Romanian | Romana - "Umbland In Slava!" (Walking in The Glory!) de David Wilkerson, founding pastor a Bisericii Times Square, orasul New York - March 8, 1999
Apasati aici ca sa va intoarceti la pagina multilingva a seriilor de amvon a World Challenge

Umbland In Slava!
(Walking in The Glory!)


Pagina de text numai + Index de predici in romaneste + Capela + Subscriere + Litera de coperta + Drept de copie

De David Wilkerson
March 8, 1999
__________

Cred ca exista un singur lucru care ne poate tine sa trecem prin timpurile grele care vor veni si aceasta este intelegerea despre slava Lui D-zeu. Acum, aceasta poate sa sune ca un concept inalt de neatins, ce este cel mai bine lasat teologilor. Dar sunt convins ca subiectul despre slava Lui D-zeu are o valoare foarte reala, practica pentru fiecare credincios adevarat. Apucandu-l, deschidem usile spre o viata biruitoare!

Deja am descoperit doua adevaruri importante despre acest subiect in studiul meu:

1. Slava Lui D-zeu este o revelatie a naturii si fiintei Sale.

Poate va amintiti din Vechiul Testament ca Moise a primit literalmente o clipa din slava Lui D-zeu. Inainte, Domnul l-a trimis pe Moise fara nici o explicatie despre Sine decat cuvintele, "EU SUNT." Dar Moise a vrut sa stie ceva mai mult despre D-zeu. Asa ca el a pledat cu El, "Doamne, arata-mi slava Ta."

D-zeu i-a raspuns prin a-l lua pe Moise la o parte si punandu-l in crapatura stancii. Apoi, spune Scriptura, El s-a descoperit lui Moise in toata slava Sa: "Domnul a trecut inaintea lui, si a strigat, Domnul D-zeu este un D-zeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul" (Exodul 34:6-7).

Cred ca acest pasaj este absolut esential sa intelegem cine este Domnul nostru. Des ne gandim la slava Lui D-zeu, si la maiestria si splendoarea Sa, puterea Sa, sau ceva manifestari in oamenii Lui, ca lauda galagioasa. Toate aceste lucruri pot fi un rezultat al vederii slavei Lui D-zeu. Dar aceasta nu este gloria prin care El vrea sa-L cunoastem.

Modul prin care D-zeu vrea sa cunoastem slava Sa este prin revelatia dragostei Sale pentru omenire. Si este exact ce a aratat El lui Moise: "Domnul D-zeu indurator si milostiv, indelung rabdator si bogat in bunatate si adevar( credinciosie),tine dragostea pana la mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul" (Exodul 34:6-7).

Domnul asteapta intotdeauna sa ne arate dragostea Lui sa ne ierte, sa ne ude cu mila Lui si sa ne restaureze cu sine!

2. Revelatia slavei Lui D-zeu are efecte puternice peste aceia care il primesc si se roaga pentru ca sa o inteleaga.

Pana la acest punct, Moise L-a vazut pe Domnul ca un D-zeu al legii si maniei. Tremura de frica in prezenta D-lui cerandu-i Lui lucruri, strigand catre El, pledand cu El in numele lui Israel. Aceasta a fost baza relatiei lui fata in fata cu Domnul.

Totusi acum, la prima vedere a slavei Lui D-zeu, Moise nu mai avea teama de Domnul. Ci a fost miscat sa se inchine: "In data Moise s-a plecat pana la pamant si s-a inchinat" (vers.8). El a vazut ca D-zeu nu era numai tunet, fulger si un sunet de trompeta care l-a facut sa se adune de frica. Dimpotriva, D-zeu era dragoste si natura Lui a fost una de bunatate si blandete!

Vezi tu incredibilul adevar pe care Scriptura ne - l arata aici? Adevarata inchinare creste din inimile care sunt biruite de viziunea dragostei nemeritate din partea Lui D-zeu pentru noi. Este bazata pe revelatia ca D-zeu ne da noua din Sine, din dragostea Sa, mila Sa, si El e gata sa ierte. Deci, daca noi urmeaza sa laudam pe D-zeu in Duh si adevar, inchinarea noastra trebuie sa fie bazata pe acest adevar maret despre El.

Intr-adevar, o data ce primim o revelatie a slavei Lui D-zeu, inchinarea noastra nu ne poate ajuta decat sa ne schimbe. De ce? Vazand slava Lui schimba modul nostru de a trai! Afecteaza expresia fetei noastre si comportamentul nostru schimbandu-ne din "slava in slava," facandu-ne tot mai mult ca El. Fiecare revelatie noua despre dragostea Sa si mila Sa aduce schimbare supranaturala.

Sunt convins ca aceasta este singura cale prin care apare schimbarea durabila. Nu vine din a frecventa un seminar cum-sa, sau auzind vorbitori faimosi, sau absorbind o imbunatatire de sine din carti sau casete. Nu, ci vine din a avea o revelatie a Lui D-zeu, atat! Si D-zeu ne-a dat deja aceea revelatie despre Sine, in Exodul 34.

Vazand slava Lui D-zeu de asemenea schimba realatiile noastre cu altii. Pavel spune bisericii din Efes, "Voi ati vazut si ati gustat din slava Lui D-zeu. Acum, fiti o reflectare a acelei slave pentru altii!" "Fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si D-zeu in Hristos" (Efeseni 4:32).

Acum sa va vorbesc despre umblarea in slava Lui D-zeu.


1. Revelatia Slavei Lui D-Zeu Pentru Noi Are
Totul De A Face Cu Partasia Noastra Cu El.


Multi crestini vorbesc despre intimitate cu Domnul umbland cu El, cunoscandu-L pe El, avand partasie cu El. Dar noi nu putem avea o adevarata partasie cu D-zeu pana ce nu primim in inimile noastre revelatia deplina a dragostei, harului si milei Sale.

Partasia cu D-zeu este formata din doua lucruri:
1. Primind dragostea Tatalui si
2. Iubindu-l pe El ca raspuns

Poti petrece ore zilnic in rugaciune, spunand D-lui cat de mult Il iubesti dar aceasta nu este partasie. Daca nu ai primit dragostea Sa, tu nu ai avut partasie cu El. Tu simplu nu poti sa impartasesti intimitate cu D-nul daca nu esti sigur in dragostea Lui, de dragostea Lui pentru tine.

Psalmistul ne incurajeaza sa "intram pe portile Lui (a Lui D-zeu) cu multumiri, si in curtile Lui cu lauda" (Psalmul 100:4). Care este motivul pentru o asa lauda si multumire? Si de ce ni se da o asa invitatie indrazneata? Este pentru ca ni se arata la ce fel de D-zeu venim noi: "Pentru ca Domnul este bun; si bunatatea Lui tine in veci, si credinciosia Lui din neam in neam" (versetul 5).

Eu stiu ca atunci cand vin la Domnul meu, eu nu vin la un Tata dur, fioros si care imi cere mult. El nu ma asteapta cu manie, nerabdator sa puna o nuia pe spatele meu. El nu ma urmareste, asteptand sa esuez asa ca El sa poata spune. "Te-am prins!"

Nu, eu vin la un Tata care mi s-a descoperit ca fiind pur, fara o dragoste conditionata. El este bun si bland, plin de mila si har, nerabdator sa imi ridice poverile si grijile mele. Si stiu ca niciodata nu ma va refuza cand Il voi chema.

De aceea trebuie sa vin in curtile Sale cu lauda si multumire pentru ca sunt multumitor pentru cine este D-zeul meu. Lui ii pasa de tot ce ma priveste pe mine.

Puini crestini, totusi, se tin de dragostea lui D-zeu prin credinta. Ei traiesc in teama, disperare, cu putina speranta sau deloc, tot timpul infruntand o furtuna. Ei nu pot intelege de ce vietile lor nu sunt implinite, de ce sunt asa plini de turmentaj si confuzie. Deseori se gandesc. "Ma rog zilnic, imi citesc Biblia. Constant ii arat Lui D-zeu cat de mult Il iubesc. Deci de ce nu am pace si odihna?"

Este pentru ca ei niciodata nu au apucat adevarul ca D-zeu ii iubeste! Ei nu au inteles ca, in ciuda tuturor slabiciunilor si esecurilor, Tatalui lor ceresc ii pasa de tot ce prin ei trec!


Adevarata Dragoste Este Manifestata
In Doua Lucruri: Odihna Si Bucurie.


Proorocul Tefania spune ceva inceedibil desrpe dragostea Lui D-zeu pentru noi. El scrie, "Domnul D-zeu este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui (se va odihni in dragostea Lui) si nu va mai putea de veselie pentru tine" (Tefania 3:17).

Acest verset ne spune doua lucruri importante despre cum ne iubeste D-zeu:

1. D-zeu se odihneste in dragostea Lui pentru oamenii Sai:

In ebraica, fraza, "El se va odihni in dragostea Lui" se citeste, "Va tacea in dragostea Lui din pricina dragostei Sale." In esenta, D-zeu spune, "Mi-am gasit adevarata dragoste, sunt total sartisfacut! Nu trebuie sa ma uit in alta parte, pentru ca nu am de ce sa Ma plang. Sunt complet implinit in aceasta relatie, si nu Imi voi lua dragostea inapoi. Dragostea Mea este un lucru hotarat!"

Tefania ne spune, "Aceasta este dragostea Lui D-zeu pentru tine! El vrea ca tu sa stii, am gasit ce am cautat si este in tine! Imi aduci mare bucurie!"

2. D-zeu primeste mare placere de la oamenii Sai.

Tefania marturiseste, "El se bucura de tine cantand (Vezi acelasi verset). El spune in alte cuvinte, "Dragostea Lui D-zeu este asa de mare, pune o cantare pe buzele Lui!"

"A se bucura' aici inseamna a avea bucurie si desfatare. Este o expresie in afara de la o desfatare interna. Cuvantul ebraic pe care Tefania il foloseste pentru "bucurie" aici este "trepudare", "sa se bucure ca si cineva cuprins de extazie plina de bucurie."

Poti sa crezi ca Tatal tau ceresc este asa de indragostit de tine ca se bucura numai cand se gandeste la tine? Poti primi cuvantul Lui ca El te-a iubit inainte ca lumea sa fie creata, inainte ca omenirea sa existe, inainte ca tu sa te nasti? Poti sa accepti ca El te-a iubit chiar si dupa ce ai cazut in caile pacatoase ale lui Adam si ai devenit dusmanul Lui? Da, asa e.... D-zeu a vazut dinainte toate pacatele tale si esecurile tale, dar totusi te-a iubit cu aceeasi dragoste blanda. De fapt, Si-a trimis Duhul ca sa te trezeasca la conditita ta pierduta si nevoia ta fata de El. El te-a atras la Sine, si te-a imbratisat. Iar apoi cand ai venit la cruce cu pocainta, tu ai intrat in darul Lui de dragoste pentru tine. El ti-a promis, "Te-am iubit atunci, te iubesc acum, si te voi iubi pana la capat!"

Daca asa de mult te-a iubit D-zeu cand erai adanc in pacat carand destul ca sa dai Fiului Sau sa moara pentru tine atunci de ce Si-ar indeparta dragostea Sa cand tu te impiedici sau esuezi? In aceste timpuri, trebuie sa ne amintim cine este El asa cum ne spune, dragoste, mila, indelunga rabdare. Aceasta este slava Sa si noi trebuie sa ne intoarcem intotdeauna la slava Sa!


De Ce Nu Mai Multi Crestini Comunica Cu
Domnul (Au Partasie) Si Au Intimitate Cu El?


Multi urmasi ai Lui D-zeu cunosc putin sau deloc despre o viata de partasie cu El. De ce este acest lucru astfel?

Cred ca astfel de crestini au un concept trist si sucit despre Tatal ceresc. Amintesc parabola Lui Isus despre slujitorul care si-a ascuns talantul pentru ca a avut o imagine sucita despre stapanul sau. Acel slujitor a spus, "Am stiut ca esti un om dur" (Matei 25:24).

Tot asa, multi crestini azi gandes , " Nu se poate ca D-zeu sa danseze pentru mine, bucurandu-se si cantand de dragoste. I-am esuat asa de miserabil uneori, aducand numai ocara Numelui Sau. Cum ar putea sa ma iubeasca in lupta pe care o infrunt acum?"

Am cunoscut familii unde copiii deveneau lasi in prezenta unui tata dur si rau. Ei se jucau fericiti inainte ca tatal lor sa vina acasa. Dar cand l-au vazut pe tatal lor venind pe usa, ei au alergat drept la mama lor si se pituiau in surta ei. Niciodata nu i-am vazut mergand aproape de tatal lor, numai cand el le cerea ceva. Niciodata nu se urcau in poala lui sau sa ceara sa fie imbratisati. Ei erau ingroziti in prezenta lui.

Cred ca acesta este unul dintre motive de ce asa de multi crestini nu vor sa se apropie de Tatal lor ceresc. Le este groaza sa se apropie de El cumva pentru ca ei simt ca I-au esuat cu ceva. Ei au un sentiment de negare, ca si-au neglijat datoriile, au fost lenesi spiritual, au facut acest rau. Tot ce ei pot sa vada de la El este ca El este un foc mistuitor, gata sa ii condamne si sa ii judece.

Astfel de crestini gandesc, "D-zeu m-a iertat de asa de multe ori inainte, nu pot sa ma duc la El acum. El ma va respinge. Trebuie ca am trecut de punctul de a fi iertat." NU! D-zeu nu respinge niciodata pe nimeni care se intoarce la El in pocainta. Nu este aceasta natura Lui! Noi nu putem sa Il judecam pe Tatal nostru ceresc dupa masura tatilor nostri umani. Nu este El acesta.

Intrebarea pentru noi toti azi este, cum noi nu vrem sa fim aproape de un Tata care scrie scrisori de dragoste noua, care ne spune ca El tanjeste sa fie cu noi, care intodeauna este gata sa ne imbratiseze, care nu are decat ganduri bune despre noi, in ciuda tuturor nebuniilor El ne spune, "Satan poate sa iti spuna ca esti fara de folos. Dar Eu spun ca esti bucuria Mea!"

Este nebinevointa noastra sa credem cuvintele lui, sa acceptam si sa ne tinem de mareata revelatie a slavei Sale care ne tine de la partasia cu El!


Nu Este Posibil Sa Avem Comuniune
Sau Intimitate Cu Domnul Pana Ce Credem
Si-L Primim Ca Fiind Plin De Dragoste,
Blandete Si Bunatate Fata De Noi!


La acest punct poti gandi, "Sigur D-zeu nu se bucura de cineva care inca este in pacat. Eu nu pot sa ma astept ca El sa ma iubeasca daca continui caile mele pacatoase. Acel fel de gandire este aproape blasfemie."

Da, D-zeu isi iubeste oamenii dar El nu iubeste pacatul lor. Biblia spune ca El corecteaza pe fiecare copil care continua in nelegiuire, dar intotdeauna o face cu indelunga rabdare. Si dupa ce ne corecteaza, Duhul sau ne umple cu simtamant de indignare pentru pacatele noastre.

Prin toate acestea, dragostea Lui D-zeu pentru noi ramane neschimbata. Cuvantul Lui spune, "Eu sunt Domnul, Eu nu Ma schimb" (Maleahi 3:6). "Tatal in care nu este schimbare, nici umbra de mutare" (Iacov 1:17). "Eu sunt D-zeu, nu om" (Osea 11:9).

Domne fereste ca dragostea Lui pentru noi sa curga si sa se intoarca la El cum o face dragostea noastra fata de El. Dragostea noastra variaza aproape in fiecare zi, mergand de la fierbinte si plin de zel la caldicel sau chiar rece. Ca si apostolii, noi putem fi gata sa murim pentru Isus intr-o zi apoi sa-L parasim si sa ne ducem intr-o alta directie. Noi putem sa spunem Domnului ca ne incredem in El sa ne poarte de grija si sa ne pazeasca de cadere dar aceea nu este adevarata partasie. Intrebarea este, avem noi cu adevarat incredere in dragostea Lui pentru noi? Am vazut noi dragostea Lui descoperita si am pus noi mana pe ea? Este dragostea Lui asezata in inimile noastre?

Trebuie sa te intreb daca esti capabil sa spui, "Tatal ceresc este indragostit de mine! El spune ca sunt dulce si dragut(a), in ochii Lui si Il cred pe El. Stiu ca nu conteaza prin ce trec, sau cat de ispitit sau incercat as fii, El ma va scapa. El ma va trece prin toate, nepermitandu-mi nicodata sa fiu zdrobit. El intotdeauna va fi bland si bun cu mine!"

Aici incepe adevarata partasie. Noi trebuie sa fim convinsi zilnic de dragostea neschibata al Lui D-zeu. Si trebuie sa-I aratam ca noi credem revelatia Sa despre Sine Insusi. Ioan scrie, "Noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care D-zeu o are pentru noi. D-zeu este dragoste; si cel care locuieste in dragoste, locuieste in D-zeu, si D-zeu in el" (1 Ioan 4:16).

Aceasta credinta singura poate sa-ti vindece sufletul. Este singura ta arma impotriva diavolului, care minte ca tu esti prea nevrednic ca sa te rogi sau sa te apropii de D-zeu. Convingandu-te pe tine insuti de acest adevar este singura cale sa te deschizi la o partasie adevarata!

Daca ai fost vreodata indragostit de cineva, stii atunci despre ce vorbesc. Imagineaza-ti un sot care este departe cu afaceri majoritatea timpului, dar care este nespus de indragostit de sotia sa. El o suna pe iubita lui in fiecare seara cand el e departe. Si din cand in cand o suna si ii lasa cate un mesaj pe robot. Mesajul lui pentru ea suna cam asa:

"Buna, iubito. Te-am sunat ca sa iti spun ca doar gandul ca esti acolo. Iubindu-ma, imi da putere. O sa fie tocmai ce am nevoie sa ma ridice astazi. Dar tocmai am citit scrisoarea ce mi-ai scris-o, si oh, ce bucurie! Doar sa stiu ca tu te gandesti la mine ma face sa ma inunde extazia!"

Aceasta este dragostea pe care Tatal ceresc o are pentru tine. Ai incredere in ea!


Cealalta Parte A Partasiei Este
Iubirea Noastra Fata De D-Zeu.


Umbland in slava Lui D-zeu nu inseamna ca noi primim dragostea Tatalui, ci ca noi Il iubim ca raspuns pe El. Este vorba despre o afectiune reciproca, de asemenea, amandoi dand si primind dragoste. Biblia ne spune, "sa iubesti pe Domnul D-zeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta" (Deuteronom 6:5).

D-zeu ne spune, "Fiule, da-Mi inima ta Mie" (Proverbe 23:26). Dragostea Lui cere ca noi sa reciprocam, sa Ii intoarcem o dragoste care este totala, neimpartita, cerandu-ne toata inima noastra, mintea si sufletul nostru, puterea si taria noastra.

Totusi Domnul ne spune in termeni siguri, "tu nu poti castiga dragostea Mea dragostea pe care ti-o dau este nemeritata!" Ioan scrie, "Aceasta este dragostea, nu ca noi am iubit pe D-zeu, dar D-zeu ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre" (1 Ioan 4:10). "Noi Il iubim pentru ca El ne-a iubit mai intai" (versetul 19).

Noi nu ne-am trezit intr-o zi, sa decidem ca ne intoarcem de la pacatele noastre si urmam pe Isus. Nu, Duhul Lui D-zeu s-a atins de pustiul vietilor noastre, ne-a aratat ca suntem pierduti si ne-a facut miserabili in pacatele noastre. Ne-a trimis Cuvantul Sau ca sa ne arate adevar, Duhul Sau sa ne convinga, si apoi El Insusi a venit dupa noi. El a facut totul pentru noi.

Si acum asa cum dragostea Lui D-zeu pentru noi este marcata de odihna si bucurie, tot asa si dragostea noastra trebuie sa aiba aceste doua elemente:

1. David exprima o odihna in dragostea lui pentru D-zeu cand scrie, "Pe cine am eu altul in Cer in afara de Tine? Si nu este nimeni pe pamant pe care sa Il doresc pe langa Tine" (Psalm 73:25).

Inima care Il iubeste pe D-nul inceteaza complet sa se uite in alta parte dupa mangaiere. Ci, gaseste satisfactie deplina in El. Pentru un iubitor de asa gen, bunatatea Lui D-zeu e mai buna decat viata insasi!

2. O asa inima de asemenea se bucura in dragostea ei pentru D-zeu. Ea canta si danseaza intr-o extazie bucuroasa in Domnul. Cand un copil al Lui D-zeu stie cat de mult Il iubeste Tatal lui, pune o desfatare in sufletul lui!

Biblia de asemenea ne spune ca dragostea noastra pentru Tatal trebuie sa vina prin Fiul Sau. Isus a spus, "nimeni nu vine la Tatal, decat prin Mine" (Ioan 14:6). Este numai prin Christos ca noi suntem acceptati de Tatal si avem acces la El.

Mai mult, D-zeu a pus toata bunatatea Sa, dragostea, mila, harul Sau, ce este, slava Sa in Fiul Sau.

Si El a trimis pe Isus sa manifeste si sa arate aceea slava noua. Deci, Hristos vine la noi ca o imagine expres a Tatalui nostru iubitor. "Cum M-a iubit Tatal, asa v-am iubit Eu: ramaneti in dragostea Mea" (Ioan 15:9).

D-zeu ne iubeste in timp ce stam in Christos. Si, ca raspuns, noi aratam dragoste fata de D-zeu prin dragostea noastra fata de Isus. Ca si Cap al Bisericii, Marele nostru Preot, Isus duce dragostea noastra la Tatal pentru noi.

Acum sa va dau una dintr cele mai puternice versete in toata Scriptura. Proverbele ne dau cuvintele profetice ale Lui Christos: "Eu eram mesterul Lui, la lucru langa El, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau, si gasindu-Mi placerea in fiii oamenilor" (Proverbe 8:30-31).

Preaiubitule, noi suntem fiii mentionati aici! De la chiar intemeierea pamantului, D-zeu a prevazut un corp de credinciosi uniti cu Fiul Sau. Si chiar atunci Tatal s-a desfatat si s-a bucurat in acesti fii. Isus marturiseste, "Eu eram desfatarea Tatalui Meu, bucuria fiintei Sale. Si acum toti cei care se intorc la Mine in credinta sunt desfatarea Lui de asemenea!"

Deci, cum Il iubim noi pe Isus ca raspuns? Ioan raspunde, "Aceasta este dragostea Lui D-zeu, sa pazim poruncile Sale: si poruncile Sale nu sunt grele" (1Ioan 5:3).

Si care sunt poruncile Sale? Isus spune, in esenta, sunt doua si "pe aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Proorocii" (Matei 22:40). Prima si cea mai importanta porunca este sa iubim pe Domnul cu toata inima, sufletul si mintea noastra. Nu trebuie sa retinem nimic fata de El, sa ascundem. Si a doua este sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine. Aceste doua simple si usoare porunci rezuma toata Legea Lui D-zeu.

Isus spune aici ca noi nu putem sa fim in comuniune cu Dz-eu; noi nu putem umbla in slava Sa daca avem resentiment fata de cineva. De aceea, sa Il iubesti pe D-zeu inseamna sa iubesti pe fiecare frate si sora in acelasi mod cum am fost iubiti de Tatal.

"Daca cineva spune,Iil iubesc pe D-zeu, dar isi uraste fratele, el este un micinos: Pentru ca cine nu isi iubeste fratele pe care il vede, cum poate sa iubeasca pe D-zeu pe care nu-L vede? Si aceasta este porunca pe care o avem de la El, Cine iubeste pe D-zeu trebuie sa isi iubeasca si fratele" (1 Ioan 4:20-21). "Cine nu iubeste nu Il cunoaste pe D-zeu; pentru ca D-zeu este drgaoste" (versetul 8).

Toata comuniunea noastra cu D-zeu este taiata daca avem o atitudine fara iubire si fara iertare fata de o alta persoana. Noi putem sa Il laudam pe D-zeu cu brate ridicate, sa ne rugam Lui in fiecare zi, petrecand timp studiind Cuvantul Sau dar daca avem amaraciune si neiertare fata de oricine, este totul in zadar. Ioan spune, "O astfel de persoana este un mincinos. Nu Il iubesti cu adevarat pe D-zeu, desi El te iubeste!"

Daca esti intr-o astfel de stare, nu spune doar, "Doamne, imi pare rau, iarta-ma." Ci mai bine du-te la acea persoana cum spune Cuvantul Lui D-zeu si fa pace cu ea. "Mai intai fa pace cu fratele tau, si apoi vino de -ti adu darul" (Matei 5:24).

Numai atunci vei gasi adevarata intimitate cu Tatal. Si vei putea sa umbli in slava Sa, in toate zilele vietii tale!

---
Folosit cu permisiunea World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Capela + Subscriere + Litera de Coperta + Drept de Copie

Times Square Church Information | Informatii Pentru Noii Cititori


LIMITATII DE A FACE COPIE/REPRODUCERE:

Acest document de data este strict proprietatea World Challenge. Nu se poate altera sau edita sub nici o forma. Se poate reproduce numai in intregimea ei pentru circulatie fara a se vinde. Toate reproducerile acestei pagini trebuie sa contina ceea ce este in paranteza pentru dreptul de copie (de ex..," Drept de copie © 1999 de World Challenge"). Acest document de data nu poate fi folosita fara permisia World Challenge - lui pentru revanzarea sau prin imbunatatirea a oricarui produs vandut. Aceasta include tot continutul cu exceptia a unor citate scurte. Va rog sa dati urmatoarea sursa de credit: Drept de copie © 1999 de World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Acest material este dat spre folosire personala si nu ca sa fie afisat public pe alte pagini de Web. Capela Lorain County Free-Net tine drepturi exclusive de la World Challenge, Inc. ca sa plaseze aceste mesaje public pe Web-ul ei. Aveti permisiunea de a transfera, face copii, a tipari si distribui acest material, atat timp cat nu le plasati pe o alta pagina de Internet. Totusi , se poate sa conecat aceasta pagina pentru referenta acestor mesaje (pentru a ajunge la aceasta pagina).


Aceasta pagina de Web este un serviciu al
The Missing Link, Inc.®
Tineri tulburati si adulti cu programe de Schimbare a Vietii
Pagina de Web - http://misslink.org
Pagina de Capela - http://misslink.org/chapel2.html
Acasa la pagina multilingva a seriilor de amvon de Web a World Challenge a lui David Wilkerson
http://www.tscpulpitseries.org


Drept de copie © 1999 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

Inceputul paginii

Oamenii nostri care lucreaza pentru Web primesc cu bunavointa comentarii si sugestii.
Aceasta a fost pagina la care ultima data am adaugat informatii August 21, 1999.

De Ce Intarzie Trezirea/ "Ajutor!"/ Ce Se Gaseste Aici?/ Sponsor/ Crezul (Afirmatia Credintei)/ Index de Predici in Romaneste/
Studiu Biblic/ In Jurul Pianului/ Bord de Buletin/ Biblioteca/ Seriile de Amvon