Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Saatana haluaa niellä sinut
(Satan Seeks to Devour You)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijänoikeudet

David Wilkerson
Joulukuu 27, 1999
__________

"Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri kuin kiljuva jalopeura, etsien kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää" (1Piet.5:8-9).

Jos olet Kristuksen ruumiin jäsen, valmistaudu vastustamaan raivoavaa vihollista. Et ehkä halua edes ajatella sitä, saatikka sitten hyväksyä - mutta jos olet koko sydämestäsi päättänyt seurata Jeesusta, saatana on merkinnyt sinut hävitettäväksi. Ja hän tuo tulvimalla elämääsi kaikenlaisia vaikeuksia.

Apostoli Pietari varoittaa: "Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan" (1Piet.4:7). Hän siis sanoo: "Nyt ei ole syytä kevytmielisyyteen. Teidän on oltava raittiit hengellisissä asioissa. On kysymys elämästä ja kuolemasta."

Miksi pitää ottaa vakavasti? Lopun aika on lähellä - ja vihollisemme on tehostanut taistelua. Se on kuin vaaniva leijona, piilottelee ruohikossa, odottaa mahdollisuutta hyökätä kimppuunne. Se haluaa niellä meidät - tuhota uskomme Kristukseen täydellisesti.

Jotkut uskovat sanovat, ettei meidän edes tulisi puhua vihollisesta ja että on parempi olla vain kiinnittämättä huomiota siihen. Toiset yrittävät järkeillä sen olemattomaksi. Liberaaliteologit väittävät, ettei ole paholaista, ei helvettiä eikä taivasta.

Mutta meidän sielumme vihollinen ei näin yksinkertaisesti katoa. Harvoja raamatun henkilöitä on tunnistettu niin selvästi ja seikkaperäisesti. Häntä kuvataan luciferina, saatanana, pettäjänä, estäjänä, turmeltuneena, varastajana, petkuttajana, raastelijana, tämän maailman jumalana, pimeyden ruhtinaana, vanhana käärmeenä.

Nämä korostetut kuvaukset kertovat minulle, että paholainen on todellinen. Ja me tiedämme kirjoitusten perusteella, että hänellä on todellinen voima. Parhaillaankin hän tekee työtään maailmassa - meidän kansakunnissamme, kaupungeissamme, kirkoissamme, kodeissamme ja yksilöiden elämissä. Emmekä me uskalla olla ottamatta huomioon hänen työtapojaan ja sodankäyntimenetelmiään meitä vastaan.

Apostoli Johannes kertoo meille, että kautta historian paholainen on julistanut sodan kolme kertaa.

Ilmestyskirjan 12. luku kuvaa kolmea tapausta, jossa saatana on julistanut sodan:

1. Hän ensin julisti sodan kaikkivaltiasta Jumalaa vastaan. Johannes kirjoittaa: >"Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta he eivät voittaneet, eikä heillä ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa" (Ilm.12:7-9).

Tämä Raamatun kohta tuo mieleen sen hetken, kun saatana taivaassa nousi kapinaan Jumalan ylintä auktoriteettiä vastaan. Tuolloin hänet tunnettiin Luciferina, enkelinä, jolla oli suuri valta. Mutta Lucifer halusi itse olla Jumala. Saatuaan kolmanneksen enkeleistä puolelleen, hän johti kapinaa Kaikkivaltiasta vastaan.

Mutta Jumala heitti Luciferin alas taivaasta toisten kapinoivien enkelien kanssa. Koko taivas reimuitsi voitosta. Paholainen hävisi sodan ja samalla paikkansa taivaassa.

2. Voitettu saatana julisti sitten toisen sodan - tämän hän julisti Jumalan Poikaa, Jeesusta Kristusta vastaan. Johannes kirjoittaa:

"Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Ja hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää. Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi." (Ilm.12:1-4)

Saatana tiesi, että suunnaton seurakunta oli syntymässä Vanhan testamentin jäännöksestä. Se tulisi olemaan ihmeellinen ruumis puettuna vanhurskauden aurinkoon. Niinpä vihollinen julisti taas sodan ajatellen, että nyt hän taisteli omalla alueellaan, maassa.

Tämä raamatun kohta esittää, että saatana tiesi olevansa kykenemätön saamaan otetta Marian kohdussa olevaan lapseen. Niinpä hän päätti tuhota Jeesuksen heti syntymän jälkeen. Hän kokosi kaikki demooniset voimansa Beetlehemiin ja lähetti eksyttäviä henkiä kirjanoppineiden, pappien ja fariseusten luo. Sitten hänen oma henkensä meni kuningas Herodekseen. Jos saatana ei voinut itse tappaa Kristusta, hänellä olisi mies valmiina tekemään sen hänen puolestaan.

Mutta Herran enkelien taivaalliset armeijat vartioivat lasta, niin ettei saatana voinut koskea häneen. Vihollisen täytyi odottaa seuraavat kolmekymmentä vuotta yrittääkseen niellä Kristuksen.

Hän näki seuraavan mahdollisuutensa, kun Jeesus aloitti julkisen toimintansa, kun Pyhä Henki julisti, että Hän on Messias. Tuona hetkenä, saatana vei Jeesuksen erämaahan kiusattavaksi. Kuitenkin Jeesus voitti hänet tuossa taistelussa. Jumala suojeli poikaansa jälleen lähettämällä enkelinsä palvelemaan häntä, kun hän oli ruumiillisen heikkouden tilassa.

Vihollinen yritti vielä viimeisen kerran niellä Kristuksen. Tällä kertaa hän pani voimansa liikkeelle ja yritti tappaa Jeesuksen ristillä ja heittää hänet hautaan. Hän lähetti demoniset henkensä yllyttämään kansaa, ruumiillistui papeissa, sotilaissa, poliittisissa johtajissa ja väärissä todistajissa. Saatana ajatteli, että viimeinkin hänellä oli voimansa hetki. Nyt hän julistaisi kertakaikkisen sodan.

Tehän tiedätte kertomuksen lopun: Ylösnousemus oli saatanan nöyryyttävin tappio. Kun Jeesus nousi taivaaseen, Hän oli poissa saatanan ulottuvilta ikuisesti. "...ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö." (Ilm.12:5). Koko helvetti vapisi, koska saatana oli hävinnyt jälleen. Vaikka hän käytti kaikki voimansa, ei hän voinut voittaa Jumalan Poikaa.

3. Vihollinen julisti kolmannen ja lopullisen sotansa Kristuksen siementä vastaan. Tämä tarkoittaa, että hän sotii jokaista tosi uskovaa vastaan maan päällä. Johannes kirjoittaa:

"Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt." (jae 13). "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus." (jae 17).

Saatana suuntasi vihansa Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa vastaan. Ja hän kohdistaa pahimman raivonsa niihin uskoviin, jotka pitävät Jumalan käskyt ja luottavat häneen.

Vihollinen tietää, että tämä sota on hänen viimeinen mahdollisuutensa, koska aivan lyhyen ajan kuluttua Kristus palaa noutamaan morsiamensa: "...koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa." (jae 12). Sen tähden saatanan sota seurakuntaa vastaan on kaikkein kiihkein. Hän haluaisi voittaa sen alueen takaisin, jonka hän menetti Kristukselle - niinpä hän ei kaihda keinoja tuhotakseen Kristuksen morsiamen uskon. Se tarkoittaa, että hän tulee käyttämään kaikkia aseitaan meitä vastaan - kaikki salavihkaisuudet, petokset ja keinot.


Olen rukoillut hartaasti näkyä tuosta hirvittävästä hengellisestä sodasta,
jossa olemme kasvokkain vastustajamme kanssa.


Kun olin nuori saarnaaja, en paljon ajatellut hengellistä sotaa. Ajattelin, että kun vain vaellamme voitokkaasti, ei meillä olisi mitään vaikeuksia kestää vihollista vastaan. Minulle se oli vain pelkästään hänen vastustamistaan. Mutta pian tulin huomaamaan, että oli olemassa heikkouksieni kimppuun käyvä jalopeura - ja tunsin itseni heikoksi taistelussa sitä vastaan.

Aivan liian usein näen vihollisen tekevän samalla tavalla toisille vilpittömille uskoville. Tunnen joukoittain Jumalan palvelijoita - puhdassydämisiä ihmisiä, armossa vaeltavia - jotka ovat menettäneet otteensa demonisen epätoivon ja sekaannuksen tulvissa.

Sellaiset uskovat ovat tehneet Herran työtä vuosia. Sitten eräänä päivänä saatana panee syyttäviä ajatuksia heidän mieliinsä. Ja hetkessä he menehtyvät hirvittäviin vaikeuksiin - odottamattomiin kiusauksiin, himoihin, masennukseen. Heidän koetuksensa ovat niin syviä, outoja ja mystillisiä; näillä pyhillä ei ole aavistustakaan, mistä ne tulivat.

Uskon, että on vain yksi selitys: Heidän vaikeutensa on demonien hyökkäys. Kerta toisensa jälkeen olen nähnyt sen tapahtuvan uskoville, joiden hengellinen kasvu on voimakasta. Ja aivan tuon hengellisen kasvunsa huipulla saatana laittaa jonkun vanhan viettelyksen heidän tielleen. Se voi olla jokin vanha himo - jokin sellainen, jonka he luulivat jo voittaneensa vuosia sitten. Mutta elettyään vuosia voittoisasti he ovat nyt kuin nuorallakävelijä - horjuvat tuon himottavan nautinnon partaalla, joka voisi johtaa takaisin hirvittäviin kahleisiin.

Sain jokin aika sitten sydäntäsärkevän kirjeen eräältä rakkaalta vanhemmalta pastorilta. Hän kirjoitti: "Olen kuusikymmentäviisi vuotta vanha, ja seurakuntani jäsenet tuntevat minut rukouksen miehenä. Mutta nyt aivan tietämättäni mistä, pahat ajatukset ovat alkaneet vaivata minua. On tullut sellainenkin himo, jota en ole elämässäni aikaisemmin kokenut. En ole langennut kiusaukseen. Mutta olen ollut jatkuvassa kierteessä jo kuukausia. Minä tiedän, että se on vihollisen hyökkäys. Hän haluaa tuhota menestyvän Herran työn täällä. Voisitko rukoilla puolestani." Uskon, että tämä on saatanan yritys niellä tuo rakas Herran pyhä.

Uskovien avioliitot ovat nyt vihollisen hyökkäyksen kohteena enemmän kuin koskaan ennen. Aviopari on voinut rakastaa toisiaan vuosia, ja yhtäkkiä he sortuvat hirvittäviin riitoihin, joita eivät voi käsittää. Eräänä hetkenä uskollinen puoliso voi sanoa: "Rakastan elämäntoveriani" - mutta kohta hän huutaa: "En voi sietää sitä miestä. En halua enää olla hänen kanssaan." Mitä muuta tämä voi olla kuin saatanan yritys niellä ja tuhota jumalallinen avioliitto?

Päivä päivältä nämä avioparit masentuvat entisestään, tuntevat olevansa kiusattuja ja vaipuvat epätoivoon. Ja pian saatanana täyttää heidän ajatuksensa syytöksillä: "Sinä olet täysin epäonnistunut vanhempana. Et osaa tehdä mitään oikein. Etkä sinä tunne Jumalaa läheisesti. Olet teeskentelijä, ulkokullattu. Et ole sitä, mitä ihmiset sinusta luulevat. Olet huono esimerkki siitä, mitä uskovan elämäntoverin tulisi olla."

Rakkaani, se mitä tapahtuu tuossa suhteessa ei ole avioliittoneuvojan, pastorin tai psykologin määriteltävissä. Ei kukaan voi käsittää sitä tuhoavaa henkeä, joka on vallannut tuon avioliiton. Miksi? Se on yliluonnollinen, demoninen hyökkäys - suoraan helvetistä. Saatana hyökkää jokaista kotia vastaan, jossa Jeesus on Herrana. Eikä hän lakkaa ennenkuin on käyttänyt kaikki keinonsa nielläkseen ja tuhotakseen ja viedäkseen sekasortoon.

Kaikki nämä koetukset, vaikeudet ja kiusaukset tunnetaan vihollisen tulvana. Johannes kirjoittaa: "Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi. Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastansa."(Ilm.12:15-16). Jesaja myös varoittaa, että saatana tuo tulvan kaikkia niitä vastaan, "jotka pelkäävät Herran nimeä ...vihollinen tulee kuin tulva" (Engl. käännös Jes.59:19).

Olen itse kokenut tuon tulvan. Ja lukemattomat uskovat ovat joutuneet siihen juuri tällä hetkellä. Heidät hukutetaan vainoihin, ruumiillisiin hyökkäyksiin, henkiseen painostukseen, voimakkaisiin viettelyksiin ja suoraan helvetistä tuleviin himoihin, ystävät kääntyvät heitä vastaan vihollisina. Saatana on aloittanut koko voimallaan viimeisten päivien hyökkäyksen sattaakseen meidät täydelliseen epätoivoon.


Miksi vihollinen ryöpyttää vanhurskaita
sellaisella julmuudella?


Avain ymmärtämään saatanan hyökkäystä seurakuntaa kohtaan löytyy sanassa kapina. Yksinkertaisesti sanottuna kapina tarkoittaa nousta Jumalan Sanan auktoriteettiä vastaan. Kun Lucifer julisti sodan Jumalaa vastaan, hän kapinoi kaikkivaltiaan sanaa vastaan.

Sinun pitää ymmärtää - Jumalan Sana on hänen voimansa. Sen kautta Hän teki maailman. Ja sen kautta aurinko, kuu ja tähdet pysyvät paikoillaan. Hänen sanansa loivat kaiken elollisen ja jatkavat elollista elämää. Ja sanallaan Jumala kukistaa kuninkaita ja kohottaa kansakuntia. Sen kautta Hän siunaa ja pelastaa, tuomitsee ja hävittää.

Saatanan tarkoitus on aina saada Jumalan kansa kapinoimaan hänen sanaansa vastaan. Hän istutti kapinan siemeniä Aadamin ja Eevan ajatuksiin, jotka sitten saivat aikaan järkeilyn: "Kyllä minä tiedän, mitä Jumala sanoi. Mutta minä haluan tehdä oman tahtoni mukaan." Nuo ajatukset aiheuttivat ihmiskunnan lankeemuksen.

Saatana onnistui myöskin kylvämään kapinan siemeniä Jumalan valittuun kansaan, Israeliin. Psalmintekijä sanoo: "...kapinoitseva ja niskoitteleva polvi, sukupolvi, jonka sydän ei pysynyt lujana ja jonka henki ei pysynyt uskollisena Jumalalle." (Ps.78:8). Raamattu myös sanoo: "Mutta te ette tahtoneet mennä sinne, vaan niskoittelitte Herran, teidän Jumalanne, käskyä vastaan." (5.Moos.1:26).

Mutta huomatkaa - Jumala ilmoitti sanansa hyvin selvästi kaikille näille ihmisille. Ja kuitenkin he kaikki kapinoivat sitä vastaan. Miksi? Paholainen sai heidät vieteltyä.

Saatana tulee myös viettelemään sinua kapinoimaan Jumalan sanaa vastaan. Hän tietää, ettei hän onnistu saamaan sinua räikeillä viettelyksillä. Niinpä hän työntää 'hienovaraisia' viettelyksiä ajatusmaailmaasi ja ryöpyttää elämääsi tuskalla, koetuksilla ja vaikeuksilla. Ja hän yrittää estää Jumalan siunaukset elämässäsi, aivan samalla tavalla kuin hän esteli Paavalia Jumalan työssä.

Monet ovat langenneet saatanan hienovaraisiin viettelyksiin. Psalmin tekujä sanoo, että sellaiset uskovat: "...istuivat pimeydessä ja synkeydessä, vangittuina kurjuuteen ja rautoihin, koska olivat niskoitelleet Jumalan käskyjä vastaan ja katsoneet halvaksi Korkeimman neuvon." (Ps.107:10-11).


Paholainen etsii sellaista aluetta elämässämme,
jota emme ole alistaneet Jumalan Sanalle.


Saatana ei ole kiinnostunut tekemään sinusta paatunutta. Hän vain haluaa sinun kapinoivan yhdellä elämäsi alueella. Siinä hän saa tarpeeksi jalansijaa itselleen.

Juuri tällä hetkellä hänen pääenkelinsä ovat valmiina vakoilemaan meidän elämäämme. Nämä demoniset voimat vakoilevat meidän toimiamme ja kuuntelevat meidän keskustelujamme. Ja kun he löytävät jonkin lihallisen heikkouden, he suuntaavat kaikki helvetilliset kiusaukset juuri tuohon heikkoon alueeseen.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "...sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään." (Joh.14:30). Hän siis sanoo: "Kun saatana hyökkää minua vastaan, ei hän voi löytää minussa mitään, missä saisi jalansijaa. Minä olen täysin Isäni auktoriteetin alaisuudessa."

Samalla tavoin, saatana ei voi tulla sellaisen uskovan ruumiiseen tai henkeen, joka on täysin alistettu Jumalan sanan alaisuuteen. Saatanalle on annettava jossain periksi, että hän voisi saada jalansijaa. Ja sellaista voi tapahtua ainoastaan silloin, kun henkilö jättää "osan hinnasta" itselleen. Sallikaa minun selittää tämä.

Apostolien tekojen viidennessä luvussa on pariskunta Ananias ja Safiira, jotka myivät maatilansa ja antoivat sen hinnan uudelle seurakunnalle Jerusalemissa. Kun he panivat tuon maksun Pietarin jalkojen juureen, apostoli oli hämmästynyt. Sitten hän kysyi: "...Ananias, miksi on saatana täyttänyt sinun sydämesi, niin että koetit pettää Pyhää Henkeä ja kätkit osan maatilan hinnasta?" (Apt.5:3). Niin pian kuin Pietari oli sanonut nuo sanat pariskunnalle, he kaatuivat kuolleina maahan siihen paikkaan.

Mitä Jumala halusi opettaa tämän kautta seurakunnalle? Minä en usko, että tässä oli ensinkään kysymys tuosta varsinaisesta Ananiaan ja Safiiran omistamasta maapalasta. Paremminkin siinä oli kysymys heidän sydämensä sisäisistä alueista.

Tuo pariskunta uskoi, että he voivat olla Jumalalle kuuliaisia 95 % ja silti olla aivan pienellä alueella tottelemattomia. He olivat kuunnelleet Jumalan aidon sanan julistusta - mutta he olivat kapinoineet sitä vastaan, minkä tiesivät olevan totta. He vakuuttivat itselleen: "Me voimme palvella Herraa ja olla vielä kiinni tässä yhdessä asiassa." Se oli valehtelemista Pyhälle Hengelle.

Siis myöskään osalla tuosta pidättämästään hinnasta ei ollut mitään tekemistä rahan kanssa, vaan heidän sydämissään oli pieni maapala himoa. Se oli kyllin suuri alue, että saatana sai siihen tukikohtansa. Ja tuolla yhdellä itsepäisellä tottelemattomuudellaan, he antoivat vihollisen täyttää sydämensä.

Sen tähden Paavali varoittaa: "Älkää antako perkeleelle sijaa." (Ef.4:27). Esimerkki Ananiaasta ja Safiirasta on selvä: Voittavan elämän hinta ei ole pieni asia. Se tarkoittaa, että me alistamme elämämme kokonaan Jumalan Sanalle, emme jätä mitään hämäriä alueita, salattuja himoja eikä kapinointia. Älä anna saatanalle tuumaakaan maata sydämessäsi. Ei hän tarvitse sen enempää valmistaakseen sisäänkäynnin ja tukikohdan.


Haluan antaa sinulle neljä esimerkkiä siitä,
kuinka saatana voi saada tilaa elämässämme.


1. Hebrealaiskirjeen kirjoittaja kertoo meille: "Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän." (Heb.10:25).

Sinä voit olla tosi ihana henkilö - lempeä, huomaavainen ja antelias. Mutta jos luet tämän sanan Hebrealaiskirjeestä ja tieten tahtoen jätät sen täyttämättä, niin silloin annat sijaa saatanalle. Jos viikko toisensa jälkeen loikoilet sängyssä sunnuntaiaamuisin sen sijaan, että menisit Herran huoneeseen saamaan opetusta vanhurskauteen, olet silloin antanut pettäjälle paikan sydämessäsi. Kuten Ananias ja Safiira sinä pidät itse osan hinnasta.

Juuri se seuraava jae kuvaa sitä tuomiota, joka on seurauksena siitä, että laiminlyömme jotain yksityistä Jumalan sanan aluetta: "Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat." (Heb.10:26-27).

2. Jeesus sanoo meille: "Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa,niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne." (Matt.6:14-15).

Kristus varoittaa meitä: "Sinä voit olla kuuliainen kaikilla muilla elämäsi alueilla - hurskas, pyhittäytynyt ja uskollinen. Mutta jos sinulla on anteeksiantamattomuutta jotain henkilöä kohtaan, silloin omat syntisi kasaantuvat sinua itseäsi vastaan, synnit, joita Isäsi ei ole antanut sinulle anteeksi."

Se, että olet anteeksiantamaton, tekee sinusta suuremman velallisen, kuin hänestä, joka on rikkonut sinua vastaan. Tuo toinen on ehkä jo tehnyt parannuksen ja saanut Herralta anteeksi. Mutta jos sinä olet sydämetön, niin sinä vaadit häneltä hintaa, jonka jo Jeesus on maksanut. Ja sitä sinä et voi vaatia keneltäkään.

Anteeksiantamattomuuden todellinen vaara on siinä, että sinä avaat sydämesi saatanan valloitettavaksi. Vihollinen valtaa tuon pienen maapalan, pystyttää tukikohdan ja aloittaa nielemistyönsä sinussa. Ja sinä olet sallinut sen tapahtua pidättämällä tuon pienen osan hinnasta.

3. Jaakob kertoo meille: "Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno." (Jaak.3:14-16).

Huomaa kenelle Jaakob puhuu tässä. Jakeessa kolmetoista hän sanoo; "Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne?" Hän sanoo: "Sinulla voi olla paljon hengellistä viisautta ja tietoa. Mutta jos kodissasi on katkeruutta, sydämessäsi epäsopua, kateutta työpaikallasi - älä luule, että olet hengellinen alkuunkaan. Olet valheen pettämä."

Kun Jaakob puhuu epäsovusta ja katkeruudesta. hän tarkoittaa väittelemistä ja vikojen hakemista. Ja hän sanoo, että se kaikki on paholaisesta, sielullista, vihollisen työtä. Lyhyesti sanottuna kuka tahansa on katkeruudessa aiheuttaa epäsopua - ja vieläkin pahempaa, hän avaa sydämensä demonien hallintaan.

Tunnetko ihmisiä, jotka katkeruus on vienyt saatanan haltuun? Ajan kuluessa heidän ulkoinen olemuksensa alkaa osoittaa sitä pimeyttä, joka on heidän sisimmässään. Lopulta heidän ruumiinsakin alkaa kärsiä, tulee sairaaksi ja kuihtuu, ja he alkavat kärsiä henkistä tasapainottomuutta. Kun vain viholliselle annetaan pienikin mahdollisuus, niin hän vie täydelliseen tuhoon.

Niin, jatka vaan - pidä kiinni kaunastasi. Pidä kiinni katkeruudestasi. Jatka epäsovun lietsomista. Jos niin teet, ole täydessä kapinassa Jumalaa ja Hänen sanaansa vastaan. Ja jätät itsesi avoimeksi saatanan hyökkäyksille. Sinusta tulee hengellisesti sokea ja sydämeltäsi paatunut.

Mutta jos olet hengellinen - mielelläsi kuuliainen Jumalan sanalle - kuinka pahasti sinua loukataankin, sinä osoitat rauhaatekevää viisautta antamalla anteeksi.

4. Olin äskettäin Jerusalemissa, ja näin väkevän esimerkin siitä, kuinka saatana voi saada jalansijaa aivan pienimmälläkin maaperällä. Kun katsoin alas Pyhään Kaupunkiin ljymäeltä, näin maa-alan, jossa muslimien kivikupolitemppeli sijaitsee. Tuo pieni maapala on vain ehkä vajaan eekkerin suuruinen.

Kuitenkin saatana sai sen käsiinsä ja rakensi siihen temppelin itselleen. Ja nyt siitä on tullut hävityksen kauhistus, joka on mainittu Raamatussa. Paholainen on onnistunut keskittämään voimansa aivan Jumalan valitun kansan, Israelin, keskelle. Ja siihen tarvittiin aivan pieni jalansija. Tämä on elävä kuva siitä, mitä saatana tekee, kun hän saa pienimmänkin otteen maaperästä.


Millainen puolustus meillä on
tätä nielijää vastaan?


Jos kysyt keltä tahansa uskovalta kuinka taistella vihollista vastaan, hän varmaankin vastaa Jaakobin sanoilla: "Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee." (Jaak.4:7). Mutta mitä Jaakob tarkoittaa sanalla vastustakaa? Kuinka me vastustamme saatanan voimaa?

Johannes antaa meille vastauksen Ilmestyskirjan kahdennessatoista luvussa: "Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta...." (Ilm.12:11). Kun kuulet leijonan ärjynnän - kun tulva ryöppyää, ja olet menehtymässä - yksinkertaisesti juokse kaikkeinpyhimpään. Uskon kautta astu Jumalan läsnäoloon Hänen valtaistuimensa ääreen - Karitsan veren kauta, koska Hänestä tehtiin sinulle tie.

"Koska meillä siis veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa kautta." (Heb.10:19-20).

Kun olet yksin rukouksessa Jumalan kanssa, olet täysin immuuni vihollisen keinoille, Siis juokse hänen valtaistuimelleen uskossa, huuda häntä ja pysy Kristuksen veren voimassa.

Johannes kirjoitta sitten: "Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä, jotta hän lentäisi erämäämaahan sille paikalle, jossa häntä ravitaan aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä." (Ilm.12:14). Minä uskon, että nuo kaksi tässä mainittua kotkan siipeä ovat Jumalan Sana, Vanha ja Uusi testamentti. Hän on antanut ne meille viemään meitä paikkaan, jossa meitä elätetään, niin että kun vihollinen tulee vastaan, me voimme lentää hänen ylitseen Jumalan sanan siivillä.

Apostoli Paavali käyttää myös sanaa ravita. kun hän kirjoittaa: "....ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla..."(1Tim.4:6). Kreikkalainen sana ravita tarkoittaa tässä kasvattaa tai opettaa. Paavali puhuu tässä kirjoitusten, Jumalan tietorikkaan sanan opetuksesta.

Jeesus on esimerkkimme tässä. Kun hän vastusti kiusausta Jumalan Sanalla, paholainen pakeni. Miksi? Totuus paljasti saatanan, saattaen hänet häpeään. Hebrealaiskirjeessä sanotaan, että kaikki jotka ovat luottaneet Jumalan sanaan, "jotka uskon kautta kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupauksien toteutumista, tukkivat jalopeurain kidat." (Heb.11:33). Me lukitsemme helvetin voimat pysymällä Jumalan sanassa.

Kun kuulet jalopeuran karjunnan, lankea kasvoillesi Isän eteen. Upottaudu Hänen Sanaansa. Hänen kotkansiipensä kantavat sinut jokaisen ylipääsemättömän kiusauksen yli.

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijänoikeudet

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:

Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluna. Kaikissa tämän julkaisun toisinnoissa tulee olla maininta copyrightista (esim. "Copyright © 2001 World Callengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleenmyyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2001 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netistä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetissä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä näihin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää muuttavan mahdollisuuden.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 17.9.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat