Click here to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Oletko suuttunut Jumalaan?
(Are You Mad at God?)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Helmikuu 16, 1998
__________

Minä uskon, ettei ole mitään muuta niin vaarallista uskovan elämässä kuin kantaa katkeraa mieltä Jumalalle. Olen järkyttynyt siitä kasvavasta uskovien määrästä, joita olen tavannut, jotka kiukuttelevat Herralle. He eivät ehkä myönnä sitä - mutta syvällä sisimmässään, he kantavat kaunaa Häntä kohtaan. Miksi? He uskovat, että Hän ei ole kiinnostunut heidän elämästään ja ongelmistaan! He ovat vakuuttuneita, että Hän ei välitä - koska Hän ei ole vastannut johonkin rukoukseen tai auttanut heitä.

Sain hiljattain kirjeen eräältä nuorelta mieheltä, joka on etelässä vankilassa. Tämä vanki oli kerran vakava kristitty - mutta nyt hän sanoo, että hän on vihainen Jumalalle. Hän kirjoitti:

"Olen helvetissä - ja minä uskon, että Jumala jättää minut tänne! Kerran minäkin halusin seurata Kristusta kokosydämisesti. Mutta minulla oli synti, joka sai minusta yliotteen - se oli seksuaalinen synti. Yritin tehdä parannusta, mutta ei siitä ollut koskaan apua. Luin Raamattua tutkien ja rukoilin - mutta ei siitä ollut apua. Minun syntini pääsi aina voitolle. Ja nyt minä olen joutunut vankilaan sen tähden pitkäksi aikaa.

Nyt olen luopunut hengellisestä sodankäynnistä. Yrittäminen ei ole vastannut tarkoitustaan. Jumala vapautti minut huumeista ja alkoholista kun tulin uskoon. Mutta miksi Hän ei ottanut minulta pois sukupuolisia himoja?"

Jokainen miehen kirjoittama sivu oli täynnä katkeruutta Jumalaa kohtaan. Hän oli antanut katkeruutensa muuttua vihaksi!

Olen näkemässä samanlaista vihaa yhä useampien saarnaajien keskuudessa monissa kirkkokunnissa. He ovat menettäneet näkynsä, ovat täysin loppuun kuluneita ja vihaisia Jumalalle - ja nyt he ovat luopumassa kutsumuksestaan. Kun kysyt heiltä miksi, he vastaavat: "Olin ahkera ja uskollinen - annoin parhaani. Mutta mitä enemmän minä yritin, sitä vähemmän minä näin tuloksia. Minun seurakuntani ei ollut tyytyväinen suoritukseeni. Ja kaikki minun rukoukseni näyttivät menevän hukkaan. Jossain vaiheessa saarnaamiseni tuntui teskentelyltä, koska en elänyt sitä sisäisesti omassa elämässäni. Nyt olen jättänyt saarnatoimeni, kunnes kaikki selkenee minulle."

Olen huomannut vuosien aikana, että hyvin harvat siinä tilassa olevat saarnaajat palaavat takaisin. Miksi? He pitävät kiinni siitä suuttumuksestaan Jumalaan! He sanovat: "Minä toimin aivan oikein. Mutta mikään ei mennyt toiveitteni mukaan. Minä olin Hänelle uskollinen - mutta Hän petti minut!"


Hiljattain tulin huomaamaan millaiset
vaarat ja katkerat seuraukset ovat tuloksena
kaunan kantamisesta Jumalalle!


Jokin aika sitten otin käteeni erään lähetyssaarnaajan elämäkerran nimeltään Aggie - enkä voinut laskea sitä alas kädestäni. Tämä ihmeellinen kertomus sai otteen sydämestäni, ja minä luin sen yhdeltä istumalta. Haluaisin kertoa sen sinulle pääpiirteittäin tässä - koska se kuvaa elävästi kaunan kantamisen tuhoavaa voimaa uskovan sydämessä.

Vuonna 1921 kaksi nuorta paria Tukholmassa ottivat vastaan Jumalan kutsun mennä Afrikkaan lähetyskentälle. He kuuluivat Filadelfia -helluntaiseurakuntaan, joka lähetti lähetyssaarnaajia eri paikkoihin ympäri maailmaa. Erään lähetysmatkansa aikana nuo kaksi pariskuntaa saivat sydämelleen mennä Belgian Kongoon, joka on nykyään Zaire.

Heidän nimensä olivat David ja Svea Flood ja Joel ja Bertha Erickson. Svea Flood oli alle 150 senttiä pitkä, hän oli hyvin tunnettu laulaja Ruotsissa. Molemmat pariskunnat luopuivat kaikesta ja antoivat elämänsä evankeliumin käyttöön.

Kun he saapuivat Belgian Kongoon, he ilmoittautuivat paikalliselle lähetysasemalle. Sitten he ottivat viidakkoveitset ja kirjaimellisesti hakkasivat tiensä Kongon moskiittojen hallitsemaan sisämaahan. Davidilla ja Svealla oli kaksi ja puolivuotias poika David junior, ja heidän täytyi kantaa häntä selässään. Sillä matkalla molemmat perheet sairastuivat malariaan. Mutta he jatkoivat matkaa suurella innolla, valmiina marttyyrikuolemaan Herransa tähden.

Viimein he tulivat erääseen sisämaan kylään. Mutta hämmästyksekseen kylän asukkaat eivät ottaneet heitä vastaan. He sanoivat lähetyssaarnaajille: "Me emme voi antaa valkoisten ihmisten olla täällä, sillä meidän jumalamme loukkaantuvat." Niinpä perheet menivät toiseen kylään - mutta ei heitä hyväksytty sielläkään.

Sillä alueella ei ollut muita kyliä. Väsyneillä perheillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin asettua asumaan. He hakkasivat aukon keskelle vuoriston viidakkoa ja rakensivat savimajat, joihin he perustivat kotinsa.

Kun kuukaudet kuluivat, he kärsivät yksinäisyydestä, sairaudesta ja aliravitsemuksesta. Pieni David junior tuli hyvin sairaaksi. Eikä heillä ollut juuri mitään kanssakäymistä kyläläisten kanssa.

Lopulta noin kuuden kuukauden kuluttua Joel ja Bertha Erickson päättivät palata lähetysasemalle. He pyysivät Floodeja tekemään samoin, mutta Svea ei voinut lähteä, koska hän oli raskaana. Ja hänen malariansa oli pahentunut. Kaiken lisäksi David sanoi: "Minä haluan lapseni syntyvän Afrikassa. Olen tullut antamaan elämäni tänne." Niinpä Floodit jättivät hyvästit ystävilleen, jotka aloittivat sadan mailin paluumatkan.

Useita kuukausia Svea kärsi kovasta kuumeesta. Mutta kaiken aikaa hän uskollisesti puhui pienelle pojalle, joka vieraili heidän luonaan läheisestä kylästä. Poika oli Floodien ainoa käännytetty. Poika toi perheelle hedelmiä, ja kun Svea puhui hänelle, hän hymyili.

Lopulta Svean malaria paheni niin, että hän joutui vuoteeseen. Kun hänen aikansa oli täysi, synnytti hän terveen tytön. Mutta viikon sisällä Svea oli kuoleman partaalla. Viimeisillä hetkillään hän kuiskasi Davidille: "Anna tytölle nimi Aina." Sitten hän kuoli.

David Flood oli hyvin järkyttynyt vaimonsa kuolemasta. Viimeisillä voimillaan hän teki puulaatikosta arkun Svealle. Sitten hän hautasi rakkaan vaimonsa alkukantaiseen hautaan vuoren rinteelle.

Kun hän seisoi hänen hautansa äärellä, hän katsoi nuorta poikaansa vierellään. Sitten hän kuuli vauvansa itkun savimajasta. Ja yhtäkkiä hänen sydämensä täyttyi katkeruudella. Hän vihastui - eikä hän voinut sitä hillitä. Hän raivostui huutaen: "Miksi sallit tämän, Jumala? Me tulimme antamaan tänne elämämme! Vaimoni oli hyvin kaunis ja niin lahjakas. Ja tässä hän on nyt kuolleena 27-vuotiaana.

Nyt minulla on kaksi ja puolivuotias poika, josta tuskin voin huolehtia, puhumattakaan tyttövauvasta. Ja yli vuoden työstä täällä viidakossa meillä ei ole mitään muuta näytettä kuin pieni kyläpoika, joka tuskin ymmärtää, mitä me olemme hänelle puhuneet. Sinä olet pettänyt minut, Jumala. Mikä elämän tuhlaus!"

Tässä vaiheessa David Flood palkkasi muutamia kyläläisiä oppaakseen ja vei lapsensa lähetysasemalle. Kun hän näki Ericksonit, hän mutisi vihaisesti: "Minä lähden! En pärjää yksin näiden lasten kanssa. Vien poikani takaisin Ruotsiin - mutta jätän tyttäreni teille tänne." Ja niin hän jätti Ainan Eriksonien kasvatettavaksi.

Koko matkan takaisin Tukholmaan David seisoi laivan kannella ja kiukutteli Jumalalle. Hän kertoi kaikille kuinka hän oli mennyt Afrikkaan voittamaan ihmisiä Kristukselle, maksoi mitä maksoi. Ja nyt hän oli palaamassa lyötynä ja murtuneena miehenä. Hän uskoi olleensa uskollinen - mutta Jumala oli täysin laiminlyönyt hänet.

Kun hän saapui Tukholmaan, hän päätti perustaa maahantuontiyrityksen rikastuakseen. Hän varoitti kaikkia läheisiään koskaan mainitsemasta Jumalan nimeä hänen kuultensa. Jos joku teki niin, hän joutui sellaisen raivon valtaan, että kaulasuonet pullistuivat. Vähitellen hän alkoi juomaan liikaa.

Pian sen jälkeen, kun hän lähti Afrikasta, hänen ystävänsä Eriksonit kuolivat äkkiä, ehkä paikallisen kyläpäällikön myrkyttäminä. Niin pieni Aina annettiin amerikkalaiselle pariskunnalle - rakkaille ystäville, jotka tunnen nimeltä Arthur ja Anna Berg. Bergit veivät Ainan mukanaan Massisi-nimiseen kylään Kongon pohjoisosassa. He alkoivat kutsua häntä nimellä Aggie. Ja pian pieni Aggie oppi swahilin kielen ja leikki kongolaisten lasten kanssa.

Koska Aggie joutui olemaan paljon yksin, oppi hän leikkimään mielikuvitusleikkejä. Hän kuvitteli, että hänellä oli neljä veljeä ja sisko, ja hän antoi heille nimetkin. Hän kattoi pöydän veljilleen ja jutteli heidän kanssaan. Ja hän kuvitteli, että hänen siskonsa etsi häntä jatkuvasti.

Kun Bergit menivät lomalle Amerikkaan, he veivät Aggien mukanaan Minneapoliksen alueelle. Ja kävikin niin, että he jäivät sinne pysyvästi. Aggie kasvoi aikuiseksi ja meni naimisiin Dewey Hurstin kanssa, josta myöhemmin tuli minneapolilaisen Assembly of God -jrjestn raamattukoulun, Northwest Bible Collegen, presidentti.


Aikuistuttuaan Aggie yritti ottaa yhteyttä
isäänsä vuosia, mutta ei saanut!


Aggie ei tiennyt, että hänen isänsä oli mennyt uudelleen naimisiin - hän oli avioitunut Svean nuoremman sisaren kanssa, joka ei ollut uskossa. Ja nyt hänellä oli viisi lasta Aggien lisäksi - neljä poikaa ja tyttö (aivan niin kuin Aggie oli kuvitellut mielessään). Nyt David Flood oli tullut alkoholistiksi, ja hänen näkönsä oli huonontunut pahasti.

Neljäkymmentä vuotta Aggie oli yrittänyt löytää isäänsä - mutta kirjeisiin ei tullut koskaan vastausta. Lopulta raamattukoulu antoi hänelle ja hänen puolisolleen matkaliput Ruotsiin. Nyt tuli tilaisuus hakea isää henkilökohtaisesti.

Ylitettyään Atlantin, pariskunta lepäsi vuorokauden Lontoossa. He päättivät lähteä kävelylle, ja niin he tulivat Royal Albert Hall'ille. He ilahtuivat nähdessään siellä olevan Helluntaiherätyksen Lähetyskonferenssin. He menivät sisälle ja siellä oli puhumasssa musta saarnaaja kertoen suurista Jumalan töistä Zairessa - Belgian Kongossa!

Aggien sydän hypähti. Kokouksen jälkeen hän meni tapaamaan saarnaajaa ja kysyi: "Tunsitko koskaan lähetyssaarnaajia David ja Svea Flood?" Hän vastasi: "Kyllä. Svea Flood johti minut Herran luo, kun olin aivan pieni poika. Heillä oli pieni tyttö, mutta en tiedä mitä hänelle tapahtui." Aggie huudahti: "Minä olen se tyttö! Minä olen Aggie -Aina!"

Kun saarnaaja kuuli sen, hän otti Aggien käsistä kiinni, halasi häntä ja itki ilosta. Aggie voi tuskin uskoa, että tämä oli se pieni poika, jonka äiti oli käännyttänyt. Hän oli kasvanut lähetysevankelistaksi omassa maassaan - jossa nyt oli 110 000 uskovaa, 32 lähetysasemaa, useita raamattukouluja ja 120 vuoteen sairaala.

Seuraavana päivänä Aggie ja Dewey lähtivät Tukholmaan - sana oli jo tullut etukäteen, että he olivat tulossa. Aggie jo tiesikin, että hänellä oli neljä veljeä ja yksi sisar. Ja hänen hämmästyksekseen kolme veljestä olivat tervehtimässä häntä hotellissa. Hän kysyi heiltä: "Missä on David, vanhempi veljeni?" He osoittivat aulan toisessa päässä istuvaa kookasta hahmoa. Hänen veljensä, David junior oli kuivettunut harmaapäinen mies. Samoin kuin isänsäkin hän oli katkeroitunut ja melkein tuhonnut elämänsä alkoholilla.

Kun Aggie kysyi isästään, hänen veljensä punastuivat vihasta. He kaikki vihasivat häntä. Kukaan heistä ei ollut puhunut isänsä kanssa vuosiin.

Sitten Aggie kysyi: "Entä minun sisareni?" He antoivat hänelle puhelinnumeron, ja Aggie soitti siihen heti. Hänen sisarensa vastasi - mutta kun Aggie kertoi hänelle kuka hän oli, linja meni yhtäkkiä hiljaiseksi. Aggie yritti uudestaan, mutta ei saanut vastausta.

Vähän ajan kuluttua hänen sisarensa kuitenkin tuli hotelliin ja syleili Aggieta. Hän sanoi Aggielle: "Koko elämäni olen uneksinut sinusta. Minulla oli tapana laittaa maailman kartta lattialle, ja ajelin siinä leikkiautollani etsien sinua kaikkialta."

Aggien sisar myöskin vihasi isäänsä, David Floodia. Mutta hän lupasi auttaa Aggieta löytämään isänsä. Niin he sitten ajoivat Tukholman köyhälistön kaupunginosaan, missä he menivät sisälle ränsistyneeseen rakennukseen. Kun he koputtivat ovelle, nainen tuli avaamaan oven.

Sisällä oli viinapulloja joka puolella. Ja huoneen nurkassa makasi hänen isänsä - entinen lähetyssaarnaaja, David Flood. Hän oli nyt 73-vuotias ja sairasti sokeritautia. Hän oli myöskin halvaantunut, ja hänen molemmissa silmissään oli kaihi.

Aggie laskeutui hänen vierelleen itkien: "Isä, minä olen sinun pieni tyttäresi, jonka jätit Afrikkaan." Vanha mies kääntyi katsomaan häntä. Hänen silmansä kyyneltyivät. Sitten hän vastasi: "Ei minulla ollut aikomusta antaa sinua pois. Minä en kuitenkaan kyennyt huolehtimaan teistä molemmista." Aggie vastasi: "Älä siitä murehdi, isä. Jumala piti minusta huolen."

Yhtäkkiä hänen isänsä ilme synkkeni. Hän raivosi: "Jumala ei pitänyt sinusta huolta! Hän tuhosi koko meidän perheemme! Hän vei meidät Afrikkaan ja sitten petti meidät. Emme saaneet siellä mitään aikaan. Meidän elämämme siellä meni aivan hukkaan!"

Aggie kertoi isälleen mustasta saarnaajasta, jonka oli tavannut Lontoossa - ja kuinka tuo maa oli evankelioitu hänen kauttaan. Hän sanoi isälleen: "Isä, se on kaikki totta, jokainen tuntee tuon pienen uskoon tulleen pojan. Siitä on ollut kirjoituksia kaikissa lehdissä."

Yhtäkkiä Pyhä Henki laskeutui David Floodin ylle - ja hän murtui. Murheen ja katumuksen kyyneleet valuivat hänen poskillaan - ja Jumala uudisti hänet.

Pian tuon tapaamisen jälkeen David Flood kuoli. Vaikka hän saikin uudistua, hänestä jäi vain raunio jäljelle. Aggien lisäksi häneltä jäi viisi lasta - kaikki pelastumattomia ja katkeroituneita.

Aggie kirjoitti muistiin koko tarinan. Ja sitä tehdessään hän sairastui syöpään. Kun hän sai kirjoituksensa valmiiksi, hän muutti Herran luo.


Tämä sanoma on kaikille, jotka uskovat - kuten
David Flood - että heillä on oikeus
olla vihaisia Jumalalle.


David Flood edustaa monia tämän päivän uskovia. He ovat pettyneitä, alas painuneita - ja nyt he ovat täynnä vihaa Jumalaa kohtaan!

Raamattu antaa meille esimerkin tästä Joonan kirjassa. Samoin kuin David Flood, Joona sai lähetyskutsun Jumalalta. Ja hän meni Niiniveen saarnaamaan Jumalan tuomion sanaa, jonka Jumala oli antanut hänelle: kaupunki tullaan hävittämään neljänkymmenen päivän kuluttua.

Saarnattuaan sanoman Joona istui vuoren kupeelle odottamaan, kun Jumala alkaa tuhoamaan. Mutta kun 40 päivää oli kulunut, ei tapahtunutkaan mitään. Miksi? Niinive teki parannuksen - ja Jumala muutti mielensä eikä tuhonnutkaan heitä!

Tämä sai Joonan suuttumaan. Hän huusi: "Herra olet pettänyt minut! Sinä annoit minun sydämeeni taakan tulla tänne saarnaamaan tuomiota. Jokainen Israelissa tiesi sen. Mutta nyt sinä olet muuttanut kaiken kertomatta siitä minulle. Minä näytän nyt väärältä profeetalta!"

Joona istui kuumassa auringon paahteessa murjottaen - suuttuneena Jumalalle! Mutta armossaan Jumala kasvatti kasvin Joonalle varjoksi kuumuutta vastaan: "...kasvamaan Joonan pään ylitse, varjostamaan hänen päätänsä ja päästämään häntä hänen mielipahastaan ..." (Joona.4:6).

Nyt tämä sana, mielipaha, tarkoittaa tässä tyytymättömyyttä, pettymystä. Siis Joona oli pahoittanut mielensä, koska asiat eivät menneet suunnitelmien mukaan. Jumala oli muuttanut asioiden kulun - ja Joonan ylpeys sai iskun!

Juuri tuollaisesta pettymyksestä alkaa useimmiten viha Jumalaa kohtaan. Jumala voi kutsua meidät, antaa meille taakan ja lähettää - mutta hän voi tehdä muutoksia suunnitelmiinsa kertomatta siitä meille. Sitten kun asiat eivät mene meidän suunnitelmiemme mukaan, me tunnemme itsemme harhaan johdetuksi ja petetyksi.

Tässä vaiheessa Jumala ymmärtää meidän tuskanhuutomme ja hämmennyksemme. Loppujen lopuksi, onhan meidän huutomme vain inhimillinen. Se ei eroa yhtään Jeesuksen huudosta ristillä: "Isä, miksi sinä hylkäsit minut?"

Mutta jos me tuudittelemme tätä suuttumuksen henkeä, niin se kasvaa sisällämme vihaksi. Ja Jumala kysyy meiltä saman kysymyksen kuin Joonalta: "Onko vihastumisesi risiinikasvin tähden oikea?" Toisin sanoen: "Luuletko, että sinulla on oikeus olla vihainen?"

Joona vastasi: "Minulla on oikeus olla vihainen kuolinpäivääni asti!" "....Oikea on vihastumiseni kuolemaan asti" (jae 9). Tässä on profeetta, joka oli niin harmistunut, niin täynnä vihaa Jumalaa kohtaan, että hän sanoi: "Ei ole väliä elänkö vai kuolenko! Minun saarnatoimeni on tuhoutunut. Kaikki vaivannäköni on mennyt hukkaan. Minä vietin kolme päivää ja yötä haisevassa valaan vatsassa - miksi? Jumala on muuttanut kaiken kohdallani. Minulla on oikeus olla Hänelle vihainen!"

Monet uskovat ovat Joonan kaltaisia - he luulevat, että heillä on oikeus olla vihaisia Jumalalle. He ajattelevat: "Minä rukoilen, minä luen Raamattua, minä olen kuuliainen Jumalan sanalle. Miksi sitten kaikki nämä vaikeudet ovat tulleet elämääni? Miksi minä en näe niitä siunauksia, jotka Jumala on luvannut minulle? Hän on pettänyt minut!"

Kaikkein suurin vaara vihan ja suuttumuksen pitämisessä Jumalaa kohtaan on se, että sinä voit joutua lohdutuksen ulkopuolelle.

On mahdollista joutua tilaan, jossa sinuun ei enää saada kosketusta. Se on tilanne, jossa ei mikään eikä kukaan voi sinua lohduttaa!

Jeremia kirjoittaa: "...Kuule, Raamasta kuuluu valitus, katkera itku; Raakel itkee lapsiansa, hän ei lohdutuksesta huoli surussaan lastensa tähden. sillä niitä ei enää ole" (Jer.31:15).

Aikana, jolloin Jeremia kirjoitti tämän, Israel vietiin Assyriaan vankeuteen. Heidän kotinsa oli poltettu ja hävitetty ja viinitarhat tuhottu. Jerusalem oli tehty sorakasaksi. Kaikkialla ympärillään he näkivät vain raunioita, hävitystä. Niin Jeremia käytti Raakelia - Israelin esiäitiä - itkevänä hahmona, joka oli niin mieletön surusta menettäessään lapsensa, ettei mikään voinut häntä lohduttaa.

Jeremia siis sanoi tässä, että nämä valittavat israelilaiset olivat antautuneet suruunsa niin syvälle, että heitä ei enää voitu lohduttaa! Jeremia ei voinut lohduttaa heitä; ei maksanut vaivaa edes puhua heille. Jumala oli sallinut heidän mielessään vankeuden saada yliotteen - ja heillä oli oikeus olla katkeria Jumalalle!

Mutta siinä on tämä vaara: kun me haudomme kysymyksiämme ja valitteluamme liian kauan, ne muuttuvat suuttumukseksi. Sitten suuttumus muuttuu katkeruudeksi. Ja lopulta katkeruus muuttuu vihaksi. Siinä vaiheessa me emme enää kuuntele nuhdetta. Jumalan sana ei enää vaikuta meihin. Eikä kukaan - ei ystävät, pastori tai puoliso - voi saada meihin kosketusta. Me sulkeudumme Hengen kutsun ulkopuolelle!


Niille, jotka myöntävät olevansa lähellä tai jopa
ohittaneensa lohdutuksen vastaanottorajan,
on vielä hyviä uutisia!


Jumalan sana sanoo, että vielä on toivoa! "Näin sanoo Herra: Pidätä äänesi itkusta, silmäsi kyynelistä, sillä sinun työstäsi on tuleva palkka, sanoo Herra, ja he palajavat vihollisen maasta" (Jer.31:16). Toisin sanoen: "Lakkaa itkemästä - lakkaa valittamasta. Minä palkitsen sinun uskollisuutesi!"

"Sentähden rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turhaa Herrassa" (1.Kor.15:58). Rakkaat ystävät, teidän itkunne ja rukouksenne eivät ole menneet hukkaan! Kaikki tuskanne ja kyyneleenne ovat olleet määrättyä tarkoitusta varten.

Jumala sanoo teille: "Ajattele sitä tarkoin. Sinä näet vain omat olosuhteesi - epäonnistumisen, tappion, ei mitään tuloksia. Niin sinä sanot: 'Olen lopussa.' Mutta minä sanon, että olet alussa! Minä näen sen palkinnon, jonka tulen antamaan sinulle. Minulla on hyvää mielessäni sinua varten - ihmeellisiä asioita. Lopeta siis itkusi!"

Rakas pyhä, salli Jumalan Hengen parantaa sinut kaikesta katkeruudesta, suuttumuksesta, vihasta - ennenkuin se tuhoaa sinut! Sinä voit nähdä vain raunioita elämässäsi - mutta hän näkee korjausta! Salli hänen korjata sinut entiselleen ympäröivästä tuhostasi. Hänellä on vain hyvää mielessä sinua varten - koska: "...ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät" (Hebr.11:6). Halleluja!

___
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2003 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2003 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2003 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 6.5.2003

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat