Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Ystävilläsi on merkitystä Jumalalle!
(Your Friends Matter to God!)


Tekstitiedosto +Suomenkielinen valikko +Kotisivu +Tilaa +Tekijäoikeudet +Cover Letter

David Wilkerson
Syyskuu 14, 1998
__________

Ketkä nimeät lähimmiksi ystäviksesi? Usko tai älä, tällä kysymyksellä on suurta merkitystä Herralle. Ja näin siksi, koska ystävyyssuhteesi kertovat selkeästi sydämesi tilan - sekä Jumalalle että maailmalle.

Oletko ikinä ajatellut rukoilla, Herra, mitä ajattelet ystävyyssuhteistani? Ovatko ne Sinun mielesi mukaisia vai Sinun tahtosi vastaisia? Tosiasia on, että vanhurskas ystävä voi olla linkki siunaukseen ja Jumalan suosioon, koska hän rohkaisee sinua kohti jumalallista elämäntyyliä. Toisaalta väärämielinen ystävä voi olla kahle, joka sitoo kaikenlaiseen pahaan, johtaen sinua kauheisiin siteisiin.

Kun käytän sanaa ystävä tässä viestissä, en viittaa perheenjäseniin, kuten puolisoon, vanhempiin tai lapsiin. Minun määritelmäni ystävästä on joku sellainen, jonka kanssa olet läheisesti tekemisissä joku, johon luotat luonnollisesti. Lyhyesti sanottuna, ystävä on joku, jonka kanssa kuljet, puhut ja jolle paljastat sieluasi.

Tietenkin, sinulla luultavasti on useita ystäväpiirejä. Sinulla on bisnespiiri, joka pitää sisällään työkaverisi, liiketuttavasi tai asiakkaasi. Ja sinulla on sosiaalinen piiri, joka pitää sisällään ne ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä säännöllisesti. Sinulla voi olla myös yhteyttä jumalattomiin tuttaviin. Apostoli Paavali sanoo, että on mahdotonta välttää tällaisia yhteyksiä muutenhan meidän täytyisi jättää koko tämä maailma!

Se ystäväpiiri, josta Jumala välittää eniten, on lähin piirisi lähimmät ystäväsi. Nämä ovat ne ihmiset, joita rakastat eniten, ja joilla on vaikutusta elämääsi. Olette luonnollisesti kiintyneitä toisiinne, ja olette samaa mieltä suurimmasta osasta asioita ja niin tunnette olonne turvalliseksi avatessanne sydäntänne toisillenne. Lyhyesti sanottuna, olette samankaltaisia.

Sydämemme lähettävät jatkuvasti merkkejä viestejä, joista toiset havaitsevat, mitä meissä on syvimmällä. Olen nähnyt tämän totuuden tulevan voimakkaasti esiin Times Squaren seurakunnassamme. Esimerkiksi himoja täynnä oleva aistillinen nainen saattaa tulla Jumalanpalvelukseen ensimmäistä kertaa ja katsella ympäri pyhäkköä. Muutamissa minuuteissa hän on yhteydessä jokaisen sellaisen seurakunnassa olevan miehen kanssa, jolla on vaelteleva silmä. Hänen olemuksensa lähettää signaaleja, jotka viehättävät hänen kaltaisiaan sydämiä.

Yhden palveluksen aikana minä katsoin hämmästyneenä, kun kahden nuoren huumeriippuvaisen välille muodostui yhteys. Yksi heistä oli jättäytynyt pois kuntoutuksestamme, milloinkaan lopettamatta kokaiinin käyttöään. Kun hän istui seurakunnassamme, hän tutki kaikkia kasvoja ja pian hän muodosti yhteyden erään toisen kamppailevan riippuvaisen kanssa. Jumalanpalveluksen jälkeen näin noiden kahden nuoren miehen kävelevän kadulla yhdessä, keskustellen salaa. Oli tapahtunut epäpyhä viehätys ja heidän henkensä yhtyivät!

Toisaalta, tarkkailin kerran mielenkiinnolla erästä jumalallista opiskelijaa, joka kävi palveluksissamme. Ihmettelin, kenet tämä nuori mies löytäisi ystäväksi. Sitten eräänä iltana Jumalanpalveluksen jälkeen minä näin hänen puhuvan kahden muun, Herralle todella omistautuneen uskovan kanssa. Jokin tässä nuoressa miehessä oli herättänyt noiden jumalallisten ihmisten mielenkiinnon ja signaaliin tartuttiin!

Raamattu kertoo meille, että meidän ei tule olla välinpitämättömiä liittyen saatanan viettelyksiin. Ja yksi paholaisen yleisimmistä hyökkäyksistä meitä vastaan on tuoda ystäväpiiriimme joku, joka on petoksen alainen helvetin työntekijä, jonka tehtävänä on tuhota meidät. Saatana käyttää tätä suunitelmaa erityisesti yksinäisiin tai sääliviin kristittyihin. Hän yrittää kääntää sellaisen henkilön hyvyyden, jolla ei ole kykyä havaita, samankaltaisuuteen pahan hengen kanssa!

Minulla oli kerran eräs ystävä, Jumalan palvelija, joka oli vapautunut alkoholiongelmasta vuosia aikaisemmin. Jotenkin hän kehitti läheisen ystävyyssuhteen erään paimenen kanssa, joka asui satojen kilometrien päässä miehen, joka ei ollut milloinkaan vapautunut omasta alkoholismistaan. Nämä kaksi alkoivat johtaa herätyskokouksia yhdessä ja jakaa toistensa taakkoja. Ja pian tämä toinen saarnaaja vakuutti ystävälleni, että kohtuullisessa juomisessa ei ole mitään pahaa. Hän vietteli ystäväni takaisin juomiseen ja pienessä hetkessä molemmista tuli alkoholisteja, he menettivät seurakuntansa ja päätyivät New Orleansin kaduille.

Minä uskon, että paholainen lähetti tämän juomarin ystäväni elämään. Saatana tiesi, ettei hän saisi häntä kiinni millään toisella tavalla, ja niin hän toi hänen elämäänsä oletetun ystävän, tuhotakseen hänet!


Osoitan Raamatusta, mitä tapahtuu,
kun Jumalan palvelija on tekemisissä
väärämielisen ystävän kanssa!


Kuningas Joossafat oli vanhurskas mies, joka hallitsi Juudaa, kun Israelin valtakunta oli jakautunut. Tämän miehen sydän oli täysin kohdistunut Jumalaan, ja hän oli sukupolvessaan siunattu ja kunnioitettu yli kaikkien muiden: Ja Herra oli Joosafatin kanssa, sillä hän vaelsi isänsä Daavidin aikaisempia teitä.. (2Aik. 17:3).

Kuitenkin Raamattu sanoo, että Joosafat ystävystyi pahan kuningas Ahabin kanssa, joka hallitsi Israelin pohjoista valtakuntaa: Niin Joosafatille tuli paljon rikkautta ja kunniaa, ja hän lankoutui Ahabin kanssa (18:1). Raamattu kertoo Ahabista, Ja Ahab teki vielä paljon muuta ja vihoitti Herraa, Israelin Jumalaa, enemmän kuin kukaan niistä Israelin kuninkaista, jotka olivat olleet ennen häntä (1Kun. 16:33).

Saatat ihmetellä kuinka vanhurskas kuningas, kuten Joosafat, päätyy ystävystymään sellaisen jumalattoman miehen kanssa? Minä uskon, että tähän epäpyhään liittoon on vain yksi syy: Se oli osa saatanan suunnitelmaa tuhota vanhurskas Joosafat!

Joosafat oli puhdistanut maan, hävittänyt kaikki Baalin patsaat ja tappanut epäjumalia palvovat profeetat. Ahabin paha vaimo, Iisebel, palvoi Baalia ja hän tiesi, mitä Joosafat oli tehnyt hänen patsailleen. Niin hän kohdisti katseensa häneen, alentaakseen tämän jumalallisen miehen!

Iisebel teki pahan tyttärensä Ataljan kanssa suunnitelman tunkeutuakseen Joosafatin jumalalliseen hoviin. Pian nuori Atalja tapasi Joosafatin pojan Jooramin ja hän käytti kaikkea naisellista viehätysvoimaansa hänen sydämensä voittamiseen. Suunnitelma toimi: Jooram päätti naida Ataljan ja hän meni isänsä luokse pyytämään hänen siunaustaan. Tyhmästi, Joosafat myönsi sen.

Kun on kirjoitettu, että Joosafat lankoutui Ahabin kanssa, se tarkoittaa, että he ystävystyivät avioliiton kautta. Paholaisen on täytynyt tanssia riemusta tästä liitosta! Nyt Joosafat olisi jatkuvasti tekemisissä pahan Ahabin kanssa ja alistuisi hänen pahan tyttärensä viehätyksiin. Yksinkertaisesti sanottuna, paha oli astunut Joosafatin lähipiiriin!

Lopulta, kun Joosafat kuoli, Jooram nousi valtaistuimelle ja Iisebel alkoi toimia. Kansa palasi nopeasti epäjumalanpalvelukseen. Ja Jooram päätyi jopa tappamaan kuusi veljeään. Tämä oli kuitenkin vasta sen verenvuodatuksen alkua, jota virtasi läpi koko Juudan.

Ja tuo kaikki tapahtui, koska Joosafat oli sallinut itsensä ystävystyä jumalattoman miehen kanssa. Surullista tässä on se, että hänen ei olisi tarvinnut. Jooramin olisi ollut mahdotonta naida Atalja ilman hänen suostumustaan. Miksi Joosafat ei sanonut pojalleen, Tämä nainen, jota rakastat, on täynnä epäjumalien palvontaa hän kapinoi Herraa vastaan! Hän antaa vain pahoja neuvoja ja kääntää sinut pois Jumalasta. Jooram, luovu tästä suhteesta heti, ennen kuin se tuhoaa sinut! Sen sijaan Joosafat ei sanonut mitään.

Lisäksi Joosafatilla oli Kirjoitukset, joissa Daavid julistaa hyvin selvästi: Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat (Psalmi 1:1). Minä olen kaikkien niiden ystävä, jotka sinua pelkäävät ja noudattavat sinun asetuksiasi (119:63). Joosafat tiesi kaiken tämän eikä hän kuitenkaan halunnut tehdä mitään!

Jooramin ja Ataljan avioliitosta syntyi poika nimeltä Ahasja, joka astui valtaistuimelle 42:n vuoden iässä. Raamattu kertoo tästä miehestä, Hänkin vaelsi Ahabin suvun teitä, sillä hänen äitinsä oli häntä neuvomassa jumalattomuuteen (2Aik. 22:3). Yhtäkkiä Atalja oli Juudan hovin neuvonantaja. Ja tästä pahasta naisesta on kirjoitettu, että hän ...tuhosi koko Juudan heimon kuningassuvun (jae 10).

Olen vakuuttunut, että tämä oli koko ajan ollut saatanan suunnitelma tuhota Juudan heimon kuningassuku! Nämähän olivat Daavidin jälkeläisiä, ja oli profetoitu, että Messias tulisi tästä suvusta.

Rakkaat, voitte olla varmoja, että paholainen yrittää kaikkea tuhotakseen Kristuksen kuningassuvun. Samalla tavalla, jos olet Jeesuksen seuraaja jos olet nyt Kristuksen veren heimolainen saatana yrittää tuoda elämääsi jonkun tuhotakseen sinusta kaiken, mikä on jumalallista!


Minä kerron, mistä voit tietää,
onko saatana istuttanut yhden
työntekijöistään ystäväksi sinulle!


Juuri nyt saatat ajatella, Hetkinen en minä tahdo alkaa epäillä ystäviäni. En halua yhtäkkiä tulla heistä epäluuloiseksi. Vastaukseni sinulle on, että jos he ovat todellisia ystäviä jos heidät on liitetty sydämeesi Kristuksen Hengessä sinulla ei ole mitään pelättävää siinä, että tutkit suhteitasi heihin. Ja sinun on parasta tutkia kaikkia ystävyyssuhteitasi Raamatun valossa tai saatat menettää sielusi!

On helppoa päättää, ovatko läheiset ystävyyssuhteesi Jumalasta vai onko vihollinen istuttanut ne tuhotakseen sinut. Ajattele vain parasta ystävääsi, ja vastaa sitten näihin kysymyksiin:

  • Juoruaako ystäväsi, puhuuko hän pahaa toisista?
  • Kyseenalaistaako hän Raamattua, väitteleekö hän jatkuvasti, tuntematta milloinkaan totuutta?
  • Kutsuuko hän jumalallisia ihmisiä fariseuksiksi?
  • Huomaatko hänen sanoissaan tottelemattomuuden, kateuden tai epäluulon hengen?
  • Päästääkö hän suustaan myrkyllisiä sanoja puolisoaan vastaan?
  • Onko hän menestynyt istuttaessaan mieleesi negatiivisia ajatuksia toisista?
  • Oletko alkanut yhtyä hänen katkeruuteensa?

Jos ystäväsi sopii tähän kuvaukseen ja olet ajautumassa kauemmas Jeesuksesta tämän ystävyyden tähden voit tietää, että paholainen on istuttanut tuon henkilön elämääsi. Hänellä on Ahabin henki ja hänet on lähetetty tuhoamaan Kristuksen työ sinussa!

Toisaalta todellinen, jumalallinen ystävä on aina, joka asiassa Jumalan Sanan puolella, eikä ainoastaan sinun puolellasi siksi, että olette ystäviä. Sellainen ystävä ei neuvo sinua katkeruuden syntiin. Sen sijaan hän rakastaa sinua tarpeeksi kertoakseen sinulle totuutta.

Näytän sinulle, mitä tapahtuu jokaiselle Jumalan lapselle, joka solmii ystävyyssuhteen katkeran ja väärämielisen henkilön kanssa. On kolme kamalaa seurausta:


1. Sinut vedetään jonkun muun sotaan
tai ongelmiin omaksi mielipahaksesi!


Raamattu kertoo meille, että Joosafatin valtakunta oli ollut rauhallinen tähän saakka: Herran kauhu valtasi kaikki Juudaa ympäröivien maitten valtakunnat, niin etteivät ne sotineet Joosafatia vastaan (2Aik. 17:10). Juudaa siunattiin ja se menestyi runsaasti, eikä kukaan uskaltanut nousta heitä vastaan.

Mutta sen jälkeen, kun Joosafat oli ystävystynyt Ahabin kanssa, on kirjoitettu, Ahab yllytti häntä lähtemään sotaan Gileadin Raamotia vastaan... Hän vastasi hänelle: Minä niinkuin sinä, minun kansani niinkuin sinun kansasi; minä tulen sinun kanssasi sotaan (18:2-3). Joosafat meni mielellään mukaan toivottomaan sotaan sotaan, johon Jumalalla ei ollut osaa!

Hepreankielinen sana yllytti tässä kohdassa tarkoittaa mielistelevää viettelystä. Joosafat salli itsensä tulla Ahabin sotaan viettelemäksi, vastaten, minä niinkuin sinä. Toisin sanoen, Minä olen ystäväsi, joten olen kanssasi kaikessa. En anna sinun hävitä. Voit luottaa minuun!

Onko lähin ystäväsi täynnä katkeruutta ja vihaa ja yllyttääkö hän jonkinlaiseen sotaan? Onko hän mukana avioliittosodassa, perhesodassa tai henkilökohtaisessa sodassa? Ja oletko sinä hänelle kuin Joosafat, tarjoamassa apua ja rohkaisua? Jos olet, niin varo sinua vietellään mukaan kaikkeen siihen!

Aivan oikein hyvin pian löydät itsesi keskeltä ystäväsi sotkuja ja sinua vaaditaan tekemään päätöksiä. Jos ystäväsi on esimerkiksi murheellisessa avioliitossa, sinut pakotetaan valitsemaan puoli. Ja päädyt osoittamaan myötätuntoa hänelle koko hänen avioeronsa ajan!

Ole varuillasi, kristitty joka kerta, kun osoitat lohdutusta tai rohkaisua jollekin, joka kapinoi, valitset puolen, joka on Pyhää Henkeä vastaan. Ja tämä tekee sinusta osanottajan tuon henkilön syntiin. Surullisesti, kun Joosafat liittyi Ahabin sotaan, hän vain nopeutti ystävänsä matkaa tuhon tiellä!


2. Et enää välitä profeetallisista varoituksista
etkä Raamatun neuvoista!


Hiljattain eräs nainen tuli luokseni jätettyään aviomiehensä. Hän katsoi minua suoraan silmiin ja sanoi, Jumala puhui minulle selvästi. Hän sanoi, että minun on hylättävä aviomieheni, koska Hänellä oli minua varten jotain tätä avioliittoa parempaa. Traagisesti, tämän naisen paras ystävä sai saman sanan Herralta ja rohkaisi häntä eroamaan!

Jos sinulla on lähipiirissäsi jumalaton ystävä, hän antaa sinulle kaikki haluamasi vakuuttelut, vaikka olisitkin väärässä. Saatana todella täyttää pääsi väärien profeettojen äänillä ja kaikki väittävät puhuvansa totta. He sanovat, Jatka vain kaikki on hyvin. Jumala on kanssasi. Mutta he johtavat sinut tuhon partaalle!

Olen varma, että Joosafat oli vakuuttunut siitä, että hän toimi oikein, kun hän lupautui liittoutumaan sotaan Ahabin kanssa. Itse asiassa Raamattu sanoo, Joosafat sanoi Israelin kuninkaalle: Kysy kuitenkin ensin, mitä Herra sanoo (2Aik. 18:4). Hän sanoi, Kysykäämme Herralta Hänen mielipidettään tästä asiasta. Emme tee mitään, ennen kuin kuulemme Häneltä!

Niin Ahab kutsui neljäsataa väärää profeettaansa: He vastasivat: Lähde; Jumala antaa sen kuninkaan käsiin (jae 5). Kaikki neljäsataa ääntä olivat yksimielisiä, On oikein mennä sotaan. Jumala on kanssasi!

Mutta Joosafat ei ollut vakuuttunut. Hän kysyi Ahabilta, Eikö täällä ole enää ketään muuta Herran profeettaa, jolta voisimme kysyä? (jae 6). Joosafat halusi sellaisen miehen, jonka hän tiesi olevan pyhä. Niin Ahab lähetti noutamaan profeetta Miikaa, joka oli vangittu totuuden puhumisesta.

Kun Miika tuli näyttämölle, tämä peloton mies pilkkasi kaikkea, mitä oli tapahtunut. Hän jopa profetoi Ahabin kuolemaa, sanoen, ...Minä näin koko Israelin hajallaan vuorilla, niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta... (jae 16). Hän sanoi, Tulet kuolemaan taistelussa, Ahab. Ja Jumalan kansa hajaantuu kukkuloille!

Jumala teki sanansa Joosafatille ja Ahabille selväksi, jättämättä epäilystäkään siitä, mitä Hän ajatteli koko tapahtumasta: Se on tuhoon tuomittua! Menkää omalla vastuullanne. Teitä ei odota mikään muu kuin kuolema ja tappio taistelukentällä!

Tässä vaiheessa Joosafat näytti tahtovan totella todellista profeetallista sanaa. Vaikutti siltä, että hän tahtoi tehdä kaiken, mitä Jumala hänelle sanoi. Silti, vuosisatojen ajan, teologit ovat ihmetelleet sitä, mitä seuraavaksi tapahtui: Kun selkeä sanoma tuli, Joosafat ei välittänyt siitä!

Miika näytti aistivan Joosafatin haluttomuuden totella. Ja hän päätti varoituksensa näillä sanoilla: Kuulkaa tämä, kaikki kansat (jae 27). Minä uskon, että Miika katsoi suoraan kuningas Joosafatiin ja sanoi, Sinä, herra kuule sanojani! Kaikki tämä on paholaisen petosta. Se voi loppua vain tuhoon! Etkö näe, että koko ystävyytesi Ahabin kanssa on väärin? Hän palvelee epäjumalia! Älä kuuntele näitä kaikkia valehtelevia ääniä.

Silti, uskomatonta, mutta totta, seuraavassa jakeessa lukee: Niin Israelin kuningas ja Joosafat, Juudan kuningas, menivät Gileadin Raamotiin (jae 28). Joosafat marssi sotaan Ahabin kanssa täysin huomioimatta Jumalan varoitusta!

Rakkaani, voit kehuskella kaikkea mitä tahdot Jumalan Sanan rakastamisesta ja siitä, että tahdot totella sitä. Mutta jos et murtaudu pois jumalattomien ihmisten petoksesta ja etsi Pyhän Hengen erotuskykyä, päädyt siihen, että et enää välitä Jumalan Sanasta!

Saatat olla ystäväsi seurassa hänen sodassaan mutta kun pelimerkit loppuvat, hän ojentaa sinut viholliselle. Tämä on juuri sitä, mitä tapahtui Joosafatille, kun hän meni sotaan Ahabin kanssa. Paha kuningas järjesti Joosafatin tapettavaksi: Hän käski häntä pukeutumaan kuninkaallisiin viittoihinsa, kun Ahab itse pukeutui sotilaaksi. Tuolla tavalla, Ahab järkeili, assyrialaiset lähtisivät Joosafatin perään hänen sijastaan.

Ironisesti, Ahabin tappoi nuoli, joka lävisti hänet hänen panssarissaan olleen pienen reiän kautta. Ja äkkiä Joosafatia ympäröivätkin vihollissotilaat, jotka olivat valmiita paloittelemaan hänet. Kuningas tiesi katselevansa kuolemaa kasvoista kasvoihin ja hän huusi Jumalaa apuun. Raamattu kertoo meille, ...ja Herra auttoi häntä, ja Jumala houkutteli heidät pois hänestä (jae 31).

Sota oli katastrofi, aivan kuten Miika oli profetoinut. Israelin armeija pakeni epäjärjestyksessä, niin kuin lampaat ilman paimenta. Ja Joosafat vetäytyi Jerusalemiin, ystävänsä Ahab kuolleena ja sotajoukot lyötynä. Ainoastaan Jumalan armosta hän pääsi pakenemaan kuolemaa!

Voin kuvitella ne ajatukset, joiden on täytynyt laukata Joosafatin mielessä, kun hän kiirehti takaisin Jerusalemiin: Voi Jumala kiitos johdatuksesta! Nyt minä ymmärrän, mikä vaara on jumalattomassa seurassa. Ei enää milloinkaan, Herra! En halua olla osa tuota maailmallista järjestelmää, en enää ikinä. Se on ohi nyt!

Mutta se ei ollut ohi. Jumalalla oli vielä erimielisyyttä tämän miehen kanssa!


3. Viimeinen ja kaikista surullisin seuraus
samankaltaisuudesta pahan ystävän kanssa
on Jumalan viha ylläsi!


Kun Joosafat oli matkalla kotiinsa, Herra lähetti profeetan tapaamaan häntä, näillä voimakkailla sanoilla: Jeehu, Hananin poika, näkijä, meni kuningas Joosafatia vastaan ja sanoi hänelle: Oliko sinun autettava jumalatonta, ja rakastatko sinä niitä, jotka vihaavat Herraa? Sentähden on sinun päälläsi Herran viha (2Aik. 19:2).

Jumala sanoi Joosafatille, Et tunne vaaraa ja seurauksia siitä, mitä olet tehnyt. Saatat ajatella, että on kevyt asia olla ystävänä jonkun sellaisen kanssa, joka on minua vastaan. Ahab oli minun viholliseni epäjumalanpalvoja ja sinä olit ystävä hänen kanssaan. Kuuntelit hänen pahaa puhettaan ja antauduit hänen saastaisuuteensa. Et kuitenkaan ollut yhtään sitä vastaan, Joosafat. Tämä minulla on sinua vastaan!

Tässä kohdassa saatat ajatella, Ymmärrän, että Ahab oli paha. Mutta kun mietin omia ystäviäni, en voi millään tavalla pitää heitä Jumalan vihollisina. Kuitenkin, mieti näitä Raamatun kohtia:

  • Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan... (Luuk. 11:23). Onko ystäväsi Herran puolella joka asiassa?
  • Tottelemattomuus on taikuuden syntiä... (1Sam. 15:23). Onko ystäväsi täynnä tottelemattomuutta?
  • Syyllisen syyttömäksi ja syyttömän syylliseksi tekijä ovat kumpikin Herralle kauhistus (Sananlaskut 17:15). Puhuuko ystäväsi pahaa jumalallisista ihmisistä?

Tämä ei ole leikkiä! Ystävilläsi on vakava merkitys Jumalalle koska heidän teoillaan on vakavat seuraukset: Päästät suusi puhumaan pahaa, ja sinun kielesi punoo petosta. Sinä istut ja puhut veljeäsi vastaan, sinä panettelet... Ymmärtäkää tämä te, jotka Jumalan unhotatte, etten minä raatelisi... (Psalmi 50:19-22).

Kuuntele profeetta Jesajaa: Ja Hän sanoi: Ovathan he minun kansani... Rakkaudessaan ja sääliväisyydessään Hän lunasti heidät... Mutta he niskoittelivat ja saattoivat murheelliseksi Hänen Pyhän Henkensä; ja niin Hän muuttui heidän viholliseksensa, Hän itse soti heitä vastaan (Jesaja 63:8-10). Jumala todellakin kääntyy niitä vastaan, jotka eivät välitä Hänen Sanastaan!

Joosafatin tapauksessa Jumala toi Juudaan sotaa ja murhetta: Senjälkeen tulivat mooabilaiset ja ammonilaiset, ja heidän kanssaan myös muita paitsi ammonilaisia, sotimaan Joosafatia vastaan (2Aik. 20:1). Tähän aikaan saakka Juuda oli nauttinut suuresta rauhasta. Mutta nyt Joosafat näki vihollisten tulevan joka puolelta, uhaten tuhoavansa hänen valtakuntansa!

Paavali kirjoittaa, Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa (Room. 1:18). Apostoli puhuu tässä ihmisistä, jotka tuntevat totuuden, eivätkä välitä siitä, vaan teeskentelevät, ettei sitä ole olemassa. Yksinkertaisesti sanottuna, Jumalan viha on kaikkien niiden yllä, jotka estävät totuuden julkisuuteen pääsemistä, jotka eivät tee asialle mitään kuten kuningas Joosafat!

Kiitos Jumalalle, Raamattu kertoo, Joosafat peljästyi ja kääntyi kysymään Herralta ja kuulutti paaston koko Juudaan (2Aik. 20:3). Kuningas nöyrtyi ja katui: Joosafat kumartui kasvoillensa maahan, ja kaikki Juudan miehet ja Jerusalemin asukkaat lankesivat Herran eteen, rukoilemaan Herraa (jae 18).

Jumala vastasi Joosafatin murtumiseen antamalla Juudalle täydellisen voiton mooabilaisia vastaan. Lopulta, Raamattu kertoo, ...Joosafatin valtakunnalla oli rauha; hänen Jumalansa soi hänen päästä rauhaan joka taholla (jae 30).


Lopetan tällä viimeisellä varoituksella:


Tämä ystävien valinta viisaudella ja varovaisuudella on koko elämän mittainen asia. Totuus on, että saatat paeta yhtä harkitsematonta suhdetta mutta saatat hypätä suoraan seuraavaan!

Raamattu kertoo, että Joosafatin kertomus loppui surullisesti: Senjälkeen Joosafat, Juudan kuningas, liittoutui Ahasjan, Israelin kuninkaan, kanssa, joka oli jumalaton menoissaan (jae 35). Joosafat teki saman uudelleen! Hän solmi ystävyyssuhteen pahan Ahasjan kanssa, aivan kuten hän oli tehnyt Ahabin kanssa.

Tällä kertaa Jumala lähetti profeetan Joosafatin luokse sanomaan, ...Koska olet liittoutunut Ahasjan kanssa, on Herra särkevä sinun työsi... (jae 37). Jumalan Henki jätti tämän kerran niin vanhurskaan miehen koska hän ei halunnut totella!

Rakkaat, Raamattu tekee hyvin selväksi tämän ystävyyssuhde-asian: Älä rupea pikavihaisen ystäväksi äläkä seurustele kiukkuisen kanssa, että et tottuisi hänen teihinsä ja saattaisi sieluasi ansaan (Sananlaskut 22:24-25). ...Jotka poikkeavat mutkaisille teilleen, ne Herra hukuttakoon yhdessä väärintekijäin kanssa... (Psalmi 125:5).

Pysähdy tänään. Jos sinulla on jumalattomia ystäviä lähipiirissäsi, katkaise suhteet heihin! Jumala vapauttaa sinut armossaan vihollisen siteistä, kuten Hän teki Joosafatille. Mutta totuus on, että et saa milloinkaan lopettaa varomasta saatanan yrityksiä asettaa elämääsi joku tuhoamaan Kristuksen työ sinussa.

Rukoile, Herra, avaa silmäni kaikille ystävyyssuhteilleni! Auta minua näkemään ne selvästi, olivatpa ne hyviä tai pahoja, Sinun tahtosi mukaisia tai vastaisia. Tuokoon kaikki ystävyyssuhteeni kunniaa Sinulle!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä,P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia |Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Sevoidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissatästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002World Challengen luvalla") Tiedostoaei saa käyttää ilman World Challengenlupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti.Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia.Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen:Copyright © 2002 by World Challenge,Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaistamuilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaistanäitä saarnoja nettisivuillaan WorldChallenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaatätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voitkuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat