Apasati aici ca sa va intoarceti la pagina multilingva a seriilor de amvon a World Challenge

Crestini Corupti!
(Corrupt Christians!)


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Drept de Copie

De David Wilkerson
28 Noiembrie, 1994
__________

Biserica lui Isus Christos a dezvoltat o viziune deformata despre ceea ce coruptia este. Nu multi crestini inteleg definitia Lui D-zeu despre coruptie–si putini ar admite ca sunt vinovati de aceasta!

Cand ne gandim la oameni corupti, ne gandim cel mai mult despre pacatosi rai. Dupa teologia noastra, coruptia implica alcool sau abuz de drog, adulter sau preacurvie, inselatorie, jocuri de noroc, homosexualitate, crima , viol, incest si alte fapte rele ca acestea. Noi reducem coruptia la pasiuni salbatice si rele si la pofte care iti controleaza viata.

Dar totusi am esuat sa intelegem cum D-zeu se uita la coruptie! Definitia lui D-zeu merge mult mai adanc decat pasiunile firii. Cuvantul "coruptie" inseamna "o schimbare de la ceea ce este tare si bun la ceva ce este putred si care se strica". Coruptia semnifica ceva ce o data era intreg si bine –dar acum nu mai este , pentru ca stricaciunea si putrefactia s-au instalat.

Israel a fost acuzat de D-zeu ca fiind corupt intrecand prin aceasta chiar si pe inamicii lor fara de D-zeu! In timp ce Moise era pe munte cu Domnul , Israelitii au decis sa zideasca un altar in cinstea unui vitel de aur.

Ei au mancat , au baut, au dansat si au jucat inaintea acestui idol gol. Si D-zeu a spus lui Moise,...."Scoala si pogoara-te ; caci poporul tau pe care l-ai scos din tara Egiptului, s-a stricat."(Exodul 32:7) Aceasta coruptie era asa de mare in ochii Lui D-zeu ca i-a amenintat ca o sa-i consume pe toti deodata:

"Si Domnul a zis lui Moise , Vad ca poporul acesta este un popor incapatanat. Acum lasa-Ma ; mania Mea are sa se aprinda impotriva lor : si-i voi mistui; dar pe tine te voi face stramosul unui neam mare" (versetele 9-10).

D-zeu s-a cait, dar ce incarcatura serioasa! Ce a facut poporul de l-au maniat astfel? A fost betia lor , pofta lor, goliciunea lor? A fost frivolitatea lor si jocul lor in timpul unui timp solemn? NU–a mers mult mai adanc decat chiar si idolatria lor.

Cu numai cateva saptamani in urma , aceiasi Israeliti au fost eliberati de sub jugul lui Faraon si armata sa. Si ei au stat uimiti la tarmul Marii Rosii , cantand laudele D-lui: "...Domnul si-a aratat slava ....Domnul este taria mea si temeiul cantarilor mele de lauda, si El m-a scapat...Dreapta ta, Doamne , si-a facut vestita taria ; Mana Ta cea dreapta , Doamne, a zdrobit pe vrajmasi" (Exodul 15-1-2,6).Acum, numai cu putin timp mai tarziu, ei erau total corupti–si pe punctul de a fi stersi de pe pamant de un D-zeu jignit! Noul Testament foloseste exemplul lor ca sa ne avertizeze : "Sa ne grabim dar sa intram in odihna aceasta , pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare." (Evrei 4:11).

Vreau sa arunc o privire asupra acestei coruptii din punctul de vedere a Lui D-zeu. Si vreau ca sa infruntam adevarul ca s-ar putea sa fim tot asa de vinovati de corupere ca si Israel , cand au dansat in jurul vitelului de aur!


1. Coruptia Inseamna Sa Arunci Increderea
Ta In D-Zeu Din Cauza Intarzierilor!


"Poporul , vazand ca Moise zaboveste sa se pogoare de pe munte, s-a strans in jurul lui Aaron si i-a zis: " Haide ! Fa-ne un D-zeu care sa mearga inaintea noastra; caci Moise , omul acela care ne-a scos din Egipt , nu stim ce s-a facut ."(Exodul 32:1).

Ce orbire incredibila a venit peste acesti oameni! Tocmai cand ei isi pierdeau increderea in D-zeu , tot cerul era in miscare, facand planuri minunate pentru viitorul lor!

Sus pe munte , un cort era descoperit lui Moise prin care D-zeu insusi va veni si va ,locui in mijlocul lor. El le dadea o Lege prin care ii separa de toti ceilalti de pe pamant. Inamicii lor vor fi distrusi . Uriasii vor fi omorati.

D-zeu de asemenea aducea pe Israel intr-un loc de pace , odihna si plinatate. El planuia sa le dea o mostenire glorioasa–case pe care ei nu le-au construit, livezi pe care ei nu le-au plantat, tot ce ei si-au dorit vreodata. Si toate acestea erau intr-o tara de lapte si miere, iarba verde si legume.

In acel moment, chiar Capul dumnezeirii era preocupat cu nevoile lui Israel cele prezente si binecuvantarile viitoare. Dar, in timp ce D-zeu aranja totul pentru beneficiile si mostenirea lor , poporul striga, "Unde este D-zeu? Unde este directiunea Lui ? Nu vedem nici o evidenta a credinciosiei Lui. E numai tacere. Ce fel de D-zeu ne-ar lasa singuri si plini de frica fara vreun cuvant? Destul din aceasta asteptare–destula tacere si intarzieri. Haideti sa luam actiune. Haideti sa facem ceva!"

Asa ca Israel in mod deliberat au pus la o parte din mintea lor toate miracolele pe care D-zeu le-a facut pentru ei. Ei au uitat de plagile supranaturale pe care D-zeu le-a trimis peste Egipt. Ei au uitat miracolele Marii Rosii. Ei au uitat de apele indulcite de la Mara si de mancarea ingerilor pe care li le-a dat in fiecare dimineata. Nici chiar vocea de tunet de la Sinai nu a mai contat pentru ei. Tot ce a contat era ca ei erau in nevoie si totusi auzeau numai tacere.

Erau sub litera necredintei! Nimic nu putea clatina pe acesti oameni din convingerea lor ca D-zeu nu mai era cu ei. Singurul lucru de care le pasa era sa-si satisfaca pofta lor interna dupa actiune!

Biblia spune ca acesti oameni literalmente si-au rupt cerceii, ca Aaron sa poata incepe sa formeze idolul: "Si toti si-au scos cerceii de aur din urechi si i-au adus la Aaron"(Exodul 32:3). Aproape ca pot auzi bucuria lor: " Acum castigam ceva teren!"

Noua ni se pare imposibil ca un popor care recent a experimentat puterea supranaturala a lui D-zeu ar sacrifica asa de repede unui vitel de aur fara viata. Erau Israelitii chiar asa de prosti incat sa se uite la cerceii lor topiti si sa spuna, " Acesta este dumnezeul care ne-a scos afara din Egipt"? Ce orbire incredibila!

Dar orbirea si stupoarea spirituala este blestemul care vine asupra celor care se intorc de la D-zeu ca sa caute ajutor si directie de la alte surse. Intr-adevar noi putem sa fim tot asa de blestemati si corupti cum a fost Israel , oridecateori ne intoarcem la resurse umane pentru tarie si directie! Ca si Israel , noi uitam toate binecuvantarile lui D-zeu din trecut si indurarile Sale de peste noi. Uitam de cate ori ne-a eliberat de cursa inamicului. Uitam toate promisiunile Lui fata de noi in in locul secret de rugaciune, si in hotararea Sa de a ne conduce chiar pana la moarte.

In loc sa alergam la locul nostru secret ca sa ne varsam inima Domnului slavei, ne grabim la telefon ca sa cautam ajutor la un prieten. Ne descarcam inimile nostre la pastori , consilieri, membrii de familie, chiar la straini. Cautam peste tot un sfat de simpatie. Ne plangem, acuzand pe D-zeu ca nu ne aude sau raspunde plangerilor noastre. Si plangem noi insine pana adormim, fiind in lucruri groaznice de singuratate.

Preaiubitule, este o coruptie de cel mai rau fel ca sa cedezi la asa o frica si disperare! Facand asa, ignoram maiestatea si credinciosia Tatalui nostru iubitor! D-zeu a spus lui Israel:

"...V–am vorbit din ceruri...in orice loc in care Imi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine si te voi binecuvanta." (Exodul 20:22, 24).

" Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa nu aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita , totusi Eu nu te voi uita cu nici un chip: Iata ca Eu te-am sapat pe mainile Mele , si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!" (Isaia 49:15-16)

Dar Israel a raspuns: D-zeu uita! Isi ascunde fata si in veac nu va vedea!" (Ps. 10: 11) "...M-a parasit Domnul si m-a uitat Domnul!(Isaia 49:14)

Am primit o scrisoare nu demult scrisa de un student tanar care a absolvit o scoala Biblica care a petrecut ani pentru a se pregati pentru lucrare. A cautat peste tot o slujba dar a fost respins de fiecare data cand a incercat. In final, a scris unui prieten spunand ca era asa de descurajat incat era tentat sa isi ia viata.

Prietenul a trimis scrisoarea la mine. Scrie: " Nu pot sa mai indur. Doar vreau sa dau talentele mele D-lui in lucrare, dar toate usile sunt inchise inaintea mea. Nu mai am nici un ban acum, si sunt in disperare. Nu mai este nimic ramas pentru mine. Ma rog si strig catre D-zeu , si aud predici despre cum sa te increzi in D-zeu . Dar nu mai vad nimic in viitor pentru care sa merite sa traiesc. Nu mai am nici o optiune decat sa ma gandesc sa imi iau viata."

M-am rugat pentru acest tanar si voi continua sa fac asa. Dar nu va inselati: Disperarea sa este o imagine a coruptiei!

Acest tanar spune , in esenta, "D-zeu m-a mantuit –dar m-a lasat sa plutesc fara ajutor pe ocean ca o bucata de lemn." El a aruncat toata increderea sa in Domnul –din cauza unei intarzieri! El nu stie ca D-zeu actioneaza pentru el in spatele cortinelor, lucrand toate lucrurile impreuna pentru binele sau. Si El asteapta pe acel tanar sa spuna" D-ne , viu sau mort, ma voi increde in Tine!" Cand el ajunge la acel loc , D-zeu va actiona cu viteza!

Fiecare dintre noi devenim corupti cand caram poveri de vinovatie care nu sunt necesare, frica, singuratate, ingrijorare, turmentaj. Inseamna ca refuzam sa ne odihnim pe promisiunile pretioase si mari ale Lui D-zeu! D-zeu nu isi bate joc de copiii Sai cand spune:

1. "Stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe D-zeu , si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau"(Romani 8:28).

2."Ochii D-lui sunt peste cei fara prihana, si urechile Lui iau aminte la strigatele lor...cand striga cei fara prihana Domnul aude, si-i scapa din toate necazurile lor." (Ps. 34:15, 17).

Ce priveliste incredibila am vedea daca Domnul ar ingadui o clipa sa ne uitam in spatele cortinei, unde El pregateste lucruri bune pentru toti cei care Il cheama. Dar pentru ca nu putem indura intarzieri , facem ca si Israel si ne intoarcem de la El –si alegem sa ne incredem in bratele de carne!


2. Coruptia Inseamna Sa Stai Gol
In Fata Inamicilor Tai!


"Moise a vazut ca poporul era gol (fara frau); ( caci Aaron ii facuse fara frau–ii facuse goi) spre batjocura vrajmasilor sai; "(Exodul 32:25).

Cuvantul ebraic folosit aici este "para" care inseamna , " sa se dezlege, sa se expuna, sa dea drumul la orice limite". De asemenea inseamna " un nou inceput". Israelitii spuneau , " Lucrurile nu au loc asa cum ar trebui. Suntem obositi de aceasta lupta , ne-am saturat sa asteptam pe D-zeu. Si acum o sa ne bucuram de noi insine. Afara cu vechiul! Vrem o noua libertate, a stea noua–si o vrem acum!"

Goliciunea in Biblie de asemenea are de a face cu a nu avea scutul asupra ta. Orice om care nu avea scutul sau era considerat gol. Acesti Israeliti erau literalmente goi–dezbracati si dansau in fata vitelului de aur–dar de asemenea si-au lasat jos armura. Poti sa-ti imaginezi pe inamicii lor, amalecitii, privind aceasta scena salbatica de pe muntii din imprejurime? Acesti amaleciti tremurau o data la numai vederea lui Israel. D-zeu a pus o groaza in inimile lor fata de poporul Sau , astfel incat ei niciodata sa nu-si lase garda jos.

Dar acum ei au vazut pe Isreal dezbracandu-se de armura si rupandu-si hainele. Si amalecitii ii batjocoreau si radeau de ei!. "Uita-te la ei–ei sunt ca si noi! Dumnezeul lor nu are nici o putere. Ei nu au incredere in El. Vedeti? Ei isi arunca toate caile lor stricte! Ei vor sa pofteasca si sa petreaca ca si noi. Ce mai sfintenie! Ce ipocrizie!

In acel unic act de goliciune , Israel a micsorat pe D-zeul lor in ochii celor fara de D-zeu! Ei au facut ca Domnul sa fie vazut ca si fara de inima, crud, nepasator, fara de ajutor. Ei au compromis onoarea Sa, maiestatea Sa, omnipotenta Sa.. Ei nu mai erau un exemplu fata de lume.

Si este exact acelasi lucru cand ne dezbracam de haina noastra a credintei si dam drumul la confidenta noastra in D-zeu! Fara o credinta de copil in D-zeu , un crestin sta gol in fata lumii–expus la toate indoielile, temerile si necredinta!


D-Zeu Are Un Plan Special Pentru Tine
Si Lucreaza Detaliat Dar Tu Il Poti Jeopartiza!


Israel spunea lumii, " Noi nu mai vrem sa ne luptam impotriva inamicior. Nu mai vrem sa ne impotrivim. Am avut destula parte de respingere si sacrificiu, sperante viitoare si binecuvantari ce sunt mult prea departe. Vrem sa traim si sa ne bucuram acum!"

Tot asa si azi, sunt multi crestini goi in biserica. Acestia sunt crestinii care s-au saturat de lupta, timpuri grele, de intarzierile lungi, timpurile singuratice, durerile si parerile de rau. Asa ca au pus deoparte toata increderea lor in D-zeu. Si ei vorbesc ca si cand El le-a parasit. Acum, ei tanjesc numai dupa un timp bun, amuzament, ras, eliberare de la batalie.

Ei se intorc de la toate promisiunile Sale. Ei resping camaruta secreta a rugaciunii. Ei isi pun Bibliile la o parte. Ei parasesc mersul la Biserica. Si ei incep sa alunece intr-o urmarire egoista dupa fericire. " Gata cu legalismul, gata cu greutatea, " spun ei. " Vrem sa fim liberi!"

Sunt socat de numarul de lucratori care demisioneaza din pozitia de pastori. Lucrarea noastra primeste scrisori de la pastori care spun, " Sunt asa de obosit–dar nu mai pot sa ma duc mai departe." Unii au depresii.

De asemenea ascult la multe cereri de plans ale lucratorilor si alti crestini din toata natiunea care suna lucrarea noastra pentru consiliere. Cand ii auzi cum vorbesc, crezi ca D-zeu a fost un tiran–ca rugaciunea nu are nici un efect si credinta este fara de folos!

Ei si-au pierdut increderea in D-zeu ! Ei traiesc in frica si indoiala, crezand ca D-zeu i-a lasat sa faca totul de unii-singuri. Aceea, prietenul meu, este coruptie!

D-zeu vede si trebuie sa spuna, " Ma faceti sa apar ca un dictator crud in fata intregii lumii, ca si cum v-am abandonat. Ce fel de marturie este aceea?" Parerea mea este ca , cred ca este mai bine pentru tine sa bei , sa fumezi , sa blestemi sau sa comiti adulter decat sa facem pe D-zeu sa apara in felul acesta in fata lumii! Ti-ai aruncat hainele de credinta–coiful, incaltamintele tale, scutul tau. Ti-ai rupt de pe tine toata armatura. Si stai gol in fata unei lumi care batjocoreste pe Christos!

O publicitate pentru bere incurajeaza generatia noastra ca sa "isi dea drumul, frau liber in seara aceasta" . In alte cuvinte, " Da la o parte toate inhibitiile tale morale. Elibereaza-te de toate legile si bucura-te numai de tine insuti. Fa tot ce te face fericit."

Predicatorii prosperitatii nu sunt departe de gandirea aceasta. Unii invata, "Nu astepta , pica para malaiata in gura lui natafleata. Tu poti avea visul tau chiar acum! Du-te dupa el. Doar numeste-l si pretinde-l, si este al tau!" Chiar si Penticostalii tin seminarii cu acest mesaj: " Nu trebuie sa traiesti o asa viata stricta. D-zeu nu este asa. El vrea sa te relaxezi si sa te bucuri de calatoria ta spre cer. Este amuzant–relaxeaza-te!"

Ceea ce ma dezgusta in cale afara de mult azi este conditia tinerilor nostri. Sunt alarmat de ceea ce aud de la studentii crestini. Asa de multi dintre tinerii nostri nici nu au nici o relatie cu D-nul, nici un sens de directie. Si au o frica coplesitoare fata de viitor, mai mult decat orice generatie trecuta. Putini spun, D-zeu imi vorbeste". Si chiar si mai putini, " Eu vorbesc Lui D-zeu".

In prea multe scoli Biblice strigatul este, " La o parte cu toate restrictiile. Este numai o legatura de legalism!" De fiecare data cand predic ceva ce pare sa fie un mesaj greu, un numar mare de studenti spun, " Nu pot sa accept o astfel de predica. Ma emotioneaza!"

Prea multi devin corupti–nu prea mult din cauza moralelor care dispar, dar pentru ca ei nu au descoperit sau nu au cultivat o incredere adanca in D-nul. Ei nu au nici un fel de confidenta in El.

Ei traiesc dupa simturile lor, pentru ca ei niciodata nu au cunoscut sau experimentat o adevarata odihna in D-zeu. Dimpotriva, ei traiesc pentru moment, facand tot ce pot ei mai bine cu ceea ce au.

Ei s-au intors de la Duhul Lui D-zeu la muzica lumeasca –la manierele ei, la hainele ei, la petrecerile ei si la frivolitatea ei. Si incetul cu incetul, ei si-au aruncat armura spirituala care le-a mai ramas. Este o goliciune spirituala–o respingere a valorilor vechi si tanjirea dupa amuzament si placere.

Multumesc D-lui pentru acei studenti care cresc in frica si cunostinta D-lui nostru binecuvantat. D-zeu a promis sa pastreze un zid de foc in jurul tuturor celor care se incred in El. Dar lucruri de baza ca rugaciunea sunt virtual necunoscute la majoritatea crestinilor tineri.

Cred ca dorinta lui Satan in aceste zile din urma este sa corupa intreaga populatie crestina tanara. El vrea sa zdrobeasca increderea lor ca D-zeu este interesat de ei,. El vrea sa-i convinga ca rugaciunea si credinta nu mai sunt efective in aceasta era a stiintei si gandirii logice.

Biserica trebuie sa cada pe genunchi pentru tinerii nostri! Noi trebuie sa strigam catre D-zeu pentru o trezire a credintei si increderii intre ei fata de D-zeu. Daca nu o vom face–si daca lucrurile continua asa cum sunt acum–atunci unele din colegiile noastre crestine ar putea deveni cele mai corupte locuri de pe pamant!


3.In Timp Ce Unii Isi Scoteau Hainele,
O Ramasita Sfanta Isi Punea Armura!"


"...Apoi Moise s-a asezat la usa taberii, si a zis: " Cine este pentru Domnul sa vina la mine! " Si toti copiii lui Levi s-au strans la el. El le-a zis: " Asa vorbeste Domnul, D-zeul Lui Israel: " Fiecare din voi sa se incinga cu sabia; mergeti si strabateti tabara de la o poarta la alta, si fiecare sa omoare pe fratele sau , pe prietenul si pe ruda sa." Copiii lui Levi au facut dupa porunca lui Moise; si aproape trei mii de oameni au pierit in ziua aceea din popor." (Exodul 32:25-28).

Iata imaginea:

" Fiii lui Levi" erau stranepotii lui Levi–un om care a fost un las spiritual! Levi a fost fiul lui Iacov care , cu fratele sau Simeon , au facut familia lor sa arate rau fata de paganii din jur. Acesti doi frati fiecare in parte au luat cate o sabie si au omorat pe Sihem pentru ca a violat pe sora lor, Dina. De asemenea au omorat pe tatal lui Sihem, Hamor, si le-au luat toate oile, boii, magarii, averea lor–chiar si pe sotiile lor si pe cei mici. Ce o imagine urata si oribila a lui Levi!

Si totusi urmasii lui se ridicau ca sa faca ce era drept in ochii Lui D-zeu: "...Si toti copiii lui Levi s-au strans la el" (Moise) (versetul 26).

Acesti oameni nu aveau nici o mostenire spirituala pe care sa stea. Dar ceva adanc in ei striga, "Noi nu vom face ca Numele Lui D-zeu sa fie defaimat, asa cum au facut tatii nostri. Noi vom sta pentru Domnul!"

Moise le-a zis, " Daca sotia ta sau fratele sau sora ta sau oricine au dansat inaintea acelui vitel de aur, taiati-i! O idolatrie de acel gen nu poate fi permis!" Scriptura spune ca acesti oameni au ascultat: " Copiii lui Levi au facut dupa porunca lui Moise..." (Versetul 28).

Mesajul aici este: Tu poti sa fi primul dintr-o samanta noua , sfanta pentru D-zeu–o noua mostenire! Nu conteaza ce trecut ai. Tu poti deveni mama, tatal sau tanara persoana care ia o pozitie pentru D-zeu–si care primeste binecuvantarea Sa!

Lui D-zeu nu-i pasa de felul in care ai fost crescut sau educat de parinti. Am copii spirituali prin toata lumea a caror tata a fost ori un drogat, alcoolic sau care vinde droguri, si a caror mama sau a vandut droguri sau a fost o prostituata. Cand acesti tineri au venit la Isus, El i-a acceptat si i-a chemat sa fie slujitorii Sai. Si acum copiii lor proprii iau exemplu de la ei. Ei au devenit tati si mame ale Sionului!

Domnul vrea sa stie un singur lucru: Vei ridica tu sabia ta si si vei sta in pozitie pentru neprihanire? Vei lua o pozitie chiar si in familia ta si intre prietenii tai–intre toti cei care stau goi si plini de necredinta?

Copiii lui Levi isi incepeau traditia lor proprie de evlavie. Fiecare dintre ei care au purtat sabia in acea zi au avut copii si nepoti care sa se uite la ei si sa-i aminteasca ca stand in picioare pentru evlavie. Va intreb pe voi tatilor: Cand copiii vostri devin adolescenti ce vor gandi ei despre voi? Vor spune ei prietenilor lor , " Tatal meu este un cartof care sta pe canapea. Tot ce face este sa se uite la tv si se joaca golf?" Mamelor–ce amintire o sa aiba copiii vostri despre voi?

D-zeu te cheama chiar acum sa faci ceea ce este sfant–sa stai in picioare impotriva valului timpurilor! El vrea ca tu sa fi unul la care oamenii sa se uite. El vrea sa incepi o noua traditie. Nu conteaza daca esti casatorit sau singur, daca faci parte dintr-o familie care nu functioneaza bine sau daca faci parte dintr-o familie solida, puternica. D-zeu vrea sa-si puna focul sfant in tine!

Poate vei spune, " Dar eu deja am esuat. Eu deja mi-am pierdut sansa! O data L-am slujit pe D-nul cu toata inima mea. Am fost uns, plin de credinta si de incredere in El. Toti prietenii si copiii mei se uitau la mine. Dar apoi am pacatuit si am esuat fata de D-zeu. Am pierdut totul!"

Nu–niciodata nu e prea tarziu cu D-zeu! Niciodata nu e prea tarziu sa iti iei sabia si sa faci parte din preotia Sa din Levi. Tu poti sa incepi de la inceput in orice vreme!

Exista o fantana in partea de jos in Manhattan dedicata in memoria unui om numit Jerry Macauley. Pentru multi ani acest om a fost un alcoolic si un om de strada care a alunecat de mai multe ori. Dar intr-o zi D-zeu a zis, "Destul!"–si El a capturat inima lui Jerry. Jerry a inceput o misiune in acest oras care a continuat sa existe de mai multe decenii. Cand el a fost ingropat, sirurile de oameni erau asa de lungi ca s-a oprit traficul. Acesta a fost un om care si-a risipit mostenirea. Dar el s-a pocait–si D-zeu i-a dat totul inapoi, de mai multe ori!

Deci ce o sa faci tu? O sa renunti tu? Sau o sa iti iei sabia?

Poate intrebi, "Ce inseamna sa ucizi pe fratii si surorile tale care sunt goi?"

Cum "ucizi" astfel de oameni astazi? O faci traind intre ei cu rabdare, speranta si bucurie! Cand toti din jurul tau renunta sa mai lupte, tu zidesti tot mai multa si mai multa lupta in tine. Tu marturisesti tot mai mult despre credinciosia Lui D-zeu, chiar daca nu vezi nici un raspuns. Si aceasta va face pe toti din jurul tau sa se rusineze de necredinta lor proprie.

O, harul fara seaman a Lui D-zeu–sa aleaga El pe cei mai nevrednici dintre toti oamenii ca sa fie instrumentele Lui: fiii lui Levi! Moise le-a promis, " Predati-va azi in slujba D-lui, chiar cu jertfa fiului si fratelui vostru, pentru ca binecuvantarea Lui sa vina astazi peste voi!" ( Exodul 32:25-29)

Si D-zeu i-a rasplatit. I-a facut semi-preoti numiti Levitii, care faceau slujba in Casa Lui D-zeu.

Dragul meu sfant, nu conteaza care este trecutul tau si mostenirea ta, tu trebuie sa iesi sa declari, " Sunt de partea D-lui! Voi sta impotriva tuturor atacurilor fata de maiestatea Sa si credinciosia Sa. Voi da la o parte toate temerile si indoielile. Si ma voi ocupa sever in final de toate inclinarile mele catre placerile lumesti si idolatre. Nu-mi pasa daca familia mea si prietenii mei au esuat eu ma duc cu D-nul inainte!"

Este ceva in tine care te indeamna sa mergi la un loc mai inalt cu D-zeu? Simti tu un foc in tine pentru El care este aprins in tine? Simti tu ca esti atras catre o credinta reinoita si incredere in D-zeu? Fi multumitor! Este vocea lui Moise al tau–Isus Hristos D-nul–chemandu-te sa stai in picioare pentru El in aceasta zi rea!

Fie ca D-zeu sa te ajute sa fi atent la coruptia care te face sa te indoiesti de grija Sa pentru tine. Si fie ca tu sa astepti cu rabdare in credinta pe D-zeu ca sa lucreze fiecare lucru pentru binele tau. Promisiunea Sa pentru tine este chiar mai mare decat promisiunea Sa fata de Leviti. El iti spune: " Dar , dupa cum este scris; " Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut , urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit , asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit D-zeu pentru cei ce-L iubesc" ( 1Cor. 2:9).

Vei lua tu sabia in mana pentru El? Vei sta tu pentru Numele Sau in aceasta ora rea? Da-i Lui intreaga ta inima, oricat de slaba ar fi ea. Si El iti va da o mostenire dumnezeiasca mai mult decat tu ai visat! Aleluia!

---
Folosit cu permisiunea World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Drept de Copie

Times Square Church | Informatii Pentru Noii Cititori

Pagina Multilingva


LIMITATII DE A FACE COPIE/REPRODUCERE:

Acest document de data este strict proprietatea World Challenge. Nu se poate altera sau edita sub nici o forma. Se poate reproduce numai in intregimea ei pentru circulatie fara a se vinde. Toate reproducerile acestei pagini trebuie sa contina ceea ce este in paranteza pentru dreptul de copie (de ex., "Drept de copie © 2000 de World Challenge"). Acest document de data nu poate fi folosita fara permisia World Challenge - lui pentru revanzarea sau prin imbunatatirea a oricarui produs vandut. Aceasta include tot continutul cu exceptia a unor citate scurte. Va rog sa dati urmatoarea sursa de credit: Drept de copie © 2000 de World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Acest material este dat spre folosire personala si nu ca sa fie afisat public pe alte pagini de Web. Capela Lorain County Free-Net tine drepturi exclusive de la World Challenge, Inc. ca sa plaseze aceste mesaje public pe Web-ul ei. Aveti permisiunea de a transfera, face copii, a tipari si distribui acest material, atat timp cat nu le plasati pe o alta pagina de Internet. Totusi, se poate sa conecat aceasta pagina pentru referenta acestor mesaje (pentru a ajunge la aceasta pagina).


Aceasta pagina de Web este un serviciu al
The Missing Link, Inc.®
Tineri tulburati si adulti cu programe de Schimbare a Vietii
Pagina de Web - http://misslink.org
Pagina de Capela - http://misslink.org/chapel2.html
Acasa la pagina multilingva a seriilor de amvon de Web a World Challenge a lui David Wilkerson
http://www.tscpulpitseries.org


Drept de copie © 2000 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

Inceputul paginii

Oamenii nostri care lucreaza pentru Web primesc cu bunavointa comentarii si sugestii.
Aceasta a fost pagina la care ultima data am adaugat informatii 5 July 2000.

De Ce Intarzie Trezirea/ "Ajutor!"/ Ce Se Gaseste Aici?/ Sponsor/ Crezul (Afirmatia Credintei)/ Index de Predici in Romaneste
Studiu Biblic/ In Jurul Pianului/ Bord de Buletin/ Biblioteca/ Seriile de Amvon