World Challenge Pulpit Series

O Scrisoare Venita din Iad!
(A Letter from the Devil!)


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Drept de Copie

De David Wilkerson
31 Iulie 1989
__________

Ezechia a luat scrisoarea din mana solilor si a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului si a intins-o inaintea Domnului, caruia i-a facut urmatoarea rugaciune: "Doamne, Dumnezeul lui Israel, care sezi pe heruvimi! Tu esti singurul Dumnezeu al tuturor imparatiilor pamantului. Tu ai cerurile si pamantul. Doamne pleaca-ti urechea si asculta! Doamne deschide-Ti ochii si prives-te. Auzi cuvintele lui Sanherib care a trimis pe Rabsache sa batjocoreasca pe Dumnezeul cel viu. (2 Imparati 19:14-16)

In Vechiul Testament citim intamplarea in care regele Ezechia primeste o scrisoare ce vine direct din iad. Este adevarat ca era semnata: Sanherib - dar era trimisa direct din iad. In limba Asiriana Sanherib inseamna "omul pacatului" (totodata si dumnezeul-luna care-si inmulteste fratii). El repezinta pe Satan, dumnezeul acestui veac care este foarte determinat sa formeze o fraternitate de hulitori ai adevaratului Dumnezeu.

Intamplarea aceasta e adevarata din punct de vedere istoric si ne invata despre o mai veche capcana a diavolului. "Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca noua drept pilde, si au fost scrise pentru invatatura noastra peste cari au venit sfarsitul veacurilor" (1 Corinteni 10:11)

Sa aruncam o privire asupra ambiantei istorice a acestei scene. Ierusalimul era asediat de puternica armata Asiriana, timp in care a venit aceasta scrisoare satanica. Regele Sanherib si ostile sale dusese in robie 10 triburi ale lui Israel, caci Israel ajunsese la scaunul de judecata, pentru imoralitate, idolatrie si departarea de la credinta. Biblia ne spune ca Israel "s-a vandut" diavolului: "Caci Israel se deslipise de casa lui David si facusera imparat pe Ieroboam, fiul lui Nebat care-i abatuse de la Domnul si facuse pe Israel sa savarseasca un mare pacat.Copiii lui Israel se dadusera la toate pacatele pe care le facuse Ieroboam; nu s-au abatut de la ele...si Israel a fost dus in robie...) (2 Imparati17:17, 21-23).

In acest context, Israelul reprezinta biserica infidela, decadenta si suprasaturata de pacat, din zilele noastre. Plin de compromisuri, placeri, curvie, homosexualitate, avid si insatios pentru poftele lumesti. Si tot ca in zilele noastre, Israel avea o forma de evlavie dar fara putere: "Imparatul Asiriei a adus oameni din Babilon...si i-a asezat in cetatile Samariei...

cand au inceput locuiasca aici nu se temeau de Domnul" (2 Imparati 17:24-25).
Invatatura sanatoasa a fost corupta si amestecata cu cea a diavolului si ei au luat aceasta invatatura corupta cu ei in robie: "...Se temeau de Domnul si slujeau si chipurilor cioplite..." (2 Imparati 17: 41).

In zilele noastre diavolul nu are nevoie sa scrie scrisori, sa seduca sau sa farmece in vreun fel oamenii. El deja prezideaza peste acest segment al Bisericii si a plasat "ingerii de lumina" la conducere. El le-a dat dispozitiile cum sa conduca Biserica ajutandu-se de traditii si ingaduind placerile pacatului. Planurile diavolului se concentreaza insa spre sfintii ale caror inimi ard de iubire pentru Domnul! In aceasta intamplare biblica, tribul lui Iuda reprezinta ramasita Bisericii Domnului aici pe pamant! Ea este tinta atacurilor pentru ca are legamantul incheiat cu Domnul si poseda puterea de distrugere a imparatiei satanice. Ezechia, regele Iudeii era un om dupa inima lui Dumnezeu: "El a facut ce este placut inaintea Domnului...a indepartat inaltimile, a sfaramat inaltimile idolesti..." (2 Imparati 18:3-5).

Iata de ce "omul pacatului" voia sa-l omoare pe Ezechia - si e acelasi motiv pentru care te va ataca pe tine: "El s-a alipit de Domnul, nu s-a abatut de la El si a pazit poruncile...si Domnul a fost cu Ezechia, care a izbutit in tot ce a facut" (2 Imparati 18: 6-7).


Nu mai Platim Tribut Dusmanului!


Pana in timpul acesta, Iudeea era supusa (vasala) Siriei. Astfel "omul pacatului" avea un picior in Sion. Regele Asiriei cerea un tribut de 300 de talanti de aur. "Ezechia a dat tot argintul care se afla in Casa Domnului si in vistieriile casei imparatului, aurul cu care acoperise usile si usiorii Templului Domnului" (2 Imparati 18: 15-16).

Compromisul acesta il putem gasi si in Biserica zilelor noastre - o Biserica tematoare si inhibata care accepta tacit lucrurile lumesti si-i este frica sa expuna pacatul oamenilor. La fel cum Ezechia a dat aurul si argintul din Casa Domnului, tot astfel si Biserica zilelor noastre plateste tribut diavolului acceptand muzica lumeasca, asa zisul "amuzament crestinesc" si slujind la doi stapani. Dar inima lui Ezechia s-a rascolit in final si a strigat: "Nu mai Platim Tribut Dusmanului!" Acest fel de trezire este adus de Duhul Sfant care cheama pe sfinti sa nu mai faca compromis si nici sa le mai fie frica. Israelitii incercasera odata sa-si puna nadejdea in om cand au trimis dupa ajutor in Egipt. Dar Egiptul nu i-a ajutat deloc! Acum, -si poporul si pastorii- s-au aruncat in bratele Domnului.

Preaiubitilor, uitati-va cu atentie la ce s-a intamplat: atata timp cat oamenii plateau tribut diavolului, ei nu aveau nici probleme nici razboaie. Dar i-a priviti ce s-a intamplat cand Ezechia a pasit curajos in fata avand credinta in Dumnezeu -cand s-a decis sa nu se mai umble cu jumatati de masura, sa nu mai fie lucruri lumesti, impure si toate astea fara sa-i pese cat il va costa! Din momentul in care renunti la lume si-ti incredintezi viata in mainile Domnului, ai grija-tot iadul se va napusti asupra ta! Vei fi pictat ca tinta si vei fi asediat de "omul pacatului". Vei fi testat ca prin foc sa vezi daca chiar te increzi in Dumnezeu in toate. In orice directie te vei uita, vei vedea dusmanul gata sa te devoreze.


Urzelile lui Satan Sunt Tesute in Jurul Celor ce se Incred in Domnul


Asirienii reprezinta astazi pe "trimisii prosperitatii". Diavolul isi va defila ostirea in jurul tau - puternic, impunator, aparent plin de succes in tot ceea ce intreprinde - iar tu te vei simti incoltit ca un prizonier. "...
si regele Asiriei a trimis pe ...Rabsache...catre regele Ezechia cu o mare ostire impotriva Ierusalimului" (2 Imparati 18:17).

Sa aruncam o privire la planurile lui Satan impotriva ramasitei credincioase, a celor ce se incred total in El. Primul trucaj pe care "omul pacatului" il va incerca este sa puna o umbra de indoiala angajamentului tau de a te incredinta pe deplin in Dumnezeu. Rabsache era ambasadorul regal iar numele sau inseamna: 'delegatul betiv'. El batjocoreste pe sfinti cu murdariile : "...ce este increderea aceasta pe care te bizuiesti?...in cine dar ti-ai pus increderea de te-ai rasculat impotriva mea?.." (2 Imparati 18:19,20) Acuzatia adusa este: "Dumnezeu nu te va scapa din incurcatura asta. Te prabusesti. Esti in necaz mare si credinta ta nu te va izbavi.".

Te afli cumva in incurcatura - un necaz mare? Ti-a soptit cumva diavolul ca Dumnezeu nu te va izbavii, ca credinta ta e prea mica sau prea slaba, si ca nu esti mai bun decat un mort? Poate ca nu ai servici iar facturile de plata se acumuleaza incetisor. Esti speriat de tot caci se pare ca nu este nici o iesire. Auzi pe diavolul razand: "In ciuda dragostei tale pentru Isus, in ciuda renuntarii tale totale fata de acesta lume, in ciuda faptului ca faci numai lucruri bune si te increzi in Dumnezeu, nu vei scapa! In nici un caz tu! Esti sortit pieirii! Vei sfarsi falit, vanat de creditori si te indrepti spre sinucidere."

Ascultati numai cum vorbeste diavolul in Vechiul Testament: "Cum ai putea sa stai tu singur impotriva unei capetenii, dintre cele mai neinsemnati slujitori ai stapanului meu?" (Isaia 36:9) Cu alte cuvinte: "Cum crezi tu ca poti sa impiedici necazul? Cum vei reusi, daca tu nu poti vedea o luna inainte nemaivorbind intregul viitor? Cum vei putea supravietui tu daca o armata intreaga de necazuri vin in urma acestuia? Crezi tu ca Dumnezeu va face o minune pentru tine, ca se te scape din incurcatura? Renunta! De fapt, hai sa cadem la o intelegere..."

Acum diavolul rasuceste un pic adevarul -si-ti va spune ca de fapt Dumnezeu este de fapt autorul necazului tau si nu diavolul. Incearca sa-ti spuna ca Dumnezeu vrea sa se razbune pe tine, ca-i suparat pe tine. Trimisul vrajmasului a exclamat: "Domnul mi-a zis: 'Suie-te impotriva tarii acesteia si nimiceste-o'" (2 Imparati 18:25)

Este minciuna cea mai lunecoasa a diavolului. Incearca sa-ti sugereze ca Dumnezeu te-a parasit si te-a lasat prada necazului si suferintei. Vrea sa-ti spuna ca Dumnezeu te pedepseste pentru pacate din trecut. Dar sa nu-l credeti, in nici un caz. Numai Satan e cel ce iti vrea distrugerea.

Dumnezeul nostru este un izbavitor, o cetate de scapare. Isaia spune ca El este trimis: "..sa dau celor intristati din Sion, sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa, un untdelemn de bucurie in locul plansului, o haina de lauda in locul unui duh mahnit, ca sa fie numiti 'terebinti ai neprihanirii' un sad (rasad) al Domnului, ca sa slujeasca spre slava Lui.(Isaia 61:3)

Nu, nu te prabusi! Pur si simplu esti asaltat si imprejmuit de minciunile vrajmasului caci te-ai incredintat complet in Domnul.

Satan incearca sa distruga credinta ta in Dumnezeu. O alta arma pe care Satan va incerca sa o foloseasca, sa-si intensifice atacul asupra ta, va fi sa-ti atraga atentia asupra reusitelor sale in lupta cu alti crestini: "Oare dumnezeii neamurilor au izbavit ei fiecare tara din mana imparatului Asiriei? ..unde sunt dumnezeii...au izbavit ei? "(2 Imparati 18:33,34)

Satan se va umfla in pene: "Sunt mai puternic decat Dumnezeul tau. Am tras in jos predicatori mari si i-am tavalit in pacate mari. Pe altii i-am transformat in niste mincinosi iubitori de bani. Tu crezi ca te vei putea sustrage puterii mele?" Este aceeasi voce care venea din Asiria: "Care dintre dumnezeii acestor tari si-a izbavit tara din mana mea, pentru ca Domnul sa izbaveasca Ierusalimul din mana mea?" (2 Imparati 18:35)

Satan iti va aduce in memorie pe toti crestinii care au afirmat ca se incred in in Dumnezeu dar care au suferit necazuri, boli si chiar moarte.El va arata spre vreun sfant increzator, poate vreo vaduva sarmana care mereu este in durere si suferinta si care de-abia traieste din venitul ei mic, incat pare sa fie strivita de povara. Iti va spune: "Acesti oameni s-au increzut in Dumnezeu, si iata unde au ajuns! Acesti teleevanghelisti care ar fi trebuit sa fie asa de aproape de Dumnezeu, iata cum au sfarsit! Daca predicatorii n-au reusit, cum vei reusi tu? Cum crezi tu ca Dumnezeu iti va raspunde tie, cand asa multi crestini devotati se prabusesc?"

Cunosc un predicator penticostal care a cazut in aceasta capcana a dusmanului. S-a intamplat intr-o zi cand statea in rulota micuta a tatalui sau, predicator si el. Tatal sau avea peste 75 de ani si era bolnav, nu avea economii puse deoparte si de-abia supravietuia din punct de vedere financiar.

Era ceea ce lumea numeste "predicator sarac" Acest predicator tanar mi-a povestit cum diavolul i-a soptit: "Vezi cum rasplates-te Dumnezeu pastorilor Sai credinciosi? O vei sfarsi si tu sarac ca el. El a fost si a ramas neprihanit -dar isi sfarseste viata in saracie mare." In acel moment fiul pastorului si-a jurat ca n-o va sfarsi sarac. Un spirit demonic a intrat in el si din acel moment a devenit un afacerist fara scrupule, incercand sa stoarca un dolar din orice. A intrat in niste afaceri necurate. Acum recunoaste ca a fost manat de duhuri necurate. Ele il vanau la fiecare ceas spunandu-i: "Nu trebuie sa fi sarac!" Acest om inca este in slujba bisericeasca dar intr-o stare deplorabila.

Pierde bani in stanga si-n dreapta caci afacerile incheiate au falimentat. Tatal sau poate ca va muri sarac, dar fericit cu Domnul, in timp ce el va pleca de pe pamant plin de amaraciune si necredinta.


O Scrisoare de la Diavolul


In final, ca o ultima arma, Satan iti va trimite o scrisoare de amenintare. "Ezechia a luat scrisoarea din mana solilor si a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului si a intins-o Domnului" (2 Imparati 19:14)

Mesagerul care a inmanat-o facea parte din delegatia diavolului. Era o scrisoare de batjocura la adresa Dumnezeului viu, desemnata sa inspaimante pe copiii lui Dumnezeu. Era intruparea rasului satanic, care-si batea joc si zicea: "Va voi termina, voi batjocorii si distruge totul in casa voastra."

A-ti primit o asa scrisoare de la diavolul? Hartiile de divort primite--era Satan care spunea: "Citeste ratatule! Ce castigi sa-L servesti pe Dumnezeu si tu sa n-ai nimic? Vezi ca n-a ajutat casniciei tale? E vina ta. Ai fi putut sa eviti asta. Prefacutule! Ratatule! Renunta!"

Hartia de concediere primita la servici era tot de la diavol: "Iata ce primesti cand slujesti pe Isus, ha. Un sut in spate. Nimeni nu te vrea. Esti prea batran, prea ramolit. Esti terminat, vei pierde tot ce-ai agonisit. Nu vei avea bani de chirie si nu-ti vei putea intretine familia. Esti terminat!" Sau cum e cu scrisoarea venita de la procuratura? "Plateste imediat, sau vei fi sanctionat legal. Timpul a expirat." Este o scrisoare de rusine si batjocura menita sa te alarmeze si infricoseze.

Sau cum e cu radiografia? Scrie negru pe alb: Suferiti de o boala incurabila. Cancer! SIDA! Lupus! E fara speranta. Si Satan sopteste: "Crezi tu ca Isus te va vindeca? Ei bine, unde-i El acum? De ce trebuie sa mai suferi inca? Unde-i Dumnezeul tau? Te-ai predat intru totul Lui si iata ce primesti. Iti da numai suferinta."

Un prieten drag mie, afacerist, a primit recent o scrisoare de la diavol. Era raportul unui contabil aratand ca un angajat de incredere a comis o frauda financiara in compania sa, in valoare de sute de mii de dolari. Acestea erau cuvintele diavolului spunand: "Citeste bine. Nu se merita sa fii corect.
Aceasta primesti in schimb? Te rogi, donezi, mergi pe cararea ingusta si dreapta -si sfarsesti prin a fi delapidat. Ha! Ce intelegere! De ce nu renunti?"


Satan va Incerca sa-ti Ofere o Invoiala


Vedeti, unul din trucurile lui Satan este sa picteze o imagine fantastica a ceea ce viata ta ar fi daca ajungi la o intelegere cu el: "N-ascultati de Ezechia caci asa vorbeste imparatul Asiriei: 'face-ti pace cu mine, supuneti-va mie si fiecare din voi va manca din via lui si din smochinul lui, fiecare va bea apa din fantana lui, pana voi veni si va voi duce intr-o tara ca a voastra, intr-o tara cu grau si cu vin, o tara cu paine si vii, o tara cu maslini de untdelemn si miere si veti trai nu veti muri. N-ascultati dar de Ezechia care va amageste zicand: 'Domnul ne va izbavi'." (2 Imparati 18:31-32)

"Fa o intelegere cu mine... iesi din cochilia ta" sopteste diavolul. Cu alte cuvinte: "Nu-i nevoie sa fi un nimeni, nu-i nevoie sa suferi nejustificat.

Iesi din carapacea ta stramta, din cararea ingusta, si voi aranja eu lucrurile pentru tine. Vei prospera, vei avea tot ce ai nevoie -grau, ulei, vin. Nu vei avea facturi de platit. Nu vei mai supravietui de pe o zi pe alta. Voi deschide banca pentru tine"

Preaiubitilor, nu va lasati amagiti! Fiecare compromis pe care-l faci in umblarea ta cu Isus este o "iesire din carapace" catre diavol. Faci o invoiala, ajungi la o intelegere--dar iti vinzi sufletul. Diavolul este un vanzator escroc! Iti sopteste: "Doar o mica invoiala si problemele tale se vor rezolva. Meriti o vacanta, ai suferit destul si ti-a venit randul sa profiti."

"...voi veni si va voi duce intr-o tara ca a voastra (v.32). Cu alte cuvinte: "Poti sa iei credinta in Dumnezeu cu tine! Vor fi ceva schimbari, dar tu vei ramanea la fel. Nu vei face nimic rau. Poti avea totul - pe Isus, plus o mica intelegere."

Dar daca crezi aceasta minciuna vei fi sclavul diavolului de acum inainte. Nu exista o tara a vinului si a untdelemnului sau paradisul descris in promisiunea sa. In momentul in care ai iesit din cochilie, iti va pune catusele si lanturile robiei si te va duce in Babilon. Nu vei primi ce-ai crezut ca vei primi. In loc, vei primi biciul si lanturile, promisiuni neimplinite si disperare. Vei avea un tiran, un vataf in loc de tata. Apa racoritoare promisa este de fapt otravita. Iata adevarul despre compromisuri: primesti un loc la spitalul de recuperare, primesti soarta lui Elvis Presley sau John Lennon care si-au petrecut ultimii 5 ani impietriti de droguri.. Vei trai in dependenta totala, un sclav al diavolului si a servitorilor sai.

Deci ce ai de facut cand primesti un mesaj de la diavolul? Primul lucru: intinde scrisoarea inaintea Domnului cum a facut si Ezechia: "Ezechia...a intins-o inaintea Domnului caruia i-a facut urmatoarea rugaciune.."(v.14,15) Roaga-te si cauta-L pe Domnul. Nici macar nu vorbi sau argumenta cu diavolul.

Pastreaza-ti pacea interioara cum au facut si cei din aceasta intamplare: "Poporul a tacut si nu i-a raspuns nici o vorba, caci imparatul daduse porunca aceasta: 'Sa nu-i raspundeti' "( 2 Imparati 18:36) Vedeti, Dumnezeu a citit scrisoare si a ras: "Fecioara, fiica Sionului te dispretuieste si rade de tine; fata Ierusalimului da din cap dupa tine." (2 Imparati 19:21)

Dumnezeu a luat scrisoarea ca fiind adresata Lui. El a spus: "Diavole, tu nu ai trimis scrisoarea asta copiilor mei. Tu Mie Mi-ai trimis-o!" "Pe cine ai batjocorit si ocarat tu? Impotriva cui ai ridicat glasul? Si impotriva cui ti-ai ridicat ochii? Impotriva Sfantului lui Israel" (2 Imparati 19:22)

Cel care se atinge de voi se atinge de lumina ochiului lui Dumnezeu. El spune ca cei dragi Lui sunt in siguranta si ca diavolul nu-i poate atinge: "Nu va putea intra in cetatea aceasta nici nu va arunca sageti in ea nu va sta inaintea ei cu scuturi si nu va ridica intarituri de santuri impotriva ei...caci Eu voi ocroti cetatea aceasta ca s-o mantuiesc, din pricina Mea si din pricina robului Meu David" (2 Imparati 19:35) Iubitilor, nu conteaza cati demoni te invadeaza, nu conteaza cum te ameninta regatul diabolic, Biserica este in siguranta. Iar asta sa va patrunda pana in adancul sufletului: Esti in siguranta! Domnul te va proteja si te va scapa.

Vedeti, un singur inger este de ajuns sa distruga o armata de demoni: "In noaptea aceea a iesit Ingerul Domnului, si a ucis in tabara Asirienilor 185.000 de oameni si cand s-au sculat dimineata iata ca erau niste trupuri moarte." (2 Imparati 19:35) "Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El, si-i scapa din primejdie" (Psalmul 34:7)


Si Domnul a Trimis o Scrisoare Diavolului!


Domnul a trimis o scrisoare Diavolului in psalmul 46. Si este atat de puternica incat daca o citesti cu glas tare, toti demonii iadului se vor cutremura de frica!

Om al Pacatului fii atent!:

- "Dumnezeu este ajutorul si sprijinul nostru" (vers.1) Dumnezeu este prezent aici. El este ajutorul nostru nu doar in veacurile trecute ci si acum, azi in mijlocul oricarui necaz!

- "De aceea nu ne temem" (vers.2) Nu ne vom speria. Dumnezeu este un foc mistuitor, dar un aparator si un scut pentru copiii Sai. 2 Timotei 1:7 ne spune: "Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica , ci de putere, de dragoste si de chibzuinta" El implineste pe deplin ce scrie in Cuvantul Sau.

- "Dumnezeu este in mijlocul ei (locuinta Celui Prea Inalt), ea nu se clatina" (vers.5) Trupul meu este Templul Duhului Sfant, si in versetul acesta ni se spune ca El este in mijlocul acestui templu. Insusi Domnul si-a facut din inima mea resedinta Sa personala, si nu voi putea fi clatinat!

- "Neamurile se framanta, imparatiile se clatina, dar glasul Lui rasuna si pamantul se topeste de groaza" (vers.6) N-au decat! Toate imparatiile pamantului sa se clatine, Dumnezeul nostru ii va distruge complet.

- "El a pus capat razboaielor pana la marginile pamantului... a sfaramat arcul..a rupt sulita...a ars cu foc carele de razboi" (vers.9) El este arma mea de aparare impotriva celor ce vor sa se razboiasca cu mine. Si El insusi va distruge orice arma faurita impotriva mea. "Orice arma faurita impotriva ta va fi fara putere" (Isaia 54:17)

- "Opriti-va si sa stiti ce Eu sunt Dumnezeu" (vers.10) Iar eu chiar asta voi face. Ma voi opri si ma voi odihni in asigurarea ca El este Dumnezeu. Nu doar 'un' Dumnezeu ci Dumnezeul meu, Rascumparatorul meu, Aparatorul meu, Domnul- suveranul vietii mele. Sunt in siguranta, inconjurat de prezenta Sa si eu ma voi opri sa admir maiestatea si gloria Sa!

---
Folosit cu permisiunea World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Church Information | Informatii Pentru Noii Cititori

Pagina MultilingvaPagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Drept de Copie

Times Square Church Information | New Reader Information


LIMITATII DE A FACE COPIE/REPRODUCERE:
Acest document de data este strict proprietatea World Challenge. Nu se poate altera sau edita sub nici o forma. Se poate reproduce numai in intregimea ei pentru circulatie fara a se vinde. Toate reproducerile acestei pagini trebuie sa contina ceea ce este in paranteza pentru dreptul de copie [de ex., "Drept de copie © 2002 de World Challenge"]. Acest document de data nu poate fi folosita fara permisia World Challenge - lui pentru revanzarea sau prin imbunatatirea a oricarui produs vandut. Aceasta include tot continutul cu exceptia a unor citate scurte. Va rog sa dati urmatoarea sursa de credit: Drept de copie © 2002 de World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Acest material este dat spre folosire personala si nu ca sa fie afisat public pe alte pagini de Web. Capela Lorain County Free-Net tine drepturi exclusive de la World Challenge, Inc. ca sa plaseze aceste mesaje public pe Web-ul ei. Aveti permisiunea de a transfera, face copii, a tipari si distribui acest material, atat timp cat nu le plasati pe o alta pagina de Internet. Totusi, se poate sa conecat aceasta pagina pentru referenta acestor mesaje (pentru a ajunge la aceasta pagina).


Aceasta pagina de Web este un serviciu al
The Missing Link, Inc.®
Tineri tulburati si adulti cu programe de Schimbare a Vietii
Pagina de Web - misslink.org
Pagina de Capela - misslink.org/chapel2.html
Acasa la pagina multilingva a seriilor de amvon de Web a World Challenge a lui David Wilkerson
www.tscpulpitseries.org


Drept de copie © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

Inceputul paginii

Oamenii nostri care lucreaza pentru Web primesc cu bunavointa comentarii si sugestii.

Aceasta a fost pagina la care ultima data am adaugat informatii July 25, 2002.

De Ce Intarzie Trezirea/ "Ajutor!"/ Ce Se Gaseste Aici?/ Sponsor/ Crezul (Afirmatia Credintei)
Index de Predici in Romaneste/ Studiu Biblic/ In Jurul Pianului/ Bord de Buletin/ Biblioteca/ Seriile de Amvon