Apasati aici ca sa va intoarceti la pagina multilingva a seriilor de amvon a World Challenge

Prietenii Tai Conteaza Pentru D-Zeu!
(Your Friends Matter To God!)


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Litera de Coperta + Drept de Copie

De David Wilkerson
September 14, 1998
__________

Pe cine numesti tu cei mai apropiati prieteni ai tai? Ori crezi ori nu crezi, aceasta intrebare este un lucru de mare importanta pentru D-nul. Si aceasta pentru ca prieteniile tale vorbesc mai tare - catre D-zeu si lume - despre conditia inimii tale.

Te-ai gandit vreodata sa te rogi, "D-ne ce crezi despre prieteniile mele? Sunt placute Tie - sau nu iti fac placere?" Faptul este ca un prieten neprihanit poate sa pregateasca o cale pentru binecuvantarea si favoarea Lui D-zeu, pentru ca el te incurajeaza catre o viata neprihanita. Pe de alta parte, un prieten care nu traieste in neprihanire, poate fi un lant catre orice fel de rau, ducandu-te la legaturi teribile.

In timp ce folosesc cuvantul "prieten" in acest mesaj, nu ma refer la cei din familie ca membri, ca sotul sau sotia, parinte sau copil. Definitiia mea aici pentru un prieten este cineva cu care esti aproape asociat - unul in care te increzi in mod natural. Pe scurt, un prieten este cineva cu care umbli, vorbesti si iti descarci sufletul.

Desigur, poate ai cercuri de prieteni diferite. Ai un cerc "de afaceri," care include conlucratorii tai, parteneri sau clienti. Si ai un cerc " social," incluzand acei oameni cu care te asociezi la un nivel de suprafata. De asemenea poti avea contact cu cunostinte necrestine. Apostolul Pavel spune ca este imposibil pentru noi sa evitam aceste feluri de contacte - altfel ar trebui sa parasim lumea cu totul!

Totusi cercul de prieteni de care Lui D-zeu ii pasa cel mai mult este cercul tau intim - prietenii tai de catarama. Acestia sunt oamenii pe care ii iubesti mai mult, si care au o influenta in viata ta. Sunteti natural atrasi unul de altul, si sunteti de acord cu majoritatea lucrurilor - asa ca va simtiti in siguranta sa va deschideti inima unul fata de celalalt. Pe scurt, aveti o afinitate unul cu celalalt.

Inimile noastre trimit constant semnale - mesaje care atrag in altii ce este cel mai adanc in noi. Am vazut acest adevar ilustrat cu putere in adunarea noastra in Times Square Church. Pe moment - o femeie plina de pofte, senzuala poate sa intre pentru prima data in biserica si sa se uite imprejur. In cateva minute, ea va face o conectie cu fiecare barbat din adunare care are un ochi ce se roteste, plin de pofte. Caracterul ei chiar trimite semnale care atrage inimi.

In timpul unui serviciu, am observat cu uimire cum o conectie era facuta intre doi drogatici. Unul dintre ei a iesit dintr-un program de reabilitare, niciodata nerenuntand la obiceiul lui de a consuma cocaina. Asa cum statea in adunarea noastra, a studiat fiecare fata - si curand a facut o conectie cu un alt tip care se lupta cu consumul de droguri. Dupa serviciu, am vazut pe cei doi tineri iesind pe strada impreuna, vorbind in secret. Acolo s-a intamplat o atractie care nu era sfanta - si duhul lor s-a conectat!

Pe de alta parte, o data am observat cu interes un student dedicat Lui D-zeu, el fiind la seminar, care frecventa serviciile noastre. Ma intrebam pe cine va gasi acest tanar ca prieten. Apoi intr-o seara dupa serviciu, l-am vazut vorbind cu alti doi credinciosi foarte devotati. Ceva despre acest tanar i-a atras pe acei oameni devotati - si semnalul a fost prins!

Acum, Biblia ne spune ca noi nu nu trebuie sa fim in nestiinta despre seductiile diavolului. Si unul dintre cele mai comune atacuri ale diavolului fata de noi este sa aduca pe cineva in cercul nostru de prieteni care este sub deceptie - un agent al Iadului care este intr- o misiune de a ne distruge.

Satan foloseste aceasta tactica in special cu crestinii singuratici sau care au multa mila. El incearca sa intoarca bunatatea unui om care nu discerne intr-o afinitate cu un duh rau!

O data am avut un prieten slujitor al D-lui care a fost eliberat de o problema de bautura cu ani in urma. Cumva a dezvoltat o prietenie apropiata cu un pastor care traia cu sute de mile departare - un om care niciodata nu a fost eliberat de alcoolismul sau propriu. Cei doi au inceput sa conduca servicii de trezire si sa-si impartaseasca poverile. Si curand acel predicator a convins pe prietenul meu ca nu era nici un rau in a bea moderat. L-a sedus pe prietenul meu inapoi la bautura - si in scurt timp, amandoi barbati au devenit alcoolici, si-au pierdut bisericile si au sfarsit pe strazile New Orleansului.

Cred ca diavolul a trimis pe acest om bautor in viata prietenului meu. Satan a stiut ca nu poate sa ajunga la el prin nici o alta cale asa ca a adus in viata lui pe un presupus prieten, sa il distruga!


Lasati-Ma Sa Va Arat Din Scripturi
Ce Se Intampla Cand O Persoana Neprihanita Se
Leaga In Afinitate Cu Un Prieten Care Nu E Neprihanit!


Regele Iosafat a fost un om neprihanit care a domnit peste Iuda cand imparatia lui Israel a fost divizata. Inima acestui om a fost total dedicata Domnului, si el a fost binecuvantat si onorat deasupra tuturor celor din generatia lui: "Si Domnul a fost cu Iosafat pentru ca a umblat in caile dintai ale tatalui sau David..." (2 Cronici 17:3).

Dar, Scriptura spune ca Iosafat a facut o legatura cu regele Ahab, care domnea in Imparatia Israelului de Nord: "Iosafat a avut bogatii si cinste din belsug, si s-a incuscrit cu Ahab" (18:1). Biblia spune despre Ahab, "...(el) Ahab a facut mai multe rele decat toti imparatii lui Israel care fusesera inaintea lui, ca sa manie pe Domnul D-zeul lui Israel" (1 Regi 16:33).

Poate te intrebi - cum a putut un rege neprihanit ca Iosafat sa se incuscreasca cu un om asa de pacatos? Cred ca exista un singur motiv pentru aceasta alianta nesfanta: A fost o parte a unui complot satanic ca sa-l distruga pe neprihanitul de Iosafat!

Vedeti, Iosafat a curatit tara, indepartand toti idolii lui Baal si omorand pe fiecare profet idolatru. Dar sotia raului de Ahab, Izabela, s-a inchinat lui Baal - si a stiut ce a facut Iosafat idolilor ei. Asa ca si-a pus privirile sa darame pe acest om neprihanit!

Izabela a facut un plan cu fiica ei rea, Atalia, ca sa infiltreze teritoriul neprihanit a lui Iosafat. Curand, tanara Atalia l-a intalnit pe fiul lui Iosafat, Ioram - si ea si-a folosit toate farmecele ei feminine ca sa castige inima lui. Planul a mers: Ioram a decis sa se casaotoreasca cu Atalia - si el a mers la tatal sau ca sa ceara binecuvantarea sa. Ca un nebun, Iosafat a fost de acord. Cand Scriptura spune ca Iosafat s-a incuscrit cu Ahab, inseamna ca s-au unit prin casatorie. Diavolul trebuie sa fi dansat de bucurie la aceasta unire! Acum Iosafat va avea contact constant cu raul de Ahab si va fi supus farmecelor fiicei lui rele. Simplu zis, raul a intrat cercul intern a lui Iosafat!

Bineinteles, cand Iosafat a murit, Ioram a luat tronul - si Izabela a inceput sa conduca. Natiunea s-a intors repede la idolatrie. Si Ioram chiar a terminat omorandu-si pe cei sase frati ai sai. Dar, acestea au fost doar inceputul varsarii de sange in toata Iuda.

Si totul s-a intamplat pentru ca Iosafat si-a permis sa se incuscreasca cu un om fara de D-zeu. Tragedia este ca, el nu a fost obligat sa o faca. Vedeti, ar fi fost imposibil pentru Ioram sa se insoare cu Atalia daca Iosafat nu ar fi aprobat. De ce nu a spus Iosafat fiului sau, "Aceasta femeie pe care o iubesti este plina de idolatrie - este in razvratire fata de Domnul! Ea iti va da numai sfaturi rele si te va intoarce de la D-zeu. Iti spun, Ioram - termina aceasta relatie chiar acum, inainte ca sa te distruga!" Dar, Iosafat niciodata nu a spus nimic.

Ca adaugare, Iosafat a avut scripturile la dispozitia lui, in care David a afirmat foarte clar: "Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori!" (Psalmul 1:1). "Sunt prieten cu toti cei ce se tem de Tine, si cu cei ce pazesc poruncile Tale" (119:63). Iosafat a stiut toate acestea - si totusi el nu a luat nici o hotarare!

Casatoria lui Ioram si Atalia a adus un fiu numit Ahazia, care a luat tronul cand a fost de patruzeci si doi de ani. Biblia spune despre acest om, "El a umblat in caile casei lui Ahab, caci mama-sa ii dadea sfaturi nelegiuite" (2Cronici 22:2-3). Dintr-o data Atalia a devenit judecatoare in Iuda. Si Scriptura ne spune ca aceasta femeie rea "...a omorat tot neamul imparatesc a lui Iuda" (versetul 10).

Sunt convins ca acesta a fost planul diavolului de la inceput pe tot parcursul - ca sa distruga samanta dumnezeiasca a lui Iuda! Vedeti, aceasta a fost linia lui David - si Scriptura a proorocit ca din aceasta genealogie va veni Mesia.

Preaiubitilor, voi puteti fi siguri ca diavolul ar incerca orice ca sa taie samanta lui Christos. Tot asa, daca esti un urmas a lui Isus - daca acum esti in genealogia sangelui Lui Christos - Satan va incerca sa aduca in viata ta pe cineva care sa distruga tot ce este bun in tine!


Sa Va Spun Cum Poti Sa Stii Daca Satan
A Plantat Pe Unul Din Agentii
Lui Ca "Prieten" Pentru Tine!


Chiar acum, poate te gandesti, "Asteapta putin - eu nu vreau sa incep sa ma indoiesc de prietenii mei. Nu vreau ca dintr-o data sa devin suspicios asupra lor." Raspunsul meu pentru tine este, daca ei sunt prieteni adevarati - daca sunt legati de inima ta in Duhul Lui Christos - tu nu ai de ce sa te temi in a examina prieteniile tale cu ei. Si mai bine te-ai uita la toate prieteniile tale in lumina Scripturii - sau iti vei putea sa-ti pierzi chiar al tau suflet!

Este usor sa determini daca prieteniile tale apropiate sunt de la D-zeu, sau daca au fost plantate de inamic ca sa te distruga. Simplu gandeste-te la prietenul tau cel mai bun, si apoi raspunde la aceste intrebari:

  1. Barfeste prietenul tau, musca sau spune lucruri rele despre altii?

  2. Se argumenteaza cu Scriptura, intr-o continua dezbatere, nicodata neajungand la adevar?

  3. Numeste el pe oamenii lui D-zeu "farisei"?

  4. Detectezi in cuvintele lui un spirit de neascultare, invidie sau suspiciune?

  5. Scuipa el cuvinte otravitoare despre partenerul de viata? (sot, sotie?)

  6. A reusit el sa-ti planteze ganduri rele in mintea ta despre altii?

  7. Ai inceput sa te insotesti cu el la a scuipa amaraciune?

Daca prietenul tau se potriveste cu aceasta descriptie - si incepi sa te departezi de Isus din cauza acestei relatii - atunci tu poti sa stii ca diavolul a plantat persoana aceea in viata ta. Are duhul lui Ahab - si a fost trimis sa distruga lucrarea lui Christos in tine!

Pe de alta parte, un adevarat prieten bun intotdeauna va lua partea Cuvantului Lui D-zeu in orice cauza, si nu numai partea ta pentru ca sunteti prieteni. Un astfel de prieten nu te va sfatui sa te dedai la amaraciunea pacatului. Dimpotriva, te va iubi indeajuns sa iti spuna adevarul.

Sa va arat ce se intampla cu fiecarecopil a Lui D-zeu care se imprieteneste cu un om amar, rau. Sunt trei consecinte groaznice:


1. Vei Fi Tras In "Razboiul"
Altuia Sau A Problemelor Lui
- Spre Regretul Tau.


Biblia ne spune ca ca imparatia lui Iosafat a fost pasnica pana la acest punct: "Groaza D-lui a apucat toate imparatiile tarilor dimprejurul lui Iuda, si n-au t facut razboi impotriva lui Iosafat" (2Cronici17:10). Iuda a fost binecuvantat si a prosperat, si nimeni nu indraznea sa vina impotriva lor.

Dar dupa ce Iosafat s-a incuscrit cu Ahab, Scriptura spune, "...Ahab...l-a rugat (pe Iosafat) sa se suie la Ramot din Galaad...si Iosafat i-a raspuns, Eu ca tine, si poporul meu ca poporul tau, vom merge la lupta impotriva lui cu tine" (18:2-3). Iosafat de bunavoie s-a lasat tras intr-un razboi fara speranta - in care D-zeu nu a avut nici o parte!

Cuvantul ebraic pentru "a ruga 'aici inseamna' o seductie." Iosafat si-a permis sa fie sedus de Ahab intr-un razboi, raspunzand, "eu sunt ca si tine." In alte cuvinte: "Eu sunt prietenul tau, deci sunt cu tine toata calea. Nu te voi lasa jos. Poti conta pe mine!"

Este prietenul tau apropiat plin de amaraciune, ura, manie - si intr-un razboi de anumit fel? Este implicat intr-un razboi de casnicie, familie, razboi personal? Si esti tu ca un Iosafat pentru el, oferindu-i ajutor si incurajare? Daca da, atentie - esti aproape sa fi sedus in el cu totul!

Da, asa e - foarte curand te vei afla in mijlocul haosului prietenului tau - si ti se va cere sa te ridici impotriva, sa iei o atitudine. Daca prietenul tau este intr-o casatorie tullburata, de exemplu, tu vei fi fortat sa iei partea cuiva, sa iei o parte. Si vei sfarsi prin a simpatiza cu el (a simti parere de rau pentru el) - pana chiar si la divort!

Ai grija, crestine - cand dai incurajare sau comfort cuiva care este in razvratire, iei o parte impotriva Duhului Sfant. Si acest lucru te face partas la pacatul acelei persoane. Tragic, cand Iosafat s-a unit cu Ahab in razboi, el numai si-a grabit prietenul de-a lungul caii de distrugere!


2. Vei Sfarsi Prin A Ignora
Toate Avertizarile Profetice
Si Sfaturile Scripturale!


Recent, o femeie a venit la mine dupa ce si-a parasit sotul. M-a privit direct in ochi si mi-a spus, "D-zeu mi-a vorbit clar. Mi-a spus ca a trebuit sa il las pe sotul meu, pentru ca El are ceva mai bun pentru mine decat aceasta casatorie." Tragic, prietena cea mai buna a acestei femei "a primit acelasi cuvant de la Domnul" - si a incurajat-o sa divorteze!

Daca ai un prieten rau in cercul tau intim, iti va da toate asugurarile pe care le vrei, chiar daca esti in eroare. De fapt, Satan iti va umple capul cu vocile proorocilor falsi, toti pretinzand ca spun adevarul. Ei vor spune, "Du-te inainte - totul este in regula. D-zeu este in urma ta." Dar ei te vor conduce chiar la punctul distrugerii.

Sunt sigur ca Iosafat a fost convins ca el actiona in neprihanire cand a zis ca il va insoti pe Ahab in razboi. De fapt, Scriptura spune, "Iosafat a spus regelui lui Israel, intreaba, te rog, pe Domnul astazi" (2 Cronici 18:4). El a spus, "haide sa intrebam pe D-nul in legatura cu aceasta situatie. Nu vom actiona pana ce nu vom auzi de la El!"

Asa ca Ahab a chemat pe cei patru sute de prooroci falsi; "...Si ei au spus, Suie-te: Caci Domnul ii va da in mainile tale" (versetul 6). Iosafat a vrut un om pe care el il stia ca era sfant. Asa ca Ahab a trimis dupa proorocul Mica, care a fost intemnitat pentru a vorbi adevarul.

Cand Mica a aparut pe scena, acest om fara frica a batjocorit tot ce avusese loc. El chiar a proorocit moartea lui Ahab, spunand, "...Am vazut pe tot Israelul risipit pe munti, ca niste oi fara pastor..." (versetul 16). El a spus, "o sa mori in batalie, Ahab. Si poporul Lui D-zeu va fi imprastiat pe dealuri!"

D-zeu si-a facut clar cuvantul fata de Ahab si Iosafat, nelasand nici o indoiala despre ce gandea El in legatura cu toata afacerea aceasta: "Este sortit esecului! Mergeti spre riscul vostru. Nimic decat moarte si infrangere va asteapta pe campul de lupta!"

La acest punct, Iosafat parea binevoitor sa asculte adevarata proorocie. Parea sa doreasca sa faca tot ce D-zeu ii spunea. Dar, pentru secole intregi teologii s-au minunat de ce s-a intamplat la pasul urmator: Cand cuvantul clar a venit, Iosafat l-a ignorat!

Mica parea sa simta ezitarea lui Iosafat de asculta. Si a sfarsit avertizarea lui cu aceste cuvinte: "...Ascultati, voi oameni" (verset 27). Cred ca Mica se uita direct la Regele Iosafat si spunea, "Tu, domnule - asculta cuvintele mele! Toata aceasta este o deceptie demonica. Poate duce numai la distrugere! Nu poti vedea ca prietenia ta cu Ahab este toata gresita? Este un idolatru! Te rog, nu asculta toate aceste voci mincinoase."

Dar, incredibil, chiar urmatorul verset se citeste: "Dar regele lui Israel si Iosafat regele lui Iuda s-u urcat la Ramot-Galaad" (verset 280. Iosafat a plecat sa se lupte impreuna cu Ahab - total ignorand avertismantul Lui D-zeu!

Preaiubitule, poti sa te lauzi cat vrei ca iubesti Cuvantul Lui D-zeu si vrei sa Il asculti. Dar daca nu te desparti de deceptia (inselaciunea) prietenilor rai si sa cauti discernerea Duhului Sfant, vei termina prin a ignora Cuvantul Lui D-zeu!

S-ar putea sa-ti insotesti prietenul in lupta lui - dar cand esti pe punctul de a pierde, el te va inmana inamicului. Tocmai aceasta s-a intamplat lui Iosafat, cand el a mers la lupta cu Ahab. Regele rau l-a pus pe Iosafat sa fie omorat: I-a spus sa se imbrace in hainele lui imparatesti, in timp ce Ahab insusi s-a imbracat ca un soldat. Astfel, s-a gandit Ahab, asirienii nu vor merge dupa el ci dupa Iosafat.

Ironic, Ahab a fost omorat de o sageata care l-a strapuns printr-un loc mic in armura sa. Si deodata, Iosafat a fost inconjurat de soldati inamici, care erau gata sa il taie in bucati. Regele a stiut ca era fata in fata cu moartea - si a strigat catre D-zeu pentru ajutor. Scriptura ne spune, "...si Domnul l-a ajutat; si D-zeu i-a facut sa se departeze de el" (verset 31).

Lupta a fost un dezastru, asa cum Mica a proorocit. Armata lui Israel au fugit ca niste oi fara pastor. Si Iosafat s-a retras la Ierusalim, prietenul lui Ahab mort si armatele sale infrante. A fost numai prin harul Lui D-zeu ca el a scapat viu!

Imi pot imagina gandurile care trebuiau sa fie in mintea lui Iosafat in timp ce se grabea inapoi la Ierusalim: "Oh, Dumnezeule - multumesc ca m-ai scapat! Acum vad pericolul umblarii cu o companie rea. Niciodata nu o sa mai fac asa ceva, Doamne! Nu o sa mai fiu o parte din acel sistem lumesc. Totul s-a terminat acum!"

Dar nu a fost totul terminat. D-zeu inca avea o controversa cu acest om!


3. Ultima Si Cea Mai Tragica Consecinta
A Incuscrarii Cu Un Prieten Rau Este Ca
Mania Lui D-Zeu Este Peste Tine!


In timp ce Iosafat mergea acasa, D-nul a trimis un prooroc ca sa il intalneasca, cu aceste cuvinte tari: "Iehu, fiul proorocului Hanani, i-a iesit inainte, si a zis imparatului Iosafat, cum de ai ajutat pe cel rau, si ai iubit pe cei ce urasc pe D-nul? Din pricina aceasta este maniat D-nul pe tine" (2 Cronici 19:2).

D-zeu spunea lui Iosafat, "Nu cunosti pericolul si consecintele a ceea ce ai facut. Poate gandesti ca e un lucru usor sa te incuscrezi cu cineva care este impotriva Mea. Ahab a fost inamicul Meu - un idolatru - si tu te-ai imprietenit cu el. Ai ascultat la vorbirile lui rele si ai fost indulgent cu murdaria lui. Dar totusi nu ai luat nici o impotrivire impotriva acestuia, Iosafat. Am o controversa cu tine asupra acestui lucru!"

La acest punct, poate te gandesti, "Inteleg ca Ahab a fost rau. Dar dupa cate consider eu pe prietenii mei, nu este nici o cale sa gandesc despre ei ca inamicii Lui D-zeu." Dar, cosidera pasajele din Scriptura:

"Cel care nu este cu Mine este impotriva Mea..." (Luca 11:23). Ia prietenul tau partea D-lui in toate lucrurile?

"Razvratirea nu este mai putin vinovata ca vrajitoria..." (1 Samuel 15:23). Este sfatul prietenului tau plina de razvratire?

"...cel ce osandeste pe cel nevinovat... (este o) scarba inaintea D-lui" (Proverbe 17:15). Vorbeste prietenul tau de rau pe oamenii Lui D-zeu?

Aceasta nu este o joaca! Prietenii tai sunt un lucru serios pentru D-zeu - pentru ca actiunile lor au consecinte serioase: "Iti dedai limba la rau, si limba ta vorbeste inselaciune. Stai si vorbesti impotriva fratelui tau; vorbesti de rau...Ascultati aceasta, voi care uitati pentru ca actiunile lor au consecinte serioase."

Ascultati de proorocul Isaia: "El a zis, Negresit, ei sunt poporul Meu...in dragostea si indurarea Lui i-a rascumparat...Dar ei au fost neasultatori, si au intristat pe Duhul Lui Cel Sfant: iar El li s-a facut vrajmas si a luptat impotriva lor" (Isaia 63:8-10). D-zeu se intoarce de fapt impotriva acelora care ignora Cuvantul Sau!

In cazul lui Iosafat, D-zeu a adus razboi si necaz in Iuda: "Dupa aceea fiii lui Moab si fiii lui Amon, si cu ei niste Maoniti, au pornit impotriva lui Iosafat" (2 Cronici 20:1). Pana la acest moment Iuda s-a bucurat de o mare pace. Dar acum Iosafat vedea inamici venind la el din toate partile, inspaimantandu-l sa distruga Imparatia sa!

Pavel scrie, "Mania lui D-zeu se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui D-zeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor, care inaduse adevarul in nelegiuirea lor" (Romani 1:18). Apostolul aici vorbeste despre oameni care cunosc adevarul dar il ignora, pretinzand ca nu exista. Simplu zis, mania Lui D-zeu este peste toti care ascund /opreseaza adevarul, nefacand nimic cu el - ca si regele Iosafat!

Slava D-lui, Scriptura spune, "Iosafat, in spaima sa si-a indrepta fata sa caute pe D-nul, si a vestit un post pentru tot Iuda (2 Cronici 20:3). Regele s-a smerit si s-a pocait: "Iosafat s-a plecat cu fata la pamant si tot Iuda si locuitorii Ierusalimului s-au aruncat inaintea D-lui sa se inchine inainte Lui" (verset 18).

D-zeu a raspuns zdrobirii lui Iosafat prin a da lui Iuda o victorie totala impotriva Moabitilor. In final, Biblia spune, "...si Imparatia lui Iosafat a fost linistita: pentru ca D-zeu i-a dat pace de jur imprejur" (verset 30).


Sa Inchei Cu Acest Avertisment Final:


Aceasta problema de a alege prieteni cu intelepciune si cu atentie este o problema de viata. Faptul este ca, poti sa scapi de o relatie neinteleapta - dar sa sari in alta!

Scriptura ne spune ca istoria lui Iosafat s-a terminat tragic: "Dupa aceea, Iosafat s-a unit cu imparatul lui Israel, Ahazia, a carei purtare era nelegiuita... (verset 35).

Iosafat a facut acelasi lucru din nou! S-a incuscrit cu Ahazia, doar asa cum a facut cu Ahab.

De data aceasta D-zeu a trimis un prooroc la Iosafat zicand, "...Pentru ca te-ai unit cu Ahazia, Domnul iti nimiceste lucrarea..." (verset 37). Duhul Lui D-zeu a parasit pe acest om care era o data neprihanit - pentru ca el nu vroia sa asculte!

Iubitule, Biblia este foarte clara cu privire la aceasta problema de prietenii: "Nu te imprieteni cu omul manios; si nu te insoti cu un om iute la manie ca nu cumva sa te deprinzi cu cararile lui, si sa-ti ajunga o cursa pentru suflet" (Proverbe 22:24-25). "Dar pentru cei ce apuca pe cai laturalnice, Domnul ii va nimici impreuna cu cei ce fac rau!" (Psalmul 125:5).

Pune un "gard" astazi. Daca ai prieteni rai in cercul tau intim, scapa-te de ei! D-zeu in mila Sa te va elibera din legaturile inamicului, asa cum a facut lui Iosafat. Dar faptul este ca, niciodata nu te poti opri din a fi alert la incercarile lui Satan sa puna pe cineva in viata ta ca sa distruga lucrarea Lui Christos in tine.

Roaga-te, "Doamne, deschide ochii mei la toate prieteniile mele! Ajuta-ma sa le vad clar, daca sunt bune sau rele, iti fac sau nu placere. Fie ca toate prieteniile mele sa iti aduca slava tie!

---
Folosit cu permisiunea World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Litera de Coperta + Drept de Copie

Times Square Church | Informatii Pentru Noii Cititori

Pagina Multilingva


LIMITATII DE A FACE COPIE/REPRODUCERE:

Acest document de data este strict proprietatea World Challenge. Nu se poate altera sau edita sub nici o forma. Se poate reproduce numai in intregimea ei pentru circulatie fara a se vinde. Toate reproducerile acestei pagini trebuie sa contina ceea ce este in paranteza pentru dreptul de copie (de ex., "Drept de copie © 1999 de World Challenge"). Acest document de data nu poate fi folosita fara permisia World Challenge - lui pentru revanzarea sau prin imbunatatirea a oricarui produs vandut. Aceasta include tot continutul cu exceptia a unor citate scurte. Va rog sa dati urmatoarea sursa de credit: Drept de copie © 1999 de World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Acest material este dat spre folosire personala si nu ca sa fie afisat public pe alte pagini de Web. Capela Lorain County Free-Net tine drepturi exclusive de la World Challenge, Inc. ca sa plaseze aceste mesaje public pe Web-ul ei. Aveti permisiunea de a transfera, face copii, a tipari si distribui acest material, atat timp cat nu le plasati pe o alta pagina de Internet. Totusi, se poate sa conecat aceasta pagina pentru referenta acestor mesaje (pentru a ajunge la aceasta pagina).


Aceasta pagina de Web este un serviciu al
The Missing Link, Inc.®
Tineri tulburati si adulti cu programe de Schimbare a Vietii
Pagina de Web - http://misslink.org
Pagina de Capela - http://misslink.org/chapel2.html
Acasa la pagina multilingva a seriilor de amvon de Web a World Challenge a lui David Wilkerson
http://www.tscpulpitseries.org


Drept de copie © 1999 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

Inceputul paginii

Oamenii nostri care lucreaza pentru Web primesc cu bunavointa comentarii si sugestii.
Aceasta a fost pagina la care ultima data am adaugat informatii August 21, 1999.

De Ce Intarzie Trezirea/ "Ajutor!"/ Ce Se Gaseste Aici?/ Sponsor/ Crezul (Afirmatia Credintei)/ Index de Predici in Romaneste/
Studiu Biblic/ In Jurul Pianului/ Bord de Buletin/ Biblioteca/ Seriile de Amvon