Click here
to go to World Challenge Pulpit Series multilingual site

Kuinka me selviämme perille?
(How are we going to make it?)


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

David Wilkerson
Marraskuu 16, 1998
__________

Lukemattomat uskovat heräävät joka aamu kohtaamaan sanoin kuvaamattomia ongelmia - ruumiillista kipua, henkisiä kärsimyksiä, taloudellisia vaikeuksia. Monet ovat niin monien vaikeuksien ympäröiminä, että he ovat huolissaan: "Minä en jaksa kestää näin paljon. Vaikeuteni voittavat minut! Minulla ei ole enää voimaa taistella niitä vastaan. Kuinka minä selviän tästä?"

Seurakuntatyössämme me olemme saaneet paljon kirjeitä pyhiltä, jotka kärsivät päivittäin vaikeissa olosuhteissa. Hiljattain vaimoni ja minä luimme koko päivän joitakin näistä kirjeistä:

Eräs uskova nainen kirjoitti: "Olen ollut naimisissa yli 35 vuotta ja olen isoäiti. Nyt perheeni on ajautumassa tuhoon avionrikkojamieheni tähden. Hän on ollut Hengellä täytetty ja Jumala on käyttänyt häntä usein, mutta nyt hän on katkeroitunut naisten metsästäjä, täynnä himoa vanhalla iällään. Voitteko rukoilla puolestani. Hän on ajanut kaiken rakkauden elämästäni, olen niin onneton."

Kärsimysten pilvet ovat kokoontuneet tämän naisen elämän ylle. Hän yhä rakastaa miestänsä ja haluaa hänen palaavan kotiin - mutta mies on vienyt häneltä kaikki tunteet. Hän usein aprikoi: "Oi Jumala, tämä melkein tuhoaa minut. En ehkä jaksa kestää enempää. Kuinka voin jatkaa?"

Eräs toinen nainen kirjoitti: "Olen kärsinyt vaikeaa suolistosairautta yli seitsemän vuotta. Miehelläni on myös heikko terveys. Taloudellisesti olemme suurissa vaikeuksissa, vaikka emme koskaan tuhlaa rahaa tarpeettomiin asioihin. 89-vuotias isäni on kuolemaisillaan syöpään. Pyydämme, että rukoilisitte puolestamme."

Tämä nainen joutuu joka päivä kasvokkain kuolevan isänsä kanssa, sairaan aviomiehensä kanssa, ruumiillisten kipujensa kanssa ja painajaisena vaivaavien taloudellisten vaikeuksien kanssa. Minä pohdin, kuinka usein hän huusi: "Herra, nämä viholliset ovat liian voimakkaita minulle. Kuinka voi tällainen minunlaiseni heikko ihminen käydä eteenpäin? Kuinka me selviämme tästä?"

Eräs pastori Tennesseestä kirjoitti: "Viime heinäkuussa olin eturauhasleikkauksessa, kysymyksessä oli syöpä. Lääkärit poistivat myös lihakset, jotka kontrolloivat virtsaamista. He uskoivat, että niissäkin oli syöpää. Nyt minulla on lisäksi sokeritauti ja vatsahaava. Voisitteko rukoilla puolestani?"

Tällä miehellä on edessään valtavia vihollisia joka päivä! Hän elää siinä pelossa, että syöpää on voinut vielä jäädä leikkauksesta huolimatta. Hänen on vielä kestettävä sokeritauti ja vatsahaava. Ihmettelen itsekseni kuinka usein hän kysyy: "Kuinka voin jatkaa tämän kanssa? Selviänkö minä tästä?"

Eräs vanhahko sisar Herrassa kirjoitti: "Täytän 81 vuotta ensi maaliskuussa. Minulla on reumatismi ja sokeritauti. Selkäni ja jalkani ovat niin huonossa kunnossa, että voin tuskin kävellä. Koska asun yksin, on minun tehtävä kaikki taloustyöt itse. Minulla ei ole paljon rahaa eikä minulla ole elossa olevia sukulaisia. Voisitteko rukoilla puolestani."

Minulla on kuva mielessäni tästä kivun sälyttämästä naisesta, joka ponnistelee ylös vuoteesta, yrittää laittaa ruokaansa ja pitää taloutensa kunnossa ilman kenenkään apua. Varmaankin hän usein ajattelee: "Kuinka minä taas selviän tästä päivästä? Mitä minulle tapahtuu sitten, kun en enää pääse ylös vuoteesta?"

Eräs toinen sisar kirjoitti: "Sain juuri tietää, että miehelläni on syöpä ruokatorvessa. Hän on ollut hyvä aviomies ja ihana isä 14-vuotiaalle pojalleni. Rukoilkaa puolestani, että jaksaisin kestää tämän ja että uskoni kasvaisi tämän kautta."

Kuten monet muut, jotka ovat kirjoittaneet meille, tämä naisraukka pyytää voimaa kestämään valtavat jokapäiväiset vaikeutensa.

Saimme kirjeen eräältä naiselta Texasista. Hän kertoi meille tragediasta, jonka me olimme jo kuulleet uutisista. Tämä rakas sisar kirjoitti:

"Rukoilkaa puolestamme. Me olemme läpikäyneet traagisen kokemuksen lokakuun neljäntenä päivänä. Se melkein tuhosi elämämme. 17-vuotias poikamme, Sean, sai avoimen luunmurtuman pelatessaan koulussa jalkapalloa. Luu työntyi ihon läpi ja painui maahan. Tämä vei hänen ruumiinsa heti shokkitilaan, kun ruohoa ja multaa meni hänen jalkansa sisään.

Ensiapuhenkilökunta laittoi luun paikoilleen, mutta kun Sean vietiin sairaalaan, alkoi alamäki. Lääkäri tuli vain lyhyelle kahden minuutin vierailulle, vaikka hän näki poikamme oksentavan ja yskivän verta ja hänen ruumiinsa kouristelevan. Seanilla oli paha infektio ja hirvittäviä päänsärkyjä, ja verta tuli kipsin läpi.

Lääkäri ei tehnyt mitään. Hän sanoi, että verta tuli yskiessä letkun aiheuttaman hankauksen tähden. Lisäksi hän sanoi, että päänsärky johtui sivuontelon tulehduksesta.

Seuraavana päivänä poikamme kuoli. Se mursi meidät täysin. Myöhemmin meille kerrottiin, että jos Seanille olisi annettu verenohentajaa, hän olisi selvinnyt siitä hengissä.

Mieheni on Assemblies Of God-seurakunnan pastori, ja hänen täytyi jättää työnsä. Hän tarvitsee aikaa parantuakseen samoin kuin minäkin. Kiitos, että rukoilette puolestamme."

Tämä Jumalalle antautunut palvelija vaimonsa kanssa herää joka aamu hirvittävään kipuun rakkaan poikansa menetyksen tähden. Jokainen päivä on täynnä kärsimystä, ja näyttää siltä, että he eivät pääse irti epätoivostaan. Aika ajoin he varmaan ajattelevat: "Herra, tämä on liikaa kestettäväksemme. Kuinka me koskaan selviämme tästä?"

En koskaan elämäni aikana ole kuullut tällaisista vaikeuksista, kärsimyksistä ja kivusta uskovien keskuudessa - avioliitto-ongelmia, taloudellisia vaikeuksia, fyysisiä koetuksia, loppumatonta surua. Ihmiset kysyvät: "Kuinka minä selviän tästä? Kaikki nämä viholliset ovat liian voimakkaita minulle. Minä olen heikko ja avuton, enkä kykene tekemään mitään niiden voittamiseksi. Herra, kuinka minä jaksan eteenpäin?"

Totuus on, ettei mikään näistä ole yllätys Jumalalle. Hän on nähnyt jo edeltä jokaisen hirvittävän tapahtuman ihmiskunnalle, mukaan lukien jokaisen kriisin ja ongelman, joiden kanssa me kamppailemme tänään. Kuitenkin Raamattu kertoo meille kuinka Jumala haluaa näyttää tien niiden kaikkien läpi.

Herra puhui Moosekselle kaksi toivon sanaa, jotka ovat tarkoitettu myös meille tänään. Jos vain teemme niin kuin Hän neuvoo, emme vain selviä koetuksistamme, vaan huomaamme, kuinka Herra on uskollinen ja täyttää lupauksensa meille:


1. Jumala käskee meidän olla
pelkäämättä ketään vihollisistamme.


"...niin älä kuitenkaan pelkää niitä..." (5.Moos.7:18). Israelilaisille 'niitä' merkitsi valtavia hyvin aseistettuja pakanakansoja, jotka olivat heitä vastassa Luvatussa maassa. Meille tänä päivänä 'niitä' tarkoittaa jokapäiväisiä ongelmia, vaikeuksia ja ylipääsemättömiä esteitä elämässämme.

Miksi meidän ei pitäisi pelätä, sinä kysyt? Jumala sanoo niin! Siihen ei tarvita muuta selitystä. Jumala on voimallinen, kaikkeen riittävä - ja Hän tietää saatanan tukikohdat, joiden eteen me joudumme. Hän tietää jokaisen ansan, koetuksen ja kiusauksen, joita tiellemme asetetaan - ja Hän käskee meitä: "Älä pelkää niitä!"

Jumala antoi tämän käskyn Aabrahamille. Hän oli mies, joka eli vieraassa maassa, voimakkaiden kuninkaiden ympäröimänä, eikä hän tiennyt, minne hän päätyisi.

Kuitenkin Herran ensimmäiset sanat hänelle olivat: "Älä pelkää!" "...tuli Abramille näyssä tämä Herran sana: 'Älä pelkää, Abram! Minä olen sinun kilpesi; sinun palkkasi on oleva sangen suuri." (1.Moos.15:1).

Tämän viimeisen lauseen merkitys on: "Minä olen muurina ympärilläsi, sinun suojaajasi, sinun puolustajasi." Itse asiassa Jumala sanoi Abrahamille: "Tulet kohtaamaan vaikeuksia. Mutta Minä suojaan sinua ja vien sinut niiden kaikkien läpi. Abraham vastasi uskomalla Jumalan sanaan: "Ja Abram uskoi Herraan ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi" (jae 6).

Tämä sama sana tuli hänen pojalleen, Iisakille. Hän asui myös vihollisten ympäröimänä, filistealaiset vihasivat häntä, kiusasivat häntä ja halusivat hänet pois alueeltaan. Raamattu sanoo, että joka kerta, kun Iisak kaivoi kaivon, filistealaiset täyttivät sen umpeen: "...ja filistealaiset tukkivat kaikki ne kaivot" (1.Moos.26:15).

Mihin tahansa Iisak menikin, siellä oli sama ongelma. Hän jopa antoi yhdelle kaivolle nimen Eesek, joka tarkoittaa riitaa. Ilmeisesti Iisak ei tuntenut elämässään muuta kuin riitaa. Hän varmaan ajatteli: "Kuinka minä voin ruokkia perheeni ja juottaa laumani? Ja kuinka minä voin kasvattaa lapseni ilman pelkoa, kun filistealaiset ryöstävät meitä koko ajan? Jumala, miksi olet asettanut minut tänne? Kuinka minä selviän?

Kun tämä epäilyksen pilvi muodostui Iisakin ylle, Jumala antoi hänelle saman sanan kuin Aabrahamille: "...Minä olen sinun isäsi Aabrahamin Jumala; älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi ja siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun suureksi palvelijani Aabrahamin tähden" (jae 24).

Tänään Iisakin tavoin me olemme Aabrahamin lapsia. Jumala antaa saman lupauksen meille kuten hän antoi Aabrahamin jälkeläisille: "Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan" (Gal.3:29).

Me palvelemme samaa Jumalaa, joka suojeli Aabrahamia. - ja Hän on yhtä voimallisesti meidän kanssamme!

Meidän taivaallinen Isämme näkee jokaisen askeleen elämässämme. Huolimatta kaikista kriiseistämme ja vaikeuksistamme, Hän käskee meitä yhä uudelleen Sanallaan: "Älä pelkää!" Meidän ei pidä uskoa, että ongelmamme painavat meidät alas ja tuhoavat meidät - koska me tiedämme, että Hän on meidän suojelijamme.

"Autuas olet sinä Israel; kuka on sinun vertaisesi! Sinä olet kansa, jota Herra auttaa, hän, joka on sinun kilpesi ja suojasi, sinun miekkasi ja korkeutesi. Vihollisesi mielistelevät sinua, ja sinä astut heidän kukkuloillansa" (5.Moos.33:29). Jumala sanoo meille: "Se on valhetta, että olisin hyljännyt teidät! Se on valhetta, että olisin vihastunut teihin ja jättänyt teidät yksin vihollisianne vastaan. Nuo kaikki ovat saatanan valheita!"


Haluan osoittaa tämän kaikille uskoville,
jotka taistelevat helmasynnin kanssa.


Heräätkö joka aamu tuskaisena jonkin voittamattoman himon tai tavan kanssa? Elätkö tuskassa ajatellen: "Tämä kauhea asia on vielä minussa elossa?"

Jumala tietää kaiken siitä synnistä, joka on vielä sydämessäsi. Hän tietää kuinka vihaat sitä ja olet itkenyt sen tähden. Nyt Hän haluaa sinun kuulevan tämän sanan: "Älä pelkää! Minä olen sinun kilpesi, sinun suojaajasi, sinun puolustajasi, sinun pyhyyden miekkasi kaikkia vihollisia vastaan. Minä tiedän ulospääsyn kiusauksistasi. Minä opetan sinua taistelemaan!"

Daavid tiesi tämän. Siksi hän voikin sanoa: "...en minä pelkäisi mitään pahaa" (Ps.23:4). Hän ymmärsi, että saatana voittaisi, jos se vain saisi kuninkaan pelkäämään.

Rakkaat ystävät, juuri näin vihollinen tekee työtään meissä. Hän haluaa meidän pelkäävän syntiämme - pelkäävän, että me emme koskaan vapaudu siitä.

Mutta Jumala sanoo kaikille sureville, kärsiville pyhille: "Älä pelkää! Minä näen ja tiedän kärsimyksesi. Minä en salli saatanan tuhota sinua!"

Ehkä kysyt: "Mutta mitä minun on tehtävä? Kuinka minä voin säilyttää Herran rauhan ja levon kaiken tämän keskellä?"

Vastaus löytyy Jumalan sanasta Moosekselle ja Israelille. Kun heidän edessään oli meri, takanaan vihollinen eikä ollut paikkaa mihin mennä, Jumala käski heitä: "...Älkää peljästykö; pysykää paikoillanne, niin te näette, minkä pelastuksen Herra tänä päivänä antaa teille ... Herra sotii teidän puolestanne, ja olkaa te hiljaa" (2.Moos.14:13-14).

Mitä tämä viimeinen lause merkitsee - 'olkaa hiljaa'? Se tarkoittaa, että ei tarvitse olla huolissaan, eikä tarvitse yrittää selviytyä itse - vaan luottamalla Jumalaan tie avautuu. Silloin Hän antaa johtajan käskynsä kuten Hän antoi Israelille: "...lähtekää liikkeelle" (jae 15).

Joosualla oli myös edessään valtavat viholliset. Hänen täytyi marssia armeijansa kanssa koko yö Gibeoniin, jossa heitä odotti viiden liittoutuneen kuninkaan armeijat. Kun Joosua katsoi alas taistelukentälle, hän näki laakson täynnä valtavia sotavaunuja ja hyvin koulutettua jalkaväkeä. Hänellä oli vain väsynyt, kouluttamaton joukko.

Juuri tuossa hetkessä varmaankin epäilyksen pilvi kerääntyi Joosuan ylle. Hän varmaankin ajatteli: "Herra, me juuri ja juuri jaksoimme tulla tänne - ja nyt meidän pitäisi taistella voimakasta vihollista vastaan. Sano minulle Herra - mitä me tekisimme?"

Raamattu sanoo: "Silloin Herra sanoi Joosualle: 'Älä pelkää heitä, sillä minä annan heidät sinun käsiisi; ei kukaan heistä kestä sinun edessäsi'." (Joos.10:8).

Jumala julisti voiton ennen kuin Joosua aloitti taistelun. Hän sanoi: "Voitto on jo saatu! Eikä yksikään näistä vihollisen sotilaista seiso jaloillaan taistelun jälkeen. Nyt, mene ja taistele, tietäen, että Minä olen luvannut sinulle voiton!"

Tämä on ristin sanoma! Voitto on jo saatu meille.

Olipa mikä tahansa kriisi tai vaikeus edessämme, meidän voittomme on varma: "Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut" (Room.8:37).

Tarkoittaako tämä, että meidän ei tarvitse tehdä mitään - että me vain seisomme ja odotamme Jumalan lähettävän enkelin kukistamaan kaikki vihollisemme? Ei - ei koskaan! Vaikkakin Jumala on julistanut voiton, ei Hän tee meille kuuluvaa osaa puolestamme.

Meidän on sittenkin otettava miekkamme ja taisteltava vihollista vastaan. Ero on vain siinä, että me uskomme Jumalan luvanneen vahvistavan meidät voimallaan: "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (1.Kor.15:57).

Pyhä Henki toimii uskomme perusteella. Kun me pyydämme Häntä, niin Hän tulee ja kuolettaa yliluonnollisella voimalla lihan teot. Meidän osuutemme on usko - ja sitten vaeltaminen uskossa, että Jumalan Henki vastustaa kaikkea vastaamme tulevaa pahan voimaa.


2. Jumala käskee meidän muistaa kuinka
Hän voitti kaikki vihollisemme
menneisyydessä.


Mooses opetti Israelia: "Niin älä kuitenkaan pelkää niitä; muista, mitä Herra, sinun Jumalasi, teki faaraolle ja kaikille egyptiläisille ... ja niitä tunnustekoja ja ihmeitä ja sitä väkevää kättä ja ojennettua käsivartta, joilla Herra, sinun Jumalasi, vei sinut pois. Samoin on Herra, sinun Jumalasi, tekevä kaikille niille kansoille, joita sinä pelkäät" (5.Moos.7:18-19).

Mikä voimallinen sanoma! Mooses muistutti israelilaisia: "Oli teillä edessänne millaisia vihollisia tahansa, Jumala on luvannut teille voiton kaikista niistä. Hän vapautti esi-isänne faaraon käsistä, ja Hän tekee samoin tänä päivänä!"

"...että alati muistaisit sitä päivää, jona lähdit Egyptin maasta" (16:3). "Ja muista, että itse olit orjana Egyptissä..." (jae 12).

Mooseksen huuto kansalleen oli tämä: "Muistakaa menneisyyttä! Jos kuvittelette, että teillä on vaikeaa täällä erämaassa, ajatelkaa kaikkea sitä väkivaltaa Egyptissä. Älkää unohtako millaista elämä oli orjuudessa. Muistakaa se kaikki, minkä Jumala teki vapauttaessaan teidät - pelastaessaan ja pyhittäessään teidät siitä kaikesta!"

Profeetta Jesaja myös puhui Jumalan sanoja kansalle, joka oli täynnä pelkoa. Tämä tapahtui aikana, jolloin Israel uskoi, että Jumala oli hyljännyt heidät. He vapisivat pelosta ajatellessaan, mitä heidän vihollisensa saattaisivat tehdä heille. Mutta Jesaja vakuutti heille:

"...mikä olet sinä, että pelkäät ihmistä, joka on kuolevainen, ihmislasta, jonka käy niinkuin ruohon, ja unohdat Herran, joka on sinut tehnyt, joka on levittänyt taivaan ja perustanut maan, ja vapiset alati, kaiket päivät, sortajan vihaa, kun hän tähtää tuhotaksensa? Mutta missä on sortajan viha?" (Jes.51:12-13).

Jumala sanoi profeetan kautta: "Siksi olet peloissasi, koska olet unohtanut kuka Minä olen. Sinä katsot vain ongelmiisi mieluummin kuin Minun voimaani ja kykyyni vapauttaa sinut. Olet unohtanut, että käteni on yhä elämäsi yllä!"

Sinulla voi olla vaikeuksia muistaa Jumalan tekemiä ihmeitä elämässäsi. Voit ajatella: "Minun elämäni on ollut yhtä, pitkää, kauheaa, painajaisunta. Minulla ei ole ollut paljonkaan iloittavaa. Kuinka minä voin muistaa Jumalan ihmeitä, kun en ole niitä kokenutkaan?"

Sinun täytyy ymmärtää: kokemuksemme saattavat inspiroida uskoamme, mutta niitä ei ole tarkoitettu uskomme perustaksi. Siksi Jumalan Sana johtaakin meitä katselemaan Jeesuksen tekoja. Meidän tule muistaa Hänen voittonsa ristillä ja riippua siinä kiinni uskossa. Vain Hän antaa meille voiman voittoon Henkensä kautta.


Jeesus sanoi: "Minä menen takaisin
Isäni tykö - mutta en minä jätä teitä
orvoiksi."


Kristus sanoi opetuslapsilleen: "Mutta nyt minä menen hänen tykönsä, joka on minut lähettänyt ... Älköön teidän sydämenne olko murheellinen ...(Joh.16:5, 14:1). Kreikan sana 'murheellinen' tässä on 'orvot' - tarkoittaen: turvaton, isätön.

Joskus voit tuntea aivan kuin opetuslapset myöhemmin - että olet aivan yksin, ja ettei Jumala tee hyväksesi mitään. Et näe mitään todistetta Hänen huolenpidostaan - ja saatana valehtelee sinulle, että Jumalan Henki on poistunut sinusta.

Mutta on olemassa yksi valtava ihme, jota et voi unohtaa. Se on Jeesuksen lupaus kaikille Hänen seuraajilleen: "Minä en jätä sinua orvoksi. Minä maksoin hinnan sinusta - ja sinä olet minun omani!"

Vaikka sinä menisit minkä läpi tahansa, sinun taivaallinen Isäsi ei ole koskaan ajatellutkaan hylkäävänsä sinua - eikä Hän sitä koskaan tule tekemäänkään. Kuuntele hänen iankaikkista lupaustaan: "Mutta Siion sanoo: 'Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unohtanut'. Unhottaako vaimo rintalapsensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? Ja vaikka he unhottaisivatkin, minä en sinua unhota. Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina minun edessäni" (Jes.49:14-16).

Tämä Raamatun kohta sanoo meille: "Sinun suojeluntarpeesi on aina Minun silmieni edessä. En hetkeksikään jätä sinua suojaamatta yliluonnollisilla muureillani. Minun suojamuurini on aina ympärilläsi!"

Olen tuntenut äitejä - mukaan lukien pastoreiden vaimoja - jotka ovat hyljänneet lapsensa. Juuri muutama viikko sitten eräs pastori kirjoitti meille: "Olimme olleet naimisissa 25 vuotta, mutta vaimoni jätti minut, kun hän tapasi internetissä toisen miehen. Hän vain lähti ja jätti minut ja lapset. Rakastan häntä yhä, ja haluan hänen palaavan kotiin, mutta hän ei halua tulla. Olen niin loukattu, etten voi nukkua. En tiedä kuinka selviän tästä."

Jumala vastaa tälle miehelle: "Vaikka sinun rakastettu vaimosi hylkää sinut - Minä en koskaan hylkää sinua. Minun turvalliset muurini ympäröivät sinut!"

Saamme seurakuntaamme paljon kirjeitä naisilta, jotka ovat eläneet alkoholistimiestensä kanssa vuosikymmeniä. Kun luen heidän epätoivostaan, minä kysyn: "Herra, miksi näiden uskollisten naisten täytyy kärsiä niin kauan ilman mitään toivoa?"

En koskaan voi ymmärtää miksi minun vaimoni on joutunut käymään läpi niin paljon ruumiillisia kärsimyksiä. Hän on ollut 28 leikkauksessa, joista kuusi syövän takia - yli 40 vuotta hirvittävää tuskaa. Ei kukaan pastori eikä teologi ole koskaan pystynyt selittämään minulle, miksi vaimoni joutuu kärsimään tällä tavalla.

Kuitenkaan sillä ei ole väliä kuinka paljon me joudumme kärsimään tai kuinka kauan se kestää. Yksi asia on varma yli kaiken:


Jumalan armo on riittävä varjelemaan
meidät sen kaiken keskellä!


Apostoli Paavali huusi Jumalalle: "...olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta ... ja hän sanoi minulle: Minun armossani on sinulle kyllin..." (2.Kor.12:8-9). Jumala sanoi palvelijalleen: "Paavali, sinun on elettävä tämän pistimen kanssa. Mutta sen kipusi keskellä Minä annan sinulle armoani sen mukaan kuin sinä tarvitset. Minulla on sitä riittävästi sinulle!"

Herra haluaa meidän tietävän, että Hänen armonsa on voimallisempi kuin mikään Hänen antamansa vapautus olosuhteistamme. Miksi? Hänen armoonsa sisältyy täydellinen ilmestys Hänestä, kuka Hän on! Yksinkertaisesti sanottuna, Jumalan armo on Jeesus täydellisesti ilmoitettuna - kaikessa pyhyydessään, kuitenkin helläsydämisenä ja armahtavaisena.

Meidän taivaallinen Isämme näkee jokaisen kärsimyksemme. Ja Hän antaa nämä ihmeelliset lupauksensa meille:

* "Mutta vanhurskasten pelastus tulee Herralta, hän on heidän linnansa ahdingon aikana" (Ps.37:39).

* "...Sillä hän on itse sanonut: En minä sinua hylkää enkä sinua jätä, niin että me turvallisin mielin sanomme: Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?" (Heb.13:5-6).

* "Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi, älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä. Katso, häpeän ja pilkan saavat kaikki, jotka palavat vihasta sinua vastaan; tyhjiin raukeavat ja hukkuvat, jotka sinun kanssasi riitelevät. Hakemallakaan et löydä niitä, jotka sinua vastaan taistelivat; tyhjiin raukeavat ja lopun saavat, jotka sinun kanssasi sotivat. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi, minä sanon sinulle: 'Älä pelkää, minä autan sinua' ... Kurjat ja köyhät etsivät vettä, eikä sitä ole; heidän kielensä kuivuu janosta. Mutta minä, Herra, kuulen heitä, minä, Israelin Jumala, en heitä hylkää" (Jes.41:10-13, 17).

Sinä voit käydä läpi mistä tilanteesta, kriisistä tai onnettomuudesta tahansa - Jeesuksen Kristuksen armon avulla. Tulkoon sitten mitä tahansa tiellesi, Hänellä on sinulle varattuna enemmän kuin tarpeeksi armoa ja Pyhän Hengen lohdutusta!

---
Julkaisulupa World Challenge 'eltä, P.O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.

Times Square Kirkon Ilmoituksia | Tietoja Uusille Lukijoille


Tekstitiedosto + Suomenkielinen valikko + Kotisivu + Tilaa + Tekijäoikeudet + Cover Letter

KOPIOINTI- /JULKAISURAJOITUKSIA:
Tämä tiedosto kuuluu kokonaisuudessaan World Challengelle. Sitä ei saa muuttaa sisällöltään millään tavalla. Se voidaan julkaista vain kokonaisuudessaan ilmaisjakeluun. Kaikkissa toisinnoissa tästä julkaisusta tulee olla copyright maininta (esim. "Copyright © 2002 World Challengen luvalla") Tiedostoa ei saa käyttää ilman World Challengen lupaa jälleen myyntiin tai jonkin muun julkaisun edistämiseksi kaupallisesti. Tämä sisältää koko materiaalin lukuunottamatta joitakin pieniä lainauksia. Lisää seuraava maininta lähdekirjallisuuteen: Copyright © 2002 by World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Tämä materiaali on ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöön eikä sitä saa julkaista muilla nettisivuilla. The Lorain County Free-Net Chapelilla on yksinoikeus julkaista näitä saarnoja nettisivuillaan World Challenge Inc.'in luvalla. Voit vapaasti kopioida netiltä, painaa ja jakaa tätä materiaalia, kunhan et julkaise sitä internetillä muilla sivuilla. Voit kuitenkin laittaa linkit viitteenä nähin saarnoihin.


Tämä Internet-sivu on
The Missing Link, Inc.®
joka tarjoaa vaikeuksissa oleville nuorille ja aikuisille elämää mahdollisuuden muutokseen.
Kotisivu - misslink.org
Kappeli - misslink.org/chapel2.html
David Wilkersonin World Challenge Saarnasarjojen monikielinen Internet-sivu
www.tscpulpitseries.org


Copyright © 2002 - The Lorain County Free-Net Chapel
Det nordlige central Ohio, U.S.A.

ALKUUN

Webmaster tarvitsee kommentejasi ja ideoitasi
jotta tämä palvelu toimisi mahdollisimman hyvin.
Kerro meille, ellei kaikki toimi, kuten pitäisi.
Vain siten saamme tiedon siitä!
Viimeksi päivitetty 09.12.2002

Miksi Herätys Viipyy/ "Apua!"/ Mitä tässä on/ Kannattaja/ Uskon Tunnustus/ Raamatun Tutkiminen
Pianon äärellä/ Ilmoitustaulu/ Kirjasto/ Kotisivu/ Suomenkielinen valikko/ Saarnatuolisarjat