Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Herran todistus kansoille
(The Lord's Testimony To the Nations!)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Toukokuu 31, 1999
__________

"Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Matt.24:14).

Monet seurakunnassa tänään yrittävät määritellä Kristuksen paluun läheisyyttä seuraamalla ajan merkkejä. Näemme sellaisia merkkejä määrätyissä tapahtumissa - esimerkiksi juutalaisten palaaminen Israeliin. Mutta yksi selvimmistä Jeesuksen toteamuksista Hänen toisesta tulemisestaan sisältyy yllä olevaan jakeeseen: loppu tulee vasta sitten, kun evankeliumi on saarnattu kaikille kansoille - todistukseksi.

Sana todistus, jota Jeesus käyttää tässä jakeessa, on kreikassa sama kuin todistaja. Se tarkoittaa kirjaimellisesti: tosiasian todiste. Kristus ei puhu tässä ainoastaan evankeliumin saarnaamisesta, vaan sen esittämisestä todistuksena. Lyhyesti sanoen Hän sanoo, että evankeliumi, jota me saarnaamme on tehokas vain silloin, jos elämä myös todistaa sen todellisuuden.

Voisit ajatella, että Amerikassa, kansakunnassa tuhansine evankelisine kirkkoineen, olisi voimakas evankeliumin todistus. Eräässä suuressa eteläisessä kaupungissa on yli 2000 evankelista kirkkoa, yhdessä on yli 15 000 jäsentä.

Mutta monet näistä kirkoista ovat hyljänneet todellisen Kristuksen evankeliumin. Avioerot ovat yleisiä heidän seurakunnissaan. Ja monet heidän naimattomat nuorensa elävät vapaamielisesti ja ovat seksuaalisesti aktiivisia. Kysyt ehkä, että kuinka se on mahdollista? Tosiasia on, että evankeliumin saarnaamisesta huolimatta noissa suurissa kirkoissa on hyvin vähän näkyvää todistusta Kristuksen herraudesta heidän elämässään todistuksena. He eivät ole todellisia todistajia kaupungissaan eikä kansakunnassaan.

On tietenkin olemassa poikkeuksia. Eräässä kaupungissa, joka tuli mieleeni, tunnen kourallisen nuoria Herran palvelijoita, jotka ovat alkaneet viettää enemmän aikaa Herran kasvojen edessä. Ja kun he saarnaavat Jumalan sanaa, he tekevät sen voimalla ja auktoriteetilla. Heidän saarnaamansa evankeliumin tukena on oman elämän läheisyys Kristuksen kanssa ja pyhitetty vaellus. Ja ihmiset alkavat nähdä eron seurakuntalaisten elämässä.

Tuli myös mieleeni eräs baptistipastori, joka suunnitteli uuden, suuren kirkon rakentamista. Hänen seurakuntansa kasvoi nopeasti ja hän alkoi tutkia seurakunnan kasvuliikettä. Mutta sitten hänen vaimonsa sai kimmokkeen rukoilemaan ja etsimään asiassa Herraa, ja pian pastori teki samoin. Hän luopui pian suurista unelmistaan ja alkoi elää sitä elämää, mitä hän saarnasi.

Viimeisimmässä saarnassaan pastori laittoi valkokankaan seurakunnan eteen. Hän sanoi seurakunnalle: "Jumalan Henki on puhunut minulle tämän seurakunnan synneistä. Ja tänään me näytämme ne kaikille teille!"

Pastori väläytti synnin toisensa jälkeen valkokankaalle - haureus, aviorikos, alkoholismi, huumeet, pornografia. Sitten hän alkoi saarnata: "Emme aloita juuri nyt suuren kirkon rakentamista. Meidän on saatava Kristuksen elävä tabernaakkeli (=ilmestysmaja) kuntoon ennenkuin me voimme tehdä mitään muuta. Meidän on ensin elettävä tämä evankeliumi!"

Tänä päivänä Jumalan Henki liikkuu voimallisesti siinä seurakunnassa. Ihmiset tulevat laumoittain Herran luo, korjaamaan elämänsä - koska he kuulevat evankeliumin, jossa on todistuksena sen mukainen elämä!

Olen aivan hämmästynyt kuinka paljon saarnaajat, nuoret ja vanhat, juoksevat ympäri maailmaa etsimässä menetelmiä, joilla kasvattaa seurakuntiaan. Tänään monet saarnaajat menevät seminaareihin ja kaikenlaisiin tilaisuuksiin, joissa nuoret ammattisaarnaajat käyttävät käyrästöjä ja kyselyjä, ja niiden perusteella opettavat kuinka laajennetaan seurakuntaa. Toiset saarnaajat menevät mukaan 'herätyksiin' siinä toivossa, että oppisivat uusia menetelmiä kuinka saadaan Pyhä Henki lankeamaan seurakunnan ylle.

Juuri nyt lähetysjärjestöt lähettävät enemmän työntekijöitä kuin koskaan ennen. Heidän kampanjahuudokseen on tullut: "Meidän on saatava enemmän miesvoimia lähetyskentälle! Tarvitaan enemmän loppututkinnon suorittaneita miehiä ja naisia voittamaan kansat Kristukselle."

Mutta liian moni noista läheteistä palaa kotiin muutaman vuoden kuluttua. He ovat lyötyjä, masentuneita, demonisten voimien voittamia noissa vieraissa kansoissa. Miksi? Heidän elämänsä ei ollut sen evankeliumin mukaista, jota he saarnasivat! Heillä ei itsellään ollut kokemusta Kristuksen herraudesta tai Pyhän Hengen täyteydestä.

Rakkaat ystävät, tarvitaan enemmän kuin uusia ideoita tai menetelmiä voittamaan kansat Kristukselle. Kaikki suunnitelmat ovat turhia, jos Jeesus ei ole kaikkivaltias meidän elämämme jokaisella alueella!


Tämä on järkyttävää ajassa, jolloin
antikristus tulee esiin suurella voimalla!


Ei koskaan ennen historiassa ole ollut tällaista pahojen henkien ryntäystä helvetin uumenista. Laittomuus valtaa alaa maan päällä, kansat nousevat kansoja vastaan. Ja tämä kaikki johtuu siitä, että saatana on pannut pahat henkensä liikkeelle viimeiseen taisteluun pyhiä vastaan!

Mutta Jumala ei ole koskaan joutunut yllätetyksi siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Ei Hän ole tietämätön tästä kauheasta huumevillityksestä tai aborttien verilöylystä. Mikä siis on Hänen vastauksensa tämän ajan sekasortoon ja turmeltuneisuuteen? Mitä Hän suosittelee lääkkeeksi luopumukseen ja alaa valtaavaan henkivaltojen voimaan? Mitä Jumala tekee tällaisena rappeutuneena aikana?

Hänellä on sama vastaus, joka Hänellä on aina ollut - korottaa Kristuksen voittoa uudistuneena. Jumala on aina herättänyt jäännöksen miehiä ja naisia, jotka ovat olleet puhtaana todistuksena Hänen pelastavasta ja pyhittävästä voimastaan. Ja se on totta tänäkin päivänä. Hänen suunnitelmansa on tuoda antikristuksen näyttämölle seurakunta, joka koostuu täynnä Kristusta olevista voittajista - vanhurskaita miehiä ja naisia, jotka elävät täysin Kristuksen vallan ja herrauden alaisuudessa!


Me näemme tämän esikuvana
läpi Raamatun!


Ajattelehan Israelin kohtaloa Egyptissä. Herran kansa oli todella turmeltunut, luopiotilassa. Saatana piti Israelia jalkojensa alla, kierouttamalla poliittisia vallanpitäjiä laatimaan heille epäsuotuisia lakeja ja vainoamaan heitä. Vihollinen pilkkasi todistustakin Jumalasta maan päällä.

Se oli pimeää aikaa Israelin historiassa. Ja ajan mittaan kansa masentui. He luopuivat, ottaen osaa Egyptin nautinnolliseen elämään. Epäjumalien palvonta ja haureus pääsivät valtaan. Israelin tilanne näytti toivottomalta. Kansan usko kuoli vähitellen.

Mikä oli Jumalan reaktio tähän enenevään pimeyden valtaan? Yllyttikö Hän ympärillä olevat maat rankaisemaan Egyptiä? Yllyttikö Hän egyptiläisiä sisällissotaan? Lähettikö Hän koston enkeleitä? Ei - Jumala ei tehnyt mitään sellaista. Hänellä oli aivan erilainen suunnitelma. Sen sijaan Hän laski kätensä yhden ainoan miehen päälle - kohottaen Mooseksen!

Mooses oli rukouksen mies, täysin Jumalan yhteydessä. Hän kieltäytyi nautinnoista, Egyptin viettelyksistä, eläen sen sijaan täysin Pyhän Hengen alaisuudessa. Hänellä ei ollut mitään omaa ohjelmaa eikä kunnianhimoa. Hän luopui kaikesta inhimillisestä viisaudestaan, luottaen suureen 'Minä Olen' ainoana varustajanaan ja lähteenään. Ja hän tuli pyhältä paikalta ensikäden tietoisuudella Jumalan pyhyydestä.

Niin - siis kaikkein synkimmällä hetkellä Israelin historiassa - kun näytti siltä, että Jumalan kansa oli antautumassa viholliselle - Herra kohotti heidän keskellään miehen, joka tulisi olemaan todistuksena. Ja tämä mies löi maahan yhden kansan samalla, kun hän kohotti toisen. Jumala teki sen kaiken yhden miehen kautta!


Me näemme tämän saman suunnitelman
toteutuvan Samuelin aikana.


Tässä me näemme toisen luopuneen sukupolven. Silloin Israel oli menettänyt arkin. Eeli, kansan ylimmäinen pappi, oli laiska ja itsetyytyväinen, sallien poikiensa saattaa pappisvirka häpeään. Heidän johtonsa aikana aviorikos ja haureus rehottivat temppelissä. Mutta Eeli oli tottunut helppoon elämäänsä, eikä hän tehnyt mitään asian korjaamiseksi.

Eräässä vaiheessa Herra kirjoitti sanan 'iikabod' koko uskonnollisen systeemin ylle, mikä tarkoittaa: Herran Henki on poistunut. Jälleen kerran saatanan voimat olivat ottaneet vallan. Ja luonnollisella silmällä katsottuna Jumalan työ oli menettänyt niin paljon alaa, että ennalleen palaaminen näytti epätodennäköiseltä.

Mutta Herralla oli mies oikealla paikalla - pieni lapsi nimeltään Samuel. Kun kaikki Herran palvelijat hänen ympärillään harjoittivat haureutta ja mässäilyjä, Samuel opetteli kuulemaan Jumalan ääntä. Ja kun hän tuli läheisempään suhteeseen Herran kanssa, Pyhä Henki täytti hänet profeetallisella sanalla. Hänestä tuli todistus - elävä todiste Jumalan voimasta!

Raamattu sanoo, että kun Samuel kasvoi, ei yksikään sana pudonnut maahan - mikä tarkoittaa, että hän jatkuvasti puhui vallalla ja auktoriteetilla. Ja tuon jumalallisen auktoriteetin tähden ei yksikään kansa kyennyt nostamaan kättään Israelia vastaan yli neljäänkymmeneen vuoteen.

Jälleen kerran Herra kohotti yhden miehen todistukseksi koko kansan puolesta. Jumala ei tarvinnut armeijaa, ei mitään inhimillistä organisaatiota, ei mitään ''uutta''. Hän vain tarvitsi yhden vanhurskaan miehen - jonkun, jonka palvelutoimi oli pyhitetty kokonaan Herralle!


Me näemme saman mallin
Nehemian aikana.


Nehemian aikana Jerusalemin muurit olivat raunioina, kaupunki oli kirjaimellisesti kasa kiviä. Ja seurakunta oli tullut luopioksi, ei ollut yhtään todistajaa jäljellä. Israelin ympärillä olevat pahan vallat vainosivat heitä, pilkaten kaikkea, mitä he yrittivät tehdä.

Kuinka Jumala reagoi tuona luopumuksen aikana? Lähettikö Hän hyvin koulutetun sotajoukon Suusanista auttamaan heitä? Lähettikö Hän palatsin vartion tappamaan heidän vihollisensa? Ei, Jumala jälleen kerran kohotti yhden ainoan miehen - Nehemian.

Siinä oli mies, jolla oli Jumalan asia sydämellään. Nehemia vietti aikaa rukouksessa, paastossa ja surren murtuneena Israelin kohtaloa. Hän myöskin jatkuvasti ammensi Jumalan sanaa, turvautui profetian Hengen johdatukseen.

Vaikkakin Nehemia oli kuningas Artahsastan juomanlaskija, hän pysyi erillään kaikesta ympärillään olevasta pahuudesta. Kaiken sen aistillisuuden, moraalittomuuden ja jumalattomuuden keskellä Israelissa, hän vaelsi nuhteettomasti Herran seurassa. Ja kaikki, jotka kuulivat hänen saarnansa, uudistuivat.

Pian herätys pyyhki yli koko maan. "Papit ja leeviläiset puhdistautuivat ja puhdistivat kansan sekä portit ja muurin" (Neh. 12:30). Herran huone myöskin siivottiin, kaikki lihallisuus poistettiin. Nehemia lähetti työmiehet temppeliin ja sanoi heille: "Haluan, että heitätte kaiken saastan ulos täältä. Älkää jättäkö mitään, mikä koskee epäjumalanpalvontaa tai aistillisuutta. Viekää se kaikki ulos ja polttakaa se!"

Rakkaat ystävät, tällä tavoin Jumala aloittaa herätyksen! Siihen sisältyy jokaisen sydämen lokeron siivoaminen saastasta ja epäpyhästä. Hän ei halua jättää mitään pimeitä nurkkia!

Mistä Nehemia sai sellaisen hengellisen auktoriteetin, joka sai kompromissin tekijät vapisemaan, ja tuomaan Jumalan pelon takaisin temppeliin? Ei kuningas antanut sitä hänelle. Ei minkään kirkon piispa antanut sitä hänelle. Ei hän oppinut sitä raamattukoulussa.

Ei, Nehemia sai auktoriteettinsa polvillaan - itkien murtuneena, janoten päästä Jumalan sydäntä lähelle. Ja koska hän oli rukouksen mies, hän voi tunnustaa koko kansan synnit: "...kuullaksesi palvelijasi rukoukset, jotka minä nyt päivät ja yöt rukoilen sinun edessäsi palvelijaisi israelilaisten puolesta, tunnustaen israelilaisten synnit, jotka me olemme tehneet sinua vastaan; sillä minäkin ja minun perhekuntani olemme syntiä tehneet! Me olemme pahoin tehneet sinua vastaan; emme ole noudattaneet käskyjä..." (Neh.1:6-7).


Hesekielin aikana oli järkyttävä epäusko ja
luopumus - ja sellaisina aikoina Jumala etsii
yhden, josta voi tulla hänen todistajansa!


Hesekielin aikana Israel oli siveetön ja ylpeä. Miehet tekivät inhottavia tekoja naapuriensa vaimojen kanssa ja saastuttivat miniänsäkin. Profeetat, jotka olivat kerran olleet pyhiä, olivat luopuneet, alkoivat rakastaa rahaa, eivätkä enää erottaneet pyhää epäpyhästä. Ja kansan johtajista tuli raatelevia susia, etsien epärehellistä voittoa, vuodattaen verta, puhuen valhetta ja pettäen köyhiä. Se kuulostaa samanlaiselta kuin meidän aikamme!

Israel unohti Jumalan tahdon niin, että Herra sanoi heistä tulleen kuonan kaltainen. Kansa tuli niin heikoksi, maailmalliseksi ja voimattomaksi, että Jumala teki heidät naurunalaiseksi maailman edessä. Hän sanoi: "...Sentähden minä annan sinut pakanain häväistäväksi ja kaikkien maitten pilkaksi" (Hes.22:4).

Mikä polttava syyte! Jumala sanoi Israelille: Sinä olet niin häväissyt pyhät asiat antautuen täysin himojen valtaan, että otan pois todistukseni sinusta!"

Profeetta Hesekiel oli jo vanhempi mies silloin, melkein muuttamassa pois. Niin, kuinka Jumala toimi tässä tilanteessa? Hän sanoi Hesekielille: "Minä etsin heidän joukostansa miestä, joka korjaisi muurin ja seisoisi muurinaukossa minun edessäni maan puolesta, etten minä sitä hävittäisi, mutta en löytänyt" (Hes.22:30).

Kuvittele - Israelin kohtalo riippui siitä, että voisiko Jumala löytää vain yhtä vanhurskasta, luotettavaa miestä. Mutta Hän sanoi Hesekielille: "...mutta en löytänyt. Sentähden minä vuodatan heidän ylitsensä kiivauteni..." (Hes.22:30-31).

Jumala sanoi saman asian profeetta Jeremialle: "Kiertäkää Jerusalemin katuja ... tiedustelkaa ja etsikää... jos löydätte yhdenkään, joka tekee oikein, joka noudattaa uskollisuutta, niin minä annan anteeksi Jerusalemille" (Jer.5:1). Hän sanoi profeetalle: "Annan anteeksi koko kansalle, jos löydän vain yhden miehen, joka seisoo muurinaukossa. Tarvitsen vain yhden sielun, joka on kokonaisesti antautunut Minun tahtooni!"

Rakkaat ystävät, tänä päivänä me kuulemme sekavia ääniä seurakunnassa vaatien aikakauteemme sopivampia menetelmiä maailman voittamiseksi. Ja niin onkin kokeiltu monia outoja, lihallisia ohjelmia. Olen nähnytkin monien palvelusvuosieni aikana tuollaisten ohjelmien tulevan ja menevän. Ne perustuvat täysin lihan miellyttämiseen; niillä ei ole mitään tekemistä ristin kanssa. Tällä tavoin saavutetut joukot elävät tyhjää, tyydyttämätöntä elämää, jota ei evankeliumi ole saanut valaista ja erottaa maailmasta ja sen himoista. Maailma pilkkaa noita ohjelmia nähden ne pelkkänä hullutteluna.

Kuka tahansa saarnamies voi kehitellä sellaista roskaa. Hän saattaa elää kuten paholainen ja panna alkuun hengelliseltä näyttäviä ohjelmia. Siihen ei tarvita muuta kuin terävä äly ja johtajan kyky kasvattaa seurakunta mega-kirkoksi. Mutta jos se tehdään ilman Jumalaa - ilman hänen vanhurskauttaan ja pyhyyttään - se tulee löyhkäämään Jumalan sieraimissa. Sitä evankeliumia ei ole taattu oikealla elämän todistuksella. Siinä ei ole voimaa vapauttamaan synnistä!

Olen myöskin huomannut vuosien aikana, että mitä luopuneemmaksi saarnaaja tulee, sen enemmän hän turvautuu viihdyttävään evankeliumiin ja 'uusiin ihmeisiin' saadakseen joukot mukaan. Hän luottaa joukon suuruuteen ja rahan paljouteen menestyksensä mittapuuna. Mutta siinä ei ole mukana todistusta todellisista ihmeistä - koska siellä on toisenlainen evankeliumi ja toisenlainen Jeesus!

Todella vanhurskaalla pastorilla on vain yksi päämäärä palvelustehtävässään: olla antamatta lepoa sielulleen ennen kuin hän on kruunannut oman elämänsä kaikki alueet Jeesuksen herrauteen - ja saattaa sekä itsensä että laumansa Pyhän Hengen hallintaan!


Henkilö, jonka elämä todistaa
evankeliumin pelastavasta voimasta,
joutuu saatanan vihan kohteeksi!


Jos sinä kaipaat ja janoat Kristuksen täyteyttä, saatana julistaa sinulle sodan. Kun hän näkee, että sinun antautumisesi on todellista - ahkera rukouksessa, itsesi kieltämisessä - hän käyttää kaikkia helvetin aseita tuhotakseen elämäsi todistuksen. Miksi? Se todistus on Jumalan vastaus luopumukseen ja tuhoon!

Tämä on juuri sitä Danielin tulista pätsiä. Saatanan suunnitelma oli hävittää ainoa jäljellä oleva Jumalan voiman todistus Babyloniasta. Se päätyi tulikuumaan uuniin, jossa tarkoitus oli polttaa kaikki todistus Jumalan evankeliumin totuudesta.

Kolme nuorta, hurskasta israelilaista, korkeissa hallituksen viroissa - miehiä, jotka olivat eläviä todistuksia saarnaamastaan evankeliumista. He olivat erottautuneet Babylonian aistillisesta elämäntavasta, pyhittäen elämänsä rukoukseen. Nämä kolme miestä eivät olleet profeettoja eikä pappeja vaan maallikoita. Ja he pysyivät uskollisena Jumalalle ja säilyttivät puhtaan sydämen epäjumalia palvovien joukkojen keskellä.

Tämä tietenkin yllytti saatanan vihaan, ja hän meni Babylonian kuninkaan sydämeen. Kuningas pystytti heti suuren kultaisen kuvapatsaan ja julisti sen kansalliseksi jumalaksi, palvonnan kohteeksi. Sitten hän kutsui kaikki virkamiehet kaikista Babylonian alusmaista, että hän voi esitellä heille uuden uskonnon. Kun seremonia aloitettiin musiikilla, jokaisen tuli kumartaa tuota uutta jumalaa.

Saatana myöskin kehotti kuningasta tekemään suuren polttouunin, jonka liekit voitiin nähdä ulkopuolelle. Kysyn sinulta - miksi saatana teki tämän? Hän tiesi varmaan, että ei kukaan kuvernööri, tuomari tai nimismies missään Babylonian alueella vastustaisi tätä uutta määräystä. Ei heitä tarvinnut vietellä eikä uhkailla.

Todellakin he kaikki hämmästelivät ihmetellen: "Hei, kuka haluaisi keikuttaa venettä? Meillä kaikilla on elämä hyvin - meillä on menestystä, ruokaa ja juomaa, oikein loistava elämä. Ja tämä uusi uskonto on niin helppo. Kuka nyt haluaisi luopua kaikesta tästä?"

No, mikä tämä tulinen pätsi nyt sitten oli? Se oli kokonaan saatanan työtä - hänen taitavasti järjestämänsä keino tuhota nuo kolme nuorta maallikkoa. Hän halusi tappaa ainoan jäljellä olevan todistuksen Jumalasta Babyloniassa!

Vihollinen meni niin pitkälle, että korruptoi kuninkaan ja koko hallituksen vain saadakseen nuo kolme miestä. Hän loi niin vakavan, erittäin vaarallisen tilanteen, että ei kukaan omassa inhimillisessä voimassaan - eivät edes nuo kolme hurskasta nuorta miestä - pystyneet sitä kestämään.

Mutta ensimmäisen musiikin äänen kuuluessa he eivät kumartaneet. Saatana oli raivoissaan siitä! Sitten kuninkaan suusta tulivat nuo kauheat sanat: "... ja kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun käsistäni?" "...että pätsi oli kuumennettava seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti" (Dan.3:15,19).

Nyt vihollisella oli Jumalan palvelijat tähtäimessään uhkaillen: "Keitä te luulette olevanne, että pääsisitte pakoon ansastani? Minä tuhoan teidät ja teidän todistuksenne täysin!"

Samoin tänä päivänä me koemme paljon kuumempaa vastustusta kuin edellinen sukupolvi. Esimerkiksi saatana on ottanut käyttöönsä koko uuden teknologian - korruptoiden houkutuksillaan, aistillisuudellaan, himoillaan ja viettelyksillään. Miksi meillä on niin kuuma viettelysten pätsi tänään? Miksi himoa ja seksiä käytetään apuna minkä tahansa tuotteen myynnissä? Miksi on satoja pornosivuja internetissä? Ketä tällä saastan tulvalla yritetään saavuttaa?

Ei varmaankaan noita synnissä eläviä massoja - he jo ovat saatanan lapsia Raamatun mukaan. Ei se ole maailmaa varten, joka jo on vietelty. Ei, ei yksikään niistä ole saatanan kohteena. Pikemminkin hän on muovaillut joukkotiedotusvälineet houkuttelemaan väsyneiden uskovien sydämet. Hän haluaa heikentää ja tuhota evankeliumin todistuksen!

Juuri nyt pätsi on kuumennettu seitsemän kertaa kuumemmaksi monen uskovan elämässä. Saatana on muokannut entistä enemmän olosuhteita heidän kodeissaan, työpaikoillaan ja suhteissa toisiin ihmisiin. Ja monet, kerran vahvat uskovat, ovat luopumassa Jumalasta. He eivät enää rukoile apua. Sen sijaan he ajattelevat: "Minun koettelemukseni on liian vaikea selvitäkseni siitä!"


Ylistys Jumalalle, nämä kolme miestä
pysyivät todistuksessaan ja
murskasivat saatanan suunnitelman!


Jumala teki vihollisen suunnitelmasta mahdollisuuden todistaa koko Babylonian kansalle. Koska nämä kolme nuorta maallikkoa eivät kumartaneet, Herra pelasti heidät. Ja he antoivat koko kansalle selvän näyn Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta!

Babylonian kuningas sanoi: "Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen? ... Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs mies on näöltänsä kuin Jumalan poika" (Dan.3:24-25).

Aivan heti kuningas mitätöi edellisen säädöksensä epäjumalanpalveluksesta. Ja hän antoi nopeasti tämän uuden säädöksen: "Ja minä annan käskyn, että jokainen, olkoon hän mitä kansaa, kansakuntaa ja kieltä tahansa, joka puhuu pilkaten Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumalasta, hakattakoon kappaleiksi, ja hänen talonsa tehtäköön soraläjäksi; sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä" (Dan.3:29).

Rakkaat ystävät, tämä kaikki tapahtui näiden kolmen miehen todistuksen tähden - hurskaiden, Jumalaa rakastavien, jotka olivat halukkaita panemaan elämänsä alttiiksi uskossa. Näiden kolmen nöyrän palvelijan ansiosta muutettiin maan lakeja!

Asiat kyllä tulevat kuumenemaan taloudellisesti, fyysisesti, henkisesti, hengellisesti ja kaikilla eri tavoilla. Mutta Jumala on jo laskenut kätensä erillisten hurskaiden miesten ja naisten ylle eri puolilla maailmaa. Ja hänen evankeliuminsa tullaan saarnaamaan todistuksena. Sitten Herra tulee!

___
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 01.05.2003

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat