jos olet tutkinut Amerikan herätysten historiaa, tiedät kenties "maallikkoherätyksestä" 1850-luvulla. Se alkoi eräässä New Yorkin keskustan seurakunnassa. Eräs maallikkokristitty aloitti keskipäivän rukouskokoukset kirkossa ja heti pyhäkkö oli täynnä ihmisiä. Kaiken lisäksi kokouksia leimasi palava rukous ja itku.

Miksi nuo kokoukset vetivät suuria joukkoja lyhyessä ajassa? Syy oli siinä, että useimmat läsnäolijoista olivat joutuneet äkillisesti työttömiksi - he olivat hätääntyneitä työläisiä ja liikemiehiä, jotke olivat menettäneet työnsä yhdessä yössä osakemarkkinoiden romahdettua. Tuona aikana ei ollut sosiaaliturvaverkkoa - ei sosiaalivakuutusta, ei työttömyysshekkejä, ei vakuutuksia. Nuo työstä pois joutuneet ihmiset olivat peloissaan - ja niin he kääntyivät rukoukseen.

Useimmat tuon ajan New Yorkin seurakunnat olivat lopettaneet kaikki rukouskokoukset. Pian niiden täytyi kuitenkin avata jälleen ovensa, koska monet huolestuneet ihmiset pyysivät niiltä apua - eikä heillä ollut ketään muuta, jonka puoleen kääntyä. Samoin tulevina kaoottisina aikoina lukuisat amerikkalaiset käyvät rukoukseen pelkästä epätoivosta. Täällä Times Squaren seurakunnassa valmistaudumme pitämään rukouskokouksia jokaisena viikonpäivänä.

Uskon, että kun tuleva myrsky tulee täydellä voimallaan ja kansakunta hoipertelee paniikissa ja pelossa, ihmiset luopuvat vääristä evankeliumeista ja "hyvän olon" seurakunnista. Kristityt jättävät gospelhuvitukset ja kristillisen TV:n ja he alkavat vaatia kovaa totuutta. He parveilevat kuuntelemaan Jumalan mielen mukaisia pastoreita vaatien Jumalan todellista sanaa. Heidän huutonsa tulee olemaan: "Kuka saarnaisi meille profeetallista, elämää muuttavaa sanaa?"

Minulta on kysytty monta kertaa: "Uskotko, että näemme suuren herätyksen näinä viimeisinä päivinä - erityisesti niiden vaikeiden aikojen aikana, joiden sanot olevan tulossa?"

Kyllä. Voit olla varma, että suuri herätys tulee. Mutta se ei ole sellainen, jollaisen ajattelemme herätyksen olevan. Kukaan ei naura tai tee eläimellisiä ääniä tuona tuimana tilinteon päivänä. Ei, vaan ainoan kaltainen herätys, joka vastaa tämän yhteiskunnan tarpeisiin - yhteiskunnan, jota on ravisteltu ytimiään myöten pelolla ja terrorilla - tulee olemaan Pyhän Hengen lähettämän totuuden herätys.


Jumalan vastaus jokaiseen luopumukseen
kriisiin, myllerrykseen ja kaoottiseen aikaan
on aina tämä: tuore ilmestys
ylösnousseesta Kristuksesta!


Kun Pyhä Henki tulee sisään, mikä tulee olemaan Hänen työnsä ilmentymä? Jeesus määrittää Pyhän Hengen palvelutyötä seuraavasti:

"Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut "(Joh. 14:26). "'Kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen..." (16:13).

Jeesus sanoo, että Pyhä Henki on Totuuden Henki - ja Hän kantaa todistusta totuudesta. Hän ei kanna todistusta mistään väärästä evankeliumista tai lihallisesta ilmestyksestä. Hän pitää kiinni rististä - siitä armon evankeliumista, joka opettaa meitä hylkäämään vääryyden. Hän myös kantaa todistusta totuuteen, joka saa alkunsa Kristuksen työstä ristillä.

Valitettavasti monet karismaattiset kristityt tänä päivänä puhuvat paljon Hengellä täytettynä olemisesta - mutta he ovat täysin totuudettomia. He eivät ole läheisiä Kristuksen kanssa - ja niin he eivät tiedä, kuinka saada Hänen voimaansa totuudessa. He eivät värise Hänen totuuden sanansa edessä. He eivät tiedä kuinka vaeltaa Hänen ylösnousemusvoimassaan tai elää täysin riippuvaisena Hänestä. Sen sijaan he kääntelevät, käsittelevät ja ymmärtävät väärin Hänen sanansa miellyttääkseen lihaansa.

Jeesus sanoi, ettei meidän tule väristä pelosta niiden kauheiden asioiden tähden, jotka ovat tulossa - vaan Jumalan sanan pyhän kunnioittamisen tähden: "Minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä" (Jes. 66:2).


Simson edustaa palvelujärjestöjä ja
palvelijoita, jotka herkuttelevat Pyhän Hengen
voimassa - mutta jotka kunnioittavat vähän
Totuuden Henkeä!


Simson oli mies, joka oli täysin valmistautumaton oman sukupolvensa kohtaamaan kriisiin. Hän käytti väärin lahjojaan ja haaskasi voimaa, jonka Pyhä Henki antoi hänelle. Uskon, että hänen epäonnistumisensa ja sortumisensa on tarkoitettu oppitunniksi erityisesti tälle lopun ajan seurakunnalle.

Kun Simson syntyi, Israel oli köyhyyden vaivaama, orjuudessa ja syvässä kärsimyksessä, koska "israelilaiset tekivät sitä, mikä oli pahaa Herran silmissä" (Tuom. 3:7). Mutta Jumala nosti Simsonin vapauttajaksi tuona tuhon ja epätoivon aikana. Raamattu kertoo meille: "Herran henki alkoi hänessä vaikuttaa" (Tuom 13:25) nuorella iällä. Hepreankielinen sana "vaikuttaa" merkitsee tässä eräänlaista "säännöllistä liikuttamista". Toisin sanoen Jumalan Henki pani Simsonia jatkuvasti liikkeelle.

Simson kutsuttiin olemaan syntymästään asti olemaan todellinen nasiiri. Sana 'nasiiri' merkitsee 'erottautua, pyhittää, pidättyä'. Lyhyesti sanoen Simsonin oli tarkoitus elää pyhää, erottautunutta elämää - olemaan koskaan leikkaamatta tukkaansa, koskaan juomatta viiniä tai muuta huumaavaa, koskaan menemättä lähelle kuollutta ruumista - edes läheisen sukulaisensa. Hänet asetettiin erilleen Pyhän Hengen käyttöön ja siksi hänen tuli olla täysin pyhitetty astia.

Tiedämme, että Pyhä Henki liikutti Simsonia kauan ennen kuin hän aloitti palvelutehtävänsä Israelissa. Kuinka sitten Henki ilmoitti itsensä Simsonissa? Pietari kertoo meille: "Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet" (2. Piet. 1.21). Mitä fyysisiä ilmentymiä tahansa Vanhassa Testamentissa esiintyikään, ne aina olivat sopusoinnussa Jumalan Hengen puheelle ihmisissä ja ihmisten kautta.

Kun Pyhä Henki laittoi Simsonia liikkeelle, on aivan varmaa, että tuo Henki vahvisti hänelle sitä sanaa, jota hänelle oli lapsuudestaan saakka opetettu. Ja nuo Hengen liikutukset muistuttivat Simsonia jatkuvasti siitä, että hänen voimansa salaisuus oli hänen täydellisessä riippuvuudessaan Herrasta. Ainoastaan Pyhän Hengen kautta hän kykenisi säilymään erottautuneena ja pitämään katseensa kutsumuksessaan.

Tosiasia on se, ettei Jumala milloinkaan lähettäisi ihmistä tekemään tarvittavaa voimallista tekoa opettamatta hänelle ensin, millä tavalla Henki tulisi tekemään työnsä. Niinpä Simson tiesi hyvin, että hänen täytyi pysyä tuon totuuden Hengen suojassa - erottautuneena ja kieltäytyen pahuudesta - palvellakseen Hengen voimassa.

Mutta me tiedämme Simsonin elämästä, että hänellä oli eräs pakottava himo - ylitsepääsemätön intohimo "vieraisiin" naisiin. Ensin hänellä oli suhde kielletyn kanaanilaisen kanssa, sitten erään gazalaisen huoran kanssa ja lopulta toisen huoran, Delilan, kanssa. Lyhyesti sanottuna Simsonilla oli kamala seksin nälkä.

Tietysti Pyhä Henki oli täysin tietoinen Simsonin himoitsemisen taipumuksesta. Kun Henki liikutti Simsonia, Hän on varmasti tehnyt häntä tietoiseksi siitä totuudesta, jota Paavali kuvaa Uudessa testamentissa: "...jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää" (Room. 8:13). Jumalan Henki puhuu aina niille ihmisille, jotka ovat synnin tähden murheellisia, rohkaisten heitä: "Luota minuun! Minä osoitan sinulle tien voittoon."

Simsonilla oli pääsy kaikkeen Pyhän Hengen voimaan elääkseen pyhää elämää. Mutta hän kieltäytyi kuulemasta Hengen ääntä. Ja ensi töikseen hän teki tämän: " Simson ... näki Timnassa naisen ... ja kertoi sen isälleen ja äidilleen ja sanoi ... ottakaa hänet nyt minulle" (Tuom. 14:1-2).


Simson uskalsi käyttää
Pyhän Hengen voimaa
alistumatta Totuuden Hengelle -
ja tulos oli pelkkää näytöstä!


Saatanan tapaan Simsonista voitiin sanoa: " totuudessa hän ei pysy " (Joh. 8:44). Jokainen, joka uskaltaa käyttää Pyhän Hengen voimaa erillään Hänen totuudestaan päätyy näyttelemään pelkkää teatteria.

Kun Simson oli käymässä tuon huoran luona Gazassa, gazalaiset piirittivät hänet ja odottivat häntä pidättääkseen hänet. Sitten tapahtui jotain yliluonnollista: "Simson makasi siellä puoliyöhön asti. Mutta puoliyön aikana hän nousi, tarttui kaupungin portin oviin ja molempiin pihtipieliin, nosti ne salpoineen paikaltansa, asetti hartioilleen ja vei ne sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hebronia" (Tuom. 16:3).

Mikä voiman näytös! Simsonin työ oli epäilemättä yliluonnollisen voiman näyte. Kuitenkin tosiasiassa se päätyi pelkäksi teatteriksi. Se näyteltiin nukkuvan, suruttoman pakanakaupungin edessä - mitään ei voitettu, siteitä ei katkottu eikä mitään vapautusta mistään saatu. Lukiessani tätä kohtaa ihmettelen: "Mitä tämä kaikki oikeastaan oli? Mikä oli sen tarkoitus?"

Samalla tavalla tänään monet niin kutsutut herätykset näytellään maailman edessä, joka pysyy koskemattomana ja vaikuttumattomana näistä esityksistä. Huomaa, että siellä, missä Totuuden Henki ei saavuta ylintä sijaa, kaikki yliluonnollisen voiman näytöt - merkit, ihmeet, ilmestykset - päättyvät olemaan pelkkää tyhjää teatteria.

Voit kysyä: "Mutta veli Dave - etkö usko Hengen ilmestyksiin?" Tottakai uskon. Mutta jos jokin ilmestys ei perustu Totuuden Henkeen, sen voima on merkityksetön. Vain totuus tekee sielut vapaiksi!

Ajattele, kuinka vähän Simson sai aikaan palvelutyössään kaikkien voiman näytöstensä kautta. Hän tappoi leijonan paljain käsin. Hän sitoi 300 kettua ja sitoi niiden hännät yhteen. Hän poltti joitain peltoja ja hedelmäpuita. Mutta ketään ei vapautettu noiden tapahtumien kautta.

Traaginen tosiasia Simsonin elämästä on selvä: Hän epäonnistui täysin tehtävässään. Hänen palveltuaan kaksikymmentä vuotta Israel oli yhtä suurissa siteissä, kuin Simsonin aloittaessaan palvelutyönsä.

Saul on toinen esimerkki tästä. "Jumalan henki tuli häneen, ja hänkin joutui hurmoksiin" (1933 käännösvirhe, pitäisi olla "profetoi"). Mutta loppujen lopuksi se kaikki oli pelkkää teatteria. Miksi? Saulilla ei ollut sydämen muutosta. Kaikki nuo ilmestykset menivät hukkaan, koska Saul ei alistanut itseään Totuuden Hengelle. Paavalin ilmaisua käyttäen, Saul oli niitä, jotka olivat " totuuden menettäneet " (1.Tim. 6:5).

Rakkaani, Pyhän Hengen voima on Jumalan Sanassa - todellakin, Hänen ristissään: " Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima " (1.Kor. 1:18).

Monilla tämän päivän paimenilla ja evankelistoilla nykyään ei ole mielenkiintoa etsiä Totuuden Henkeä. He ajattelevat, että he voivat kutsua Pyhän Hengen tulemaan milloin tahansa alas ja pyyhkimään pois kaikki helvetin voimat. Mutta nämä ihmiset eivät ole valmiita pimeisiin tuleviin aikoihin!

Ainoat ilmestykset, joita tulemme näkemään myrskyn iskiessä ovat miehet ja naiset, jotka ovat polvillaan kunnioituksesta ja pelosta Jumalan Sanaa kohtaan. He tulevat olemaan tuon läpitunkevan, musertavan ja sielun puhdistavan saarnan lyömiä, joka tulee Totuuden Hengeltä.


Jumala tietää, mitä on tulossa
ja Hän tietää tarkan hetken,
jolloin USA:n kuritus alkaa.


Herra tietää jo kuinka ihmiset tulevat reagoimaan tulevaan myrskyyn. He tulevat olemaan lamaantuneita ja peloissaan. Kuitenkin Jeesus varoitti, että tuo aika tulee olemaan niin kauhea, että ihmisten sydämet menehtyvät pelosta ja stressistä.

Kuitenkin jopa suorittaessaan tuomiotaan Jumala aina tuo esiin lempeän armonsa. Hän tekee työtä ajan edellä tehden suunnitelmia kansalleen ja valmistaen hänen todellisia paimeniaan. Todellakin: kun tänään useimmat amerikkalaiset keskittyvät hyvinvointiinsa, Jumala on herättämässä pyhää jäännöstä seurakunnalle. Nämä pyhät ovat kasvoillaan etsien Häntä kaikesta voimastaan ja itkien - ikävöiden Totuuden Hengen sanaa. Uskon, että Henki kirkastaa Kristusta heille sellaisella kirkkaudella, joka on suurempi kuin milloinkaan aiempien sukupolvien aikana.

Viime kuukausina palvelujärjestömme on saanut satoja kirjeitä pastoreilta ja uskovilta, jotka ovat alkaneet kyllästyä kaikkeen, mitä he näkevät seurakunnassa: teeskentelyä, tyhmyyksiä, hauskanpitoa ja turhaa saarnaamista. He itkevät: "Riittää! Olemme väsyneet pastoreidemme menevän seminaareihin ja palaavan vain esitelläkseen joitain uusia silmänkääntötemppuja. Janoamme totuutta! Haluamme kuulla saarnaa, joka saa meidät tuntemaan syyllisyyttä ja haastaa meitä pyhyyteen ja rukoukseen."

Uskova, voit olla varma - tulevina onnettomuuden päivinä todellinen herätys ei tule näytösten, suurten evankelistojen tai TV-saarnaajien kautta. Se ei tule myöskään hyvinvointisaarnaajien tai jonkin muun väärän turvallisuuden opin kautta. Ei - Jumalan herätys tulee pastoreiden salaisen yhteistyön ja niiden maallikkojen kautta, jotka ovat olleet Kristuksen koulussa oppimassa Hänen teitään ja luottaen Häneen. Nämä johtavat totuuden herätykseen!

Uskon, että näemme jo nyt Hengen työn merkkejä kun Hän valmistelee maaperää Amerikassa tätän herätystä varten. The Op-Ed -niminen palsta New York Times -lehdessä Toukokuun 24. päivänä 1998 julkaisi artikkelin nimeltä "Tulossa - uskonnollisin vuosisata". Artikkelissa oli kirjoitettuna seuraavaa:

* Norman Mailer, tunnettu pakana ja liberaali kirjailija on väittänyt: "Uskonto on minulle viimeinen, kaukaisin rajaseutu."

* Vaclav Havel, kuuluisa tsekkiläinen kirjoittaja ja johtaja, sanoo Amerikkaa "ateistisimmaksi yhteiskunnaksi maailmanhistoriassa." Kuitenkin sekä hän että Mailer ovat samaa mieltä siitä, että kansakuntamme on historiansa uskonnollisimman ajanjakson kynnyksellä

Hämmästyttävintä on se, että Mailer ja Havel ennustavat, ei vain minkä tahansa uskonnon paluuta, vaan erityisesti juutalaisuuden ja kristinuskon paluuta. He ennustavat, että jopa tiedemiehet tulevat kaipaamaan uskoa.

Tietysti he ovat oikeassa - järkeilyn aikakausi ja tiede ovat epäonnistuneet tyydyttämään ihmiskunnan rauhantarvetta. Sosialismi on epäonnistunut, kommunismi on epäonnistunut, poliitiikka on epäonnistunutta, New age -liike on epäonnistunut. Nyt jopa menestyneimmät ihmiset yhteiskunnassamme valittavat: "Elämässä on pakko olla muutakin kuin tätä!"

Mutta kaikki eivät halua totuutta. Monet kääntyvät hillittömien himojen puoleen. Yhteiskuntamme todellakin voisi nähdä ikään kuin Sodoman satakertaisena. Mutta kun kansakuntamme tasapainoilee kaaoksen partaalla, monet amerikkalaiset alkavat etsiä totuutta, vastauksia ja elämää.

Mitä minuun tulee, haluan kohdata tulevat ajat osoittautumalla "työntekijäksi, joka ei työtään häpeä, joka oikein jakelee totuuden sanaa" (2. Tim 2:15). Uskon, että tämä on se tapa, jolla voimme valmistautua edessä oleviin päiviin - vyöttämällä kupeemme totuudella (katso efesolaiskirjeen 6:14).

Kehotan sinua: Pyydä Herraa valmistamaan sinua - Hänen tavallaan - sitä päivää varten, jona tuo USA:n kultainen vasikka kaadetaan. Etsi Hänen Totuuden Henkeään salaisessa kammiossasi. Opi tunnistamaan Hänen äänensä kaiken maailmallisen loiston keskellä, joka on menossa Hänen seurakunnassaan. Silloin olet todella vamis kohtaamaan tulevan myrskyn.

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2003 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2003 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2003 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 22.9.2003

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat