Apasati aici ca sa va intoarceti la pagina multilingva a seriilor de amvon a World Challenge

Puterea Prezentei Domnului!
(The Power of the Lord's Presence!)


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Related Bible Study + Capela + Subscriere + Drept de Copie + Litera de Coperta

De David Wilkerson
December 7, 1998
__________

Acest mesaj este despre prezenta atotputernica a prezentei Lui Dumnezeu. Totul despre ea-si cum putem sa obtinem acea putere! Scriptura pregateste exemple fara de sfarsit despre cum prezenta Lui D-zeu imputerniceste copiii Lui ca sa traiasca pentru El. Si una dintre cele mai puternice dintre acestea se gaseste in viata lui Moise.

Moise a fost convins ca fara prezenta Lui D-zeu in viata sa, este fara folos pentru el ca sa implineasca ceva. Cand a vorbit fata in fata cu Domnul, el a spus, "...Daca nu mergi Tu insuti cu noi , nu ne lasa sa plecam de aici" (Exod. 33:15). El spunea, "Doamne, daca prezenta Ta nu este cu mine, atunci eu nu plec niciunde. Nu voi face un singur pas pana nu sunt sigur ca esti cu mine!"

Moise stia ca era prezenta Lui D-zeu in Israel care separa poporul de toate celelalte natiuni. Si acest lucru este adevarat despre Biserica Lui Christos astazi. Singurul lucru care ne separa de cei necredinciosi este D-zeu fiind "in noi"-conducandu-ne, calauzindu-ne, facandu-si voia Sa in noi si prin noi.

Lui Moise nu-i pasa cum celelalte natiuni isi primeau calauzirea, isi formau strategiile, conduceau guvernele lor sau cu isi directionau armatele. El a spus "Operam numai printr-un singur principiu. Singurul mod pentru noi de a fi calauziti sau condusi sa facem un razboi si sa supravietuim in aceasta tara pustie, este sa avem prezenta Lui D-zeu cu noi!

"Cand prezenta Lui D-zeu este in mijlocul nostru, nimeni nu ne poate rani. Dar fara El suntem fara de ajutor si redusi la nimic. Lasa ca toate natiunile sa se increada in armatele lor puternice, in carale lor de fier, in soldatii lor priceputi, noile lor arme. Noi ne vom increde in prezenta manifestata a Lui D-zeu!"

Iata cum a raspuns D-zeu afirmatiei indraznete a lui Moise: "...Voi merge Eu insumi cu tine, si iti voi da odihna" (versetul 14). Ce promisiune incredibila! Cuvantul evereiesc pentru "odihna" este "o odihna comfortabila, odihna linistita" D-zeu spunea, "Nu conteaza ce dusmani vei intampina sau incercari, tu intotdeauna vei avea posibilitatea sa gasesti o odihna linistita in Mine!"

Gandeste-te la aceasta: Daca o biserica are prezenta manifestata a lui D-zeu in mijlocul ei, nu va fi nici o graba, transpiratii sau lupte. Intalnirile de inchinare nu vor fii grabite, cu trei cantece, o zeciuiala si o predica scurta. Ci va fi o pace linistita, o odihna linistita-si oricine va intra pe usa o va simti!

Desigur, aceasta nu inseamna ca o biserica nu va experimenta laude tari sau inchinare exuberanta. Dimpotriva, cred ca acele lucruri sunt rezultatele oamenilor care se odihnesc. O biserica care are prezenta Lui D-zeu in mijlocul ei va trai, se va misca si se va inchina cu o incredere linistita in Domnul tot timpul.

Acelasi lucru este adevarat pentru fiecare individ crestin. Daca ai prezenta lui Isus in viata ta, vei experimenta ordinea divina a Lui D-zeu. Vei avea pace si liniste, fara teama sau ingrijorare, fara o fuga incolo si alta incoace ca sa cauti directie, fara sentimentul ca te prabusesti. Vei trai in odihna, stiind ca D-zeu are totul sub control!


Vechiul Testament Este Plin
De Numarul Minunatelor Binecuvantari
Care Au Venit Peste Cei Care Aveau
Prezenta Lui D-Zeu Cu Ei.


Considera exemplele Vechiului Testament despre binecuvantarile pe care prezenta Lui D-zeu a adus vietii urmasilor Lui:

Aceste pasaje din Vechiul Testament nu sunt numai cuvinte moarte de povestiri. Ele sunt scrise ca sa ne incurajeze si sa ne motiveze sa cautam prezenta Lui D-zeu in vietile noastre. Noi putem multumi Lui D-zeu pentru ceea ce prezenta Lui a facut in viata lui Avraam, Iosua, Ghedeon, Ieremia si in tot Israelul. Si totusi fiecare dintre noi are o marturie puternica a ceea ce a facut prezenta Lui D-zeu pentru noi-calauzindu-ne vietile, deschizand usile, dand la o parte obstacole, topind inimi, facandu-ne fara frica.

Am vazut acest lucru dovedindu-se adevarat in viata mea. Poate spui, "Tu doar te lauzi!" Nu -faptul este ca prezenta Lui D-zeu a fost cu mine in ciuda eului meu!

Cand am inceput biserica "Times Square Church" in New York acum zece ani, prezenta Lui Christos emana din noi in tot ce am facut. Imi amintesc intrand intr-un birou vestit al unui producator, in Broadway, in cautarea unui teatru pentru a face o biserica din ea. Secretarele acestui om si autoritatile de acolo erau aruncate la mine; cuvintele si atitudinea lor m-au convins ca nu voi putea sa am o intalnire, eu un lucrator de jos. De fapt, am crezut ca s-ar putea chiar sa fiu dat afara. Dar atunci producatorul a venit din biroul sau -si cand m-a vazut, m-a invitat inauntru!

In urmatoarele cateva saptamani, producatorul si eu am reusit sa ne cunoastem. Uneori se uita la mine peste birou si spunea, "Nu stiu de ce petrec asa de mult timp cu tine. Programul meu este absolut incarcat." Dar oridecateori intram in biroul lui, secretara lui ma impingea printre ceilalti vizitatori, spunand, "Mergi direct inauntru, Reverend- el te asteapta!"

Eventual, acest om si-a vandut teatrul lui ca sa il putem folosi ca biserica "Times Square Church." Chiar in timp ce semna documentele de vanzare, a spus "Nu stiu de ce fac acest lucru!" A fost numai prezenta Lui D-zeu care l-a miscat pentru a vinde aceea cladire noua. Doar dupa cativa ani mai tarziu el si angajatii lui cerseau ca sa il cumpere inapoi!

Am vazut pe D-zeu schimband inimile altor oameni, de asemenea. Omul care a fost proprietarul cladirii de langa cladirea noastra refuza sa ne vanda cladirea ca o anexa la a noastra. Dar cu timpul a devenit un prieten de al meu, si ne-a vandut cladirea. Intre timp spunea, "Cineva acolo sus trebuie sa lucreze pentru tine!"

Aceasta este puterea prezentei Lui D-zeu. Si fiecare crestin poate marturisi in acelasi mod: "Prezenta Lui D-zeu cu mine a facut lucruri marete!"


Exista O Conditie Atasata
Pentru A Primi Si A Mentine
Prezenta Lui D-Zeu In Vietile Noastre.


D-zeu ataseaza o conditite prezentei Lui in vietile noastre. Aceasta conditie se afla in 2 Cronici 15. In capitolul precedent, regele Asa a condus armatele lui Iuda la o mare victorie peste armata de milioane de barbati ai Etiopiei. Totusi Asa a marturisit ca a fost prezenta Lui D-zeu care a risipit pe dusman:

"Asa a chemat pe Domnul Dumnezeul Lui, si a zis: "Doamne numai Tu poti veni in ajutorul celui slab ca si celui tare: vino in ajutorul nostru, Doamne Dumnezeul nostru; Caci pe tine ne sprijinim, si in Numele Tau am venit impotriva acestei multimi...asa ca Domnul a lovit pe Etiopieni dinaintea lui Asa..." (2 Cronici 14:11-12).

In timp ce Asa si armatele lui au condus cu triumf procesul inapoi la Ierusalim, un profet numit Azaria l-a intalnit la poarta cetatii cu acest mesaj de la D-zeu: "Ascultati-ma, Asa, ...Domnul este cu voi cand sunteti cu El; daca Il cautati, Il veti gasi; iar daca Il parasiti, si El va va parasi. Multa vreme Israel a fost fara Dumnezeul Cel adevarat...dar in mijlocul stramtorarii lor s-au intors la Domnul, Dumnezeul Lui Israel, L-au cautat si L-au gasit" (15:1-4).

Aici este secretul obtinerii si mentinerii prezentei Lui D-zeu in viata ta. Domnul i-a amintit lui Asa, negru pe alb fara rezerve: "Asa, nu uita cum ai obtinut victoria aceasta. M-ai cautat cu toata inima ta, intorcandu-te cu totul la Mine, cand ai fost in necaz-si ti-am trimis prezenta Mea la tine. Prezenta Mea a pus dusmanii tai pe fuga!"

Acum Azaria i-a spus lui Asa, "Iti amintesti cum arata Imparatia inainte sa vii tu la putere? Totul era fara echilibru, fara lege, fara directie, fara invatatura dreapta. Fiecare era lege pentru sine, facandu-si voia!"

Aceasta este o imagine curata a multor familii crestine de astazi. Totul e fara ordine, fara autoritate, pace si odihna.

Totusi nu trebuie sa fie in felul acesta. Nici o familie crestina nu trebuie sa ramana fara functie. Promisiunile Lui D-zeu sunt neschimbatoare, si Cuvantul Lui spune, "Pentru restul vietii tale -atat timp cat continui sa Ma cauti-voi fi cu tine. Oridecate ori vei striga la Mine, voi fi gasit de tine intotdeauna!"

Aceasta nu este o teologie complicata. Simplu, daca sotul si sotia impreuna -sau chiar daca unul dintre ei numai-cauta pe Domnul, nu mai e nevoie sa fie in casa lor necazuri sau"fara de lege." Oricine poate avea prezenta Lui D-zeu care vine sa locuiasca cu tine, daca el sau ea doar simplu Il cauta pe El.

"...Domnul se va lasa gasit de tine..." (15:2). Cuvantul evreiesc pentru "gasit" este "matsa", insemnand, "prezenta Lui venind afara ca sa te faca capabil, sa binecuvanteze." Pe scurt, versetul acesta ne spune, "Cauta-L pe Domnul cu toata inima ta, si El va veni la tine cu prezenta Lui. Intradevar, prezenta Lui va fi o putere mareata care va emana din viata ta!"


Dupa Scripturi, Grija Noastra Cea Mai Mare
Este Ca Sa Continuam Sa Cautam Pe D-Zeu,
Ca Sa Ne Asigure Prezenta Lui Cu Noi.


D-zeu isi face legamantul Lui de har cu fiecare credincios. Acest legamant este intrupat in promisiuni ca, "D-zeu a lasat sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor." "Isus a devenit un blestem pentru noi." "El niciodata nu ne va lasa sau parasi."

Totusi D-zeu face desigur promisiuni speciale pentru cei care sunt determinati sa-Lcaute cu toata inima. O astfel de promisiune este legamantul prezentei Lui D-zeu. Totusi , acest legamant este strict conditionat. Scriptura ne spune clar ca daca noi ramanem prin legea acestui legamant noi vom experimenta incredibila binecuvantare a prezentei Lui D-zeu in vietile noastre. Si nu se refera doar la lucruri despre mantuire. Ci vorbeste despre a fi asa cautatori a Lui D-zeu incat prezenta Lui mareata sa fie turnata peste noi-si sa fie vazuta si cunoscuta de toti!

D-zeu si-a descoperit acest lagamant al prezentei Lui printr-un prooroc anonim care a dus un mesaj lui Eli, marele preot al lui Israel. In acel timp Eli era cazut, slab in Domnul. Domnul ii vorbise, avertizandu-l de faptul ca permitea pacatul si compromisul. Dar Eli a ignorat toate cuvintele Lui D-zeu. Si acum acest prooroc anonim a spus lui Eli, "...Domnul D-zeul lui Israel spune, am spus intradevar casa ta, si casa tatalui tau sa umble inainte Mea pentru totdeauna: dar acum Domnul spune, departe de Mine; caci voi onora pe cel care ma onoreaza, si voi dispretui pe cel care Ma dispretuieste" (1 Samuel 2:30).

Cuvantul "dispretui" are de a face cu D-zeu isi indeparteaza prezenta. Aceasta nu inseamna ca o persoana este blestemata ci doar ca va trebui sa umble in puterea firii sale. D-zeu spunea lui Eli, "Am intentionat sa binecuvantez casa ta, ca sa iti dau favoare. Dar M-ai respins, devenind moale fata de pacat si permitand poftei sa Ma dea la o parte; acum imi voi indeparta prezenta Mea de la tine!"

Multi oameni vin la Christos cu o mare, initiala izbucnire de credinta. Dar cu timpul zelul devine slab, si ei incep sa Il neglijeze pe Domnul. Ei apreciaza usor poruncile Lui si se intorc inapoi la caile lor vechi si pacatoase. Totusi ei cred ca prezenta Lui D-zeu ramane cu ei. Nu -hoax, aceasta este o minciuna, a desiluzie! Biblia ne arata clar: Daca tu Il parasesti pe El, El te va parasi!

Promisiunile Lui D-zeu niciodata nu vor esua. Dar unele -ca legamantul prezentei Lui -sunt absolut conditionate. Ele cer mai mult decat aproape cooperarea noastra. Desigur, D-zeu niciodata nu ne va abandona sau sa inceteze sa ne mai iubeasca. Dar daca ramanem in pacat, prezenta Lui nu va fi cu noi-si vietile noastre nu vor mai fi un insrument al prezentei Sale puternice. Vom trai dupa firea noastra -luptandu-ne, floundering, fara putere sau calauzire!


Numai Cand Prezenta Lui D-Zeu Este Peste Noi
Putem Privi, Vedea, Si Intelege Gloria Sa.


Cand Israel a fost in pustie, D-zeu si-a manifestat prezenta printr-un nor pentru ei. Acest nor era o manifestare fizica a promisiunii Lui D-zeu de a fi cu poporul Lui. Se cobora zi si noapte si acoperea cortul. Si actiona ca si un ghid pentru fiecare undertaking. Cand norul se misca, ei se miscau, si cand el se oprea, ei stateau. Poporul nu avea nevoie sa tina adunari de comitet pentru a-si afla directia in viitor. Isi puneau increderea in acel nor vizibil al prezentei Lui D-zeu.

Azi, tot acelasi nor al prezentei Sale vine peste tine in camaruta ta de rugaciune. Te asteapta in fiecare zi ca sa te inchida in pacea Sa. Te va conduce, te va imputernici si iti va da pace. Iti va da calauzire detaliata pentru casa ta, serviciul tau si relatiile tale cu oamenii.

Camaruta ta poate fi oriunde - in dus, pe autobuz cand mergi la servici, in timp ce lucrezi. Poti sa lasi totul afara si sa spui, "Doamne, am o jumatate de ora chiar acum. Te iubesc Isuse, si ma inchin Tie. Acesta este timpul meu numai cu Tine!"

Este un lucru minunat sa fi inchis cu D-zeu, dezvoltand o viata consistenta de rugaciune. D-zeu promite ca in timp ce devii un slujitor care cauta si se roaga, prezenta Lui se va arata in viata ta-inchizand si deschizand usi si facand lucrarea Lui divina in jurul tau. Totusi ceva mai mare dacat aceasta se va intampla: Prezenta Lui D-zeu te va conduce intr-o revelatie a slavei Sale!

Este o diferenta intre prezenta Lui D-zeu si gloria Sa. Mai multi crestini cunosc prezenta Lui -lucrarea Lui mareata in vietile lor-dar putini cunosc gloria Sa. In Exodul, ni se da o mica imagine din aceasta diferenta: "Atunci un nor a acoperit cortul intalnirii si slava Domnului a acoperit (umplut) cortul (Exod 40:34).

Apostolul Pavel scrie ca corpurile tuturor credinciosilor sunt corturi ale Lui D-zeu: "Nu stiti ca voi sunteti Templul Lui D-zeu si ca Duhul Lui D-zeu locuieste in voi?" (1 Corinteni 3:16). Ca si Isrealitii care traiau sub norul prezentei Lui D-zeu, noi suntem constant sub acoperamantul harului Lui D-zeu. Dar care este diferenta dintre a vedea prezenta lui D-zeu si a vedea gloria Sa?


Domnul A Dat Lui Moise O
Revelatie Despre Gloria Sa.


Moise L-a cautat pe D-zeu pentru o continua manifestare a prezentei Sale: "...Ca sa Te cunosc" (Exod 33:13-14). Si D-zeu i-a raspuns, "...Prezenta Mea va merge cu tine, si iti voi da odihna" (versetul 14).

Pentru majoritatea credinciosilor cererea lui Moise ar fi destul. Toti vrem prezenta Lui D-zeu -sa ne conduca, sa ne directioneze, sa ne dea putere, sa ne binecuvanteze. Intr-adevar, ce mai mult si-ar dori un credincios? Dar avand asigurarea prezentei Lui D-zeu nu a fost de ajuns Lui Moise. El a stiut ca este mai mult. Si el a strigat, "...Te rog, arata-mi slava Ta" (versetul 18).

D-zeu a aratat lui Moise slava Sa. Dar nu i-a aparut intr-un ceva nor luminos sau intr-un nor demonic cu cutremur de pamant sau intr-o demonstratie de putere care cutremura pamantul. Nu, D-zeu si-a exprimat gloria intr- o simpla revelatie a naturii Sale: "Domnul a trecut pe dinaintea lui, si a strigat: "Domnul, D-zeu este un D-zeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie, care isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul..." (34:6-7). Gloria Lui D-zeu a fost o revelatie a bunatatii Sale.

Am auzit multi crestini spunand, "O, cum gloria Lui D-zeu s-a coborat peste biserica noastra aseara! A fost o asa incredibila lauda, si oamenii erau cazuti in Duhul." Dar aceasta nu este o dovada manifestarii slavei Lui D-zeu. Nu are nimic de a face cu D-zeu peste simturile umane. Nu include o revelatie a cine este El!

Unii s-ar putea sa zica, "Dar ce spui despre experienta apostolilor pe Muntele Transfigurarii? Nu a fost manifestarea gloriei Lui D-zeu? A fost o lumina puternica si miraculoasa aparenta a lui Moise si Ilie."

Dar slava Lui D-zeu nu a fost in Moise sau Ilie sau in spectaculoasa lumina. Ci, gloria Lui a fost in Isus: "..fata Lui a stralucit ca soarele, hainele I s-au facut albe ca lumina...si din nor s-a auzit un glas care zicea, Acesta este Fiul Meu prea iubit, in care Imi gasesc placerea Mea: de El sa ascultati!" (Matei 17:2-6).

D-zeu spunea, "Aici este slava Mea personificata-in Christos!" Intr-adevar, Isus este plinatatea a tot ce D-zeu spunea ca El este lui Moise-plin de har, milostiv, indelung rabdator, plin de dragoste si adevar, avand mila pana la cel de al miilea neam, iarta faradelegea si pacatul. Si acum Domnul spunea, Aici este o imagine "vie a slavei Mele. Este totul intrupat in Fiul Meu!"

Am auzit unii crestini spunand, "Daca Domnul mi-ar da doar o viziune a groazei care este in Iad, niciodata nu L-as parasi. As trai pentru Isus in fiecare zi!" Nu - acea viziune niciodata nu va tine pe nimeni. Numai o viziune a cine este Isus-a gloriei Sale, har si mila-ne va pastra sfinti. Cunosc un om care a fost aproape de moarte si a experimentat tocmai niste viziuni ale Iadului de acest fel. Dupa aceea a jurat ca isi va dedica viata Lui Christos. Dar in cateva saptamani acea viziune a murit si s-a intors inapoi la caile lui pacatoase.

D-zeu vrea sa ne deschidem ochii catre"...bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti..." (Efeseni 1:18). El spune, "Toata gloria pe care i-am descoperit-o lui Moise este intrupata in Fiul Meu. Si acum vi L-am dat voua ca mostenire. Ai dreptul sa Il cunosti intoata slava Sa!" "In El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii" (Coloseni 2:9).

De ce a cautat Moise asa de disperat o viziune a slavei Lui D-zeu? Cred ca motivul este gasit in acest verset: "Acolo Ma voi intalni cu copiii lui Israel, si locul acela va fi sfintit de slava Mea" (Exod 29:43). Cuvantul "sfintit" aici inseamna "facut curat." In alte cuvinte D-zeu spunea: "Moise, in timp ce tu si poporul va inchinati Mie, va voi intalni si va voi da prezenta Mea. Si cand Imi voi descoperi slava Mea voua, va va curati!"

Acesta este unul dintre cele mai puternice versete in toata Scriptura. Ofera speranta pentru toti aceia care se lupta ca un pacat ascuns (insistent) si doreste sa fie liber si curat. D-zeu spune, "Templul tau va fi facut curat de o revelatie a slavei Mele. Si acea revelatie este la dispozitia ta chiar acum-in Fiul Meu, Isus Hristos!"

Unde putem gasi aceasta revelatie a Lui Christos? O gasim numai daca venim la Scripturi! Pavel ne spune ca in timp ce lasam Cuvantul Lui D-zeu sa ne reflecteze o revelatie crescanda a Lui Christos, vom fi schimbati din slava in slava: "Noi toti privim cu fata descoperita ca intr-o oglinda slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului" (2 Corinteni 3:18).

Aceasta revelatie a gloriei Lui D-zeu ne va pregati sa pastam putere pentru vietile noastre: "...peste toata slava va fi un adapost" (Isaia 4:5). In alte cuvinte, slava Lui D-zeu ne va pastra curati in cea mai rea ora a noastra. Satan poate sa ne minta, "Esti invins! Esti un inselator, un mincinos, un adulter." Dar noi putem raspunde, "Nu, diavole. Am un Mare Preot-si sunt schimbat de o viziune a slavei Sale!

Cand D-zeu a descoperit toate aceste lucruri despre natura Sa lui Moise, de asemenea i-a dat o revelatie deplina ca "...nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat..." (Exod 34:7). Azaria a proorocit lui Asa in cea mai prospera ora, "Daca vei dispretui slava Lui D-zeu-daca iti scuzi pacatul si neglijezi pe Domnul-El nu te va curati!" "...Domnul este cu voi cand sunteti cu El; si daca Il veti cauta Se va lasa gasit de voi; dar daca Il veti parasi, si El va va parasi" (2 Cronici 15:20).

Ceea ce D-zeu ne spune aici este simplu: "Fa-ti timp ca sa Il cunosti pe Fiul Meu! Cauta Cuvantul Meu si cauta-Ma in locul tau secret de rugaciune, in camaruta ta. Apoi, in timp ce locuiesti in prezenta Mea, ochii tai vor incepe sa se deschida pentru slava Mea. Este descoperita in Christos. El este deplina revelatie a dragostei Mele, har, mila , bunatate.

"In timp ce continui sa reflectezi asupra acestei revelatii, te va purifica si te va curati-pentru ca vei deveni tot mai mult ca Isus. In timp ce vezi cat de iubitor si milostiv este fata de tine, vei deveni mai iubitor si mai milostiv fata de altii. Si aceea va fi slava Mea descoperita in tine1"

Iubitule, opreste-te din a mai cauta un semn. Opreste-te din a astepta ceva forta sa zguduie cladirea bisericii tale, sau un predicator sa puna mainile peste tine si sa iti rezolve toate problemele. Cauta-L numai pe Domnul! Cuvantul Lui spune clar - ori te vei bucura de prezenta Lui ori vei fi dispretuit: "Caci Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui..." (16:9). Cauta-L cu toata inima ta, si doreste prezenta Lui in viata ta de fiecare zi. Atunci vei experimenta incredibila slava a Lui D-zeu!

---
Folosit cu permisiunea World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771, USA.


Pagina de Text Numai + Index de Predici in Romaneste + Related Bible Study + Capela + Subscriere + Drept de Copie + Litera de Coperta

Times Square Church Information | Informatii Pentru Noii Cititori

Pagina Multilingva


LIMITATII DE A FACE COPIE/REPRODUCERE:

Acest document de data este strict proprietatea World Challenge. Nu se poate altera sau edita sub nici o forma. Se poate reproduce numai in intregimea ei pentru circulatie fara a se vinde. Toate reproducerile acestei pagini trebuie sa contina ceea ce este in paranteza pentru dreptul de copie (de ex., "Drept de copie © 1999 de World Challenge"). Acest document de data nu poate fi folosita fara permisia World Challenge - lui pentru revanzarea sau prin imbunatatirea a oricarui produs vandut. Aceasta include tot continutul cu exceptia a unor citate scurte. Va rog sa dati urmatoarea sursa de credit: Drept de copie © 1999 de World Challenge, Lindale, Texas, USA.

Acest material este dat spre folosire personala si nu ca sa fie afisat public pe alte pagini de Web. Capela Lorain County Free-Net tine drepturi exclusive de la World Challenge, Inc. ca sa plaseze aceste mesaje public pe Web-ul ei. Aveti permisiunea de a transfera, face copii, a tipari si distribui acest material, atat timp cat nu le plasati pe o alta pagina de Internet. Totusi, se poate sa conecat aceasta pagina pentru referenta acestor mesaje (pentru a ajunge la aceasta pagina).


Aceasta pagina de Web este un serviciu al
The Missing Link, Inc.®
Tineri tulburati si adulti cu programe de Schimbare a Vietii
Pagina de Web - http://misslink.org
Pagina de Capela - http://misslink.org/chapel2.html
Acasa la pagina multilingva a seriilor de amvon de Web a World Challenge a lui David Wilkerson
http://www.tscpulpitseries.org


Drept de copie © 1999 - The Lorain County Free-Net Chapel
North Central Ohio, U.S.A.

Inceputul paginii

Oamenii nostri care lucreaza pentru Web primesc cu bunavointa comentarii si sugestii.
Aceasta a fost pagina la care ultima data am adaugat informatii August 21, 1999.

De Ce Intarzie Trezirea/ "Ajutor!"/ Ce Se Gaseste Aici?/ Sponsor/ Crezul (Afirmatia Credintei)/ Index de Predici in Romaneste/
Studiu Biblic/ In Jurul Pianului/ Bord de Buletin/ Biblioteca/ Seriile de Amvon